Första arbetsdagen gjord, 8 kvar....

Idag har jag jobbat hela dagen.
Dagen kund eha börjat bättre. Klev upp 5.40 bara för att hinna med allt (vet att det tidigt, men jag hatar att stressa på morgonen) och jag duschade, gjorde frukost till mig och Edvin, fixade lunchlådan och lite sånt. När jag kollade på klockan och den var 6.40 (20 minuter innan jag började) så tyckte jag att det var dags att fara. Nog för att jag har endast 5 minuters bilfärd, men det är skönt att ta sig en kopp kaffe och ta det lugnt innan nattarna kommer och ger rapport. När jag sätter mig i bilen och jag ser att klockan är 7.05 höll jag på att svimma! Ringer in till Martin som försöker lugna mig med att klockan i min bil går för fort men han kollade på tvn hur mycket klockan var och då var den 7! Körde som en biltjuv till jobbet, för jag skulle ju hinna byta om med. 10 miuter för sen och helt stressad satte jag mig i rummet med alla blickar på mig! Sen när jag skulle förklara mig så hörde jag att det lät hur dumt som hellst, men faktiskt så är jag så klantig. Men nu har Martin ställt om klockan hemma så den går rätt, så imorgon ska jag nog komma på jobbet i tid.

Annars har det varit en lugn dag. Städat, tvättat och gett insulin till en vårdtagare är stort sett det som har hänt idag. Ny dag imorgon, och lika lång. Men det går faktiskt jätte bra. Men med handen på hjärtat så saknade jag Edvin JÄTTE mycket så det är skönt att det bara är 2 veckor!


Nej, nu ska jag gå coh vila.
Känner mig helt slut efter en arbetsdag *skratt*

Picknick i nässjön

För att sammanfatta denna dag:
For till min mamma för att spendera dagen med henne i högberget.
Packade med oss fika och gick till nässjön.
Efter en lång färd och en massa bärande av vagnen sista biten så insåg vi att det bara var att vända eftersom det var en massa knort överallt!
Gick till den andra badplatsen där det var hur mysigt som hellst!
Edvin fick bada för första gången HAN ÄLSKADE DET! Gick nästan inte att få upp han från vattnet.


Haft en kanondag med härligt väder, massa fika och en mycket nöjd son!
Lite bilder från idag....Herr charmtrollFunderar på vad det är för pinne han hittatSka mata Bubben med ett gummibandÅrets sommarbild?


Nu måste jag gå och sova för att orka komma upp imorgon...
GODNATT!

Såg filmen igår

Jag och Martin såg Lake Dead igår. Av mig får den inget bra betyg! 
Den var inge skrämmande, lite grann från början som man hoppade till nån gång (och jag är en lättskrämd människa när jag ser rysare). Den var väldigt blodig (lite onödigt mycket kändes det som). Och handlingen hade dom nästan glömt bort kändes det som?
Nej, Lake Dead får en SVAG 2:a av mig....


Idag är det kanonväder ute! HÄRLIGT!
Vet inte vad vi ska hitta på. Har några förslag, men det känns som att man vill hitta på nåt.
Börjar ju jobba imorgon, 7-16.30. Hur kommer jag att orka det? Sen jobbar jag så 3 (!) dagar på raken.

Skulle behöva bleka mitt hår med. Har köpt blekmedel för flera veckor sen, men det har inte blivit av.

Känns som att man har så mycket annat för sig hela tiden.

Och så är jag lite nervös. Rädd för att mitt hår ska bli grönt, det blir ju det av vårat vatten. Men tänkte att till hösten kan jag färga om det igen. Men det skulle helt klart vara skönt att vara blond i sommar.Nej, nu ska jag borsta mitt hår och göra lite andra värdsliga saker....


Lake dead

Denna film funderar jag på att se...
Få se vad Martin säger om det?

Fobier

Jag stod och funderade på fobier idag när jag var ute. Jag är en person som ÄLSKAR sommaren, men det är under den årstiden dom flesta av mina fobier kommer fram.... Nämligen geting, spindel, brems, fästing och andra små köttätande smådjur. Visst kan dom förstöra en hel sommar? Så fort jag ser nåt av dessa djur är min första reaktion SPRING FÖR LIVET. Men samtidigt nu när man är mamma så vill jag ju inte överföra denna rädsla till Edvin. Så jag får stå och se lugn ut (tar på alla mina krafter) eller göra nån liten springlek eller nåt så jag lurar han.
Det är faktiskt en jobbig sak att vara rädd för alla dessa småkryp, och som spindlar finns ju året om INNE!Satt nu för ro skull och läste om fobier så nu har jag namnsatt mina.
1. Araknofobi - spindlar
2. Entomofobi - insekter
Men jag vart chokad över allt man kan ha fobi över som tex nakenhet, muslimer, spermier, nöje, fransk kultur, böcker och FOBIER!

Ungefär 8% av svenska befolkningen har nån typ av fobi. Men normalt når fobin toppen i 20-årsåldern och växer sedan bort.
Jag har ju som sagt några år kvar att vara i 20-årsåldern så mina kanske växer bort? *skratt*


Vad har du fobier för?

"Brännblåsa och jäkelskap"

Idag har inte varit nån bra dag för Edvin. Han brännde sig idag på min plattång så han har en stor brännblåsa på pekfingret.
Han är helt galen i mina saker som är i en korg i hallbyrån. När jag hade fönat och plattat mitt hår (sånt som jag gör nästan dagligen) så virade jag sladden kring plattången så att den skulle vara "ihop-fälld". Sen gick jag snabbt in på kontoret eftersom jag skulle hämta en blomma jag skulle klippa bort döda blad på (kontoret är det närmsta rummet). När jag gått kanske 10 steg hör jag ett skrik, springer dit och ser att korgen ligger på golvet ed plattången överst!
Edvin håller sig för handen och grinar, och min lille kille som sällan grinar av smärta. Försöker se vilken hand han har gjort illa, och Martin ropar att jag ska kyla ner med vatten. Kylen ner hans händer och han grinar lite mindre. Sen ser man att han är röd på fingertopparna på högerhand. Han grinar lite till och vi försöker kyla med vatten och is, men det är absolut inte det lättaste med en liten 1-åring.
Efter ett tag uppenbarar sig en blåsa som är ganska stor. Men han är en liten kämpe!
Eftersom jag hade bestämt att jag skulle gå och hälsa på Helena och William idag så tänkte jag att han kanske skulle glömma smärtan om vi kom dit. Gick bra från början, sen glömde väl han bort smärtan lite för mycket. Vet inte vad han gjorde med han började grina igen, och slutade inte så jag fick gå hem. Lite trist eftersom det alltid händer nåt när jag och Helena ska träffas. Om man inte blir sjuk, far bort, får besök, är upptagen, jobbar mm så händer detta. Men det är bara att försöka igen..
När vi kom hem efter en färd med ett tjurigt barn (säger som min styvfar alltid sa till mig "Edvin är Ordförande i bortskämda-barnsförening"), för han vägrade åka eller gå. Jag skulle bära han samtidigt som han skulle hålla i styret på vagnen. Jag fick inte ens ta i styret när jag skulle svänga med vagnen, då skrek han hysteriskt. Vi satt oss på bron och han fick ha handen i en liten kastrull med kallt vatten, och det gillade han för att plaska med vatten är ju bland det roligaste som finns! Satt där ett tag och Martin kom hem. Edvin ville dra sönder mina blommor som jag har ute på bron, och när jag sa försiktigt sa han sikti och flinade (så gulligt).
Nu efter middag, misslyckat kvällsbad (gjorde så ont för han med fingret i varmvatten, elak vart han eftersom han älskar att bada), lek och välling så sover han nu gott. Hoppas att hans lilla finger är bättre imorgon...

Så jobbigt när ens lilla barn gör sig illa, man kan inte göra så mycket bara trösta. Och det gör lika ont i en mamma som hennes lilla barn...

Ännu mera te...

Har varit ute och plockat smultronblad som jag stoppat in i ugnen nu, så det blir ännu mer te nu. Har fortfarande inte smakat av blåbärsteet, men det blir kanske ikväll? Tänkte om det blir bra så ska jag ta mig i kragen och göra mer. Kanske man ska göra och ge bort till mamma och svärmor med?

Kanonfint väder och jag inviger tubtopen som jag beställde. Jätte fint med vita shorts *I like* Så nu är man härligt somrig, lite mera färg bara. Men har bokat soltid på nipgården i veckan, måste fuska lite eftersom jag har ganska svårt att få färg på mig annars.

Pratade med Linda nyss och nu är hon på väg till Uppsala för att vara med på hennes väns bröllop. Sen imorgon far hon och Gustav till greklad. Dom ska vara där en vecka, sen direkt HEM TILL RAMSELE! Känner att det är på tiden att hon kommer hem och hälsar på. Hon har ju inte varit hemma sen jul! Roligt för Edvin med att träffa sin gudmor!
En kanonvecka hon kommer hem eftersom den 12:e ska jag och Martin ut tillsammans för första gången på en evighet. Så då ska vi ha lite middagsbjudning här, tänkte bjuda Linda, Gustav, Morgan, Brännon, Lena och Andreas. Trevligt att vara en massa par som äter och dricker gott och sen gå ut. Det är ju bilutställning på dan sen cruising på kvällen!
Barnvakt är fixat så det är bara att gå ut och sno på sina lurviga *skratt*

Blåbärste

Nu har jag gjort klart mitt blåbärste. Lite spännande att se hur det blev. Men det var väldigt mycket jobb för inte så mycket te. Man var tvungen (på det receptet jag hittade iaf) att ta bort stjälkarna så det bara var bladen. Ett evighetsgöra kan jag lova. Men med ett glas vin så gick det lite bättre, och Helen kom och hjälpte mig också.
Nu har jag precis torkat det i ugnen så man får väl ta ett smakprov sen. Spännande, men det luktar iaf te...
Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Martin är och klyver ved, så han blir nog borta nästan hela dagen. Försökt att ringa till mamma, men hon svarar inte. Kanske man ska ringa till Helena?

Måste fara och köpa balsam med, för det är helt slut hemma KATASTROF!


Några kort från denna dag


Har kommit på att det är smartare att krypa ner i sandlådan än att gå...Kletar på i leran som
blivit efter att jag tömt hinken på vattenVärldens SNYGGASTE Edvin!

Minigolf

Oj vilket väder det har varit idag, förstår inte varför jag klagade imorse men det beror nog på min dåliga sömn?
Jag, Martin och Edvin har haft en liten mysdag. Först for vi på auktionslogen för att kolla om det fanns nåt roligt att köpa. Hittade smal spets som jag ska ha till kortet som jag ska göra till Hugos dop.
Sen var vi en tur och spelade minigolf. Förlorade och vart därför lite sur (är kanske en av dom sämsta förlorarna) men som vanligt går det ju fort över som tur är. Sen var vi ute och gick en sväng, gick och kollade på kossorna som betar i nipan och sen till gamlakyrkan. Lika fint som det är lite småspännande. Man undrar varje gång om legenden om kyrkoherden är sann?


                                                                                 
Ramseles gamla kyrka


MINA KLÄDER KOM IDAG OCH JAG VART JÄTTE NÖJD! Hur ofta händer det att man beställer mycket kläder och man kan ha allihop? Men skönt nu har jag äntligen lite kläder att välja bland *I like*

Har varit och plockat blåbärsris som jag ska göra te av. Tycker att det känns lite intressant att göra te av sånt man kan plocka själv. Om jag lyckas med detta ska jag försöka göra hallonte och smultronte också. Men jag kanske måste investera nya burkar? Dom jag köpt märkte vi inte håller tätt... Hmm...


Nu är det SOMMARVÄRME

Jag har varit på en promenad med Edvin så nu sover han sött, och kommer förhoppningsvis göra det 2 timmar till. Och det är HUR HÄRLIGT SOM HELLST UTE! Varmt, solsken och inga myggor och knort! Kan det bli mer härligt? Svar: NEJ!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen gå ut och rensa ogräs och göra fint i min rabatt. Känns som att det kommit efter nu när det varit dåligt väder, och så fort man stuckit ut näsan har man blivit anfallen av alla möjliga små blodtörstande insekter.
Men jag älskar att rensa ogräs, vattna och pyssla med mina blommor och grönsaker ute. Hade jag haft en egen trädgård så skulle jag göra hur fint som hellst...


Tänk att få ha det så här
*drömmer mig bort*

Sol men vart är värmen?

Idag skiner solen, men är ändå inte det här härliga sommarvärmen som man saknar. Men man ska väl inte klaga så mycket eftersom det är ju iaf sol. Men det skulle vära härligt att få klä sig i shorts eller kjol och kunna vara ute och sola...

Inatt har jag sovit JÄTTE dåligt. Edvin vaknade runt 12 och skrek. När jag gick dit var han inte alls på humör att ligga i sin säng, och trött som jag var så gick jag med på att ta han till våran säng (som vanligt). Där låg han och vände och vred på sig i säkert en timme. Han ska ligga så nära mig, så att jag nästan ramlar ner. Sen när man har somnat så kan man vakna flera gånger till av att man håller på att ramla ur sängen eller att jag legat för länge på min onda axel.
Idag är jag jätte trött och känner mig mer som en levande död än som en människa. Har precis ätit lite frukost och funderar hur vi ska spendera denna förmiddag för att den ska gå. Kanske ta en promenad? Vet inte om jag orkar. Vet inte om jag orkar vara ute och frysa..För att förklara hur jag ser och känner mig just nu
när det känns som att jag inte
kan bli tröttare

Källarrensning!

Idag har jag varit på viken och rensat källaren med Tommy. Jag hade bra mycket saker där som man ställt ner i hobbyrummet (har faktiskt ingen aning om varför vi kallar rummet för det, men det har vi alltid gjort) varje gång man flyttat/kommit hem igen. Det var kartonger med alla mina älskade böcker, gamla kläder, skor, gardiner, porslin mm mm... Det mesta slängdes och det var mycket böcker. Jag älskar böcker, men kände efter alla råttor som sprungit på dom så ville jag inte ha dom. Tog reda på dom viktigaste (bla 4 böcker som min gammelfarmor köpte till min pappa på avbetalning när han började skolan). Dom torkades av och ställdes i Anders bokhylla tillvidare. Och inte han emot eftersom han inte haft nånting i sin bokhylla. Hittade 2 av mina mjukdjur som jag gillade när jag var liten + ett par små skor som min bror hade på sig när han var liten som passar Edvin. Dessa saker hamnade självklart i tvättmaskinen direkt så dom är rena och fina igen! Nästan allt porslin och glas tog Anders reda på, så nu har han så han klarar sig...


Skorna jag hittade till Edvin, ser helt nya ut!
Kommer att bli jätte snygga på han i sommar...Efter källarrensning så gav jag mig på nästa projekt... TVÄTTA BIL! Min lilla röda bil var alldeles skitig, och eftersom jag har sån snäll sambo som ska spruta olja under så att den inte rostar + att han ska svetsa rost så var jag tvungen att tvätta ordentligt under. Lånade Anders högtryckstvätt + bilschampo. Och efter att ha tvättat den gånger flera (hade ett schampo som inte löddrade så det var så svårt att få den riktigt ren så jag fick göra om eftersom den torkade) så skiner den nu som en liten smaragd *skratt* Den vart faktiskt fin trots att det är några små rosthål här och där, men för guds skull så är min lilla älskade bil trots allt 20 år! 

Ikväll ska jag och Martin mysa framför en film och äta jodgubbar med glass. Mysigt, härligt och framförallt SOMMRIGT! 
Edvin har precis somnat och vi ska väl först innan man gör bort alla andra måsten innan man kan sätta sig ner gå ut och kolla på Martins bygge. Spännande att se hur mycket han hunnit göra idag!


Mammas ängel!

 

Nitlotter!

Igår var jag och Lena och spelade bilbingo. Hon som är en erfaren bingospelare skulle visa mig hur spelet går till.
Först ska man komma bland dom sista så man kan backa in, för sen när det är slut kommer man först ut!
Vi gick in och köpte bingolotterna, och spelade lite på chokladhjulet. Självklart vann jag ingenting medans Lena vann en stor chokladkaka.
Vi satt oss i bilen och jag började spela. FÖRSTÅR INTE HUR MÅNGA FEL MAN KAN GÖRA? Först kryssade jag = fel, dom som ska kontrollera eventuell vinst ser då inte vad det är för nummer. Lena berättade att man skulle ringa in. Och ordentlig som jag är fyllde jag tom i ringen resultatet blev att man inte alls såg numret. Så jag fick göra som Lena gjorde med en STOR ring runt hela siffran.
När vi kom till spel 5 sa jag att jag var så rädd att jag skulle råka dra bort 2 lappar istället för 1. Lena sa att de var ingen fara för då var det bara att teapa fast den lott man råkat dra bort. Undrade då hur man visste att det var rätt lapp/spel man var på. Och Lena svarade att det var enkelt för att spelen var numrerad. Inte hade jag sett några nummer, och när Lena visade var man såg det och märkte då att jag hade dragit bort en lapp för mycket! Och felet hade jag gjort redan från början! Jaja, det var bara att skratta åt saken.
Roligt hade vi, en vansinnesfärd dit. Ingen vinst, men jag tror att jag kan detta nu *skrattar* Mycket fick jag lära, men kanske efter denna sommar att jag är lika erfaren bingospelare som Lena!Idag ska jag och Tommy röja i Anders källare. Skulle tro att det är en ganska tuff uppgift för jag har nog en MASSA saker som ligger där. Bla mina älskade böcker som jag skulle tro är förstörd av all fukt som var där förut (Anders har nu investerat en luftavfuktare där nere). Sen är det en massa råttor som har bosatt sig där. Anders hade bla en ny overall som var inplastad, när han skulle ge den till Tommy var den alldeles söndertuggad!
Men eftersom vi är 2 hoppas jag att det går fort.

Sen har man lite jobb att göra hemma. Städa och tvätta och annat tråkigt.
Måste handla så jag kan göra korvgryta ikväll (Edvins favoritmat).
Sen ikväll kanske man ska se en skräckfilm?

Nej, göra sig iordning så man kanske kommer iväg nång gång...

Bilbingo!

Ikväll ska jag och Lena på bilbingo. Enligt mina planer ska jag lyckas vinna pengar med, kan behövas nu inför sommaren och semester! Så det är bara att hålla tummar (för nån liten chokladkaka kan jag väl få vinna iaf *blinkar*)

Har varit i sel idag och hälsat på "farmor och farfar". Dom hade haft trevligt på sin semester, och haft relativt bra väder. Så dom for åt rätt håll, för här har det inte varit nåt vidare väder alls.Har kommit fram till att Loréals silicondroppar gör susen för slitet hår!
Tror inte att jag skulle klara mig utan det! Jag är en person som fönar och
plattar håret nästan dagligen = MYCKET slitage på mitt hår. Men med en liten
droppe gör susen och håret ser friskt och glänsande ut.
Ett absolut måste! Få se om det funkar lika bra sen när jag blekt håret...

Vad hitta på idag?

Det blåser ute, och jag har ingen större lust att bara sitta inne och uggla. Kanske vi ska till sel och hälsa på Crister och Helen som kom hem igår. Dom har ju varit och firat sin 40-åriga bröllopsdag nere på Öland!

Igår var jag och Edvin till Tommy och hälsade på. Satt och skvallrade, drack kaffe och lekte med Edvin. Morbror Tommy är ju den absolut favoriten för Edvin, och det är nog för att han alltid leker med han.
Deras lägenhet har blivit lite mer barnanpassad, men fortfarande finns det en hel del roliga saker som Edvin har svårt för att låta bli. Så att som vanligt så får man börja med att ställa undan allt *skratt* När Karin kom hem efter frissan så kände hon nog knappt igen sig. Alla prydnadssaker stod undanställda i fönstren och en stol stod för öppningen till vardagsrummet för att Edvin inte skulle springa in i köket (roligt att trycka på alla knapparna på micron), på toan (en jätte rolig kattsandlåda där) eller hallen där det är en spegel som sitter jätte löst men samtidigt är den som gjord för att litet barn ska slå på den.

Morbror Tommy och
Edvin

Ska på viken till Anders nån dag i veckan med och röja bland mina saker i källaren. Han har ställt fram en släpvagn så nu ska all skit där nere slängas. Tycker att det är bra att han tar tag i sitt liv och gör det bästa av det.
Skillnaden på han nu och då är att med mamma så tog han allt för givet. Att maten skulle lagas, att huset skulle städas osv. Men nu är det upp till han att det görs. Han har faktiskt fått fint hemma, och håller alltid städat och fint.
Så nu är det källaren kvar. Men det är nog ganska svårt eftersom mamma inte tagit reda på alla sina saker än, men som sagt så får han gallra lite....Nej, kanske ta en svängom med dammsugaren?

Blåsigt värre!

Idag är det världens tråkigaste väder! BLÅSER, REGNAR OCH ÄR KALLT! Kan inte bli värre än detta. Det blir absolut en dag inne...

Har just varit och handlat mat, och som vanligt har man ångest varje gång eftersom det är så dyrt. Men det vart faktiskt inte så dyrt idag. Träffade Lotta som äger hotellet, och hon ville ha mina tomma barnmatsburkar. Hon ska ha dom som ljuslyktor när hon har kräftskiva. Och självklart sa jag att det gick bra, har ju flera påsar med dom nere som är diskad och klar.

Nej, ska snart börja med maten. Blir lax med klyftpotatis idag GOTT!

Inskolad klart!

Då har man inskolat sig färdigt för denna gång. Jätte konstigt att komma tillbaka efter att inte ha jobbat på 1,5 år och det känns som inte varit borta alls! När jag kom dit och satt mig ner och skulle fylla i T2 och det känndes som att jag var där igår. Och allt var sig likt, bara några nya gamlingar. Och dom som var kvar var i stort sett sig lik dom med, men samma hjälp. Men absolut känns det skönt, jag gillar ju dessa gamla människor!

Lite konstigt tycker jag då jag är informerad att jobba 3 veckor fast jag hellst bara ville jobba 2 (pga Martins jour) helt plötsligt ska jobba 2! Strul har det varit känns det som eftersom jag först inte fick nåt schema, sen när jag fick det stod det att dom trodde att jag hade antecknat ner tiderna när jag fick ett samtal från dom. Sen när jag fick schemat och det bara stod uppskrivet 2 veckor trodde jag att det var för att 3:e veckan skulle vara endst dagtid. Nu när jag kollar och ska skriva ner tiderna för sista veckan, så märker jag att jag är inte uppskriven nånstans!
Tänk om jag skrivit ner tiderna under telefonsamtalat och farit på jobbet den 3:e veckan? Blir helt snurrig av detta, men men. Snurrigt det lät, men jag förstår inte så mycket själv av detta....

Har iaf varit JÄTTE duktig idag. Farit runt med dammsugaren, skurmoppen och rengjort toaletten! Så nu är man kanske ledig resten av veckan?

Nej, nu slänga sig ner framför tvn och kolla vad Martin kikar på!

Jobba kväll

Ikväll ska jag inskola mig inför mina 3 veckor jag ska jobba. Känns både bra och jobbigt. Men kanske att det känns bättre bara man kommer igång?
Börjar jobba på riktigt nästa måndag och då går jag ut ganska hårt med en 7-16.30 dag! Sen jobbar jag mest såna dagar känns det som, men det sitter nog ganska fint med pengarna sen när vi ska på semester.

Idag fick jag lite sovmorgon. Kännde att det behövdes då lille Edvin tar JÄTTE plats i sängen. Han kommer till våran säng varje morgon kring 4-5 och sen kan jag nästan inte sova. Så nu måste vi sluta med det, han måste sova i sin säng hela natten. Annars kommer det att bli jätte jobbigt att kliva upp och jobba. Men än har vi  en vecka på oss att ändra till det. Hoppas att det går snabbt och smidigt bara...

Har fått tillbaka på OK-kortet idag, eller rättare sagt INTE jag. Jag tycker att jag alltid är så duktig på att använda kortet så jag ska få ihop lite poäng, men det räckte inte denna gång. Hoppas på lite mer nästa gång (när det nu blir). Känner mig som en liten gnällspik idag...

Nej, nu ska jag gå och göra lite nytta. Regnar ute så man kanske ska städa och sånt som man inte gjorde igår? *suck*


Söndag = städardag!

Idag är det söndag och tråkigt väder ute. Tänkte att jag skulle kanske hinna få nåt gjort inne idag. Behövs att gå runt med dammsugaren och sen kanske skura? Slängt in en tvätt, diskat och lagat både frukost och lunch till Edvin har jag hunnit med. Men mycket kvar, leksaker som han drar fram eftersom jag städar undan. Och eftersom våran hund inte kan vara ute när det är så mycket knort gör att det är hundhår överallt!

Sen om jag hinner ska jag ut och rensa ogräs. Det blåser lite idag så jag kan väl inte störas av knorten lika mycket idag som igår kväll?

En fundering jag har är att varje sommar blir man så förvånad över all knort. Jag tror att dom flesta år säger man "brukar det vara SÅ HÄR MYCKET knort/mygg/geting?". Och även detta år står jag och funderar på samma sak.
Går ju nästan inte vara ute, och Edvin har hur många bett som hellst den lilla stackaren. Men det brukar bara vara en kort period, och jag hoppas att det är det även detta år....

Vi håller på att kolla runt efter en stor bokhylla med, vi känner att nu är det inte roligt längre med alla papper, böcker, tidningar mm som ligger i högar på kontoret. Vi måste ha MYCKET förvaring så vi har plats för allt. Kanske vi har hittat en? Kanske är det en bokhylla vi söker?

När?

När får jag mina kläder jag beställt? Hoppas att jag får dom till veckan, för ni vet hur det är att beställa saker. Hellst ska dom komma till dörren sekunden efter att man beställt.
Denna gång har jag beställt kläder från hm och som vanligt finns ingenting i lager av det man ska beställa. Trist! Vänta är nåt jag INTE är bra på, och man hinner ju glömma VAD man beställt. Det blir väl som en överraskning den dagen man får hem det *skratt*
Hoppas att paketet kommer till veckan! För jag behöver lite kläder....

Kläderna jag beställt...
Har kommit på ikväll också att jag MÅSTE ta tag i träningen igen. Har verkligen inte gjort nånting på länge nu. Ska börja gå runt med min stegräknare också, känns som att den inte gör nån större nytta på köksbänken.
Varför ska det vara så tråkigt att vara nyttig?
Önskar att det fanns snabba, enkla genvägar!
Nej, på måndag ska HÄLSO-ELIN komma fram igen.....

Inte alltid lätt att vara förälder...

Det finns vissa saker som gör det tufft att vara förälder, och den värsta grejen är att höra sitt barn grina.
Nu ikväll när vi skulle lägga Edvin var han övertrött. Det som resultat efter att nästan inte sovit nånting idag och sen har vi varit och hälsat på mamma i högberget så han har lekt med kusinerna sina där.
Han låg ganska snällt medans han drack sin välling, men efter det hörde man hur elak han blev. Man hörde hur han slängde ut sina saker ur sängen (flaska, napp och sin älskade speldosa). När jag gick in dit skrek han och VÄGRADE att ligga ner i sängen. Som mamma blir man då självklart väldigt berörd och det första man tänker är att ta upp han. Men sen kommer sunda förnuftet in nånstans som gör att man vet att gör man det får man fortsätta med det. Fortsätter att försöka, men kände att jag inte orkade se mitt lilla barn så upprörd så Martin fick ta över.
Hörde hur han skrek, och löste efter en bra stund av Martin. Fick sitta inne i rummet och försöka avleda han från att vara elak. Och då är det tur att han har sin blåa speldosa som ser ut som en mus (vi har döpt den till Musse). Musse är ofta till stor tröst när Edvin ska sova, och så även idag. Till sist lyckades vi, och jag hoppas att vi slipper såna här kvällar mer. Ens föräldra-hjärta blöder och det är allt annat än roligt!
Men vi vet hur det blir om vi inte håller detta att han ska sova i egen säng (har aldrig varit ett problem förut, och hoppas att det aldrig kommer att bli det heller), för vi kan ju inte ha han i våran säng. Nog jobbigt dom få timmar han brukar sova där på morgonen. Fast han är liten så tar han sån stor plats, och knuffas och bökas. Jag kan knappt sova när han ligger intill mig, och sömn som är så viktigt för mig....

Jaja, bara att stå på sig!


Mina snygga pojkar!
Edvin och Evelina
Midsommardagen

Midsommardagen har vi spenderat som så många andra genom att ta det lugnt, diska bort ALL disk från middan kvällen innan och självklart ätit dom goda matresterna från midsommarafton.

Ska väl försöka få Edvin att sova lite (han har bara sovit ca 30 minuter idag) och sen fara hem till mamma så man får träffa storebröderna lite. Det är fullt hus där nu eftersom både Henrik med familj är där och Stellan och Vicky kommer ikväll. Så Edvin behöver nog sova lite till för att orka med.

Kennet och Jonna var förbi förut fram och åter och jag fick ta korten han hade fotat. Han visade mig en jätte bra sida också med vägledning i photoshop (kan behövas) så nu nån gång framöver när man har tid ska jag kika på den http://www.moderskeppet.se/

Vackra Ramsele!Bilder från igår!Då var denna dag över...

Har hamnat här igen framför datorn så som man kan lyckas göra så ofta.

Idag har vi varit på hembygdsgården och dansat kring midsommarstången (oj vilket långt ord). Martin och Edvin dansade 2 danser, medans jag och Evelina stod ut hela tiden. Men om jag ska vara ärlig hoppades jag att varje låt skulle vara den sista *skratt* Fick faktiskt ganska fina väder, blåste lite med det var ju iaf sol till och från och UPPEHÅLL! Så skönt. Edvins första midsommar som han kan vara med på. Förra året var vi i rossön och var på släktträff med Martins släkt. Edvin var bara 1 månad då (vart det på midsommarafton) och sov sig igenom hela kalaset. Han har alltid varit en hungrig liten pojke som när jag ammade mest bara låg vid bröstet. Men den dagen tror jag att jag ammade han 3-4 ggr. Han har alltid trivts när det varit mycket surr och liv (som mamma) så det gick jätte bra.
Ska lägga in bilder imorgon, tänkte att jag skulle ta av bilderna som Kennet tog (han har en så mycket bättre kamera). Så han ska komma förbi imorgon så jag kan få dom.

Middan vart också lyckad, en massa sill, prinskorv, köttbullar, potatis, nubbesallad och självklart JORDBUBBAR finns i min mage just nu. Helt stinn så man orkar inte göra mycket. Men som sagt så står en MASSA disk och väntar... SUCK....
Kanske bara är att börja?

Glad Midsommar!

Är inte detta en HÄRLIG sommarbild?


Glad Midsommar allihopa!

Midsommarafton

Idag är det midsommar, och det är så härligt svenskt tycker jag. Om som för det mesta följer även traditionen att det regnar. Jätte tråkigt eftersom detta är första året som Edvin kan vara med och dansa kring stången. Men det är iaf uppehåll nu, så jag hoppas att det fortsätter att vara det.

Ska snart börja städa undan så det är fint sen när mina småbröder med flickvänner kommer på middag. Ska också förbereda allt så det bara är att koka potatis och steka på köttbullarna och prinskorvarna (så roligt namn på dom jag köpte norrlands prins). Festen på hembygdsgården börjar klockan halv tre, så det blir perfekt att äta middag efter det tänkte vi.

Herik med familj är hemma också, så vi skulle väl sammanstråla på hembygdsgården. Roligt att träffa dom, hoppas att dom är här några dagar så man hinner se dom mer sen i helgen. Men det gör dom säkert eftersom mamma går på semester nu (kan hon verkligen behöva min hårt arbetande moder!). Då kan ju Edvin leka med kusinerna lite!

Nej, nu väntar städ, disk och lite matlagning!
Idag ska jag komma ihåg kameran och lägga ut lite härliga sommarbilder!

Vart har fiskelyckan tagit vägen?

Har precis kommit hem efter fisketuren. Vart inte en enda fisk, TRIST!
Vi var 4 personer och hade med oss 3 spön och bara ett napp och den släppte!
Men vi har haft trevligt iaf, man måste försöka se det positiva i det hela och tänka så. Och att jag inte var ensam att inte få fick *skratt*

Tänkte ta bilder idag, men som vanligt glömde jag kameran...

Nu är jag trött, tro om man ska gå och lägga sig så man orkar med morgondagen?

Rensa grönsakslandet

Måste ut och rensa bort lite ogräs innan Edvin vaknar. Försökte göra det imorse, men Edvin är ju i en ålder då han ska göra samma saker som mamma och pappa och höll istället på att försöka dra upp salladen. Inte så lyckat, men det passar bättre nu när han sover.

Ikväll ska vi till myrdalen och fiska jag, Kennet, Tommy och Jonna. Jag har ju mitt spö som jag fått gädda med varje gång jag fått fisk. Så förmodligen får jag det ikväll med. Jag är riktigt rädd för dessa svenska-hajar. Men jag tycker att det är bra att fiska upp dom så det blir lite mer matfisk som tex abborre (tänk röka den och lägga på tunnbröd *mums*).
Ska bli mysigt att få umgås med småbröderna och fiska lite.

Allt är färdigt inför imorgon. Maten är handlad och samma sak med alkoholen. Men det är lite trist att det är bara jag som kan dricka, men känner för att bli lite full så det ska väl inte vara några problem? *skratt*

Fixat barnvakt den 12/7 också så då kan jag och Martin gå ut TILLSAMMANS för första gången (och festa båda) på nästan 2 år! LÄNGTAR!

Förberedelse Midsommarmiddag

Ska snart fara och handla. Ska bjuda småbröder med respektive på middag imorgon. Blir väldigt enkelt, men gott!
Ska bjuda på:
* Sill (självklart!)
* Potatis
* Prinskorv
* Köttbullar
* Nubbesallad
* Sallad
* Och lite smått och gott som gräddfil, gräslök, rödlök mm som man bara MÅSTE ha!

Sverige förlorade igår, inte helt otippat tycker jag. Tycker inte att vi svenskar är så bra på fotboll, hockey är mer våran grej. Tuffa killar som tacklas och tål lite smällar! Lite tuffare mer spännande!

Nej, nu ska jag klä på Edvin lite kläder och sen bär det iväg till ICA!


Dagmamma eller dagis?

Har skrivit ut en ansökan till dagis/dagmamma nu som jag ska skicka iväg imorgon.
Men det är lite svårt tycker jag att veta VAD som är bäst?
Hos dagmamma är det mer som att han kommer in i en "familj". Det är mer lugnt där och det finns mer tid till det enskillda barnet. Men det som är nackdelen är kanske att det inte är några jämnåriga?
dagis kan det vara väldig hög ljudnivå (det är många mindre barn här på dagis). Det är många barn på lite personal så barnen får inte så mycket uppmärksamhet. Det som är fördelen är ju att det är fler jämnåriga att leka med, men är det så viktigt om man tänker på allt runtomkring?

Skrev som önskemål dagmamma iaf. Hoppas att det är det han får. Känner att det är det min lille pojke kommer att trivas bäst.
Måste också poängtera att dagmammorna i ramsele är jätte bra (det är säkert dagis med, ska inte säga nåt ont om dom alls).
Få se hur det blir....

Huvudsaken är ju att han får plats nånstans innan jag börjar skolan....

Lite Marcoolio för stämningen!Nog för att det är en gammal låt (från 2004) men tycker absolut att den kan skapa stämning än!

Heja Heja Heja SVERIGE

Fotboll!

NU GÄLLER DET!KOM IGEN DÅ SVERIGE!

Junsele djurpark!

Idag har vi varit på junsele djurpark med kyrkans barntimmar. Var några som åkte och vi hade TUR med vädret *skönt*
Edvin verkligen älskade att vara där, många djur, barn och vuxna att titta på. Han var faktiskt för ovanlighetens skull lugn, annars brukar han INTE vilja sitta still utan han vill gå själv! Men vi stannade vid varje djur och då fick han komma ur vagnen för att själv stå och titta, och det uppskattades!


På spaning...Söt lamaOlle, Edvin och ElsaBjörnungarna (så söta!)Som vanligt är det småsten som är mest intressant på en lekparkHittar en snusdosa, och denna gång är det INTE mammas...Olle och Edvin "kör" bilSpana in Edvins pussmun!Helt slut och somnar direkt på bussen hem

Inskolning..

Dom ringde en stund sen från nipgården och frågade om jag ville ha nån inskolning? Vi bestämde att jag skulle ta en kväll, och det pga att det tillkommit några nya boenden som jag inte träffat förr. Blir nog bra, ska gå med Jeanette så det kommer att bli rolig. Hon har alltid nåt skämt i bakfickan *skratt*

Ska snart gå och sova. Måste upp tidigt imorgon och göra mig och Edvin färdig innan vi ska till Junsele djurpark! Roligt ska det bli att se vad Edvin tycker om det, ska bli mest spännande att ta med han in till getterna och grisarna. Men jag tror att han kommer att gilla det för denna lilla myskille ÄLSKAR djur! Hoppas att han kommer att sova på bussen dit så han orkar med dagen.
Jag var så glömsk idag så jag handlade ingenting till våran matsäck! Men jag hinner som tur är in på ICA för att handla.

Håll tummarna för att vi kommer att få fint väder imorgon (eller iaf uppehåll)

Lägger in lite bilder imorgon när jag kommer hem!

Go´natt!

Lite bilder från idag...


Edvin även kallad "stensamlaren"

Allvarlig men finast i HELA världen

Även utanför Grill1:an så finns det stenar som man kan samla på...

Delligering Insulin

Idag tig jag och Edvin oss en promenad upp på byn. Hurtigt och härligt!
Mötte upp Tommy som hade varit hos Anders så sista biten fick jag lite sällskap. Edvin gjorde samma sak som dom sista dagarna att han skippade förmiddasvilan och sov gott efter lunchen istället.
På byn gick vi hem till Tommy och satt ute där och surrade ett tag. Sen for jag på BVC och skulle väga Edvin + få min delligering på medicin i sommar.
Edvin väger nu 10200g och är 78cm lång!
Fick kanske världens sämsta genomgång om diabetes och insulin. Skönt att man haft genomgång om det på skolan, så lite kan man sen dess. Men nu är det gjort, så jag får ge både medicin, insulin, omläggning, ögondroppar och IDmärkning.

Skolan börjar den 18/8 klockan 13. Har genomgång 3 timmar, sen förhoppningsvis slipper jag gå på dom andra träffarna. Hoppas på att få plugga hemma så mycket som möjligt. Anteckningar och sånt kan man ta från klasskompisar (hoppas att det är nån man känner) och i värsta fall får man ringa lärare om man inte förstår.

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och kolla vad mina kära vänner hittat på idag!

Sammanfattning av dagen

Vaknade klockan halv nio (en halvtimme efter Martin och Edvin)
Ringde till Bertil och han sa att han skulle komma över.
Spelade yatzy med Martin (måste poängtera att jag vann!)
Städade hemma, diska, dammsuga och skura toaletten.
Bertil kom så vi drack kaffe.
Gick en promenad med Edvin så han fick sova.
Duschade.
Lagade mat, Helen kom förbi (skönt då fick jag lite barnpassning medans jag lagade mat)
Åt middag, sen väntade disken.
Drack mera kaffe.
Gick ut en sväng med barnvagnen i tro att Edvin ville sova, men det ville han inte.
Lekte med ute med Edvin, Maria kom över och hälsade på.
Badade och la Edvin.
Kollade på vänner.
Kollade på ett avsnitt av desperate housewives.
Åt en smörgås och ett glas oboy.


Jag vet att jag inte har så mycket som händer på dagarna, men jag lovar att det är fullt upp ändå hela tiden!


Vänner

Det sista vänner avsnittet gick på tvn nu igen. Nog för att man sett den serien så många gånger så tröttnar man aldrig. Men sista avsnittet är inte ett av mina favoriter, visst att alla bli lyckliga och går vidare med sina liv. Men jag tycker att det är lite bättre när dom alla bor nära varandra och har så där roligt tillsammans.

Har lite "egentid" nu igen. Edvin har precis somnat efter sitt kvällsbad. Innan det så var vi ute och gick en promenad och efter halva vägen så vart Edvin less och ville gå själv. Han gick långt faktiskt, nog för att det inte gick fort (han gick mest och samlade stenar) men jag vart riktigt imponerad. Sen kom Maria (våran nya granne som är ihop med Martins kusin) så vi var ute och lekte med Edvin. Så det var en eftermiddag för han som var rolig men jobbig. Så ännu en kväll kunde han somna utan att vi suttit med han, hoppas att det håller i sig.

Martin är ute och fräser spår i bräderna som han ska ha till bastutunnan han håller på att bygga. Fatta va duktig han är! Tror på han att han får ihop det, inte det första stora projekt som han håller på med och än har han inte gått bet. Min man är en riktig HANDYMAN *I like*

Tro om man ska gå och göra lite te och värma på lite vitlöksbröd? Börjar bli lite hungrig känner jag...

Duschen nästa!

Nu har man varit igång. Fullt upp hela tiden känns det som, men nu ÄNTLIGEN har jag lite egentid och den ska jag spendera med att duscha. Edvin har ju börja hoppa över sin förmiddasvila så man hinner inte alls med allt som man har hunnit med förr. Men det är bara att jag också måste inse att jag måste ändra mitt dagliga schema lite *skratt*

Nej, nu ska jag passa på att hinna med lite medans "lilleman" sover!Man glömmer så fort hur liten han varit.


Soligt...

Soligt MEN knortigt! Blir så less på denna svenska sommar. Längtar tills man kan vara ute och leka med Edvin igen. Var ute en sväng nu, men bara man går lite på gräsmattan så virvlar det upp stora flockar med knort som äter på en *huga* Vill ju inte smörja in Edvin med insektsmedel heller, men man åker nog dit på att få göra det på hans kläder förr eller senare..

Edvin verkar bara sova en gång idag med, forfarande vaken och JÄTTE pigg. Så jag får väl vänta med att gå ut med han. Ser några grå moln ute, så det blir väl lagomt till att dom kommer hit som man måste gå ut *skratt*

Hoppas på en fin dag, har dragit på mig mina nya shorts från cubus. Har ju inte varit en enda fin dag sen jag köpte dom, och jag vill verkligen inviga dom.... Men kanske att man kan ha dom denna dag iaf?

Hoppas på fint väder på onsdag!

Jag blir bara duktigare...

Lär mig mer och mer om alla koder och allt när man ska ändra sin blogg. Är inte riktigt nöjd än, ska göra lite småändringar med headern men det får bli PROJEKT IMORGON. Är lite trött nu så man orkar bara inte sitta och redigera bilder, men måste erkänna att OJ va kul det är!
Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att ändra många gånger innan jag är nöjd...

Nej, borsta tänder och sen hoppa i säng!
Godnatt!

Vart en bra söndag trots allt...

Har varit en bra söndag ändå fast det kändes lite tråkigt i början. Edvin vägrade att sova så att runt klockan halv 12 for jag till mamma och som jag förstod så somnade han i bilen *skönt* Satt och pratade med Stellan medans mamma for och hämtade mormor (mammas mormor-dag idag). Edvin sov i 2 timmar i vagnen ute på altanen så man kunde fikai lugn och ro. Min mormor är en gammal tant, 94 år blir hon nu i juli, men trots allt pigg för åldern. Jag ser stora likheter mellan henne och mig, och jag blir lika rädd varje gång att jag kommer att bli som henne. Hon är en människa som ALLTID ska stå i centrum, och pratar man inte med henne och ägnar all sin uppmärksamhet på hon så blir hon sur. Precis vad som hände idag, hon tog sin käpp och gick och kollade på tvn. Men det är som det brukar...
Ikväll har vi ätit gott, köpte santa marias "Chicken Tikka Spicemix"
stekte kycklingfilé och wookgrönsaker . Tommy och Karin var här så vi bjöd dom också på mat.
Vart HUR gott som hellst, och det bästa med denna mat att det är så enkelt! Precis som det ska
vara!Sen har jag bara tagit det lugnt. Har inte gjort nåt av det jag behövde göra idag som att städa och annat som inte är så roligt. Men det kommer som sagt en dag imorgon också, och om det inte är fint väder (som jag antar att det inte är som vanligt) så hinner jag kanske göra nåt då?Måste skryta över min son med han har börja att kunna somna själv på kvällen. Dom senaste kvällarna har det räckt med att ge han flaskan, skruva igång speldosan, lägga tutten på kudden och säga godnatt! Han börjar bli stor mammas "bebis"....Ingen som har några tips på hur jag kan disigna bloggen?


Söndagar = tråkiga?

Söndagar har alltid en liten tendens att vara tråkiga tycker jag... Som idag är en typisk TRÅKSÖNDAG, regnar ute och man har inte så många idéer på vad man kan hitta på. Edvin vägrar sova, så han går runt och leker med kameran (man gör allt för att han ska vara nöjd nu när han är lite småtrött *suck*
Funderar kanske på att fara och hälsa på Helena och Wiliam om inte Stellan och Vicky kommer på besök förståss. Men känns som att det skulle vara bra om Edvin fick leka lite med ett barn. Men jag hoppas och tror att min bror kommer hit med bilderna från studenten, och jag vet att dom flesta bilder tog han på EDVIN! Han har en riktig kamera så det blir kanonkort, är så nyfiken på hur dom vart...

Skrev igår att jag skulle ändra design på bloggen, men det får bli lite senare. Nu har man inte alls tid, det är inte bara det att man ska roa Edvin utan man ska hinna städa, tvätta diska mm mm..... SUCK

...Som sagt, denna söndag är en TRÅKSÖNDAG... Hoppas att den blir bättre.....


Ny disign

Jag har suttit och lekt med att ändra design på bloggen! Jag är absolut INTE färdig, ska ändra om allt. Men allt är ju så nytt för mig så jag har bara suttit och lekt. Imorgon tänkte jag ordna till den riktigt som jag vill ha den, men det är väl kanske det som är problemet att jag inte vet HUR jag vill ha den. Men jag ska sova på saken (känner att jag varit vaken allt för länge nu) så ska jag göra den snygg sen...

Nån som har lite tips?

Iaf så hittade jag all hjälp från http://www.designadinblogg.se/  en jätte bra sida!

Nej, nu är klockan JÄTTE mycket. Ska mest troligt upp tidigt imorgon när Edvin vaknar så det är bara att skynda sig ner under täcket!

Godnatt!

Leif GW Persson

Sitter och har lite tråkigt framför datorn och spelar en betapet. Känns kanske som att man skulle kunna ha lite mer roligt, men man orkar inte så mycket mer. Martin ligger och sover framför tvn och Edvin sover sött han med.

Läste en artikel om att GW Perssons böcker ska bli film. Kommer säkert att bli bra för jag ÄLSKAR kriminal filmer. Jag har inte läst hans böcker, men funderar på att kanske göra det nu så att jag gjort det innan filmerna är klar!
Ni kan läsa artikeln på: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/film/article2673471.ab

En till film jag måste se är "Sex and the city" älskar serien och jag tror (och hoppas) att filmen kommer att vara lika bra!


Vilken är din favorit?

Dan Berglund

Änne en visa av Dan Berglund, kan bara inte sluta älska hans texter!
Denna text kan vara så sann tycker jag!
Så sätt er ner och lyssna....

Bakislördag

Igår kom Lena och Andreas förbi så jag och Lena satt och drack vin. Kan absolut erkänna att det känns idag! Helt slut så man har inte lyckats göra nånitng ordentligt idag. Men trevligt hade vi igår!

Igår firade vi Tommy med som har tagit studenten! Han var jätte fin med sin mössa och kostym. Vi hade samlat ihop till en kamera till han som han vart jätte glad över! Efter allt firande i parken for vi vidare till Karins bror där vi fick en jätte god smörgåstårta.
Tog en massa kort, men eftersom våran kamera tar lika många dåliga kort som bra så vart det inte alls så bra. Men ska få korten som Stellan tog. Roligt eftersom han tog en hel massa på Edvin med....

Så här fin var Tommy, synd att kortet vart så ljust bara...
Studentkortet jag gjorde till Tommy. Men fick limma eftersom, bokstäverna bara
föll efter ett tag. Och 2:an försvann helt. Lite trist, men sånt som händer.
Vet till nästa gång att jag behöver MYCKET lim!
Edvin vaknade runt 7 imorse och jag väckte Martin, kännde att jag hade ingen ork alls i min kropp. Så Martin fick kliva upp och göra frukost, och det gick jag med på och sa "gör du frukost år han så kliver jag upp sen så du får lägga dig" och hur dum var inte jag då? Tänkte inte på att då blev det jag som fick gå ut med han. Runt 9 när Edvin började bli trött igen masade jag mig ur sängen och satte upp håret, tog på Edvin kläder och la ner han i vagnen. Men jag kände att jag ville INTE visa mig ute med mitt hemska baiskutseende *skratt* Det blev en massa varv kring huset istället, men jag kunde ju samtidigt fixa lite med mina blommor...

Nu ikväll var vi bjuden på middag hos Lena och Andreas. Känndes som en toppendag att slippa laga middag själv. Det enda jag behövde var att släpa mig in i duschen och sen göra mig iordning (kan vara nog så jobbigt när man är bakis). Sen for vi till edsele och åt jätte gott! Så nu efter middag och trevligt sällskap så känner man sig som människa igen.
Lite roligt att tänka tillbaka på igår kväll och alla planer som jag och Lena hade om ikväll. Att vi skulle festa och gå ut på hotellet, men som tur var kännde vi båda samma sak när vi vaknade "Inte ikväll igen, ORKAR inte". Man orkar inte med 2 dagarna längre när man börjar närma sig 30 (har några år kvar, men ändå) och har en liten 1-åring hemma som är överallt!

Nej, nu ska jag slappa!

Snabbvisit i solle

Idag for vi på en snabbvisit till sollefteå. Martin skulle köpa lite bräder så jag och Edvin följde glatt med.
Tur för då kunde jag köpa in det jag behövde till Tommys studentkort + att jag handlade till mina svärföräldrars bröllopsdagskort (lång ord vart det känner jag).
Annars hittade jag ingenting. Tänkte köpa lite kläder som jag ska ha på mig imorgon, men hittade ingenting. Ett väldigt ytligt problem, men som alla tjejer vet så är såna problem hela världen! Jaja, får leta fram nåt i garderoben (inte det lättaste eftersom hälften av alla mina kläder ligger utspridda överallt).

Jaja, kortet tills imorgon är klart. Ska fara på morgonen runt 9 som är Edvins tid för att sova förmiddag. Han blir så fort less i bilen när han är vaken annars, alldeles för mycket spring i dom små benen *skratt*


Pratade med min pappa i telefonen idag, han sa att han hade gått och funderat på om han skulle komma och hälsa på. Och lite roligt att han drog upp det eftersom jag och Martin har pratat om det. Sa att om han bara tog bussen hit så går det bra, han vart jätte glad! Frågan är om jag vart lika glad? Jo, kanske lite.
Han hade som vanligt bråkat med farmor och var inte på nåt strålande humör. Tror inte att jag är rätt person att prata med eftersom jag och farmor inte alls står varandra nära, och kan därför inte heller säga så mycket snällt om henne. Men han vart på bättre humör när han fick prata lite annat än sura tanter och prata om Edvin.

TRÖTT!

Idag är jag så trött! Känns som att jag alltid är det nu för tiden, men har börjat ta Rosenrot så man får hoppas att jag får lite extra energi.

Men det kan också bero på att man inte sover så mycket, jag är en person som måste sova många timmar för att fungera. Sen är det dåligt väder igen. Jag som hade hoppats på lite sol, men antagligen kommer det att vara sånt här väder nu ett tag.

Ska snart till att göra lite lax i ugn med ugnsstekt potatis *mums* En av mina verkligen favvorätter måste jag säga. Det och en god sallad och youghurtsås är hur gott som hellst! Känns inte som att man behöver göra så mycket heller mer än att skala potatis och morötter. Helt perfekt denna dag känner jag.

Tror att det är fler tänder på gång i Edvins mun, hela dan igår + hela morgonen idag har han varit jätte grinig och missnöjd. Har sovit dåligt inatt med, så det är helt klart nånting som inte stämmer och han är iaf inte sjuk. Ska bli skönt den dagen alla tänder kommit fram, för det är ju så jobbigt för han.

Ska göra Tommys studentkort idag, så jag måste på affären och köpa blå/gula band som jag kan dekorera kortet med..


Älskar denna text!

Jag älskar visor, såna där så man bara kan luta sig tillbaka för att lyssna på texten.
Denna text är så bra, den berör en verkligen. Låten är lång men det är värd att lyssna på!


Fullt hus

Då har vi haft fullt hus idag. Först kom Lena och Axel, och som vanligt blir Edvin lika glad när han får träffa sin "bästis" eller vad man ska kalla det.
Sen kom Crister och Helen (svärföräldrarna) som ville se när Edvin går. När vi kom på att vi inte hade nåt fikabröd hemma (jag och Martin var mest sugen) så Martin var tvungen att fara på byn och köpa kom Morgan med. Och som vanligt hade han en ny historia om hans liv (han är absolut otursförföljd denna kille). Han hade blivit bilvit ormbiten I LASTBILEN denna gång. Mest troligt hade ormen hängt i ett träd, för när han skulle lasta av så var han tvungen att köra in under ett träd. Han såg nåt som ramlade in i bilen, men inte vad och han funderade inte så mycket mer på det. När han då kliver ur och lastar av och sen hoppar in i bilen igen känner han hur det börjar klia på benet. När han kikar ser han 2 små märken (typiskt ormbett) och förstår vad som hänt. Eftersom han inte sett nån orm så vet han inte heller vad det var för nån, så han fick ligga inne på sjukhus i några timmar för observation... OTUR!

Annars blir de lugnt idag. Är lite trött så man får se vad som händer. Skulle behöva bleka mitt hår, har iaf varit och köpt blekmedel så jag är en bit på väg *skratt*
Måste ringa till Kennet för att höra om han är ledig på fredag så man kan fara hem till han innan mamn ska ner till parken. Lite trist att komma till solle själv och sen behöva leta reda på allt folk, vet ju hur fullt det brukar vara där. Och som alltid har jag samma promblem som alltid när det är nånting speciellt VAD SKA JAG HA FÖR KLÄDER? Förhoppningsvis blir det fint väder så jag kan ha mina shorts och linne på mig, men som det verkar ska det bli regn *Suckar*

VART HAR SOLEN TAGIT VÄGEN?

Sverige!!

 Igår vann Sverige, såg inte slutet för jag vart så trött så jag gick och la mig. Men han vara med på att dom gjorde ett mål iaf!

Idag blir det en städardag tror jag. Dåligt väder med regn och rusk, så jag ska göra allt för att slippa vara ute. Man känner sig helt klart bortskämd med det fina väder vi haft. Håller tummar att vi har fint väder på fredag då lillebror tar studenten!

Har rensat i lite leksaker, har haft fullt med leksaker i hela vardagsrummet och köket. Så nu har jag burit in det mesta till Edvins rum. Så nu kanske man kan hålla lite mer ordning?

Väntar nu på att Hem till gården ska börja!


Fotboll...

Sitter och kollar på fotboll på tvn, inte så intresserad men självklart kan jag kika när det är Sverige som spelar. Håller tummarna att vi vinner denna match...

Edvin var jätte trött nu på kvällen, och för andra kvällen på raken somnade han UTAN att vi var tvungen att sitta med han. Räckte med att han fick sin vällingflaska och at tvi drog igång speldosan.
Han var så söt också, han och jag hade myst i soffan och han var nära att somna. Men som alla andra småbarn är det en sak som kan göra att man missar mycket, så varje gång ögonlocken vart tunga kröp han ner på golvet. Men när han såg att Martin skulle koka välling och jag hade gjort han färdig för kvällen så går han och jag hand i hand till hans rum (det var han som styrde mig dit) och väl där inne pekar han på sängen! Sötunge där! Så han var verkligen trött efter barnkalas och efter alla steg (han går HELA tiden nu)!

Nej, tillbaka till soffan...

Barnkalas

Nu har man precis kommit hem efter Elviras barnkalas. Fick en jätte god tårta och Edvin fick leka lite. Trevligt att träffa Malin igen, fattar inte vi bor nära varandra har alltid varit kompisar (har gått samma klass från lekis till 9:an) men ändå har vi aldrig tid att träffa varandra. Så konstigt, när man blivit mamma och har småbarn finns det inte tid till så mycket. Men ändå gör man inte så mycket heller, vet inte vad som fyller ut vardagen?

Pratat med min lärare på skolan med om vad jag har kvar. Har lite mer än en termin kvar, och det känns skönt. Ska plugga heltid denna termin och sen ta det lite lugnare dom sista kurserna så man kan jobba medans. Har också pratat med CSN och beställt blanketter av dom så man får lite pengar. Längtar tills skolan är klar! Sen har jag lite andra planer, men vill inte ta det här är lite rädd att andra ska göra som jag. Är ju lite "konkurrens" på byn nu när alla utbildar sig till uska. Känner att jag inte vill pendla till solle heller, hellst inte när man har Edvin tänk va mycket man skulle missa!

Ska börja med middag tror jag och vara lite trevlig mot Martin som just kom hem :-)

Idag...

Idag har jag varit duktig, hunnit med att både dammsuga, diska, städa och bädda sängen INNAN klockan 8. Måste ta varje litet tillfälle då man känner att man har lite lust till att göra nåt ordentligt *skratt*

Idag är jag och Edvin bjudna på kalas till lilla Elvira som fyller 2 år *hurra* Det var också henne Edvin var på kalas första gången i sitt liv, då bara lite över 2 veckor gammal.

Sen ska jag ringa på några kurser som jag hittade på nätet. Vill plugga uska på HELdistans istället för att pendla ner till solle 1-2 ggr i veckan. Och så kan Edvin få vara hemma och slippa vara hos dagmamma/dagis. Skulle vara skönt, för jag tycker att han är lite för lite än. Kan gott väntas med det tills nästa år då han närmar sig 2 år.

Nej, nu ska jag gå och kika på "Vakna med the Voice" Elin Kling kommer dit och jag tycker att hon är bra så det vill jag inte missa....

Min duktiga pojke!

Idag har Edvin lärt sig GÅ SJÄLV! Visst att han gått lite i några veckor, några steg då och då. Men nu GÅR HAN HELA TIDEN! Han är så duktig!

Lena och Axel har varit här, och eftersom Edvin älskar dom båda så vart han som en liten solstråle efter att ha varit lite småkinkig medan jag diskade. Han snattade tutten av Axel, men sen skulle han ge bort sin egen. Så han är inte helt egoistisk, lite får Axel låna *skratt*
Sen var vi en tur till mamma, måste ju visa henne vilken duktig liten dotterson hon har. Fikade lite och satt och skvallrade som bara mor och dotter kan göra.

Filmade in ett klipp på Edvin när han går som jag skickat till hans gudmor (fö världens bästa gudmor) Linda. Och som vanligt är filmer och bilder på Edvin lika uppskattade där!

Vi har fått en inbjudan till lille Hugos dop så jag har pratat med Helen och anmält oss. Lite rädd att jag ska glömma bort det annars. Kommer säkert att bli ett fint dop, dom ska vara uppe vid rom (fiskedammen som jag skrivit om förut) och det är jätte vacker där.

Nu ska jag bränna en skiva till Lena från Axles dop där Martin fick det stora förtroendet att filma. Har fixat in filmen på datorn så de är bara till att bränna så Lena och Andreas får nåt att titta på *skratt*

Godmorgon!

Har nog vaknat på helt fel sida idag känner jag. Less, trött och lite sur är precis dom orden som förklarar mig bäst just nu. Kankse för att jag inte ätit nån frukost än?

Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Blåser ute och som sagt så avskyr jag blåsväder. Stannar hellre inne då och myser men min lilla familj. Eftersom det regnade inatt med så slipper jag vattna alla blommor och grönsaker som jag har. Lite skönt att slippa för en dag, annars gillar jag att gå runt och pyssla på....

Nej, nu ska denna lilla sursill lägga sig i soffan med en kopp kaffe och en smörgås och kolla på skilda väldar!

Spana in denna sötnos


Sundsvallsresa

Idag har bi varit på birsta och satt sprätt på pengar. Trött och slut som man är efter en heldag i affärer. Köpte en massa kläder och eftersom jag är en människa som aldrig provar kläder så kunde jag inte ens ha hälften *snyft* Tur att jag har världens bästa pojkvän så ska vi fara till s-vall på onsdag igen så jag kan byta kläderna (ok, han behöver köpa bräder till sig själv med). Så det ordnar sig som tur är.

Edvin var ganska less och grinig eftersom han vill inte sitta i vagnen, han vill ut och krypa runt och slita i allt. Och hade han kunna gå hela tiden har det gått bra, men nu när han kryper känns det inte så kul. Kan vara lite äckligt på golvet + att han blir så skitig. Och man brukar ju klä upp han lite när man far ut.

Men nu när vi kom hem har han gått jätte mycket! Hoppas och håller både tummar och fötter att han går innan vi far till s-vall igen!

Fick tag på parasoll till vagnen med. 99 kronor som ett fynd tycker jag! Sen handlade jag 3 stora pack blöjor på willys, så nu har vi blöjor så det räcker länge. Men jag hade en massa rabattkuponger som jag var tvungen att använda upp innan dom gick ut, och det passade bra där. Ett stort pack blöjor (innehåller 400-50% fler blöjor än i vanliga affärer) kostar bara 10 kronor mer! Helt sjukt va billig dom är. Man ser verkligen att det lönar sig att storhandla borta....


Edvin sover gott i vagnen

Känner mig väldigt nöjd efter denna dag. Ska bli skönt att få gå och sova sen. Klev ju upp 6 imorse och har varit i gång sen dess, så det känns som att man är klart värd att sova sen...

Nattat Edvin

Har precis nattat Edvin. Det tar lite tid nu eftersom det är så varmt på hans rum så han ligger bara och vänder och vrider sig innan han kommer till ro. Vet ju hur jobbigt det är så jag tycker synd om han, men vi gör vårat bästa för att hålla det svalt där inne. Martin han snickrat ihop ett myggfönster som har varit i hela dagen. Men det hjälper inte mycket nu när det är så varmt ute. Sen så får han sova med en saftflaska i sängen hela natten så att han ska kunna dricka om han vaknar och är törstig.

Edvin går bara mer och mer. Nu dröjer det inte länge förens han slutar krympa och tar och stegar iväg istället!

Ska snart gå och sova. Ska upp tidigt imorgon!
Godnatt!


Vårrullar

Håller på att göra vårrullar med ris och en god sallad med feta ost till middag.

Har varit en ganska lugn dag. Städat och donat lite inne och rensat ute i grönsakslandet. Nu har både sallad, morot och sockerärter kommit upp så det är bara persiljan jag väntar på.
Nästa år ska jag utöka mitt land så att jag kan sätta kålrot, vitlök och lite annat roligt.

Är en skogsbrand nu ca 1 mil bort på andra sidan älven, tur det så att det inte kan sprida sig hitåt...

Längtar till imorgon då jag och Edvin ska till sundsvall och handla!

Mitt liv som mamma

Sitter och funderade hur man levde innan Edvin kom in i vårat liv. Förut så prioriterade jag alltid mig själv som nummer 1 det spelade ingen roll vad det än var så var jag en obotlig egotrippad människa.
Fest gjorde man ofta och gärna. Titta på film gjorde man minst en om dagen. Man struntade i frukost, lunch och middag om man inte hade ork att laga mat + att maten man gjorde skulle vara så lättsam som möjligt.
Kläder till mig själv spenderade jag det mesta av mina pengar på.
Jag var en latmask som hellre såg en bra film på tvn än att städa, har alltid tyckt om att ha fint hemma men har alltid varit duktig på att stöka med.
Älskade att vara uppe sent och SOVA LÄNGE PÅ MORGONEN.

Nu sen Edvin kom till oss för 1 år sen så ändrades hela mitt liv och hela jag.
Jag är den människa som jag prioriterar sist.
Festa var länge sen man gjorde, visst att jag och Martin brukar kunna dricka lite vin hemma men det blir aldrig någon utgång. Och jag saknar det inte heller.
Titta på film som har varit ett av mina intressen händer väldigt sällan. Man får passa på att göra det när Edvin somnat och då är man ofta så trött så en hel fim orkar man inte se.
Äter alla måltider, för eftersom man ändå måste göra mat åt Edvin så gör jag ju åt mig själv på en gång. Och tycker att det är riktigt roligt att prova lite nytt (till Martins glädje *skratt).
Städa får man passa på varje gång det finns tid. Spelar ingen roll om jag har lust eller ork det måste göras. För det ligger annars leksaker, hundhår och allt som jag dragit fram överallt.
Sova länge på morgonen får man göra ibland. Men så ofta händer det inte, och man kan inte göra det halva dagen som man kunde göra förut.

Men jag måste erkänna att JAG ÄLSKAR MITT NYA JAG SOM MAMMA!
Älskar min lilla familj!

Pyjamas


Nationaldags firande

Idag har vi firat Sveriges nationaldag. Eftersom jag inte riktigt visste varför man firar just idag så var jag tvungen att ta reda på det.

Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, Svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. 1809 års regeringsform utfärdades också den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform. Sedan år 1916 firas den 6 juni som Svenska flaggans dag. Det var Arthur Hazelius, Nordiska museets och Skansens skapare, som införde en del festligheter för olika svenska högtider, dels som ett sätt dra in pengar till Skansen, dels som en del i den tidens nationalistiska anda. I mitten på juni 1893 ordnades några dagars festligheter i fosterländsk anda. Obekräftade källor säger att det regnade på alla dagar utom den 6 juni, och alltså var det den som drog mest folk. I Skansen årsbok för 1893 skriver Hazelius att "såsom de fosterländska minnenas högtidsdag har på Skansen införts den 6 juni, Gustafsdagen, vilken där har firats och hädanefter kommer att firas såsom svensk nationaldag".Vi har firat denna dag på ramsele-byn. Först mötte vi upp Lena, Andreas, Axel, Anki, Crisoffer och Jack utanför Grill1:an. Sen tågade vi ner på SVAR, vi fick några flaggor (våran fick Edvin ta hand om och den höll inte så länge) som man kunde flagga med. Sen väl nere på SVAR så var det mycket folk, så vi bestämde oss ganska snabbt att vi skulle sätta oss ute och vänta tills alla tal och sånt var över. Tårtan lockade lite, så vi fick snällt vänta en bra stund. Men som tur var så har det varit kanonväder även denna dag. Tårtan var faktiskt jätte god, och kaffet behövligt för jag hade inte hunnit dricka nån kopp innan. Hade sovmorgon och sov ända till halv nio!
Glömde kameran så några kort fick jag inte. Men har haft väldigt trevligt!

Tommy och Karin har varit här och hälsat på ikväll. Spelat plump och jag vann inte denna gång heller *surar*
Edvin har haft en jobbig kväll, strax efter att han somnat vaknade han igen och grinade. Tror att han kan ha drömt nåt hemskt, så han har varit vaken till för bara en liten stund sen. Hoppas att han kommer att sova länge imorgon istället så jag får lite sovmorgon igen (min tur att kliva upp imorgon)....

Det blev bestämt att jag ska följa med Tommy och Karin till s-vall på söndag JAG LÄNGTAR! Ska inte köpa så mycket, men det ska bli skönt att komma ut lite. Tror att jag ska lämna Edvin hemma, men jag har ganska svårt att klippa navelsträngen måste jag erkänna. Är så van att han med han överallt, så det kommer att bli nästan mer jobbigt än skönt att fara själv. Men jag måste ju vänja mig, ska ju börja jobba nu den sista och då måste jag ju kunna lämna han (vill inte)....

Godnatt!

Nu ska man snart gå och lägga sig. Haft en skön dag igen med bara mys. Imorgon ska man fara och fira Sverige på nationaldagen. Har som ingen aning om VAD vi firar för nåt, men så länge det är fint väder och en massa folk ute så firar jag gärna *skratt*

Lite patriot är man ju också. Både för sitt land och ABSOLUT FÖR NORRLAND! Älskar denna del av sverige med kalla, snöiga vintrar och sommrar som är ljus dygnet runt. Att man kan känner alla som bor i denna by är ju bara en trygghet, hellst nu när man har barn. Skulle inte alls trivas med att bosätta mig i en lägehet i en stad när jag har allt jag kan önska mig här!

Nej, nu ropar sängen efter mig. Uppdaterar imorgon efter att ha firat SVERIGES DAG, och då kanske med lite bilder?


Ett roligt klipp från en skoterförare i ramsele!


Mysar dag!

Idag har jag och Edvin bara tagit det lugnt och myst!
Först for vi till svar där vi mötte upp Martin, satt och drack dricka ute och kollade ut över den fina utsikten där. Försökte hitta nåt kort över nipan där man ser älven, ridskolan, ängar och camping MEN HITTADE INGET! Trode att det var många som hade fotat där, men inte det. Får ta med mig kameran nästa gång....
Sen gick jag och Edvin och plockade liljekonvaljer som jag la på morfars grav.

Har fått tillbaka på skatten idag! Härligt, kanske man ska fira med lite vin ikväll? *skratt*

Lunchtime!

Håller på att göra lunch till mig och Edvin. Blir snabbmakaroner, kycklingklubba och ärter. Det är ju så svårt att äta när det är så varmt, men jag ska absolut inte klaga för det är ju så skönt ute!

Vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Funderar kanske på att fara på byn och kolla en sväng, skulle vara roligt att gå på hembygdsgården så Edvin får fara runt där lite...
Få se vad som händer...

Sommarkläder

Nu har jag beställt en massa kläder för sommaren. Eftersom jag inte själv har några pengar så har jag önskat mig det av Martin som en tidig födelsedagspresent (fyller år i juli). Det är nåt jag ABSOLUT behöver så det passar ju bra. Vart en massa härliga linnen, jeansshorts och en kjol. LÄNGTAR TILLS DET KOMMER, men det blir inte förens vecka 26 och det är om 3 hela, långa veckor *suck*

Nej, nu ska jag gå och diska. Allt kommer efter inne när det är så fint ute, men det kanske är ett bevis på att man mest är ute?

Ramselesjön

Idag har vi spenderat dagen i Ramselesjön, HUR HÄRLIGT SOM HELLST! Efter att Edvin ätit sin lunch packade vi bilen full med Edvins pool, skötväska, saft, handdukar, badkläder och sånt man behöver för en dag ute i solen. Sen for vi en snabbis på ICA och köpte med oss korv och potatissallad. Hämtade upp Tommy sen bar det iväg till Martins farbrors kanonfina stuga. Altanen är ut mot sjön och det är sol där hela långa dagen. Fyllde upp Edins pool för att han skulle få bada lite med, men insåg att han bara skulle plaska, och trots att vi smörjde in han med solskyddsfaktor 30 (Bamses) så var vi rädd att han skulle bränna sig. Så det var bara att tappa ur den igen, sen fick han ha på sig linne hela tiden.
KArin kom lite senare eftersom hon jobbade till klockan 1. Alla utom jag (och givetvis Edvin) doppade sig, men det är med andra ord som vanligt. Jag är ju en av dom största badkrukorna som finns!
Sen efter vi har kommit hem har vi mest varit ute. Suttit inne nu en stund när Helen kom på besök. Men det är ju så härligt väder, önskar att det kunde vara så här jämt! Kanske man skulle kunna få sig en fin solbränna med?

image145

Igår kollade jag på ett dubbelavsnitt Lost och fy vad spännande det är nu. Men nu får man inte veta nåt förens nästa år, det är ju upphåll ändå till januari eller februari! Fattar inte hur man kan ha upphåll på en serie i ett halvår?

Nej, nu ska jag tappa upp ett bad till Edvin. Han är alldeles svart av lek i sandlådan. Kanske man ska ta sig en kalldusch själv?

Trend med lösenordsskyddad blogg?

Jag har en hel drös med bloggar som jag läser varje dag. Och nu (kanske för att jag och Lena satt och pratade om det idag?) så har jag en del som har lösenordsskyddat dom! Blir så less och absolut nyfiken! Vad skriver dom för nåt som dom inte vill dela med sig? Det är helt ok om man har lösen på vissa inlägg om man känner att man vill "skriva" av sig saker som man inte vill dela med alla. Med vardagliga små ting kan man väl dela med sig?

Kände att jag var tvungen att dela med mig av mina tankar...

Satt och kom på att vi har hela året objudna små hyresgäster...
På vintern har det kommit in en och annan liten mus (som våran duktiga vovve tar), på våren kommer det alltid in en drös med små, äckliga, svart myror som dräller runt hela huset/köket och nu på sommaren snytbaggarna! Tänk att vårat lilla, lilla rösa hus med vita knutar är så omtyckt!

Tisdag och SOMMAR!

Idag har vi varit ute hela dagen jag och Edvin. Först på förmiddan var vi ute och lekte, jag passade också på att plantera ut mina solrosor och purjolökarna. Så skönt att slippa ha dom inne eftersom dom börjar kräva mer och mer vatten. Dom såg inte heller ut att må så bra i sina små krukor.

Sen kom mormor på besök, hon hämtade solrosplantorna som jag hade över. Vi satt och drack kaffe ute och lekte lite med Edvin i sandlådan. Sen åt vi lunch jag och Edvin innan vi skulle på byn och träffa Lena och Axel.
Hade tur eftersom blomgubben från graninge var på torget och sålde blommor, så jag fyndade lite där. Så nu är mina sommar-rabatter färdiga! Vart jätte fint, så nu ska jag bara investera några fina små tunnor som jag ska sätta lite blommor och ha på baksidan. Känns som att man vill ha lite blomigt och somrigt där med *skratt* Tänkte att jag ska kika på nån loppis efter det...

Imorgon ska vi (om det är fint väder) fara till ramselesjön och tillbringa dagen. Kanske man ska ta sig sitt första dopp? Få se hur det blir med det badkruka som man är. Men det ska helt klart blir hur härligt som hellst. Ska köpa med oss korv och potatissallad så vi kan vara där hela långa dagen. Håller tummar hårt att det blir kanonväder! Måste ju sola så jag får bort dom fula ränderna jag fått efter linnet *skrattar*

Bedtime!

Snart ska jag gå och borsta tänderna sen gå och lägga mig och sova. Igår var jag vaken till ganska länge och klev upp tidigt med Edvin, så man har lite sömn att ta igen. Och eftersom Martin jobbar imorgon så måste jag kliva upp senast 7 för att vara vaken med Edvin...

Har iaf gjort min sysslor klar för kvällen. Diskade ett STORT diskberg (förstår inte vart all disk kommer ifrån, för det känns som att jag inte gör annat än diskar), vattnat trädgårdlandet (äntligen syns små salladsblad) och tittat på ett avsnitt av Desperate Housewives (ÄLSKAR denna serie). Så nu är det bara att gå och kramas med kudden!

GODNATT!

Blåsväder

Hoppades att det skulle bli lika fint väder som det varit några dagar, men det blåser ute (och det är det värsta väder jag vet!). Så idag har vi varit mest inne jag och Edvin. Lena har varit förbi med en sväng, så man har suttit och surrat med henne en stund.

Funderar på att plantera ut mina solrosor, men måste kika först vad det blir för väder i veckan. När man bor här så ska man vänta tills efter den 6-7 juni sägs det, men jag vet inte om jag orkar det. Känns som att mina plantor tar så mycket plats nu, vill bara ha ut dom!

Vi har också blivit invaderade av snytbaggar i vårat hus (en skalbagge som äter trä), det är faktiskt en insekt som jag inte är rädd för men som jag ändå inte vill ha i mitt hus! Dom är överallt på golvet, i fönstren, på gardinerna, i soffan, på toaletten... ÖVERALLT! Men så får vi varje år och då i samband med att det fylls på med sågspån nere i källaren. Denna gång har Pecka redan skeppat in ett litet lass, så vi har ännu fler att vänta till det riktiga lasset kommer SUCK!
image144
Våran ovälkommna hyresgäst

Har suttit och kollat efter campingar i lycksele också. Våran lilla familj ska dit på semester i sommar, och jag längtar! Hittade en jätte fin camping där stugorna inte heller var dyr. Kommer att bli skönt, ska gå på djurparken och sen ska vi kika på skogsmuseet. Det sista tror jag att Martin och Edvin kommer att uppskatta mest, men jag är ganska säker på att även jag kan tycka att det är roligt....

Nej, nu ska jag tina upp kycklingen som ska in i ugnen så det blir nån middag idag. Ska äta flygande jakob *gott*

Vill se denna skräckfilm!


Ser hur läskig ut som hellst! Tro om jag skulle våga se den?

Mardröm?

Inatt drömde jag nånting ganska skrämmande! Jag drömde att jag var gravid och skulle på UL, väl där så märker dom att jag väntar tvillingar! Jag vart jätte rädd, medans Martin sa: "-Jag lyckades" I ren chock så går jag ut och röker (jag som inte är rökare, röker bara enstaka gång och absolut inte beroende). Dom har då inte ens hunnit gjort alla mätningar på bebisarna för att kolla att dom mår bra eller när det är beräknat att dom ska komma ut. Martin kommer ut till mig, sen far vi hem. Väl hemma så kommer jag ihåg att vi inte gjorde undersökningen klar och att jag vill veta när det är beräknat, så Martin får ringa och kolla upp det...
Sen vaknar Edvin och skriker så jag får kliva upp och byta blöja och koka välling, känns som att han räddat mig nästan *skratt*
Idag har jag haft tanken att tänk om man skulle få tvillingar nästa gång man skaffar barn. Hur skulle det vara? 2 bebisar att sköta om att byta blöja, mata och trösta SAMTIDIGT! Och då man redan har Edvin som också har samma behov måste det vara riktigt jobbigt. Men samtidigt skulle det inte vara lite häftigt? Tror att på nåt vis kanske att det är lättare vissa gånger eftersom tvilligar har varandra? Men det beror nog helt och hållet på hur snäll bebisarna är.... Tror absolut att det är lättsamast med EN i taget....

Funderar kanske på att fara och hälsa på Carina idag om hon är hemma. Känner att jag måste hitta på nåt eftersom Edvin har vaknat på helt fel sida idag, hoppas att han är lite gladare nu när han vaknar igen. Men som sagt så är det ganska jobbigt att hälsa på dom som inte har barn, för det är som ett litet paradis för små barn. Finns många lådor, prydnadssaker, dukar mm att riva och slita i..... Och som mamma har man svårt att sitta ner och vara trevlig eftersom man får springa efter och ställa tillbaka allt och flytta undan saker som kan gå sönder... Få se hur jag gör....

Nej, en snabbdusch nu sen bänka sig i soffan framför skilda världar och ta det lugnt och hoppas att Edvin sover ett bra tag så man får vila lite...

Kanske den bästa fotbollslåten?


Mamma vs. Edvin

Idag var första gången som jag hade en maktkamp med min lille son. Han skulle dra ur sladden bak på datorn, och varje gång jag sa ifrån bara flinade han till mig och försökte ännu mera. När jag tog och bar iväg han till vardagsrummet och satt han på golvet och sa ifrån på skarpen började han att grina lite. Och som småbarnsförälder är man lite blödig så man tyckte lite synd om han tills han kröp in på kontoret och gjorde samma sak igen! Åter igen så bar jag in han till vardagsrummet och samma sak upprepade sig flera gånger. Det är nu allvaret börjar att ha barn, barnuppfostran är absolut ingen lätt uppgift! Det är bara att fösöka stå på sig, för fast Edvin bara är ett år är han inte dum. Han vet att han kommer långt med skrik och grin.....

Har annars varit och handlat, och det märks tydligt att priserna på ICA har stigit sen det vart ett närköp igen. Synd bara att det är så långt att fara och handla på andra ställen, skulle vara bra om Jonne fick lite konkurrens på byn. Vi som handlat för ca 3500 kr i månaden, och då köper vi blöjor och barnmat också. Har handlat för mycket mer än det nu! Suck, det finns ju så mycket annat man vill lägga pengar på än mat....

Nu kommer lite text här om lite ha-begär som jag kan ha ibland *skratt*
1. Vill ha en suflett till Edvins brio-sitty
2. En parasoll till vagnen vill jag också ha!
3. Vill ha en massa nya sommar kläder till mig själv (behövs!)
4. Vill handla på pop en massa sommarkläder till Edvin (behövs en del som tex jeans och shorts)

Jaja, nu har jag fått ur mig allt jag vill ha för tillfället iaf!

ROM

Har precis kommit in efter en promenad till rom (en fiskedamm som finns ovanför oss finns dock ingen fisk i den) så Lippe fick bada lite. Så nu har vi en VÄLDIGT glad hund efter att han fått svalka sig + att han jagat lite fåglar på lägdan (krävs väldigt lite för att få en glad hund *skratt).

Edvin har på sig sitt fina linne som han fick av gudmor när han fyllde år, så nu är han lätt tuffaste killen häromkring!
Kanske man ska hoppa in och ta sig en kalldusch nu medans lill-knoppen sover?

image143
Lippe spanar över dammen


Morgonkaffe ute i solen!

HÄRLIGA SOMMARVÄRME REDAN PÅ MORGONEN! Jag och Martin har njutit av morgonkaffet ute, medan Edvin har sprungit runt med linne och blöja ute! ÖNSKAR SÅN HÄR MORGON VARJE MORGON!

image142
Edvin med sin lära-gå-vagn som är laddad med en flaska saft!


RSS 2.0