Bastutunna på plats!

Nu har dom dragit bastutunnan på plats och det vart jätte bra! Måste säga att Martin har gjort ett otroligt bra jobb. Ser hur proffsig ut som hellst, man kan nästan tro att han är snickare! Lite småjusteringar kvar. Och så måste han elda "in" kaminen sen är det färdigt!
Skönt kommer det att bli att kunna basta nu sen, kanske kommer det en bastufest?
Visst blev den fin?



När dom drar den med traktorn




Nu är den på plats!



Edvin han gillade mer att leka med farfars moppe

Öppna dörrar!

Idag när jag stod och diskade så hörde jag hur dörren öppnades och stängdes. Tänkte inte så mycket mer än att det var Martin som gick ut, när jag helt plötsligt HÖR Martins röst -Var det Edvin? Lite förvånad över att Martin låg på soffan kopplade det inte först vad han menade. Men sekunden efter kom jag på att det var EDVIN som öppnat och stängt dörren. Det lilla busfröet har nu kommit p HUR man öppnar en dörr och det betyder med andra ord att vi måste hålla låst....

Har iaf varit jätte duktig idag och storstädat. Tror att det kanske var där mitt dåliga humör bottnade sig i. Hundhår, saftfläckar, smutskläder och leksaker överallt, man kan väl vara annat än glad då? Men nu är det rent och fint igen. Ska slänga in filtarna och kuddfodralen i tvättmaskin, för det känns som att det var alldeles för längesen det hände nu. Så skönt att ha fint igen, känner att i smuts kan man inte må bra!

Bilder!

Nu har Henrik skickat bilder från helgen!



Gott med ananaspaj!




Fyrhjulingen var ju HUR skoj som hellst!



SLÄNGPUSS!



Hör inget!
Lånat kusin Evelinas skor



Mammas charmtroll



Titta!



Är på lekparken och leker



Och det är så roligt!



Stjärnöga!



Fick prova kusin Patricks cykel!



Sitter det i generna?

I fredas for jag, Edvin och mamma till vilhelmina och min käre bror. Min brorson har ju som sagt fyllt 7 år i veckan så vi var bjuden på kalas på lördan. Men som vanligt så far ju jag och mamma en dag tidigare och sover över där. Trevligt att komma bort och umgås med failjen lite och så får ju Edvin leka med sina kusiner.
Patrick och Evelina har fått en fyrhjuling som Edvin vart helt galen i. Han ville bara vara i garaget och sitta på den. När man skulle ta bort han därifrån så skrek han och la sig på golvet. Undrar om det sitter i gener vad pojkar och flickor ska tycka om? Menar Evelina har ju hur många dockor och saker som hellst, visst lekte han lite med hennes "mylittleponny-hus" men det var mest för att kolla upp hur många saker som fick plats i det. Nej, det var fyrhjulingen och en liten radiostyrdbil som gällde när vi var där på besök.
Samma fråga kommer upp i mitt huvud sen när lilla Saga kom (som är 2 veckor äldre än Edvin) och älskade Evelinas lilla rosa handväska med en läppglans i. Hon satt med med väskan i handen och tog upp läppglansen smörjde in läpparna, stoppade ner den i handväskan igen för att ta upp den på nytt. Och så satt hon. Är det genetiskt vad man ska tycka om? Så faschinerande att se att så små barn VET vad dom "ska" vara intresserad av.

I alla fall har vi haft jätte trevligt. Kennet, Jonna, Stellan och Vicky kom också. Jätte fin tårta gjorde Erika med en fiskare som satt och fiskade (Patrick älskar ju allt med fiskning, och tror att han alltid tyckt att det varit spännande). Patrick fick en massa presenter, men det mesta var till hans hobby som är just fiskning. Ett spö av farmor och en massa drag (av oss fick han en liten draglåda med 2 drag i). Så idag när jag pratade med Henrik så var dom ute och fiskade.
Edvin har lekt hela helgen så igår när vi kom hem så var han helt slut. Sov hela vägen hem, och bara efter en liten stund hemma var han trött igen så det var bara sängen som väntade. Han har även upptäckt HUR roligt det är att klättra i trappor (vi har inga trappor hemma), men som tur var så lessnade han ganska fort för det var ju så roligt uppe i lekrummen...
Själv var jag också jätte trött efter att ha klivit upp i ottan (jag, Edvin och Patrick klev upp klockan 05,10!) för Edvin kunde inte sova länge när det var så mycket spännande runt omkring han. Så det blev ganska tidig kväll för mig med. Somnade som en stock och vaknade klockan 8 på helt fel sida! Kanske det värsta jag vet, en hel dag med att bara vara sur!  Kan inte vara nyttigt, men man kanske måste ha såna dagar med...



Vill klättra upp i stolen




Henrik ska skicka lite bilder till mig idag så jag lägger ut lite bilder sen på kalaset!




Försökte fota Edvin i hans nya overall, men han sprang ivög hela tiden.
Men HUR söt är han inte i den bakifrån?
Iaf så är jag kanonnöjd med den, det bästa fynd jag gjort nånsin tror jag!



Edvin har fått en till kusin!

Inatt ringde Tommy klockan 01.30 och berättade att deras lille bebis äntligen har kommit!
Den kom klockan 00.45, 53cm och vägde 3700g. Fick en bild skickad också och han är såklart JÄTTE söt!

Karin for in redan på tisdagmorgon efter att vattnet hade gått när dom var i stugan. Sen har dom väntat fram till inatt innan lill-Larsson kom ut.
Längtar tills jag får snusa lite på brorsonen. Måste iväg och köpa en liten present från Edvin med, men det är nog mest för min egen skull. För det bästa som finns är ju att köpa små bebiskläder!

Nej, ska plugga lite nu medans Edvin är hos dagmamma. Sen måste jag packa inför resan till Vilhelmina. Ska sova där inatt, för imorgon är det kalas för Patrick som blivit 7 år! Helt sjukt va fort tiden går. Minns så väl när det var han som var liten och man varoch hälsade på han. Och nu har han börjat 1:an. Tänk om man kunde stanna upp tiden lite så man han njuta lite extra....

Höst och regn...

Nu känns det verkligen att det är höst. Förstår bara inte vart sommaren tog vägen? Känns som att man går och väntar än. Visst att det var en torr sommar, men det var ju inte så många dagar som var sådär sommar-härliga så man var ute och myste. Idag fick jag tom ta på Edvin sin fleecefodrade regnkläder när han ligger ute och sover. Kallt annars för lill-prinsen att ligga och sussa.

Har varit och vattnat blommor hemma hos Tommy och Karin + att jag tog in posten åt dom. Snart har dom ju varit borta en vecka. Men det är säkert skönt för dom att vara i solle hos hennes föräldrar nu när hon gått över. Tycker bara att bebisen ska komma ut snart! Jag längtar ju nästan lika mycket som dom blivande föräldrarna!
Tycker synd om Karin med. Minns hur poppis man vart helt plötsligt när man gått över, alla ringde och frågade dumma frågor som "har du inte klämt ut den än?" och sånt. Som att om man bara kunde göra det inte skulle gjort det? Nej, gå över tiden är det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv!

Längtar ju tills jag får snusa på lite bebis!
Kanske man blir lite bebissjuk och måste skaffa sig en till snart? *skratt*




Edvin bara en dag!
Världens finaste!


Första gången!

Som förälder är första gången ens barn gör nånting väldigt stort!

Första leendet
Första gången dom vänder sig
Första tanden
Första gången dom ålar eller kryper
Första steget
Första ordet

Nu idag bajsade Edvin på pottan för första gången!
Kanske i andras ögon helt onödigt att berätta, men som mamma är det en stor händelse!


Några bilder från igår:



Leker inne på barnens hus




TITTUT!




Hejdå mamma!




Nån där?









Birsta-City *I love*

Idag har vi varit i sundsvall och shoppat jag, Martin och Edvin. Vart en hel del inköp och jag är så nöjd över det jag hittat!

Åt Edvin blev det från polarn och pyret 2 par tröjor, 1 par byxor och 1 par "långkallingar". Sen in på HM och köpte 2 baströjor och 1 par strumpbyxor.
Till mig hittade jag 1 lång tröja på BikBok, 1 lång lite tjockare tröja på Vero Moda och så fyndade jag 1 Puma tröja för endast 290 kr!

Sen vart det en hel del småsaker som hakklapp, spargris till Edvin och krokar som Martin ska ha i bastun. Blöjor och tvättlappar från Willys (är ett måste när man är där för man sparar HUR mycket pengar som hellst på det!).

Nu är man ganska trött efter denna heldag. Men har iaf hunnit dammsuga och diska sen jag kom hem. Skönt, då är det mindre göra imorgon!


"Normalkurva"

Idag har jag varit och vägt Edvin. Nu väger han 11220g och är 83cm lång. Så skönt att han äntligen har kommit upp på "normalkurvan" i vikt. Han har alltid varit under på vikten och över på längden, lång och smärt.

Sen for vi med Lena och Axel och fikade. Vart en torr, hårt smörgås och en torr, hård kanelbulle. Inte världens godaste, men det gick ner för jag var riktigt hungrig. Att jag aldrig lär mig äta lunch när jag är själv hemma!

Ringde till min lärare idag med. Vart lite orolig när jag såg en uppgift som det ska vara diskussion på fredag, och då är ju jag inte där! Men ska ta det på tisdag istället med henne, skönt att sitta själv med läraren och prata. Sen frågade jag om hon fick in mina arbeten i fredas, och det hade hon. Och jag behövde inte kompletera nåt *skönt* Alltid svårt att komma igång med HUR man ska skriva när man varit ifrån skolan ett tag. Men än så länge (vill säga denna vecka) har ju gått bra.

Edvin favorit!

Förutom att Edvin älskar Trazan och Banarne - Jag vill va som du så älskar han Adam Tensta - My cool
Vi tittar varje morgon på Vakna med the Voice och Edvin stannar upp varje gång som dom spelar den låten på tvn. Han verkligen älskar den!



Inspiration?

Sitter och försöker hitta inspiration till att orka skriva om kontakteksem. Längtar till nästa vecka då denna kurs är slut och jag börjar med nästa. Arbetsmiljö är INTE roligt, tråkigt med lagar. Men som sagt snart är jag klar med mina arbeten och en ny kurs börjar!

Idag när jag lämnade Edvin hos dagmamma vart han jätte ledsen. Va jobbigt det vart! Är ju inte van att han blir så, han har aldrig reagerat så förut och har ingen aning om varför han gjorde det nu. Igår var det tvärtom. Han var så mycket mer intresserad av alla leksaker och alla sina kompisar så han hade nästan inte tid att vinka till mig. Sen när jag skulle hämta han så ville han inte hem. Men det var nog nåt som gick över fort, Ragnhild är ju så himla van vid barn och Edvin har aldrig varit långsur förut.

Nej, tillbaka till lagar och kontakteksem....

Vinteroverall!

Äntligen har jag fått tag på en overall till Edvin! Gjorde dessutom ett fynd och det är ju alltid lika roligt!
Det vart en Arctic Kid som jag köpte på tradera för bara 125 kronor. Den var bara använd ca 5 gånger så den är i nyskick. Och jag måste erkänna att man mår lika bra varje gång man gör ett fynd. Läste runt om märket också, och dom som haft den har varit nöjd. Så jag tror att den kommer att bli bra. Det som är viktigt är ju absolut att han kommer att vara varm och torr i den.




Idag har jag suttit och pluggat. Måste plugga som ett liten galning för jag hoppas att det dblir sundsvall på onsdag *håller tummar hårt*. Martin måste ha mer färg till tunnan sin, och jag hoppas att han inte hittar nån som ska på jula nånting. För annars blir det lite mer shopping ÄLSKAR!
Sen har jag och Edvin varit till mamma. Vi åt middag där, vart våffler och jordgubbssylt. Det är alltid lika trevligt att hälsa på mamma. Hon har så fint i huset, fick se hennes nyinköpta utemöbler på hennes nymålade altan med. Vart ju hur fint som hellst. Skulle också vilja ha en altan med en hammock i som man kan ligga och mysa i.

Imorgon blir det nya friska tag med att sitta och plugga. Sen funderar jag på att fara och väga Edvin när jag hämtat han hos dagmamma. Var ett tag sen nu, och jag har ingen aning om vad han kan väga nu. Men jag tycker att han börjar bli ganska tung lill-prinsen min!

Gratis kläder!

Registrera dig, samla poäng och presentkort på hm!

Gå in på den här länken och registrera dig direkt!
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=1862

Projekt sovrum

Projekt sovrum är det som gäller nu. Gillar inte att vi inte ha nåt på väggarna, så nu måste jag ta tag i det.
Vill ha en massa saker som foton och sånt som man tycker om. Sen ska jag göra hand- och fotavtryck på Edvin som jag ska rama in och sätta upp. Sen har jag 2 stycker "tavlor" som jag älskar. Den ena är en sångtext som Linda har skrivit till mig (och självklart är det drömmen om Elin som jag fick när jag fyllde 22 år. Den andra är en jätte fin dikt som Maud har skrivit. Dom åker absolut upp på denna "må-bra-vägg".
Sen är det ett absolut MÅSTE att köpa ny sänglampa. Våran är så gammal och ful, vill ha nån fin. Min bokhylla som står på myrdalen ska hämtas hem så jag får lite ordning i garderoben. För just nu står det högar med böcker där inne.
Skulle vilja köpa några gardiner sen också som ska passa in, men det får bli det sista som sker (förutom att möblerna ska målas, men det blir projekt 2009).

Har varit duktig att rensat idag bland mina kläder och skor. Fick ihop 4 fulla påsar med kläder jag inte kan/vill ha. Sen 4 par skor som också ska iväg till röda korset + en vinterjacka. Det är iaf nånting mindre. Man blir vasinnig varje gång man står och kollar på kläder och inte hittar nåt som passar. Varför ska man spara på allt? Man mår ju inte bra av alla saker som ligger och skräpar överallt!


Ut med det gamla - In med det nya





Skulle behöva gå igenom alla barnkläder med. Vad ska jag ha kvar? Vad kan jag ge bort? Vad ska jag sälja? Men det tar jag en annan dag, en annan dag med mera ork. En annan dag då jag mår bättre.....


Bubben

Idag är det en sorgedag hemma. Min första egna hund Bubben vart ihjälkörd imorse. Det hände när mamma var ute och gick med hundarna som vanligt då Bubben plötsligt sprang ut  i vägen.

Han är absolut det mysigaste hunden jag mött. En sån där lurvig liten sötnos som hellst vill ligga i knä och mysa. På natten sova tätt tätt intill för att han var så frusen. En liten goding som ville bli matad och bortdaltad, och det blev han såklart!

Jag fick han av mamma när jag var 17 år. Minns när jag skulle fara och tinga han. Det fanns 10 valpar och bara en av dom vart borttingad, och fast det var 9 valpar att välja bland så var det Bubben jag föll för. Och det har jag aldrig ångrat. Eftersom han led av stor separationsångest och hade svårt att vara själv fick han vara mycket hos mamma som också fick han sen. Vart lättast så när han hade vant sig vid hemmet där och hundarna hennes.

Bubben var en hund som alla föll för och ingen kunde låta bli att tycka om han. En liten charmör som visste hur man tiggde åt sig godis av folk. Han visste hur han skulle göra för att man inte skulle kunna vara arg på han när han gjort bus.

Bubben är en hund man alltid kommer att sakna!
Hoppas att han har det bra i hundhimlen!




Belze Bub
"Bubben"

Fin höstdag!

Fint väder ute nu och det är man inte alls van vid. Så skönt!
Ska hänga ut min tvätt som ligger i maskinen, sen ska jag hjälpa Martin att skotta lite grus. Igår kväll grävde vi upp där han ska ha bastutunnan så nu ska han lägga dit lite plast innan  gruset ska dit. Längtar tills vi kan ställa dit tunnan. Måste skryta lite över Martin för den ser jätte proffsig ut!

Sen tänkte jag fara och kolla om auktionslogen är öppen. Skulle behöva lite småsaker in i sovrummet. Ska göra om lite där så man får lite mer "myskänsla". Är så svag för den gamla lanliga stilen. Så lite ramar och saker sen lite målarfärg så fixar man det mesta! Skulle vilja måla sängen och möblerna där inne vita med, men det får vänta.
Hittade en sida med jätte fina saker. "Om jag hade pengar" *småsjunger och drömmer mig bort* http://www.fridasgard.se/?gclid=CJGWx9q9o5UCFQ9oQgodhziEjQ

Nej, ska ut och hänga lite tvätt nu!

Höstkläder!

Nu har jag köpt en massa höstkläder åt Edvin så nu kan jag andas ut!
Var först på Magnussons och köpte skor och fleecefodrade regnkläder. Toppen bra att nu när det blir kallare men också i vinter, är så nöjd med mitt köp!
Edvin for runt som en liten iller på affären och jag var lite nervös när han ville leka med EU-mopparna som stod där. Han är helt galen i dom, och mycket därför att Martin har en.


Skorna som jag köpte till Edvin idag



Sen har jag beställt en massa tröjor och byxor från HM idag. Tycker att det blir perfekta dagiskläder!
Känns som helt plötsligt känns det som att han vuxit ur alla sina mjukisbyxor, och det är ju precis det som man vill att han ska ha när han är hos dagmamma och leker. Och framförallt kläder som man inte är så rädd om. HM har snygga kläder som är billig, men det kanske inte är världens bästa kvalitet på dom. Men som sagt, perfekta dagiskläder! Passade ju även på nu medans det forfarande var 10% på alla deras barnkläder (älskar reor och rabatter). Fick mycket kläder billigt, precis som det ska vara! Nu behövs bara lite kläder till mig själv, men det får bli senare....





Äntligen färdig!

Nu har jag gjort klart mina arbeten för denna vecka och skickat iväg dom. Ledig i helgen och nya friska pluggartag nästa vecka! Ska njuta i helgen av att inte göra nånting.. HÄRLIGT!
Skönt att jag tagit tillvara på timmar i veckan som jag haft fri så det var inte så mycket jag behövde göra idag. För när jag kom hem var jag less, sen när jag satt mig ner och skulle plugga ringde Gudrun (chefen på dagis) och sa att tiderna vi bestämt inte fungerade. Nähä! Ringde Martin för att kolla HUR vi skulle göra som. Men vi fick ändra oss och ta 9-14 dagar istället, kanske bättre för Edvin med? Hade hellst vilja haft 7-12 då Martin jobbar eftersom då har han kunnat ta med sig Edvin till dagmamma och jag bara hämtat. Men det blir nog bra ändå. Vägrar byta dagmamma, nu när han trivs så bra där.

Tror att jag bestämt mig för vad jag ska köpa för overall till Edvin. Vill ha en Bamse-overall från lindex. Tycker att den är fin och den är ju i bävernylon så jag tror på den.






Måste fara in på Magnussons nu också och kolla efter ett par höstskor åt Edvin. Dom jag köpte i våras börjar vara alldeles för små (fast jag köpte dom för stor då). Måste också köpa ett fleecefodrat regnset som han kan börja ha snart. Hösten känns som att den är här redan, och nästan inga höstkläder har vi. Mjukisbyxor och långärmat måste jag köpa med. Så jobbigt när man bor i en liten by där utbudet på kläder är näst intill noll. Men tur att det finns internet och framförallt TRADERA *I like*

Nej, kanske fara på byn en sväng och vänta på att Edvin vaknar så man kan fara och hämta han. Saknar min lille prins!
Sen ska vi till Tommy och Karin och hälsa på. Morbror vill ju träffa Edvin innan dom far till stan så dom kommer ju inte att träffas på ett tag nu.

Plugga...SUCK

Måste försäka sätta mig ner och plugga, men känner mig noll motiverad. Så jobbigt att ta tag i saker när man inte känner lust till det alls och hellst bara vill fly! Men jag vet att jag MÅSTE sätta mig ner och plugga de tsista så jag kan maila iväg det till läraren. Ok, det är inte mycket jag har kvar men jobbigt känns det ändå.
Edvin är hos dagmamma, han vinkade och gav mig slängpussar när jag gick *sötnosen* Sen hämtar jag han runt 2 skulle jag tro. Han ska äta och sova, sen ringer hon när han vaknat. Så jag har ju några timmar på mig att göra klart jobbet....suck....

Nej, ska ringa till nipgården och ställa frågor kring företagshälsovården.

3 år!

Idag är det 3 år sen jag och Martin vart ihop. Så idag var jag kanske en av världens gulligaste flickvänner/sambo och hade köpt både present och blommor. Nånting han inte alls hade förväntat sig! Hade köpt en tavla som symboliserar "familj". Tycker själv att den var jätte fin och eftersom jag tycker om min lilla familj så var det en passande present på våran års-dag.



Presenten jag gav till Martin



Otroligt ändå vad fort tiden går. Om man tänker tillbaka 3 år så känns det inte så länge sen. Men mycket har vi hunnit med, och världens bästa Edvin har vi fått!

Annars har det varit en lugn dag idag. Jobbat mellan 7-12 och som vanligt var det lugnt på jobbet. Martin for med Edvin till dagmamma och lämnade han där, så idag har han varit själv där i 2 timmar. Fick äta lunch också, och det hade inte varit några bekymmer alls. När Martin hade gått hade Edvin vinkat efter han och tyckte inte alls att det var jobbigt att pappa lämnade  han. När jag kom så stod han i rummet och sa hejhejhej men hade inte bråttom hem. Men trött var han! Somnade i bilen direkt när vi for därifrån! Imorgon ska han vara själv hela tiden, men det kommer inte heller att bli några problem. Så skönt att han trivs som fisken i vattnet. Lugnt och skönt då det bara är 4 barn, och då är en jämngammal med Edvin.
Lena och Axel var förbi med. Roligt att se hur stor lille Axel blivit. Länge sen man såg han nu! Ålade runt snabbt och det gjorde han inte sist jag såg han. Edvin var söt och kom med lite leksaker till han *snäll killen mammas* Kanske jag och Lena ska ta upp våra promenader igen? Vi måste ju träna lite inför gympan som säkert börjar snart *skrattar*
Och nu ikväll har vi ätit lax och potatisgratäng. Inte nyttigt men gott! Måste ju lyxa till lite när man firar 3 år!

Älskar Martin och våran lilla familj!


Fiskebåt

Martin har införskaffat sig en ny leksam, nämligen en radiostyrd båt som han satt fast en fiskelina i som han kan sitta vid stranden i godan ro och fiska och leka samtidigt. Finurligt! Så idag var vi tvungen att fara ut på en premiärtur med båten för att kolla om den fungerade. For till ramselesjön där Martins farbror, hans fru och deras 3 barnbarn var. La ut båten och efter bara nån minut var det en (mest troligt) gädda som högg tag. Det var en stark fisk, för att båten for bakåt och efter en kort kamp med denna (monster)fisk så for båten upp och ner och blev still. Martin och hans farbror Torbjörn for ut och såg då att gäddan tagit både draget och tafsen... Synd, skulle vara roligt om vi fått upp fisken! Ska testa med ett mindre drag nästa gång och kortare lina, kanske det går bättre då?


Mammas lilla goding



Martin håller på att fästa en lina på båten sin



Fiskebåten




Edvin har ju varit på inskolning hos dagmamma nu i 2 dagar och det går gur bra som hellst! Imorgon är det Martin som ska fara dit med han, för jag ska jobba 7-12 då. Men han ska bara sitta där ca 1 timme sen fara hem. Edvin ska få äta lunch sen och jag hämtar han när jag slutar. Sen på fredag ska han få vara där hela tiden själv och då få testa sova där. Men är övertygad om att det inte kommer att bli några problem alls. Han älskar verkligen att vara där och leker med barnen (och då främst med Lovis som är lika gammal). Sen finns det ju så mycket spännande att se bilar, dockvagnar, flygplan mm mm. På måndag ska han börja på riktigt om det går bra dom här dagarna. Ska bli skönt så jag får mina timmar för mig själv att plugga på....


Skolstart

Idag har jag blivit skolelev igen. Det är med blandade känslor. Visst att det känns roligt att komma igång att göra nåt, men det är ju trots allt ganska tufft med. Många uppgifter på kort tid så återigen måste jag ta mig i kragen *skratt* Trode att jag skulle vara själv idag så jag såg fram emot en dag där jag skulle komma till skolan, få en genomgång om vad som skulle göras och sen få sluta. Vilket skulle resultera i lite tid på stan. Men så blev det inte, fick några klasskompisar och en lektion på 3 timmar. Men slipper iaf dom andra 2 träffarna på denna kurs. Känns skönt då Edvin ska börja sin inskolning hos dagmamma imorgon. Så då har jag tid att vara där med han och få plugga på kvällen/dagen när han sover istället.

Var iaf in på kläddax och shoppade en huvtröja till mig och en höstmössa till Edvin. Supernöjd vart jag med mina inköp, tröjan var superhärlig och precis det jag behöver! Skolan är så kall så tjocka härliga tröjor är ett måste! Mössan till Edvin vart en svart med en döskalle på från Lindeberg. Gillar det märket och tycker att dom har bra kläder.
Sen var jag in på KappAhl för att kolla om dom hade några bra regnkläder, har 25% där så det känndes som ett bra tillfälle. Men även denna gång vart jag snål, känns som att regnkläder använder man inte så mycket? Bättre att köpa dom som är fleecefodrad senare istället?

Idag är det även 1 år sen Edvin döptes. Vi hade ett utedop här hemma på gården. Har en fin gammal stuga nere på tomten som var mysig att ha dopet i. Edvin var lite grinig minns jag, men han har alltid varit ett hungrigt barn, och då med var han hungrig. Stress innan gjorde att jag inte han amma han, men det gick bra ändå. Tänk va tiden går snabbt!



Edvin dop



Kortet vi hade på tackkorten


Läste en artikel i tidningen idag om getingsommaren bara ordet får mig att rysa och var helt enkelt tvungen att läsa den! Jag fastnade för texten: Den som är rädd för getingar kan ligga extra illa till. Då hyperventilerar man och det ger koldioxid i luften som gör getingarna aggressivare. Tror ni att jag ska sluta vara rädd nu? Ska jag sluta hyperventilera? NEJ! Jag kommer att göra det mer, för nu är jag säker att jag har stor risk att bli stucken!

Härlig humor

Jag älskar människor som har det svårt men ändå är uppåt och har det viktigaste HUMOR. Jesper Odenberg är absolut en sån person. Kolla in när han sjunger och lyssna på texten. Sån härlig humor!



Pirattema

Oj vad jag skulle vilja göra om Edvins rum lite så det blir "pirattema". Kollade runt och inser hur fint man skulle kunna göra...



Så häftigt pojkrum, skulle vilja ha det så på Edvins rum.
Möblerna kommer från
Alfa möbler




Piratfigurer som man kan fästa på saker som tex bokstöd och lådor.
Kan beställas ur
Panduro




Tapet som skulle vara läcker som fondtapet
Kommer från http://www.sandbergtapeter.se







Ett annat alternativ för fondvägg är wallisar
Dessa kommer från
Panduro




Och ett absolut måste jag ska köpa till Edvin en piratdocka!
Den är inte bara "pojkig" utan den är även en pedagogisk docka som man kan klä av och på.
Kommer från
Bosieboo



Men den dagen vi köper hus ska jag ABSOLUT göra Edvins rum till ett piratrum!

Mitt smultronställe

Idag vaknade jag klockan 6. Men hade tur och fick ligga och slöa till klockan 9 eftersom Edvin var jätte snäll. Han lekte och grejade på själv, och kom med alla sina leksaker till våran säng istället. Var ju lite orolig eftersom jag var ut igår och kom hem strax efter klockan 12 inatt men som sagt är det tur att man har världens snällaste barn!

Idag for jag, Kennet och Jonna till myrdalen. Mitt absolut finaste smultronställe. Först när man ska dit kör man genom skogen nästan 3 mil för att komma hem till Bertl. Där han bor är det stora lägder och en tjärn intill gården. dom flesta tycker nog att det inte är så speciellt detta ställe, men när jag ser det så tänker jag bara tillbaka till min barndom. När vi var där på sommrarna och hur roligt man hade, alla kojor vi bygde, när vi lekte "jag begär kring" (och jag var lika dålig förlorare på den tiden), när vi fångade grodor, och fiskade. Det var tider det!


Tjärnen som ligger alldeles nedanför huset där Bertil bor



Hästsko som vuxit fast i rönnen på gården



Liten bit av lägdan där vi sprang och lekte som barn



Men allra roligaste tyckte Edvin var gräsklipparen!


Men vi var lite dum när vi for dit, vi tänkte ringa till Bertil men tänkte att han är nog hemma. Sällan han far ut och åker. Och just denna dag var han förståss inte hemma! Känns typiskt! Men jag lovade han nu när han ringde och var lite ledsen över att han inte var hemma att vi ska komma och hälsa på nån gång snart när han ÄR hemma...

Ikväll kanske jag och Edvin far på spelmanstämma och kikar lite. Tror att Edvin skulle gilla det, för att folk, rörelse och musik är ju toppen livet för en liten kille! Tror att jag ska ringa mina småbröder och höra om dom ska ut och kika för Martin är ganska trött efter att ha varit och hämtat sin traktor. Han och Anders for tidigt imorse och har precis kommit hem nu, så han är nog ganska sliten.

Ikväll är det party med småbröder!

Idag har jag och Tommy varit duktig och plockat blåbär. Men är fortfarande inte nöjd, jag vill ha mer! Bra med blåbär i år så man måste passa på att plocka. Men måste erkänna att jag blev lite skraj när jag såg björnbajs som dessutom var ganska färskt *huga*
Edvin åt så han blev alldeles blå när vi rensade bären. Han är helt galen i alla bär, när man är ute brukar man ofta hitta han vid svartvinbärsbusken där han står och smaskar *skratt*


Mammas pojke i mammas sko och blåbär runt hela munnen!



Ikväll ska jag ut med mina småbröder. Skoj, va länge sen jag festade med dom så det är verkligen på tiden. Ska på spelmanstämma och lyssna på lite dragspel, äta kålbulle och dricka gott!

HM

Har gjort en liten beställning med Karin från HM. Vart en kofta och ett par byxor till Edvin. Perfekt när han vill vara ute och leka i höst!




Ara Abrahamian

Sitter här och ställer mig frågan blev vi snuvad på svenskt guld igår för att man kan muta en domare? Tragiskt och mycket osportsligt. Känner verkligen med Ara Abrahamian, tänk att ha tränat i 8 år och blivit "blåst" på guldet 2 gånger! Jag skulle gjort exakt samma sak i hans sits. Kaxigt att ta bronset och sen slänga det på mattan, men nu måste väl detta uppmärksammas och göras nåt åt?
Samma sak gällde när Ljungberg vann guld i sidney 2000, dom försökte döma ut han men han protesterade så mycket så dom fick kolla banden igen. Och det slutade med att han var den som vann guld. Domaren blev avstängd i 2 år, men vilket straff är det?
En mutad domare kan få en miljon kronor, men är det värt det. Mycket pengar och visst är det svårt att stå emot, men hur skulle det kännas att ta emot smutsiga pengar? Tänk när så mycket folk som SER och som har koll på HUR man dömer och ser att man inte dömer rätt. Tänk dom här idrottsmännen som lagt ner sitt liv på att komma med i OS och få guldet. Att dömma bort en person som inte är berättigad till det. Jag ställer frågan igen, är det värt pengarna?
Nu vill dom att domarna på denna match ska straffas. Men Ara Abrahamian får ju ändå inte sitt guld som han är välförtjänt.

Jag håller på Ara Abrahamian och tycker att han gjorde helt rätt!






Läs om artikeln här
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2008/article3099535.ab

Spelmanstämma

Idag har jag och Edvin mest bara tagit det lugnt. For en sväng på byn och köpte med oss fikabröd som vi for med till Martins jobb. Fikade där medans Edvin sprang runt som en liten virvelvind och skulle spana in allt. Sen vidare på ICA och handla, och varje gång slås jag av tanken varför är det så tråkigt att handla mat?
När Martin kom hem så for vi upp på hembygdsgården för att äta lite och kika på alla spelemännen som är där. Eftersom vi precis kom när SVAR stängde vart det en promenad upp på byn istället. Det vart pizzan och varsin kebabrulle *mums* Sen satt vi där och myste tills det slutade regna. Gick en sväng på hembygdsgården, men alla spelemännen verkade ha regnat bort? En hittade vi iaf (en spelekvinna) som spelade fiol inne i ett av husen. Vi gav upp ganska snart och for hem.




Jag och Edvin utanför Martins jobb

Kommit fram igen!

Nu har tjocksockarna kommit fram igen och börjats använda. Ett hösttecken?




Mina älskade tjocksockar som svärmor har stickat!



Idag tror jag att vi ska på byn och kolla på spelemännen som är här jag och Edvin. Igår började ju Raffnastämman. Och med det innebär många spelemän som spelar dragspel, fiol och andra instrument. Jätte mysigt att gå runt och titta på (http://www.ramsele.com/rafnastamman/). Om vädret tillåter funderar jag på att gå upp på byn. Men har inte riktigt bestämt mig om jag har den energin som behövs *skratt*

Kanske man ska börja med att städa?

Nattá

Nu har jag precis lagt Edvin för natten. Som dom senaste kvällarna var det inte lätt att byta till pyjamas på han, han har verkligen bestämt sig att naken är bäst! Man märker att han vet bara mer och mer vad han vill. När man ska ut skriker han om man försöker få på han andra skor än "foppa-tofflerna" som han fick av Linda. Och han slipper hellst mössa för han ska ha sin traktor-keps. Idag stod han i hallen och grinade för att kepsen låg på hatthyllan och han inte kunde nå den. Så hellst har han på sig den hela tiden. Men det är lite charmigt med!


Mammas sötnos innan han ska lägga sig.
Det kanske märks att han ÄLSKAR katter?

Mitt försvunna paket..

ICA ringde mig igår och sa att dom fortfarande inte hade mottagit mitt paket från HM. Avin fick jag den 22/7 och det känns som att jag skulle använt mig less på denna kjol redan om jag överhuvudtaget fått den.
Så idag ringde jag till HM och dom sa att dom fått tillbaka den som outlöst paket! Hur tusan kan det hända när jag väntat på mitt paket så länge? Får tillbaka pengarna iaf och slipper betala straffavgiften för att det är outlöst!? Ska det vara en kompensation? Har ju verkligen sett fram att få ha min kjol, men som sagt så vill jag inte ha den nu när det redan är höst här. Det är bara att säga adjö till denna vita sommarplagg!

Skulle vilja beställa lite höstkläder till Edvin. Jätte mycket fint i HM, men jag måste vänta till lön. Sen ska jag beställa båda koftor till mig och lite leka-kläder till busfröt! Frågan är om jag törs, kommer det att komma fram? *skratt*

Hoppas

Hoppas att mitt paket kanske kommer idag. Är som ett litet barn inför julafton varje gång jag bestället nånting. Hellst skulle jag vilja att brevbäraren står och knackar på dörren så fort jag skickat iväg en beställning *skratt*

Regningt och tråkigt är det idag, så det blir en slappardag inne. Edvin har poppat sin skiva här på morgonen, och hellst vill han höra sin favoritlåt med Trazan och Banarnde - Vill va som du en låt som han aldrig lyssnar på. Och nu börjar han kunna med stereon så ma slipper springa och hjälpa han hela tiden. Min pojke börjar bli stor!

Nu hör man att Edvin härmar en mer och mer när det gäller att prata. När jag sa sluta åt Lippe i morse hör jag en röst bredvid mig luta *så gulligt* Sen härmar han djuren i sin pekbok om djurens ungar. Hunden, tigern och katten är dom djur han härmar mest. Och han säger tiiigr när han tittar på tigern. Hunden härmar han mest och det gör han varje gång han ser en bild på en hund!


En av Edvins alla favoritböcker!

Sollefteå resa

Idag har jag och Edvin varit till solle och gjort stan. Vi började med att hälsa på mina gamla arbetskamrater på KBM, måste ju hinna med det innan dom lägger ner. Trevligt att komma tillbaka och hälsa på, men känner att det enda jag möjligtvis saknar är ju personerna. Städjobbet var ingen större hit, 3500 kv att städa och det var väldigt tungstädat. Ett massivt ekgolv, snyggt med med en mopp som gick trögt över det var det inte alls roligt. Sen vart man lite av en "gnällkärring" som gnällde över att folk använde toaletterna, att dom drog in grus/snö/löv, att dom inte kunde ställa in kaffekopparna själv i maskninen, att dom stökade ner i största allmänhet. Vet att det var vårat jobb att städa, men vi gjorde mycket mer än det vi var anställd för. Vi var ju absolut inte anställd för att plocka reda efter dom andra. Jaja, nog klagat så var det roligt att träffa dom där. Fast jag fick höra en sak om en anställds barn som gjorde att jag känner att man tar allt kanske för mycket för givet. Allt som räknas till sist är ju att alla nära och kära är frisk och kry! Ville bara poängtera det, för det kan bli att man glömmer bort och som sagt tar det för mycket för givet.

Sen for vi hem till Stellan och Vicky och fikade en kaffekopp innan jag skulle fara och göra ett cell-prov. Kennet och Jonna kom över med. Alltid lika trevligt att vara och umgås med mina bröder. Stellan och Vicky var som tur var barnvakt och tog Edvin till lekparken och lekte, såg framför mig annars hur det skulle vara att ha mitt lille busfrö med när man ligger i gynstolen *skratt*

Sen vart det stan. Var först inne på Allsport där jag hade ett till-godo-kvitto men hittade inte alls det jag ville ha. Så vi gick runt på lite affärer. Hittade iaf en familjealmenacka som var precis det vi behöver! Köpte fel när jag skulle köpa i början av året som tog slut i juni, så nu fortsätter denna. Var inne på JYSK och Edvin myste ner sig i en säng, vart lite småkinkig när jag bar bort han. Men trött som han var så kände han att han ville ligga kvar... Sötunge där!


HÄRLIGT!




Sen gick vi och åt, gick in och kollade på krukor och blommor inne på Bodéns, gick in på konsum och handlade barnmat och hamnade på en affär med billiga saker. Fyndade en jätte rolig leksak till Edvin som ser ut som en larv som spelar en massa olika melodier. Han verkligen älskar den! Och tur är det för han lekte med den halva vägen hem, sen satt han och slöade andra halvan så han var en väldigt snäll gosse. Han har ju annars lätt att bli uttråkad i bilen vilket resulterar i en hysterisk liten pojke och som mamma har man lätt att lida med sitt barn.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bara slöa. Känner att det är precis var jag behöver!

Ikväll

Ikväll blir det en lugn kväll. Ska nog se en film european gigolo blir det nog. En rolig film med min humor.
Vi tänkte mysa med lite blåbärspaj och synda lite så här Martins sista dag innan arbete. Men efter laxen är vi alldeles för mätt för det.







Måste ju läga sig i tid med. Jag vet inte riktigt när jag far till solle heller, men det blir på förmiddan nån gång så jag måste kliva upp i tid. Lättast är det ju att fara när Edvin sover så att han inte blir så tjurig i bilen.
Tänkte om man far lite tidigare kanske man hinner svänga förbi mitt gamla jobb och säga hej innan man ska vidare. Måste ju visa upp min lille prins för mina gamla arbetskamrater.

Ikväll har Edvin varit lite tjurig. Han kan bli det regninga dagar då det inte händer så mycket. Bara att få på han pyjamasen var allt annat än enkelt. Men när jag och Martin hjälptes åt så gick det bra.
Han fick tag på min ansiktskräm med ikväll och liten härmapa som han är så slutade det att han smetat in både ansikte och hår *skrattar*
Det nyaste han lärt sig är att ryta som en tiger. Han har en pekbok med djurungar och där i finns det en tiger. Han älskar att sitta och titta på den bilden och så morrar och ryter han. Och självklart säger han Tiii Tiii (betyder Tiger) när han ser den.

Nej, nu ska jag göra mig en smörgås ´säga till Martin att vi ska se film och mysa ner mig i soffan *härligt*

Vintersko

Är så sugen på att köpa denna vinterkänga till Edvin.



Så snygg!

Nähä

Fick inte kläderna som jag sucktat efter nu hela dagen på tradera. Var ett vinterset "Peak" som gick för bara 175 kr! Jag satt och väntade till det sista, men han ändå inte lägga över budet *suck* SURT!

Får kika vidare, för jag måste hitta lite vinterkläder åt Edvin snart. Och det känns som det är nu man ska köpa medans det är relatovt billigt. Känns viktigt att köpa riktiga vinterkläder så godingen min inte behöver frysa när han är ute och leker... Jaja, bara att söka vdare och se om man hittar nåt bra....

Gratis makeup!

Registrera dig på denna kort och du kan samla ihop poäng till ett presentkort på Kicks
Och vem vill inte ha det?


http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=55630

Varför ALLTID jag?

Var på ICA idag för att återigen hämta mitt paket som jag fick avi om den 22/7. Forfarande är det försvunnet! Är det inte typiskt att det är just JAG som råkar ut för sånt här? Känns som att det tom böjar att bli för sent med kjolen jag väntat så länge på. Skulle jag fått den när jag fick avin har jag hunnit använda den flera dagar, men nu känns det som att hösten kommit. Men jag kanske ska vara glad om jag får min kjol överhuvudtaget? Ska iaf kolla imorgon igen om det kommit, men det tror jag inte. Har det inte kommit än så lär det inte komma imorgon heller. Känns som en himla massa resor fram och åter till byn är helt förgäves. Nej, inga fler paket till ICA, hädanefter är det OK som gäller! LESS!!

Är så sugen på ett set med vinterjacka och termobyxa till Edvin som ligget ute på tradera nu. Tro att jag måste lägga in ett bud. Så himla snyggt och perfekt att ha i vinter hemma. Går snart ut så snart ska jag lägga in ett bud *håller tummarna att det blir mitt*

Imorgon är det solle som gäller. Ska använda upp tillgodokvittot som jag har på Allsport. Edvin ska få sig ett litet verktygskit hade jag tänkt. Få se om jag hittar nåt bra, annars hittar jag kanske nåt annat skoj till lille E.
Ska försöka hälsa på mitt gamla jobb med, få se om man hinner med det. Tänkte att man kanske far på morgonen så man hinner med allt, men ska iaf hinna hälsa på Stellan och Vicky, Kennet och Jonna....

Meandi höstens kollektion!

Nu har jag spanat in den nya kollektionen.
Hittade lite som jag skulle vilja köpa, men får se hur det blir med det. Dom har iaf kommit med en kanonsöt byxset till bebisar.


Canvasbyxa




Snygga jeans, skulle passa Edvin jätte bra!




Söt baströja som passar till det mesta




Tuff tröja




Om jag skulle få en/haft en bebis skulle jag köpa denna direkt!




Fina kläder, men som vanligt så är dom dyr. Man får se om man köper några byxor annars blir det kanske nån tröja iaf?



Fick min mascara idag och är supernöjd med den!





Idag släpps höstens kollektion!

Under dagen kommer meandi att släppa höstens kollektion. Väntar här med spänning för att se vad denna kollektion har med sig för kläder. Gillar deras kläder, men dom är lite dyr tycker jag. Men Edvin står ju still länge nu så jag tycker att det är värt att köpa kläder med bra kvalitet som håller för lek och tvätt. Och det gör deras kläder.
Sen är det ju ett högt 2:a handsvärde på dom. Så man kan faktiskt få tillbaka pengarna sen om man har tur och om man vill sälja dom.
Den 31/8 är jag bjuden på ett homeparty med dessa kläder, så man får se om man hittar nåt fint som man vill köpa. Är lite sugen på att köpa ett par canvasbyxor till han. Dom verkar vara jätte tålig för lek eftersom dom är förstärkt på knä med dubbelt tyg. Perfekt nu när han börjar hos dagmamma. Sen blir det väl som vanligt ett hemligt paket hoppas att dom inte slutat med det *skratt*

Barnkalas!

Idag har vi varit och kalasat med William som fyllt 2 år GRATTIS!
Dagen började med att jag (som vanligt) var JÄTTE trött. Martin skulle iväg till vilhelmina och kolla på en traktor steg upp före mig och gav Edvin frukost så jag kunde ligga kvar i sängen. Klockan 8 när han for fick jag masa mig upp och äta lite frukost. Runt 9 gick jag ut och gick med den tron att min lille son skulle somna så han skulle vara utvilad till kalaset. Men inte det. Efter en timme gav jag upp och gick hem och påbörjade lite lunch istället. Vi åt lunch sen hoppade jag in i duschen. Stressad att inte dagen blev som JAG ville (hade ju planerat att Edvin skulle sova en stund så jag skulle hinna duscha och göra mig iordning ifred) men det var bara att gilla läget. Edvin satt nöjd som vanligt och plaskade på i badbaljan. Efter att ajg sminkat mig och gjort mig och Edvin färdig var klockan halv 12, bara en hlavtimme kvar. Ut med vagn och barn, och gick fort iväg. Efter att jag gått halva vägen kom jag ihåg att jag inte kollat spisen, tänkte ett tag strunta i det men eftersom vi har en liten 1 åring som tycker att det är JÄTTE spännande att skruva på spisen var det bara att vända. Självklart var spisen inte på, men tänkte att om jag inte vänt så skulle säkert huset brunnit ner när jag kommit hem *skratt*
När vi kom till kalaset var det en massa barn där. Och vi kom inte sist, kom faktiskt med dom som kom först *skönt* Edvin tyckte att det var alla tiders att vara på kalas och stod längst fram och spanade in paketöppning. Han är inte det minsta blyg och det är jag så glad för! När vi skulle fika så ville Edvin mest vara inne och leka med bilarna, man hörde hur han tutade och brummade på där inne. Sen var det full fart hela tiden. Det var fiskedamm och medans föräldrarna hade problem att få deras barn att "fiska" så hade jag mer problem att få Edvin att släppa spöet *skrattar* Efter allt bus och stoj så var Edvin bra trött, men var egentligen inte så sugen på att fara hem. Men efter att jag stoppat om han i vagnen så somnade han nästan omedelbart.

Glömde, som vanligt, att ladda batterierna till kameran så några bilder blev det inte. Och det är lite synd för det skulle ha varit roligt att ha lite bilder på detta kalas. Men man kanske kan fråga dom som hade kameror med sig om dom kan skicka några?

Nu har Edvin somnat igen. En jobbig dag har det varit. Lite små tjurig har han varit på kvällskvisten, det blir han jämt då han är trött. Och inte blev det bättre då han lyckades ha sönder en ballong för första gången i sitt liv, helt livrädd vart han! Han fick väl för sig att en ballong var lika oförstörbar som han tror att dom andra sakerna är. Så när han satt/halvlåg på den så sprack den. Och jag kan säga att han var inte det enda som vart rädd, jag vart minst lika rädd *skrattar*

Har nu fyndat ett Champion set till Edvin på tradera. Blir perfekt att ha när han ska ut och leka! Fick det för nästan ingenting, älskar såna klipp!



Nya saker hela tiden!

Det är så roligt att se Edvin lära sig nya saker. Nu vet han vart öra, öga, näsa, mun, fötter och mage är nånstans. Och han tycker att det är lika roligt varje gång när man frågar.
Han härmar allt man gör, idag när jag gick runt och pratade med Linda i telefon så gick jag och plockade lite medans (ett måste varje kväll) så gick han efter mig med en miniräknare som han låtsades vara en telefon. Han gick och pratade på sitt eget lilla  språk i den och var så söt!
Han har upptäckt va roligt det är när han står på våra fötter och vi håller i hans händer samtidigt som vi går.
Han leker så bra med sina leksaker, han älskar att dra runt med sin lilla Lilleskutt-kanin på bilar. Och om han inte får fast denna lille kanin så kommer han och säger samtidigt som han håller i Lilleskutt och nån av bilarna "duta duta" som betyder köra.
När han badar tar han badskummet i händerna och gnider det och sen låtsas han tvätta håret...
Idag kom han också på hur otroligt spännande och roligt det är att snurra runt runt. Det slutade med att han ramlade och gjorde illa läppen så det blödde lite. Men efter lite små grin så skrattade han och snurrade igen.
Tur att han är en tålig liten prins, han grinar sällan när han slår sig. Och slår han sig så han grinar så går det fort över!


Slängpuss!


Det är så mycket mera också som han härmar och det är lika underhållande varje gång. Man kan verkligen inte få nog av att se han fara runt och hitta på nya saker. Helt otrolig va fort allt går!

ÄLSKAR MIN EDVIN!

TröttTröttTrött

Om det finns nåt som heter tröttsjukan så har jag det. Har ingen motivation eller ork att göra nånting. Ett tag så tänkte jag gå en långpromenad eftersom det är ok väder, men orkade inte. Tänkte städa istället, men orkar inte mer än att "fuskstäda". Ändå var det min tur att ha sovmorgon och sov till klockan 8.

Jaja, som ni förstår är det en riktig slöar-dag idag. Inte många knop gjorda. Men jag spanar in Paradise Hotel samtidigt som jag städar. Intrigerna tätnar och det är riktigt roligt att se denna serie som man följde för några år sedan. Det är den första säsongen med Olinda och gändet, den helt klart bästa säsongen.


Nej tillbaka till "fusk-städning" och tv-tittande...

Städa eller inte städa...

Sitter nu och grunnar på den stora fråga städa eller inte städa? Men det blir nog det första, för att golvet är i behov att dammsugas och skuras (iaf i köket där Edvin spillt saft överallt och ingenstans och överallt). Skulle behöva tvätta en maskin också, men det är så jobbigt när man inte kan hänga ut tvätten och nere i källaren tar det sån lång tid att torka. Få se hur jag gör...

Var och hälsade på Annelie idag och Edvin var livlig som vanligt *skratt* Skvallrade om smått och gott. Det är konstigt att varje gång man kommer in i detta hus så känner man sig som hemma. Minns när jag var liten var jag nästan där lika mycket som jag var hemma. Det var ju så mycket roligare här i ovanmo, mer lekställen och inga av mina bröder (vad kan en liten flicka mer begära?) *skrattar*


Mammas snygging!



Edvin sitter nu och läser en bok. Han är en riktig liten "bokmal" som mamma. Så mysigt nu när han kryper upp i knät med en bok och vill att man ska bläddra och kolla med han. Är ju med i Go´boken en bokklubb att rekomendera! Men tror att jag ska säga upp mig, han har så många böcker nu. Men han har ingen riktig favorit, utan han kollar i alla lika intresserat.

Nej, kanske lika bra att börja nån gång så jag får det bortgjort. Ska ju kika på filmen Tristan och Isolde ikväll med och då vill jag ha alla sysslor gjorda så man bara kan mysa ner sig i soffan!

Blåbärsplockning

Igår var jag och Martin och plockade blåbär. Det är ju det bär som går åt mest hemma hos oss. Fick ihop en hel del, men ska plocka mer sen. Martin och Edvin är ju helt fullkomligt galna i dom här bären! Edvin åt så att han var alldeles blå kring mun och på händerna, men tyvärr hade vi inga batterier i kameran så jag kunde inte ta nåt kort på han.
Sen var vi bjuden på middag hos mina svärföräldrar. Helen hade gjort en jätte god älgskavsgryta, men eftersom vi satt ute och det var ett getingbo i närheten sprang jag lika mycket som jag åt *skrattar*

Idag ska jag och Edvin hälsa på Annelie som är hemma i veckan. Inte träffat henne sen jul så det kommer att bli roligt att ses igen. Som vanligt blir det en massa minnen från det vi var små som kommer att dras upp. Vi har ju varit kompisar sen vi var 3 år och var jämt med varandra. Det vart efter 9:an som vi inte setts lika mycket. Så vi har MÅNGA minnen tillsammans. Alla insekter och fågelungar som vi samlade på, våran hemliga skrubb som vi satt och skvallrade i, alla saker vi hittade på i stallet mm mm.....

Nej, ska gå och fixa iordning mig så att jag hinner innan Edvin vaknar...

Nya levis!

Nu har jag skickat in en beställning på ett par Levisjeans åt mig och en leviströja till Edvin. Givetvis var det på rea, annars har jag inte haft råd. Känns som att lite nya kläder till mig är verkligen BEHÖVLIGT! Nu när skolan snart börjar är det ju roligt med lite nytt i höstgarderoben. Sen när lönen kommer så måste jag köpa in lite trjor/koftor också.


Jeans till mig (fast ljusa)





och tröjan till Edvin....




Så roligt!

Robert Gustavsson imiterar Tony Rickardsson och Tony Irving på allsång på skansen.
SÅ ROLIGT!




Lekkompis

Idag har Tommy och Karin och hennes familj varit på besök. Ollie var med också så Edvin fick en kompis att leka med. Var lite nervös över att  han skulle vara en liten bortskämd unge som skulle ha alla sina leksaker ifred, han är ju inte så van att det är barn här och leker med HANS leksaker. Minns när Felicia var här så grinade han sig igenom besöket, och när Axel har lekt så har han inte heller varit överlycklig. Han som i vanliga fall tycker mycket om Axel. Men det gick jätte bra, han tom ville att Ollie skulle leka med hans saker. Så söt!


Mammas ängel



 

Edvin och Ollie leker i sandlådan



Ollie lånar Edvins bil




Allihopa




Annars har det varit en lugn dag. Sorterat lite kort och satt in i album (men har mycket kvar), fyllt i Edvins "Min första bok" , satt lite blomskott, vattnat blommorna och mitt grönsaksland, pratat med Lena i telefon. Tänkte att jag skicka henne att köpa en ny höstmössa åt Edvin från pop. Men jag vet inte vilken färg jag ska välja. Måste iaf mäta hans huvud först så att jag får rätt storlek. Lite svårt att sitta här när hon är i gävle och säga storlek, så vi kom fram till att det var det smartaste. Lite sugen på att skicka henne att köpa lite byxor också, behövs nu när han har börjat att växa ur dom han har. Men jag måste fundera på det lite och tänka över om jag har ekonomi för det nu (den tråkigaste funderingen man har).

Fick tidningen drömhus och trädgård idag. Jag verkligen ÄLSKAR denna tidning. Namnet drömhus stämmer så bra in på den. Man kan verkligen drömma sig bort när man ser dessa stora herrgårdar som är så fint inuti. Den ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med och drömma mig bort om ett hus som jag vill ha!

Ny mascara

Har beställt en ny mascara idag. Vart en LANCOME MASCARA L' EXTREME hoppas att den är bra. Tycker att det kan var svårt att hitta BRA mascara, finns många dyra som inte alls uppfyller det man vill ha utan bara klumpar sig...



Hösten på väg?

Blir lite rädd att sommaren ska vara över och hösten är på väg. Känns som att man gått och väntat på sommaren så länge nu, och helt plötsligt känns det som höst i luften ute. Hoppas mer på att det är en kall dag...

Tommy och Karin har varit på besök. Längtar tills Edvins lille kusin kommer, men nu är det inte alls länge kvar närmare bestämt 18 dagar! Så spännande! Känns som att hon varit gravid jätte länge, vet inte varför. Med Lena var det tvärtom, känndes som att Axel kom direkt fast hon gick över tiden så mycket...

Sitter nu och kollar efter pyjamas åt Edvin. Det har börjat bli lite kallt inne nu på natten/morgonen så han behöver nu pyjamas. Men har upptäckt att han har börjat växa ur dom han har. I sommar har han bara sovit i blöja så det var ett tag sen man funderade på det där med sovkläder till han. Sen behöver han ju snart också en höst mössa och sånt.... Mycket som ska köpas in när det blir ny årstid, för sen har jag ju mig själv med som behöver nya kläder!

Fajtats med min stora skräck!

Idag när jag vaknade kom jag på den geniala idén att jag skulle
plocka hallon. Vi har ju ingen sylt hemma, och det är ju så gott
att ha i filen till frukost. Efter att Edvin fått sin lunch så stoppade jag ner han i vagnen, kopplade Lippe och begav mig ner till älven och hallonen. När jag kom ner så hittade jag buskarna nästan direkt, men det var inte alls som jag trott. Mitt i allt kom jag ihåg att Martin var och skulle äta hallon för nån sommar sen (dock inte på samma ställe som där jag var) och vart stucken av 2 getingar, samma sommar vart min svärfar stucken av geting på kinden. Allt det där gick jag och tänkte på. Och alla som känner mig vet HUR rädd jag är för getingar.
Plockade lite och såg 2 getingar varav en jagade mig lite. Rädd som tusan ringde jag till Martin och sa att jag pallade nog inte med att plocka några hallon. Han lugnade mig och frågade om jag såg många getingar eller om jag bara såg några. För är var jag i närheten av nåt bo så är det många getingar. Och som sagt så hade jag ju bara sett 2-3 stycken så jag fortsatte. Klev försiktigt och var väldigt nogrann att kolla OM jag såg många getingar, men inte det. Men en och annan spindel som jag hoppade högt när jag såg, men även om jag är rädd för dessa plågoandar med så flyger och jagar dom inte mig.
Efter ett tag började jag tuffa till mig efter att ha intalat mig vilken fegis jag är. Rätt som det är kommer en geting och jagar mig, jag springer som en skrämd kanin över lägdan och när jag stannar till hör jag hur den sitter fast i håret. Skriker och springer igen och ramlar där mitt på lägdan, kryper fort iväg (inser nu att tur att det bara är jag där, måste sett roligt ut!) och kommer upp på benen igen. Stannar till för att höra att den är i håret fortfarade! Kastar med håret samtidigt som jag skriker och springer (allt detta som man INTE ska göra när det gäller getingar). När jag stannar för 3:e gången så är den äntligen borta. Ringer till Martin igen och grinar lite hysteriskt och säger "nu plockar jag inga fler bär!" Gick hem och på vägen så känner jag en insekt som sätter sig på min hand (och det är den hand jag håller i min hink med dom få bär jag hunnit plocka), skriker till och viftar och resultatet blir att alla bär far ut på backen. Får fajtas återigen om mina bär, men denna gång mot sura pissmyror.
När jag kom hem var jag helt slut. Ställde Edvin under köksfönstret som han alltid ligger och sover under, och satt mig framför tvn. Tänkte ett tag på vilken dag, och ingen sylt blev det heller....

Har iaf varit i vilhelmina och hälsat på. Mamma frågade mig i söndas om jag ville följa med, och självklart var jag och Edvin med på det. Så efter att vi ätit och gjort oss klar for vi. Sov över där en natt och kom hem igår. Tänker lägga ut lite bilder sen, men batterina i min kamera var slut så jag måste vänta till Henrik skickat över bilderna (blir kanske ikväll). Skönt att komma bort, men var himla trött. Var uppe till sent på söndan och pratade med Henke och Erika, sen igår vaknade Edvin klockan 5. Självklart väckte vi upp alla utom Erika som sov vidare i sin prinsess-sömn till klockan 8. Var ute med mammas hundar på en morgonpromenad ner till badstället, och blir så förvånad varje gång av hur fint dom bor. Tänk att bo så nära ett BRA badställe, att bara ta på sig badkläder och ta med sig handdukar och gå ca 100m och sen är man framme. Skönt att slippa packa in i bilen och fara iväg.
Var jätte kallt i villis, morgonfrost var det med. Var bättre väder hemma, så jag och mamma for åt helt fel håll!

Idag fick jag Williams tröja. Jätte fin och hoppas att han kan ha den. Ringde till Gudrun som har hand om dagis/dagmamma och idag fick jag äntligen tag på henne! Fick ett preliminärt datum att han ska börja inskolas den 25 augusti. Hon skulle höra av sig igen på måndag efter att hon pratat med dagmammorna, dom har fortfarande semester. Skönt iaf att ha fått tag på denna kvinna till slut!


Punktering.... SUCK!

Idag när Martin och Edvin tog min bil för att fara till sel fram och åter så upptäckte han att jag hade punktering!
Lite less men samtidigt glad att det var Martin som körde och inte jag. Tänk om jag inte upptäckt det?
Jaja, måste på vulken imorgon och köpa en ny slang och be till gud att det räcker så att jag inte behöver köpa ett nytt däck. Har inte råd nu efter semestern...

Till råga på allt så känner jag mig lite förkyld med. Har kurerat med echinagard som är helt toppen mot förkylning! Ska ta mina droppar gånger flera idag. Och hoppas att förkylningen inte blir värre.


Räddaren i nöden



Nej, ska väl göra mig i ordning. Måste på byn och hämta ut mitt paket (som förhoppningsvis har kommit, har iaf fått ett till sms-avi) och köpa balsam som är helt slut hemma. Tänkte att jag skulle förbi mormor och hälsa på med. Måste lämna lite papper på nipgården också så jag tänkte ta 2 flugor i en smäll.....

Nej, nu ska jag byta blöja på Edvin sen byta om och promenera iväg...

Göra natta...

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Trött och sliten känner jag mig. Och skulle tro att Edvin är lika morgonpigg imorgon (vaknat klockan 5 nu både igår och idag). Men vi tänkte imorgon att vi ska kliva upp och göra välling om han vaknar den tiden och hålla tummar HÅRT att han somnar om igen. Varken jag eller Martin är gjord för att kliva upp den tiden!

Nej, tänderna ska borstas... Sen den efterlängtade sängen!

Gonatt!

Längtar

Sen jag fick höra att dom skulle göra en "vi hade i alla fall tur med vädret - igen" så  jag har längtat.
Är inte den en av Sveriges roligaste film? Lite att känna igen sig i kanske? *skratt*
Nej, tror mycket på den filmen. Och Rolf Skoglund spelar så bra iden!
På juldagen är det biopremiär, den ska jag gå på!



Älskar detta klipp!

Nu har jag beställt en tröja!

Hittade till sist en present till William. Det vart en tröja från Quiksilver. Lite ovanlig, kul pressent!
Vad tycker ni?





Blir det en bra present till en liten kille?

Om jag haft en dotter...

Om jag haft en dotter skulle jag inte tveka att köpa denna jeanskjol från Levis.
Så fin!


Inbjudan till invigning!

Idag fick vi en ny inbjudan i postlådan. Denna gång var det till invigningen av den nya dansbanan på furubacken! Förra sommaren brann den gamla dansbanan upp, så med hjälp av insamling, bidrag och ideella arbetskrafter står den nu klar. Nog för att det är synd att den gamla brann, fanns en gång 3 lika dansbaner uppsatta på olika platser runtomkring här i ramsele. Men denna var den sista, så det är lite kultur som försvann. Men tur att det finns många händiga karlar och många villiga människor som ställt upp för en lika fin dansbana!
Den 23/8 är festen med mat, tårta och kaffe. Självklart blir det dans med!



Den nya dansbanan



Idag är det ännu en dag med tråkigt väder. Tänkte att jag skulle försöka få nåt gjort, men känner inte alls för att städa. Men med ett litet barn i familjen så är det behövligt, det är inte bara böcker och leksaker som ska plockas reda på. Utan det är en massa saftfläckar, matrester, brödsmulor och en massa tvätt! Men jag ska inte klaga, för Edvin är värt allt detta besvär *ler* När man blir mamma förstår man uttrycket "ett kärt litet besvär" så mycket bättre *skrattar*

Tänkte nu kika runt lite på datorn först för att se om jag hittar nåt till lille William som snart fyller år...

Rolig tabbe!


Älskar han felsägning.
Man kan ju fundera vad han satt och funderade på!

Urkult

Det vart ändå att vi for en sväng till näsåker för att kika på lite folk och äta thaimat!
Träffade inte så många vi kännde, men vi såg en massa roliga människor. Urkult är den mysigaste festival som jag vet. En massa människor som inte är som alla andra, som inte bryr sig. Tänk att kliva upp och ta på sig ett par sunkiga kläder, dra fingrarna genom håret och känna detta är jag. Jag är lite mer den där människan som måsta tvätta håret varje dag, sminka mig och försöka se ut som (missförstå mig rätt) människa (=alla andra).
Såg en lapp på en anslagstavla med där det stod: Näsåker - Gbg. Vi är 2 tjejer som söker skjuts till gbg på söndag. Vi har inga pengar, vi har liftat hit så vi undrar om det är nån som har plats i sin bil. Kännde lite panik när jag läste detta. Hur kan man sätta sig och lifta så många mil för en helg! Kanske är det jag som blivit vuxen, men tänk att lifta till en festival, bo i tält (eller hur dom nu bor) och festa en hel helg. Och så vet dom inte HUR dom ska komma hem dessa 90 mil? Jag tycker verkligen synd om dessa tjejer som inte verkar ha tänkt till alls!
Annars var det lugnt där. Var ju där så tidigt, men vi är ju 2 ansvarsfulla föräldrar och det känns inte som att man vill vara ute sent med barnvagn. Köpte en varmkorv med bröd till Edvin medans vi åt vårrullar och äggnudlar *GOTT*



Jag när jag ska försöka göra mig fin *skratt*


Ikväll blir det tv-mys i soffan. Ska se Adam och Eva. Älskar den filmen!

Edvin

Satt och kollade vad namnet Edvin betydde och så här stod det:
EDVIN
Edvin är ett av de namn som ökar snabbast i popularitet i dag. Under 90-talet flerfaldigades populariteten och Edvin är nu ett av de 60 vanligaste tilltalsnamnen bland de yngsta. Kanske kommer Edvin att bli lika populärt i början av 2000-talet som det var när 1900-talet inleddes?.
Edvid betyder ungefär vän av rikedom, sammansatt som det är av ord som betyder rikedom och vän. I fornsvenskan fanns ett motsvarande namn i Ödhin.
Edvin har använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet. 1901 kom det in i almanackan. De flesta stavar namnet Edvin men ungefär var femte av de yngsta kommer att skriva Edwin när de väl lärt sig skriva.
Popularitet idag: Ökar
Placering på namntoppen: 24

Stavningsvarianter:
EDWIN

Namnsdag: 11 mars

Presenter

Idag kom min älskade mamma förbi med presenter till mig, jag hade ju nämligen namnsdag igår!
Fick en massa produkter från ACO, precis det jag behövde. TACK MAMMA!


Min namnsdags-present



Blir inge näsåker för oss idag. Så trist väder ute, men känner att jag behöver hitta på nåt annat istället. Inte roligt att sitta inne med en trotsig 1-åring som blir less inne. Han tycker att allt är tråkigt och trist och går och gör en massa bus istället...
Vet bara inte vad man ska hitta på när det är regn och rusk ute... SUCK!

Va med och tävla om en digitalkamera!


Jag tävlar om denna kamera hos Pexie!
Klicka här för att tävla du också!

Inbjudan

Idag har Edvin fått sin första inbjudan till barnkalas. Låg i postlådan när jag gick och skulle hämta tidningen. Den 10/8 ska vi äta tårta hos William som fyller 2 år!



Edvins inbjudan till kalas


Men jag vet bara inte VAD jag ska köpa. Håller på att kika runt lite på nätet nu. Som tur är finns det mycket fina kläder till rea. Det är ju bara det att man vill vara säker på att det hinner komma i tid, men å andra sidan så är det ju 2 veckor kvar.

Idag klev jag och Edvin upp klockan 5.30 så man är inte världens piggatse människa nu. Men har haft en chans att ligga och slöa i soffan, så man känner sig lite mer som människa nu. Edvin han ligger ute och snarkar i vagnen, men han har varit vaken sen klockan 5. Typiskt att han ska vakna så tidigt när det är Martins tur att ha sovmorgon *skrattar*


Edvin imorse när han testade mina skor
Så söt!


Funderar idag på att fara till näsåker och kolla läget lite där. Äta lite thaimat och kika på folket som är där. Urkult är ju i helgen, och det är ju mycket folk som lockas dit då. Vet inte riktigt om det händer så mycket där på dagen, men hoppas på god mat iaf *skratt*




RSS 2.0