Min son är ett snällt barn

Min son måste varit väldigt snäll. Idag fick han fler julklappar. En bok om "Tuffa grävmaskiner" som passar perfekt till ett litet "traktortokigt" barn. Sen fick han ett jätte roligt pussel och en mobiltelefon. Nu är det inte en riktig mobil, vi tycker faktiskt fortfarande att han är för lite än...

Tack Kennet, Jonna, Stellan och Vicky!

Nyårsafton

Idag har vi varit och firat årets sista dag hos mamma. Där var det full rulle med 4 av mina 5 bröder med respektive och barn. Hundar är det ju också en liten hög av. God mat och trevlig stämning kan det bli bättre? Nu är jag extremt släktkär och min familj är det dyrbaraste jag har. Sen gånger då man samlas allihopa så är det som när man var liten igen. Nu finns det ju saker som gör att det inte alls är som när man var ett litet barn. Vi är ju trots allt vuxen och hälften av oss  har barn, men ändå...

Lille E hade jätte roligt när han lekte med mormor, morbröder och kusiner. Han sitter nu och tittar på en film och ska "varva" ner. Vill inte alls lägga sig fast han är super trött och inte alls sovit mycket idag.

Tolvslaget firas hemma. Jag och sambon ska dricka lite och bara njuta av årets sista dag. En liten tur i bastun är också inplanerad. Blir lugnt och lite skönt är det. Imorgon kommer bröderna hit och det blir fullt upp. Men visst är det härligt?


Gott nytt år!

2008

Sista dagen på året. Känns som tiden går otroligt fort.
Vad har hänt detta år? Nu tänkte jag ett tag göra en sån fin året-som-varit-inlägg men tid och ork finns inte. Tänkte att jag kanske kan dra lite kortfattat...

Lille E fyllde ett år i maj. Han har lärt sig allt från att sätta sig upp själv till att kunna springa och hoppa. Pratar gör han hela tiden, det är sällan han är tyst. Men det är så fruktansvärt roligt med ett pratigt barn, man sitter med ett stort leende när han pratar. Han har också börjat hos dagmamma, vilket var för mig ett stort steg. Det går kanonbra och han har hittat sin "första kärlek" där lilla Lovis som är lika gammal.

Jag och sambon Jag och sambon har firat 3 år. Det har också firat 2 år som förlovade. Husköp har vi varit inne på och även varit och tittat på några. Men även om vi varit lite intresserad så har det inte blivit något av det. Men jag tror att det är lika bra, husen vi tittat på var inte "för oss". Kanske 2009 har bättre tur med sig på den fronten? Jag började skolan igen och är klar nästa år. Kommer att kännas skönt att kunna söka jobb med en utbildning. Sambon har byggt en jätte fin bastu-tunna. Jag är riktigt imponerad och vi ska också basta i den ikväll! En anna sak som kanske ska nämnas är ju att det är ju också detta år som jag började blogga...

Familjen Den 29 augusti så föddes min brorson, lille Albin. Men även en till brorson är på väg, det är min storebror Stellan och hans Vicky som väntar liten som är beräknad i april. Känns stort att våran familje förökar sig! Mamma flyttade till eget hus. Min gamla hund blev överkörd och nu istället springer i hundhimlen. Mormor har hunnit fylla 94 år, vilket också är en såndär stor sak. Tänk att bli så gammal och ändå vara som en liten tuff tant! Mina "stora" brorsbarn har fyllt 7 och 4 år. Patrick har börjat skolan och är verkligen stora killen nu bland barnen.

Annat som också bör nämnas Min gamla vän Linda som också är gudmor till lille E, väntar barn även hon. Lille Es bästa vän Axel fyllde ett år nu i november, han är inte "lill-killen" längre. Nu går han för fullt och är samma fulla fart på som vanligt....


Städa barnrum

Att städa ett barnrum är bland det otacksammaste man gör. När jag är där och plockar tror lille E absolut att vi ska leka. Har man plockat ihop allt på ena sidan och man vänder ryggen till så sliter han fram allting igen. Fast man städar där varje dag så ser det likadant ut på ett litet kick. Men trots allt är ju HANS rum till för det. Det är ju ett rum där det får stökas, rivas och slitas i. Det är helt ok och man städar där med ett litet leende i mungipan.

Som sagt efter att mitt lilla projekt "sparklådan" var klart så kom jag på ikväll att jag skulle rensa det sista på hans rum. Lite mer fanns att slängas och lite mer som jag kunde packa ner till källaren. Nu är det till och med ordning med bilar i en låda, lego i en och allt annat i en.... ja ni fattar.... Man mår bra av lite ordning. Nu vet jag att den ordningen kommer inte att bestå, men nu mår jag bra av att det är lite ordning. Imorgon är en annan dag, imorgon kommer det att stökas. Men det gör inget, för det är i alla fall lite mer ordning...


Kanske en liten last jag har?

Jag är en person som kan köpa en tidning om jag får något roligt med. Brukar kolla tidningar som är inplastad VAD man får för sak. Jag tycker också om automater som man stoppar in 5 eller 10 kronor och man får ett ägg med något roligt i. Jag tycker att det är jätte spännande. Vet inte varför, men det kanske är en liten konstig "last" jag har.

Idag köpte jag en Kalle Anka tidning till lille E. Varför? Jo för att man fick en massa roliga saker med...


Morgonens diskussion

Att lille E tänker på tomten hela dagarna och undrar vart han är märker man lätt genom att det är nästan det enda han pratar om. Imorse var inte alls ett undantag.

Lille E: Tonte, va tonte, tonte?
Jag: Tomten bor i skogen, han kommer igen nästa jul...
Lille E: INTE! Tonte! (säger detta medan han skakar på huvudet och går iväg)

Så var den diskussionen slut. Han köper inte alls historien om att tomten bor i skogen. Eller på det att han inte kommer förens nästa jul. Lille E är jätte säker på att tomten bor i våran källare..

Projekt sparklåda

Tänkte idag fara till Anders och hämta min gamla sparklåda som jag en gång suttit i.
Var ute och sparkade med lille E här om dagen, men känner att det skulle vara betydligt lättare att ha han "fast". Som det är nu sitter han bakofram på sparken och det känns inte alls säkert. Ser senarier framför mig där han slänger sig åt sidan, att sparken ska hugga fast och han flyger baklänges.. Nej, ska ställa denna låda iordning så att jag slipper detta bekymmer. Bor ju trots allt i den del av sverige där det är lättare att ta sig fram med spark än med barnvagn vissa dagar.

Igår hade jag storrensning på lille Es rum. Kan inte fatta hur många saker som inte är leksaker som fanns i hans lådor. Det fanns hundleksaker, dosor till tv-apparat, klämmor som man klämmer ihop påsar med och en massa annat som inte ska vara där. Sen alla saker som inte är kompletta eller som inte ens är hel. Slängde en massa sen fick jag ihop en påse med saker han inte leker med eller som han är för stor för. Känns skönt att fått lite ordning på hans rum. Lite lättare att städa när man inte har saker som svämmar över hans lådor. Man slipper trycka ner allt och blir irriterad för att det inte lyckas...


Mellandagsshoppa hemma...

Jag är en av få som inte alls kommit ut på någon mellandagsrea alls. Får sitta hemma och kika runt på internet istället. Mycket fin hittas, men efter jul så är det ju lite brist på pengar och man måste tänka till... Behöver jag verkligen det där? Har lille E inte redan en massa byxor och tröjor? Känner mig faktiskt ganska vuxen trots allt när jag sitter med mina funderingar....

Men en mössa till lille E har i alla fall inhandlats. För efter många funderingar så kom jag fram till att JA lille E BEHÖVER EN RIKTIG VINTERMÖSSA. Nu blev den inte ens dyr endast 129 kronor med frakt och det är ju inte så mycket alls med tanke vad man annars kanske slänger dessa pengar på.Denna mössa från Elodie Details vart det. 


Lille Es "första" teckning

Lille E har gjort sin första teckning. Ritat har han gjort en massa, förutom på väggen inne på kontoret så har han ritat jätte mycket. Men mest med hjälp av mig och sambon. Vi har ritat lika mycket som han på alla teckningar. Men som sagt, nu har han gjort en teckning HELT SJÄLV. En teckning som jag kan rama in och hänga på väggen stolt mamma som jag är.

Teckningen föreställer självklart en massa tomtar.
För det är det enda han ritar.Våran söndag

Idag har "mobbo" med familj varit på besök. "Mobbo" som vanligt lär lille E bus. Byggde koja över soffbordet med filtar, så jag vet nog vad som väntas i framtiden. Filtar överallt och ingenstans och en massa kojor. Men det är väl det som är tjusningen med att ha barn? (och en lillebror som lär sonen hyss?)

Vi har även hunnit med en liten sparktur till Annelie. Lille E var helt övertygad om att vi skulle hälsa på tomten. Men var lika nöjd över att komma dit och hälsa på. Där fanns en rolig katt som sprang efter pingisbollen han slängde, traktorer som lille William har där och en massa kylskåpsmagneter. Kan det bli bättre?

Nu sover han gott. Vi kom hem halv åtta och min lille son brukar vanligen sova den tiden. Snabbt på med pyjamas och sen i säng. Han var så trött så han orkade nätt och jämt vinka "gonatt" till pappa.


Måste man?

Måste man älska att få hjälp av sitt barn när man diskar?
Idag vart resultatet att jag fick skura två gånger plus torka ur lådorna efter hans spill...


Städfirma?

Bruka hitta lille Es bil utrustad med sopen där bak.
Har min son startat en städfirma?


Rättad...

Idag satt jag och lille E och lekte på hans rum.

Jag: Titta vovven.
Lille E: Mmm, hund.

Är det inte härligt att bli "rättad" av sitt lilla barn?


Mammas lilla pajas!

Bobtur

Idag fick jag sovmorgon. Härligt och behövligt. Somnade inte föens runt ett igår. När jag först gick och la mig så kände jag mig inte så himla trött. Men det var väl resultatet efter att jag sovit på soffan ett tag. Sen när jag precis slumrade till vaknade lille E. Han fick komma till våran säng. När jag sen slumrade till så vaknade lille E igen. Tror att det återigen är tänderna som spökar.

Idag har vi haft en trevlig dag. Varit ute och busat. Hade planer på att göra en snögubbe. Lille E gillar snögubbar och kan inte titta sig less på dom. 3 plus grader ute och ett perfekt väder att göra snögubbar.... Trodde jag.... Inte alls den klabbsnö som behövs så vi gav upp ganska snabbt. Och lika nöjd var lille E för det, han fick ju åka sin älskade bob (eller "bobba" som han kallar den).

Eftersom det är en liten bit till närmsta backe som man kan åka i så brukar vi utnyttja snödrivorna som finns nu. Lille E älskar det med för mig är det mest slit. Först måste jag dra upp bobben, för att efter en sekund vara nere igen. Men lille E brukar ropa i förtjusning "igen, igen" så det är bara att göra det om och om igen.

Men idag kände jag inte för det. Så vi gick till traktorerna som grannen har. Där roade sig lille E med att borsta bort snö fran traktorn. Önskar att jag hade med mig kameran, eller jag hade med mig den men batterina tog slut. Min lilla vän såg mer eller mindre ut som en liten mekaniker....

Nu sover han gott ute i vagnen. Jag tänkte passa på att städa undan lite och sen ska vi gå och hälsa på Annelie som är hemma.


Annandag jul

Annandag jul är en lugn dag. Det är en dag då dom flesta ligger och är helt slut. Man måste vila efter allt julfirande, julmat, julklappsöppning och självklart efter juldagsfesten.

Det händer inte alls ofta att jag/vi går ut sen lille E kom till oss. Gå ut på krogen är någonting som mest bara känns jobbigt. Men just juldagen är det något speciellt med. Det är då alla gamla vänner är hemma, alla går ut och man får träffas. Många gamla vänner träffar man bara den dagen, på hotellet.

Men idag känns det tungt. Kroppen och huvudet är trött. Och (o)smart som jag var så somnde jag på soffan och sov närmare 2 timmar. Nu känner jag mig piggare. Men det får jag nog igen för imorgon när lille E vaknar och är pigg. Blir nog att man kliver upp, sätter igång "Peppe" fimen och lägger sig på soffan bara för att hålla lille E sällskap. På det viset kanske jag får sova en liten stund till?

En vacker eftermiddag här i Ovanmo.
Visst ser det nästan lite magiskt ut?

Fler julklappar

Idag fick lille E julklappar av "mobbo", Karin och kusin Albin.
En snygg MODO-tröja och en Byggare Bob bok.


Lille E och mormor

Det har gått jätte bra för lille E att sova hos mormor. Inga problem alls att somna och sen sov han hela natten fram till halv sju imorse. Så han trivdes som en lite prins där med en massa bus och mys.
Hämtade han runt elva och då hittade jag han i sin mormors knä sovandes. Skönt att veta att det inte är några problem att ha han sovandes borta.

Hur vi har haft det? Vi har haft jätte roligt. Känns verkligen i kroppen idag och man är inte alls van vid detta att gå ut, dricka alkohol och vara vaken länge. Har haft ännu en dag med lite flyt. Hittade inte min telefon, och då jag var beredd på att spärra mitt kort och beställa ett nytt så ringer en vänlig själ och berättar att dom hittat min telefon! En riktig ängel...


Dagens ros självklart till Gerd Englund
som hittade min telefon.

Sova borta...

Inatt ska lille E sova borta för första gången. Jag och sambon ska gå ut och roa oss för oss själv. Känns både bra och jobbigt. Bra för det är ju faktiskt lite lyxigt att bara vi två får göra något på tu man hand, jobbigt för att det är första gången lille E sover borta. Men han sover ju hos sin mormor, min mamma så det är till en person jag litar på till 100%. Hon har ju trots allt fött och uppfostrat 6 barn och det är något stort i mina ögon.

Annars har det varit en lugn dag som (antagligen) hos dom flesta. Man har försöka smälta julmaten, men det lär ta några dagar till. Vi har kalasat på resterna från igår som vi fick med oss hem från svärföräldrarna. Vi har lekt med lille E och hans nya leksaker. Vi har pratat om tomten med lille E och han har kramat om den stora tomten som han fick av Anders igår.

Längtar tills imorgon då jag ska hämta lille E. För trots att jag vet att han har det bra så saknar jag han redan!

Julklappar

Lille Es alla julklappar han fick.
Och ändå har han inte fått alla än.
Som ni ser har han varit en snäll pojke i årMötet med tomten

Efter Kalle Anka och middag så kom stunden som vi alla väntat på TOMTEN SKULLE KOMMA!
Vi vuxna nyfiken över hur lille E skulle reagera, lille E för att han skulle få möta tomten.
Tomten kom, men vid en situation då alla vuxna hoppar runt av glädje och utbrister "NU KOMMER TOMTEN" så vart lille E lite rädd. Skrek till när han fick se en man med vitt skägg komma in. Men efter att ha suttit i mitt knä och fått en massa paket (den absoluta höjdpunkten) så gick han till sist med på att sitta i tomtens knä. I alla fall i en kort stund.

Efter att tomten försvunnit så frågade lille E efter han hela tiden. Han ritade teckningar som han sa föreställde tomten. Och var lite förvånad att tomten ännu en gång kommit, gav han en massa paket för att sen bara försvinna...

Den enda kort jag han ta.
Lille E ville inte alls sitta där länge alls.
För lika spännande som tomten är
lika skrämmande var han också.

Andra stoppet...

Nu harvi kommit från mamma,fika och julklappsöppning. Lille E fick jätte många fina paket. 2 par jeans, en huvjacka, en radiostyrd bil, ett  pussel, en film mm. Lille E vart helt klart förtjust i den radiostyrda bilen som han lekte en massa med.

Nu är vi hos Anders. Här har lille E fått en STOR tomte och en ljusslinga. Självklart går han nu runt och äter på ostkrokar och leker här. Sambon är och arbetar en liten stund sen far vi till sel och svärföräldrarna för mat och ännu mer mys!


Huvjackan som lille E fått av sin mormor i julklapp.

Återkommer med lite bilder sen.

Snart till första stoppet...

Snart ska vi fara till mamma. Blir lite fika och julklappsöppning där. Sen ska sambon till arbetet eftersom han har jour i helgen. Jag och lille E passar då på att fara till Anders med julskinka.
Sen hem och hämta alla dom andra klapparna och fara iväg till svärföräldrarna. Blir Kalle Anka, mat, fika och julklappsöppning där med!

Stressig dag, men vad gör det? Det är ju JULAFTON!

Julaftonsmorgon

Idag är det julafton ov ja är lika förväntansfull som ett litet barn. Det jag är mest förväntansfull över är självklart hur lille E kommer att reagera när han ser tomten.

Fick en liten sovmorgon till klockan sju. Sambon och lille E klev upp strax innan sex. Lille E hittade till sist julklappen som vi lagt fram till han. Han kom dragandes med det in till sovrummet ÖVERLYCKLIG! Lycklig över att tomten varit här i natt med ett paket till han! Men ännu mer lycklig vart han nog när han upptäckte att det var en VERKTYGSBÄNK i julklappen. Så nu på morgonen har vi skruvat ihop den.

"Komma tonten"

Att leva med ett busfrö är inte alltid så enkelt. Tålamodet är inte på topp hela tiden när han far runt och gör sina små hyss. Som till exempel när han kommit på att det finns en strömbrytare bakom datorn, en strömbrytare som vi inte hade en aning om att den fanns innan lille E hittade den.

När man sitter vid datorn är han kvick som en liten vessla fram och stänger av och resultatet är såklart att datorn blir helt svart. Fast man sagt åt på skarpen en antal gånger att sådär får man inte göra så tittar han på en  och gör "borta" tecken (tror absolut att lill-killen våran kommit in i nån slags trotsålder?).

I alla fall idag sa vi det att tomten kanske inte kommer om han gör sådär, för tomten kommer ju bara till snälla barn. Han vet ju nu att tomten kommer imorgon och det är det enda han pratat om hela dagen. Han tittade på oss när vi sa det och blev tyst. Efter en liten stund kom han ut till mig när jag var i vardagsrummet tittade på mig och sa "komma tonten?". Hur söt som hellst.

Efter en halvtimme stängde han av datorn igen....


Klappar i massor

Nu har jag inhandlat dom sista klapparna. Känns skönt att man fått tag på dom sista och vara nöjd med det man köpt. Men varför ska jag alltid vara ute i sista sekunden?

Skinkan står i ugnen och griljeras. Lille Es tomtekläder är hämtade. Dom flesta klapparna är inslagna. Ska städa det sista inne, sen är jag KLAR!

Ikväll blir det bingolotto och Lotta som gäller. Har faktiskt inte tittat en enda gång på det sen hon vart programledare så jag hoppas att hon är bra. Och absolut hoppas jag att vi kanske vinner en resa eller nåt annat roligt....

Dan före doppardan...

Godmorgon!
Tror absolut att alla vitaminer jag trycker i mig hjälper mot tröttheten. Så skönt att vakna och vara pigg fast klockan bara är halv sex...

Imorgon är det julafton och det betyder att det är lite som ska fixas och ordnas hemma. Ska snart på viken och hämta skinkorna som ska griljeras. Kanske jag bakar lite till och ger mig på ett försök till att hitta en gran. Men tror att mest ska vi bara mysa jag och lille E. Gjorde ju det mesta igår...Lille Es första möte med tomten


Tävling!


Jag är med och tävlar om ett par tights från Rockefella
hos Barnshoppingbloggen
Va med du också!

"Sssccchhhh"

Lille E tycker om tomten. Han har gjort det sen han träffade tomten på julfesten. Men samtidigt så tycker han att tomten är lite konstig. Han kom och gav han ett paket sen försvann lika fort. Han pratar ofta om tomten och han är övertygad om att farfar vet vart tomten är. Så fort han här ett ljud som han inte kan identifiera så viskar han "Sccchhh tonten"...


Julgransjakt

Idag gav vi oss ut på "julgransjakt". Hoppet fanns att vi skulle hitta en fin liten gran under all snö.
Kopplade vovven, satt lille E på bobben och upptäckte att inga småvägar var plogade. Men skammen den som ger sig tänkte jag, kanske lite väl kaxigt. Jag hade ju trots allt lille E på bobben och den går väl lätt i snön, det var i alla fall det jag trodde. Vi gick glatt iväg och jag kände att det var allt annat än lätt att dra mitt lilla barn i snön samtidigt som jag fick mer eller mindre pulsa fram.

Vovven var lycklig som fick springa lite lös såg vi knappt till. Men jag fortsatte och hoppet fanns kvar om den lilla fina gran som jag har målat upp en bild av i mitt huvud. Lille E lycklig över att åka bob, vovven var lycklig och jag hoppades att mitt slit och kämparglöd skulle få mig att hitta min drömgran.

Vi pulsade in på ett halvt igensnöat skoterspår som det ändå var ganska ok att gå på. Och långt inne såg jag en liten skog av små granar! Det var bara att pulsa en liten bit och det skulle jag väl klara av? Tog fyra steg in i snön som nådde upp till mina knän då gav jag upp. Tittade på granarna och gick hem. Det kändes inte värt att pulsa i snö upp till knäna samtidigt som jag slet fram bobben. Visste ju inte heller om det fanns någon fin gran där. Hade ingen riktig yxa eller såg heller utan jag hade bara tagit med mig en vass kniv.

Jaha, vi vände och upptäckte en annan väg som var upplogad. PERFEKT var min tanke. Kopplade vovven igen och vi gick dit. Efter bara en liten bit kom det en timmerbil, det var därför det var plogat. Dom höll på att avverka där inne. Med ett ordentligt tag om vovvens halsband, höll i lille E på något vis samtidigt som jag försökte trycka in bobben mot snökanten så lyckades timmerbilen ta sig förbi.

Det var bara att ge upp och vänta på att dom plogar alla småvägar. Kanske vi hittar en gran sen som vi kan klä ikväll?


Godmorgon!

Härligt det är när man får sova ända till klockan halv sju. Att man får vakna före lille E. Man känner sig som en ny människa nu, beror kanske på att vi fått vara och "ladda batterina" i helgen.

Idag har vi några måste-göra-saker.
• Tvätta kläder
• Dammsuga
• Städa av köksbänken
• Handla
• Leta en liten julgran
• Baka kakor

Det är bara att kavla upp tröjärmarna och börja "arbetspasset"....

Lille E i pappas stora skor.
Men visst är han söt då han nästan försvinner i skorna?


Våran helg har nu passerat

Idag har vi kommit hem efter en helg av lyx. Härligt har vi haft det med en massa shoppingen, bad och ätit gott. Detta är en helg man verkligen behöver unna sig. Lille E har trivts som fisken i vattnet på hotellet. Sovmorgon har vi fått till efter 5 (ok att det är tidig morgon för många, men inte för denna lilla familj). Badat i poolen på hotellet istället för badhuset. Och det var härligt och precis lämpligt. Detta kommer vi absolut att göra om!


Ut på äventyr

Idag ska det packas, plockas och hängas tvätt innan vi far på våran lilla "minisemester" till östersund. Känns hur underbart som hellst att bara fly från julbestyren hemma över helgen. Vet ju att allt kommer att stå orört hemma på söndag när vi kommer hem, men vad gör det? Vi ska ju iväg och ha trevligt denna lilla familj!

Har som sagt varit "brevbärare" idag och farit runt med dom flesta av korten. Känner att trots att jag fick kliva upp tidigt imorse, vaknade av att ha lite ont i halsen, vakna av att känna mig kanontrött så har jag trots allt haft ett himla flyt idag. Blev bjuden på fika av sambon på hans jobb, dom som jag funderade på att fara med kort till mötte jag på affären, lille E var lätt att klä på när jag skulle skjutsa han till dagmamma och trots att jag var nära på att ramla ute på isen så gjorde jag inte det!

"Dagens blogg"

Har blivit utsedd till dagens blogg hos Caroline.

Tack Caroline!

Äntligen färdig!

Är precis färdig med julkort. Efter att ha lim på hela fingrarna och ett humör som inte var på topp så är jag ÄNTLIGEN klar med detta "stora" projekt. Har även tagit ett beslut, nästa år beställer vi färdiga julkort. Nästa år tänker jag inte stå och klippa, klistra, mäta, klippa mm. Har inte tålamod för detta. Hade det varit några enstaka kort hade det varit roligt och någonting som varit rofyllt. Man hade haft lite tid till varje kort, men inte med 30 kort som ska vara klar på kort tid. Nej, nästa år tar vi den lätta vägen! Så imorgon ska jag leka brevbärare och dela ut dom sista korten. Men oroa er inte som bor långt borta, era kort är på väg!


Ny energi

Idag känner jag mig mycket piggare. Vet inte om det beror på vitaminerna jag fick av mamma som jag tar tillsammans med Rosenrot (en riktig häxblandning), eller om det är för att vi hade en "sovmorgon" till tio över fem?
Skönt är det i alla fall med lite ny energi. Så man orkar med dagen. Och så att man orkar med att vara en bra mamma. För som mamma har man ett ideal som man försöker leva upp till och gör man inte det 24 timmar om dygnet så känner man sig mer som en usel mamma. Men idag är jag en supermamma! Klev upp med lille E runt halv sex, skalade en apelsin och satt oss för att titta på "Postis Per". Passade på att duscha medans sambon och lille E åt frukost. Sen satt lille E och jag och ritade, lekte, dansade till musik och myste till det var dags att skjutsa han till dagmamma. Vissa dagar är man en supermamma, man bara känner det i hela kroppen och man mår bra av det.


Tävling!

Känns som ett tag sen nu jag var med i en tävling.
Men "Tant Ulrika" har en ny rolig tävling nu som jag inte kunde motstå att vara med i.


"Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från
NiceWork hos Tant Ulrika.
Var med o tävla du oxå!"


Vad vi gör en torsdags morgon?

Vi rockar loss till "Mer jul"
Vad gör ni?Jag har fått 2 utmärkelser!

Jag har fått 2 stycken utmärkelser av Jenny.
"bloggar om livet som mamma åt E, och hans framsteg. Kul att följa familjen och se lilla E's utveckling för var dag som går."

Tack Jenny!


Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum,  tid och förhållande!
Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta och syftet är att finna och att vara vänner. de är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Vårt hopp är när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu fler vänner fortplanta sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!
Ge denna utmärkelse till åtta bloggare som i sin tur väljer ut åtta bloggare


Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Själv nominerar jag också.
Och det dom bloggar som jag följer dagligen...
Linda
Min käre vän som bor nu alldeles för långt bort från oss. Är också gudmor till lille E.
Ska bli mamma i maj och vi hemma väntar nog nästan lika mycket som hon.
Följer hennes blogg som man inte kan annat än älska!
Lena
En till av mina kära vänner.
Men också mamma till lille Es bästa kompis.
Skriver om självklart sin son, men också lite om shopping och det som hände i övrigt i deras liv.
Karin
Svägerska och mamma till min söte brorson.
Bloggen handlar om det mesta i deras liv som dom lever.
Victoria
Också min svägerska.
Väntar även lille Es 4 kusin!
Malin
En av mina äldsta vänner.
Skriver om sina barn, hundar, hästar, sambo.... Tro om jag glömt någonting?
Maria
En gammal klasskamrat till mig.
Skriver om sin vardag med sin sambo och katterna.
Men också lite dans, inredning och mycket annat skoj!
Pernilla
Har en son som är bara några dagar yngre än lille E.
Bloggen handlar om hennes barn och en massa inredning.
Ketchupmamman
Skriver om sin vardag som mamma ur ett mycket humoristisk synvinkel.
Älskar att läsa denna blogg och få mig ett gott skratt.
Man känner verkligen igen sig flera gånger!Lille Es konst pryder nu våran vägg...

Lille Es konst finns nu på våran vägg inne på kontoret.
Till min sambos stora irritation satt jag vid datorn när det hände.
Behöver jag berätta att jag är väldigt duktig på att stänga av ljud ibland?Besök av kusin

Nu har "mobbo" och lille Albin varit på besök till lille Es förtjusning. Han slet ut båda sina leksaksbackar ut till köket, något som han aldrig gör. Visst att han bär ut en massa leksaker, men som sagt aldrig backarna. Men det var nog för att jag ville att han skulle hämta en liten leksak till Albin.

Albin fick som vanligt både puss och blev klappad på huvudet av lille E. Själv satt jag och sytade en massa. Så mysigt med en liten bebis som sitter och gnager på händerna och är intresserad av allt nytt som händer OCH som sitter still i knä. Nu är det ju inte alls länge sen lille E var så liten, men alla mammor förstår vad jag menar när jag använder meningen "man glömmer ju så fort"....


Härliga sovmorgon!

Imorse kände jag mig (som vanligt) mer död än vanligt när lille E vaknade. Han fick se lite tv sen ville han ha en apelsin. Skalade och delade den och sambon klev upp. Sen tillbaka till sängen, där jag sov till klockan 10! Vaknade till lite ibland, en gång för att sambon kom in och sa att han skulle fara iväg. En gång för att lille E kom och la sig, sen  somnade han med.

Eftersom jag varit så trött ett tag nu kom mamma med vitaminer åt mig igår. Precis det min kropp behöver! Har inte känt sån här trötthet sen jag var gravid och denna gång är det fast jag INTE är gravid. Så jag ska ta dessa vitaminer nu och hoppas på ett underverk!


Vägning

Lille E har börjat räkna. Nu är det klart att han inte kan räkna på riktigt och han använder mest bara två nummer nämligen 8 och 20. Ibland så klämmer han in en 4 med och det känns som lite mer naturligt nummer för ett litet barn. För när man räknar för/med barn räknar man ju till fem eller tio. Så vart han fått "tjugi" ifrån vet jag inte alls. Kan det vara för att jag försöker intala för alla (och mig själv) att jag är 20 år fortfarande?

Idag ställde han sig på vågen och sa:
-28.

Tänk va härligt och vara så liten, ställa sig på vågen och bara säga ett nummer...

Halv fem...

Den morgontrötta mamman klev upp halv fem med lille E imorse. Gjorde det inte alls för att jag var pigg, kände mig trött, grinig och irriterad. Och det humöret håller i sig än. Tittade på "Postis Per" 2 gånger. Lille E har inte alls varit trött, utan pigg som liten lärka har han varit. Han har roat sig med medan jag låg på soffan och såg  död ut med att sitta på mitt huvud, dra av mig täcket, ta alla mina kuddar, klättrat på mig och allt annat bus som ett litet barn kan hitta på. Behöver jag berätta att min son är världens charmigaste?

En sak man måste göra varje månad...

..som är lika tråkig varje gång. Jag pratar såklart om räknigar. Men jag gillar att göra dom klart ett tag innan man får pengar så det dras på en gång mina pengar på kontot. På det viset så ser man inte hur mycket pengar man skulle haft om man inte haft alla dessa räkningar. Denna månad är ju en dyr månad, inte bara för julmat, julklappar och sånt utan även teliaräkningen har kommit. Men fick en lugn stund nu när lille E sover, och det är då man måste passa på.

Hade planerat att vara ute och leka i snön med lille E ett tag. Men nu när han nästan sovit 3 timmar sover han fortfarande. Han är nog trött efter att ha varit vaken ett tag i natt. Han vaknade klockan 3 och ville absolut göra morgon. Men som tur var lyckades vi till sist få han på andra tankar, det vill säga att det var alldeles för tidigt för att kliva upp. Förstår inte vart våran lille son ha fått sin dygnsrytm från? Vi som aldrig brukar kliva upp speciellt tidigt?

Tiggarstråk...

Idag har vi som sagt varit hos Anders och hjälpt han att hänga upp några tavlor. Lille E vet att hos Anders får man alltid ostkrokar, sån lyx finns aldrig hemma. Finns det ostkrokar hemma så är det sånt som man tar fram efter att lille E har somnat. Men hos Anders får han ALLTID så mycket han vill ha. Resultatet vart att det åts mindre lunch som sambon snällt bjöd oss på hotellet.

Men inte nog med att lille E tiggde ostkrokar i mängder, innan vi gick fick han 500 kronor av Anders i julklapp. Helt salig över denna peng (han vet inte alls vad pengar är, men dom är rolig att stoppa ner i grisen) vägrade han att släppa den. När jag till sist fick av han pengen började han tjura, sprang in till köket och pekade där Anders tagit pengen "DÄR" halvskrek han. Börjar min son redan tigga pengar?

Morgonmys

Imorse vaknade lille E inte förens klockan sex. Det var sekunden innan min sambos väckarklocka ringde. Och eftersom vi fått sova så länge så klev även jag upp, för trots att jag är en morgontrött mamma så tycker jag att det är mysigt på morgonen. Att äta frukost med familjen, ha tända ljus och bara vara.

Idag blir det lek utomhus. Detta är första dagen på länge som det inte är kallt. Det betyder att lille E kan sova ute utan att man måste gå och känna på han om han är kall varannan minut. Vi kan gå en sväng med hans älskade bob. Vi behöver inte sitta inne och titta längtande ut, nästan som fångar inne. Nej, idag blir det ute som gäller! Ska fara en sväng till Anders och hjälpa han med några tavlor. Så jag tänkte att vi skulle passa på att gå en promenad på byn. Få se hur mycket man hinner med...

Läsa bok...

Lille E har kommit på hur mysigt det är att mamma läser bok när han ska sova. Men mycket beror det på att han vill att man ska sitta där inne med han. Han har 4 små böcker inne vid sängen och dom får man läsa om och om igen. Visst är det lite mysigt, men väldigt svårt att sitta vid spjälsängen, sticka in boken och försöka se texten samtidigt som lille E kan se bilderna. Men som vanligt har vi mammor något innbyggt som gör att det inte finns så mycket hinder, allt går bara man försöker.

Snart är det nog dags för oss att köpa en ny säng till lille E. Hellst har jag sett att han sover i sin spjälsäng ett tag till. Men nu när han vaknar på natten eller absolut inte vill sova i sin säng så får han upp foten över kanten. Inte bra alls, och man ser framför sig alla saker som kan hända. Hur han kan ramla och slå sig, att han landar illa på någon leksak eller något annat. Hoppas att det inte är mer än att han lägger över foten, för det känns jobbigt att byta säng med. Hur kommer det då att gå att natta ner han? Kommer han över huvudtaget att ligga kvar? Antar att det finns en fortsättning följer på denna blogg. Men förhoppningsvis om ett bra tag!

Eftersom jag glömde kameran hos mamma blir det tyvärr inga bilder från dagen....

"Foppisar"

Nu när lille E håller på att växa ur "foppisarna" han fick av sin snälla gudmor så håller jag på att kika runt efter ett par nya. Jag inser självklart att det är lite tidigt med att köpa dom nu, så istället skriver jag upp dom på lille Es önskelista när han fyller år...


Bild tagen från Nicework
Jag gillar verkligen dessa. Är gjord för att barn ska ha lätt att ta på sig dom själv.
Sen tycker jag att dom var så tuffa!

Söndag...

Idag ska jag och lille E till mamma där också min gamla mormor kommer att vara. Ska mysa med lite fika och skvaller, om det nu finns så mycket att skvallra om vill säga. Var länge sen jag var hos mamma nu, men hon jobbar så mycket så det blir sällan av. Ibland känns det som att man nästan inte hälsar på nån?

Sen är det STORA-STÄDAR-KVÄLLEN när jag kommer hem... suck... Men det blir lätt så när man blundar för allt hemma. Dammsugning är det första jag ska ta tag i när jag kommer hem. Just nu få dammsugaren ligga och vila lite, lille E ligger och sover och jag har som ursäkt just nu att inte väcka han.

Sen måste jag göra klart dom sista julkorten så jag kan posta dom på måndag. Men jag har bestämt mig för en sak, nästa år ska jag göra alla julkorten i photoshop. Då slipper jag detta pysslande, limmande, klippande halva nätter...


Mor och son


Trehjuling

Idag skulle lille Eabsolut ner i källaren. Där nere finns en gammal, sliten trehjuling som han varkligen älskar. Så vi gick ner och jag passade på att hänga en tvätt. Sen när vi skulle upp ville han inte alls. Så det blev att trehjulingen fick följa med. Som ni förstår är det den han har lekt med på förmiddan. Lite jobbigt bara att han tycker att jag ska cykla på den. Gjorde ett tappert försök, men även om jag inte är lång så är det självklart att benen är alldeles för långa. Antar att det var en riktigt rolig syn när jag ändå gjorde ett tappert försök.


Min duktiga sambo

Min sambo har nu varit duktig och gjort en laddning med fudge. Det är det han gör innan jul, och det är MYCKET uppskattat! Själv har jag en massa julkort kvar att göra och baka en massa småkakor. Men bakningen får vänta, vill att det ska finnas till jul och risken finns kanske annars att dom hinner bli uppäten?


Även detta år...

Även detta år missade jag lucia. Som morgontrött mamma är man allt annat än vaken klockan sju en lördagsmorgon. Om nu inte det skulle vara min tur att kliva upp med lille E vill säga. Men lite synd tycker jag att det är, hade sett fram emot lite luciasång, tända ljus, lussebullar och morgonmys. Istället sov jag till klockan halv nio men det är absolut inte fel det heller, så jag ska inte klaga.

Lille E sov ända till klockan fem idag. Lycklig var vi och hellst min sambo som fick sova ända till klockan sex eftersom lille E tittade på "Peppe" en timme innan han ville han upp pappa. Få se om jag får sån "sovmorgon" imorgon jag med?

Idag ska vi fira svärmor som fyller år. Sen känns det som att det bara kommer att vara en lugn dag. Måste hinna med lite hemma som jag ligger efter med. Hemma börjar det bli fullt av vita hårtussar i hörnen efter vovven. Sen eftersom jag inte har haft nån ork så är det några tvättmaskiner som behövs tvättas. Kanske lika bra att sätta igång?


Förra årets julkort...

Detta kort hade vi förra året på julkortet. Kan känna att det var mycket lättare att fota lille E då. Han var bara 6 månader och kunde bara sitta själv korta stunder. Han var lätt att hålla sysselsatt och tyckte att ljuslyktan var hur skoj som hellst. Måste också poängtera att vi gjorde en vit ram kring kortet så min hand syntes nästan inte alls.


Ska sen lägga ut bild på årets kort (vill att dom som ska få kort först ska få vara lite nyfiken). I år var han som sagt en liten stjärngosse och absolut den finaste stjärngosse som finns. Men det var lite svårare att få han att sitta still han är ju trots allt ett litet barn med myror i brallan.

Sen hade jag lite andra visioner om HUR kortet skulle vara än vad vi han med. Hade lite funderingar att knäppa han i en hölada bland en massa hö. Men vilken bonde har en massa "lös-hö" idag? Dom flesta har ju gigantiska jätte höbalar och hur fint blir det? Sen bara det att han kommit på att en kamera är någonting som är roligt och han vill se hur det blev direkt. Det vill säga sekunden innan man överhuvudtaget har hunnit tagit ett kort. Sen att det var problem med stjärngosse klädseln har jag ju redan berättat...

Julsång

Måste lägga ut lille Es favorit julsång.
Annars tycker han nog att mamma och pappa är lite fånig som BARA spelar julmusik nu. Han vill nog höra sin "sångtajm" skiva. Men inte det. Ofta stänger han av stereon om man inte spelar denna på en gång. Då brukar han ibland sjunga med "mer mer mer" sjunger han!Skillnad på Ekologiskt och KRAV-märkt?

Har läst en artickel någonstans om HUR mycket gift det är i frukt och grönsaker. Och sen man blev mamma tar man till sig sånt på ett helt annat sätt. Tänker på HUR mycket gift som lille E får i sig varje dag. Så sist jag var och skulle köpa tomater så köpte jag ekologiska. Kände mig supernöjd när jag kom hem och berättade för sambon.

-Idag köpte jag ekologiska tomater! (sa det med jätte nöjd röst)
-Ekologiska? Är det bra?

Tänkte till och visste inte vad jag skulle svara. Är det bra? VAD är det för skillnad på ekologiskt och KRAV-märkt?

Äntligen fredag!

ÄNTLIGEN fredag igen. Trött som få, men glad ändå att det är två dagar framför mig som man bara kan ha skönt och mysa. Har inte alls sovit många timmar inatt efter att jag gjort julkort halva natten (och är inte ens färdig än) och lille E vaknade halv fem. Zzzzz

Höll sen på att "försova" mig eftersom lille E skulle till dagmamma klockan 8 och jag kom upp ur sängen en halvtimme innan. Så även denna dag började stressigt. Lille E ville dessutom stanna hemma hos mig och inte alls leka med Lovis som han annars älskar. Trodde att det var ett litet ögonblick när jag skulle klä på han som han kände så, men i hallen hos dagmamma så ville han inte alls stanna. Det hör inte alls till det normala. Är det tänder eller har han blivit mammig?

Lille E kan räkna

Idag har vi varit hos farmor och farfar och hälsat på. Där satt jag och Lille E och lekte med en miniräknare, vi låtsades att det var en telefon. När jag frågade om han kunde räkna svarade han "en, suuu, åtta, fyra".

Min son KAN räkna!

Julkort

Håller nu på att göra några jukort. 9 stycken färdig och jag ska göra runt 30... SUCK... Det är såna här gånger jag förbannar mig själv för att jag inte beställer som alla andra. Varför sitta och klippa, limma, måtta, limma, jäklas, limma? Jo för att trots allt är det himla roligt och terapijobb är kanske det jag behöver? Men att jag kom på idén att det ska vara snygga glittersnören på korten? Kunde jag inte komma på något annat som är lite mer jobbigt? Nej jag kunde väl inte det. Med andra ord är det  bara att fortsätta knåpa på medans sambon och lille E ligger och sover...

Kanske för att allt ska bli mycket trevligare ska jag spela julmusik (ett måste vid alla julsaker man gör), tända lite ljus och kanske värma på lite glögg. Det sistnämnda händer bara om jag orkar...

En helt vanlig torsdag.

Idag har vi som vanligt i detta hus haft en tidig morgon. Men eftersom lille E somnade så sent igår var det inte alls svårt att få han att vilja lägga sig igen. Efter att han bara sovit småstunfer och många gånger vridit och vänt sig så tyckte han att det var morgon. "Peppe" var som vanligt han ville börja dagen med och en "gunggung" (en clemetin på hans språk). Själv kände jag mig mer död än levande när jag klev upp och gav han frukost klockan sju. Att vakna runt fyra på morgonen och inte få någon riktig sömn efter det är inte alls det min kropp klarar av.

Sen klädde vi på oss och jag skjutsade lille E till församlingshemmet där dagmamma väntade. Dom har varit i kyrkan idag och tittat på "jusus krubban", så nu ser jag fram emot att höra vad lille E tyckte om det.

Annars är det en helt vanlig dag idag. Ska köpa in lite papper och knåpa ihop till julkorten ikväll. Det är ju som sagt dags snart att få dom ivägskickade. Men problemet är att jag har en vision i mitt huvud om HUR korten ska se ut, få se om jag får till dom så jag blir nöjd bara...

"Mammig"

Måste skriva om ett av lille Es nya ord  som är "mammig" och "pappig". Det förstnämnda använder han väldigt flitigt.

-Mamma, mamma!
-Ja?
-Mammig!
-Är du mammig idag?
-Ja aa, mammig!
-Mamma, mamma!
-Ja?
-Mammig!
-Är du mammig?
-Jaaa, mammig!

Kan man inte mer än smälta av dessa ord som upprepas om och om igen?

Ännu en uppdatering om sömn...

Känns som att det ända jag bloggar om idag är om lille E och hans sömnrytm. Men det kan inte hjälpas för här kommer ännu ett...

Ikväll efter middag så for vi och hälsade på morbror Tommy, Karin och söte lille Albin (som jag gick runt och sytade på). Lille E trodde ett tag i bilen dit att vi skulle hälsa på "tonten" (betyder ju såklart tomten) som han fortfarande funderar på vart han tog vägen. Men vart lika lycklig som alltid när vi stannade utanför "mobbos" hus. Efter lek och att lille E ätit upp Karins risifrutti skyndade vi oss hem med tron om att liten var trött och ville sova. Han brukar ju vara fasligt trött runt sju och har aldrig varit vaken längre än till klockan åtta.

For hem, bytte blöja och till pyjamas. Borstade tänder och ringde sambon (som är i dorotea) för att säga godnatt. Lille E sprang som vanligt och skulle hämta en bok och jag lite lättad för att jag skulle få mysa framför tv med lite godis och julmust. När vi kom in på hans rum så ville han inte alls lägga sig i sin säng. Efter en liten stund med övertalning så gick han med på att jag skulle läsa för han. Efter fem böcker, varav en läste jag 3-4 gånger så var han fortfarande inte nöjd. Detta är inte alls vanligt då han brukar vara hur lätt som hellst att lägga. Tog upp han och han fick se på tv med mig. Han somnade först klockan nio i soffan och där ligger han fortfarande. Men jag funderar på att göra ett försök och bära in han till hans säng...

Sova...

Idag är det lika kallt som igår. Jag tycker om kylan så länge som jag får sitta inne och titta ut, för det är något visst med en kall vinterdag...

Lille E pekade på vagnen efter att vi ätit lunch och lekt lite och sa "Ååååva". Frågade om han var trött och fick svaret "Ja aaaa". Tänkte va bra att han blivit större och kan berätta om saker och ting. Vi klädde på oss och jag byltade ner han i vagnen. Gick en promenad och kylan verkligen bet oss i kinderna då lille E kom på att han INTE skulle åka mer vagn. Små barn har en förmåga att verkligen kunna tjura till sig vad som hellst. Lyfte ner han och han började leka med snöklumpar som var stenhård och inte alls gick sönder för hans 12 kilo.

Efter en liten stund började jag känna mig riktigt frusen, jag var inte alls klädd för gå-ut-och-leka-i-snön-en-kall-vinterdag (hör min sambos röst i mitt huvud nu "man MÅSTE klä på sig riktigt"...). Försökte med alla små trick som jag har på lager att få han att vilja sätta sig i vagnen igen, men inte det. Rödblommig och strålade som en liten sol där han gick och lekte. Till sist mutade jag han med affären. Det är något han gillar och jag tror att han fått för sig att tomten bor där.

Efter vi kommit hem så tog vi bilen och for på byn. Och lille E VAR trött. Han somnade i samma ögonblick som jag parkerade....

Den morgontrötta mamman...

Idag klev jag och lille Eupp klockan fyra. Det är otroligt tidigt för dom flesta familjer, men här börjar det mer eller mindre bli en vardag. Lille E är vaken och pigg den tiden. Leka fanns inte på schemat att jag skulle orka. Efter att ha sett "Postis Per" två gånger var jag riktigt less på den. Skulle försöka läsa en tidning som slutade med att lille E tog den av mig och skulle titta i. Den tiden på morgonen är man inte alls sugen på att stimulera ett litte barn så den är nöjd, något som man annars på dagen gör gärna. Ställde mig istället och kokade gröt klockan halv sex, så där satt vi och myste med grötfrukost och tända ljus och ett huvud som var helt tomt av trötthet.

När sen min sambo klev upp klockan sju så skyndade jag mig och tog sängen. Efter en stund kom lille E med och sen sov vi en timme innan svärmor kom och väckte upp oss...

Datorn vill inte alls det jag vill...

Satt och skulle ladda in en liten film på våran lille pajas i familjen. Men datorn har som sagt ett eget liv ibland och ville inte alls det jag ville och som vanligt orkar jag inte bråka med den. 1-0 till datorn med andra ord.

Lägger ut en bild istället på mitt lilla charmtroll...

En sann hjälte!

Läste en artikel i Aftonbladet om en liten hjältehund som försökte rädda sin kompis som blivit påkörd. Det är inte långt från tårar när man ser klippet hur den modiga vovven riskerar livet för sin vän.
Det är ett bevis på vilka känslor även ett djur har.

Du kan läsa om artikeln här


En kall tisdag

Idag började morgonen med stress efter att jag vaknade, tittade på klockan som var kvart över åtta! Det var bara att skutta upp ur sängen, dra på sig kläder, väcka upp lille E (som var utsövd och på gott humör), ta på han kläder. Sen kolla hur kallt det var ute   -17 grader, sprang ut och startade bilen, klä på lille E och mig ytterkläder. Ett plus med vinter då man bara kan dra på sig en mössa när det inte finns tid till att borsta håret. Ställer mig frågan varför ska våra dagar börja så stressigt?

Ut till bilen, satt in lille E, skrapade rutorna och iväg. Var helt säker på att kyrkis har slutat för året så till dagmamma där hon såklart inte var. Det var kyrkis även idag så det vara bara att sätta in lille E i bilen och fara vidare. Lämnade lille E, for och tankade eftersom jag inte har en aning om HUR mycket bensin jag har i min bil. Sen hem, fram med min dator, plugga, göra kaffe, plugga, duscha, plugga och nu har jag tagit en liten paus.

Vad gör vovven då? Han ligger och slappar i sin bädd och vill inte alls ut på linan. Förstår han verkligen önskar att jag också fick ligga och ha så skönt...


Vackert

Måste lägga ut ett foto om hur vackert det är ute just nu!


"Surrkuse"

Lille E har blivit riktigt duktig på att föra samtal med en. Nu är det mest jag som mamma som förstår hans ord och gester och hur roligt är det inte att föra ett samtal med sin lille son på 18 månader?

Till exempel när vi satt och tittade på "Postis Per" idag (nej, vi gör inte så mycket annat här hemma).
-Mamma!
-Ja?
-Peppe båååå barrrong (hans r låter som när en fransman pratar)
-Ja, Postis Per blåste upp en ballong.
Lille E nickar.
-Mamma!
-Ja, vad är det?
-Peppe bååå barrrong!
-Ja, Postis blåste en ballong.
Lille E nickar igen...

Denna konversation förtsatte flera gånger till med samma ord. Men även om man får höra samma sak 100 gånger så ÄR det lika roligt varje gång! Man kan bara inte låta bli att le....

Lost - Sneak peak

För alla er som älskar Lost hittade jag en liten smygtitt på kommande säsong.
Nu längtar jag ÄNNU mer tills denna spännande serie fortsätter...Att handla med ett litet barn

Att handla med ett barn är en lika trevlig upplevelse varje gång. Jag har ju gjort det stora "misstaget" att lille E ska få styra en liten kundvagn inne på affären. Nu är inte han ett barn som springer ifrån en eller stoppar ner diverse saker i korgen, han är faktiskt väldigt snäll. Men att "snabbhandla" är ett minne blott. Ofta vill han stanna där vi inte ska ha någonting eller skyndar sig iväg när jag vi verkligen ska ha någonting. För att ha han sittandes snäll i en vanlig stor kundvagn är nu en epok i hans liv som är förbi för nu är han "stora killen". 

Första stoppet brukar bli vid korvar och köttbullar, kanske är det för att han gillar den maten? Idag sa jag "hejdå" så han skulle förstå att vi skulle dra vidare. Men mammas charmtroll var inte alls med på det, han ställde sig istället och vinkade och gjorde slängpussar till mig. Full i skratt fick jag gå och hämta han. Nästa stopp är inte alls otippat, det är vid leksakerna. Där kan han stå jätte länge och utropa saker som "TITTA MAMMA" och "brumbrum". Typiska pojkdrömmar har han ju om motorcyklar, bilar, lastbilar och flygplan.

Efter leksakerna börjar han ofta bli lite less. Vill gå lite egna vägar och ta på allt som han når. Som tur är så är min lille son ingen som sliter och river, utan han tar mer försiktigt på allt. Men det tar tid om man ska ta på ALLT man når. Efter att man fått ropa lite så brukar han komma, om han inte vill leka "tittut" mellan hyllorna. Vid det här laget så har han redan blivit less på den lilla kundvagnen så det slutar alltid med att jag får gå kutryggig med den genom halva affären.

Sista och det jobbigaste stoppet är vid godiset. Och som dom flesta affärer så börjar alltid godishyllorna med lösgodis. Nu vet inte lille E riktigt vad godis är. Han har aldrig ätit godis och kommer inte heller att göra det så länge som det går att stoppa. Men han är ju inte så dum att han inte förstår att det är något som är väldigt gott. Så man måste skynda sig och bära iväg han en bit. Oftast får man göra om denna procedur flera gånger innan man kommer till kassan.

När man ska lägga upp på bandet, betala och plocka ner i påsar så försöker han skynda sig iväg. Han förstår inte alls varför mamma ropar på han. Tur är väl att han inte vågar (ännu) gå längre än att han har mig inom synhåll. Sen får man försöka hålla i lille Es hand och styra han mot bilen med (oftast) en massa matpåsar. Nu brukar han inte alls vilja gå dit jag vill, han vill mer strosa runt på parkeringen och titta på bilarna. Så det brukar sluta med att jag får bära både barn och en massa matkassar ut till bilen...


Kortbeställning

Nu har jag äntligen framkallat korten. Så sen ska jag fara och köpa lite papper, klister, guldpennor och lite annat roligt som jag ska ha för att göra (förhoppningsvis) fina julkort. Skulle ju framkalla dom igår men det bara strulade, datorn räknade ner från 85 hela tiden när jag skulle ladda in korten. Det känndes lättare då att bara stänga av datorn än att försöka kolla efter vad som var fel. Var så stressigt också med en massa trevligt besök och sen julfest. Men som sagt nu är det gjort, och datorn skötte sig expemplariskt!

Tävling!

Var några dagar sedan jag var med i en tävling nu.
Men hittade en rolig tävling där man skulle göra ett litet rim.
Nu rimmar jag inte alls bra, men hoppas ändå att det kanske var lite bra mitt rim?


"Jag tävlar om ett presentkort värde 500:-
från Maria Nyckelpiga hos Robins Garderob
Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED"

Lille E och tomten

Lille E vaknade som vanligt långt före mig och min sambo. Han roade sig (och som vanligt) med att titta på "postis Per" och kom och myste ner sig i sängen lite titt som tätt. Denna morgon gick han och bar på sin lilla igelkott som han fick av tomten igår. Varje gång han kom och skulle visa upp detta lilla mjukdjur sa han "tonten". Min lille son funderar fortfarande på VARFÖR tomten försvann. Den snälla farbrorn som gav han ett paket, var snäll och sen bara gick. Säkert någonting som är konstigt när man är bara 18 månader.

Glömde bort att berätta att lille E hittade en kompis igår (förutom "tonten"). Det var en liten kille som hette Hugo och är bara lite äldre än lille E. Dom lekte jätte mycket kring granen, puttade på julgranskulorna skrattade och försökte blåsa ut julgransbelysningen...

Mammas lille stjärngosse

Måste lägga in ett av korten vi fick på lille E idag när vi fotade han.
Han var så söt så man ville nästan käka upp han när han hade mitt gamla lucia linne som var många storlekar för stor.
Och sen med stjärngossestruten som inte alls ville sitta kvar på hans huvud längre stund...
Men han är ABOSLUT det sötaste lilla gossen!


Uppdatering av helgen.

Har inte haft nån ork alls att sitta och blogga i helgen. Men tänkte nu uppdatera. Men det blir väldigt lite bilder då även om jag haft kameran med mig så har det blivit hemst lite bilder.

Igår började dagen tidigt för lille E som sagt. Men efter hans och min lilla sovmorgon så var vi pigg och allert när vi for på kyrkis för att vara med på julfest. Lille E vart överlycklig när vi stannade utanför församlingshemmet, kyrkis betyder ju lek och bus i massor. Han ropade ut "shysss" (betyder kyrkis på hans barnspråk). Men det kanske inte var så roligt som han hade hoppats på. Var ju inte så mycket lek, mest fika, prata och dansa kring granen. Att sitta ner och fika stilla är ju inte så himla populärt när man är ett litet barn med spring i benen. Och dansen kring granen var helt överskattat i hans värld, det verkligen vägrade han.

Efter det for vi direkt till Kajsa Kavat marknaden. Ramseles supermysiga julmarknad. Köpte bara ett par lovikavantar till mig själv och paket till lille E och hans kusiner av tomten. Sen fick ju lille E testa på att rida för första gången på en liten ponny. Min lille son skrattade av förtjusning. Även om det var svårt att få på han hjälmen först så var det motsatt problem när han skulle av. Han ville absolut rida mer och han förstod att hjälmen skulle man ha på sig och därför vill han inte ta av sig den. Så nu när han ser en bild på en häst säger han "åka". Men vi ska upp och hälsa på Malins lilla ponny någon dag. Om han har tur kanske han får provsitta också?

Idag har det varit lika fullt upp. Dagen började med julkortsfotografering. Med lite mutor om att lille E skulle få se på postis Per efteråt och med kakor gick det kanske ganska bra. Sen var det där med att få stjärngosse struten att sitta kvar. Vet inte om det kanske finns nåt tjuvknep för det? Lätt var det inte och hellst med ett litet barn som tyckte att det var skoj att försöka att gå i det jätte mycket för långa linnet....
Sen kom bröder på besök. Efter vi fikat och haft trevligt var det bara att skynda sig att fara på furubacken och vara med på julfirandet där. Julmat i massor och som vanligt äter man ju lite för mycket. Försöker trösta mig nu med att "det är bara jul EN gång per år".... Tomten kom och när dom flesta andra barn blir rädd var det motsatt på lille E. Han vart mer förtvivlad när "tonten" som han säger försvann. Behöver jag berätta att han sökte efter tomten där, han sökte tomten hemma och han ville gå ut och söka tomten. När han slumrade till lite i soffan och sen vaknade var hans första ord "tonten". Men han tyckte att tomten var snäll och han fick ju faktiskt paket av han. Men hur spännande är det inte för en förälder med att se HUR ens lilla barn reagerar när denna skäggiga farbror kommer?

Sovmorgon!

Idag vet jag inte alls när lille E vaknade. Men det var nog först runt 5, hörde att min sambo klev upp bytte blöja på han sen satte han framför "Postis Per". Sen hörde jag att dom åt frukost. Efter en stund kom även min sambo till sängen och la sig och efter ett tag även lille E som somnade gott. Sen sov han och jag till klockan halv tio! När hände det sist?

Nu ska jag stöka på lite innan vi ska iväg på julfest och julmarknad!


Äntligen fredag kväll!

Visst är det nåt speciellet med just fredagkväll? Man vet att man har hela helgen framför sig och man blir på en gång lite mer lugn än vanligt.

Nu är kanske inte denna helg så där jätte lugn. Bara imorgon är det fullt upp hela dagen. Klockan 12 är lille E bjuden på sin första julfest. Det är kyrkis som håller i och det är dans kring granen, fika och alla barnen får en julklapp. Låter toppenmysigt tycker jag. Sen direkt efter öppnar Kajsa Kavat marknaden (Ramseles "skyltsöndag). Så det är som ni förstå marknad, tomten delar ut godis till alla barnen och lucia. Funderar starkt på om lille E kanske ska få rida lite ponnyridning. Han gillar hästar så det kanske han skulle tycka va skoj?

Sen på söndag är det julbord nere på furubacken (ovanmos egna "festställe"). Så då får vi äta julbord och åter igen kommer tomten på besök med julklapp. Har vi verkligen varit så snäll i år?

Lille E idag när han till sin förtjusning fick låna pappas skruvmejslar.
Så här sitter han och "mekar" med sin lastbil mitt bland all post.

Fredags tävling!

Även denna dag hittar jag roliga tävlingar.


Jag är med och tävlar om ett namnhalsband från Mortys på Barnshoppingbloggen.
Var med och tävla du med!

Stressig morgon

Varför ska vissa dagar börja med stress?
Jag och lille E sov till strax över åtta då vi vart väckt av min käre mor som ringde. Lite stressad så lille E ska vara hos dagmamma klockan nio så det var bara att skynda sig. När jag letade fram kläder till han så hittade jag inga strumpbyxor. Han äger 3 par och alla var borta. Letade till och med genom tvättkorgen men hittade ingen alls. Stressade runt medans lille E satt på golvet och lekte. Lille E leker ofta med sina kläder så dom kan ju ligga överallt eller ingenstans. Små barn är ju fruktansvärt duktiga på att gömma saker på dom mest konstiga ställen. Så jag sökte till och med genom min egen byrå med kläder där han ofta är och leker. När jag precis skulle ge upp och strunta i dom hittade jag ett par inne på kontoret. Ofta när man klär av han för kvällen gör man det där man är för stunden, så sist vi gjorde det var nog inne på kontoret?

Klädde på mig, borstade genom håret drog på mig en mössa och skulle klä på lille E. Då hittade jag inte hans vantar. Tänkte hur mycket kan gå fel en morgon? Jaha, sökte genom hela hatthyllan plus alla korgar vi har som står på hatthyllan utan resultat. Samma visa med ytterkläder då liten brukar fara runt och leka med dom. Han brukar gå runt med mössa och skor. Ibland bär han runt på vantarna och säger "Ante" (betyder just "vante") Men jag hittade fleecevantarna istället som jag tänkte fick duga, dom är ju inte alls lika varm men dom fungerar i alla fall. Och i värsta fall kanske dagmamma har några "låne-vantar"? Skulle ta på han overallen, då var vantarna inne i den!

Märker såna här stressiga dagar att min hjärna inte alls fungerar. Jag springer runt som en liten hamster i ett hjul utan att ta mig någonstans. Saknar tiden då jag var mammaledig och lille E hemma med mig hela tiden. Då var det sällan att man behövde stressa på morgonen. Jag är ju trots allt den "morgontrötta mamman"...
En liten "minisemester" inbokad

Har glömt att berätta att nu är hotell inbokat. Fredag den 19 far våran lilla familj till östersund och ska bo på hotell i 2 nätter. Känns som världens lyx och behövligt efter all stress som är nu dagarna innan jul. Även perfekt då man kan köpa dom sista klapparna. När man kommer hem den 21 så är (i alla fall ska) alla klappar köpta och alla bullar och kakor färdig. Då kan man rikta in sig på roligare saker som att hämta in granen och klä den (det gör jag alltid några dagar innan jul). Ska  bli spännande att se hur länge den får stå ifred utan att lille E är och klänger och leker med den.

Tillbaka till våran lilla minisemester nu. Vi åker själv eftersom Erik och Helen inte kunde den helgen. Det var meningen att vi skulle åka helgen innan, men eftersom vi kom på det sent och när man är två familjer som försöker komma fram till EN helg som passar båda så vart hotellet fullbokat. Men vi kommer nog att ha lika trevligt själv. Bada, äta och shoppa är det som står på planeringen. Måste jag berätta hur mycket jag ser fram emot denna lilla minisemester?

Tävling igen!


Jag är med i Härligheter enligt Erikas utlottning av ett LUSHigt paket. Gå gärna in och tävla du också! Anmälningar tas emot till kl 23.00 den 21 december! Då hinner du få din julklapp lagom till julafton!


Tävling!

Trodde ni att jag inte skulle tävla något idag?
Hittar roliga spännande tävlingar hela tiden.
Hoppas på en liten vinst någonstans så jag kan köpa något fint till lille E!


"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- hos barnbutiken KullerbyttanMaries_lilla_blogg.
Tävla HÄR du också!"

Kameran är laddad igen...

Ofta när batterina tar slut i kameran så tar det väldigt lång tid för mig att ladda dom. Först ska jag orka leta fram betteriladdaren som inte alltid ligger där den ska vara. Jag är också väl medveten om att det är jag som är slarvig och lägger den överallt och ingenstans. Sen när jag hittat den ska jag ta mig tid till att ta ur batterina ur kameran och stoppa in dom i laddaren. Sen när jag lagt dom på laddning så måste jag försöka komma ihåg att ta bort dom och stoppa in dom i kameran. Men nu så är det gjort för denna gång. Så idag har jag och lille E vart ute och tagit lite kort.

Skulle ut och göra en snögubbe idag, men lille E är helt besatt av sin bob. När han först inte ville ta på sig overallen och jag skulle förklara för han att vi skulle ut och göra en snögubbe (nu vet han inte vad det är, men försökte förklara att det var nåt jätte roligt) så svarar ha "bobban" (betyder "bobben"). Svarade att det var klart att skulle få åka på den och då gick det lätt och smidigt att ta på han overall, mössa, vantar och allt som han måste ha på sig för att vara ute och leka.

Väl ute började jag göra en snögubbe (nu var det inte ens enkelt eftersom det inte var nåt göra-snögubbe-snö ute), men gjorde ett tappert försök. Lille E var inte alls intresserad, han satt på sin bob och bara tittade fundersamt på mig. Han kanske tyckte att jag såg knasig ut när jag stod och försökte knåda snö som bara föll isär. Så efter några tappra försök gav jag upp, tog snöret till bobben och sprang runt för brinnande livet till lille Es förtjusning...Mitt försök till att göra en snögubbe. Sen mer ut som en snöhög man skottat till.
Syns inte alls mycket eftersom det kanske var aningen mörkt ute med för att fota på en "snöhög"Lille E håller på att sopa av sin älskade Bob.Men sparken var ju faktiskt rolig den med...Vy över bastutunna (min sambos stolthet) och lite av skogen hemma

Min son en blivande konstnär?

Som förälder analyserar man sina barn för att försöka komma fram till vad dom kommer att jobba med när dom blir stor. Leker lille E med en traktor eller en lastbil ser man hans framtid i ett fordon. Kanske traktorförare eller att han kör lastbil åt något stort företag. Leker han med sina flygplan så tror man bestämt att pilot är hans framtid. Kanske kommer han att jobba åt räddningstjänten och köra hellikoter, eller kör ett stort plan till en massa olika roliga länder? Men nu idag tror jag bestämt att min son kommer att bli konstnär. För såna här konstverk finns lite överallt i huset...


Detta är vårat skrivbord som han har gjort lite vackrare

Tävling, vinn presenkort värt 200 kronor!


Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- hos Klkids
i Nikitas blogg. Var med och tävla du med!

Lussebullar i mängder

Nu idag var jag duktig och tog tag i julbakandet. Efter att ha gjort en dubbelsats så fick jag stå och rulla och kringla en hel massa bullar. Men nu är det skönt och det känns hur bra som hellst. Resultatet vart jag inte lika nöjd med, har tappat bort mammas recept som enligt min smak är en av de godaste. Men dom är helst ok. Det jag vart mest nöjd med är väl att dom inte vart samma jätte bullar som jag alltid annars gjort dom andra åren. Men man behövde inte skämmas över att ta 2 för det räckte med 1....

Lille E var inte alls intresserad av bakandet. Han roade sig istället med att stoppa ner julduken från bordet i en plastpåse, drog fram alla andra soppåsar, och allt annat som gick att dra fram såklart. Busade med vovven och åt russin i massor. Fick istället hjälp av min sambo, han vart en "pensla-bullarna-och-stoppa-plåtarna-i-ugnen-sambo". 

Nu ikväll ska jag bara njuta över lugnet, för det jobbigaste är gjort nu. Bara en massa småkakor kvar men det är inte i hästlängder lika jobbigt som detta knåpande som det är med lussebullar. Se på tv, dricka glögg, äta bullar och pepparkakor och som sagt bara NJUTA!


Mamma är bäst!

Lille E har kommit in i en ålder då mamma är bäst och vill alltid vara kring mig hemma. Ligger jag och vilar är han inne i sovrummet, sitter jag på toaletten är han också där inne, duschar jag och han inte är inne med mig står han och knackar på dörren. Detta tycker jag som mamma är jätte charmigt. Det är ju klart, min lille prins är ju den bästa som finns och han har ju haft pappa-stadier också. Kanske dom inte varit lika starka som detta, men det har varit såna stunder också. Men jag känner att jag verkligen njuter av detta NU att MAMMA ÄR BÄST. För det kommer en dag då han tycker att mamma är jätte jobbig som bara tjatar om att plocka reda efter sig, bädda sängen, äta upp maten, inte slösa med pengar, att man ska sköta skolan....

Nej, nu till diskning. Förstår inte att det blir så mycket disk efter en middag. Sen ska jag ta tag i att baka. Har skjutit upp detta i flera dagar nu och det går inte längre. Lussebullar bakar inte sig själv har jag märkt. Så det är bara att kavla upp tröjärmarna och börja knåda deg....

Kanske ska bli polis istället?

Eftersom jag idag känner mig mindre allert så är jag forfarande inne på att den dag jag ska söka jobb ska det vara ett där man inte behöver anstränga sig så mycket. Var ju inne på att jobba åt vägverket. Berättade det för min sambo som tyckte att jag skulle bli polis istället.

Polisen har oftast kontroller i samband med att folket slutar jobbet. Varför? Jo för att det är mindre som kör full. Tar dom en rattfull människa blir det en massa pappersarbete och med det MER jobb och mindre fikaraster.
Sen är det ju lite sexigt med polisuniform, tror absolut att jag skulle passa i det. Att man kör runt i en volvo och ALLA har respekt för en. Hela dagarna (förutom då man sitter och fikar och pratar strunt med arbetskamraterna) ser man människor som i panik skyndar sig att sakta ner, rycker i bältet dom glömt ta på sig eller tar en omväg. Många tar säkert fram mobiltelefon för att varna nära och kära att "nu är polisen ute" i tron om att man skulle orka ta någon.

Sen ibland har man lite koller. Och såklart väljer man runt fyra en vardag, lugnast så. Folk är säkert väldigt foglig eftersom dom bara vill hem till familjen och äta middag och ta det lugnt.
Sen att man ibland tar en bov då och då förhöjer bara jobbets spänning...

Behöver man verkligen utbildning för detta jobb?

Kanske man ska börja jobba åt vägverket?

Idag när jag skjutsade lille E till dagmamma så blev jag återigen less på dom halvplogade vägarna. Ok, dom har inte plogat allas, utan det har blivit spårigt och allt snö har tryckt ut i kanterna. Nu har jag en liten farlig bil när det gäller detta, kommer jag ut i snökanten vill han sladda lite. Inte alls roligt och hellst inte när lille E är med. Får man möte får man snigla sig fram för att inte få sig en livsfarlig sladd. Jag kommer nästan inte ihåg någonting ifrån halkbana och ändå var det bara 2år sedan. Men jag kom ihåg i alla fall att man ska trycka ner kopplingen när man får sladd, det är ju alltid någonting....

När jag satt där och var som mest irriterad över detta jäkla väglag kom jag på att man kanske ska söka jobb åt vägverket. Då får man ta många fikaraster. På sommaren får man gräva sönder vägen och sen sitta och titta på alla elaka bilförare som svär över att det aldrig blir fixat. Innan vintern kanske man måste fixa igen det, men vaddå jag har ju fått slappa halva sommaren och fått lön för det.

Sen på vintern kan jag sitta inne och se snön falla ner. När jag själv känner för det kan jag ta min plogbil och ploga så mycket som jag själv orkar. Sen hem och dricka lite mer kaffe och titta på snön som faller ner.

Låter inte det som ett drömjobb?

En julklapp till färdig..

Igår kväll hamnade jag som vanligt framför datorn. Är ju inte alls färdig med mina julklappar, så det blir mycket "julklapps-inpiration" man söker. Var ute på Tradera och höll nästan på att göra av med en massa pengar. Sista sekunden så vart jag överbjuden. Glad är nog både min sambo och plånboken för det.

I alla fall så hittade jag en Postis Per bok. Började söka på alla sidor som säljer böcker, men boken verkade vara slutsåld överallt. Och var den inte slutsåld så hade den slutat att tillverkats. Jaha, och begagnat är ju inte lika roligt att göra en klapp av. Nu tror jag inte att lille E ser skillnad på en ny eller en använd bok. 10 minuter i hans ägo så är den ju använd. Men ändå, det är ju själva tanken.

Till sist hittade jag den. Postis Per - En dag på jobbet.

(Hoppas bara att det inte är nåt tekninskt fel som det vart när jag beställde vattenpumpen till bilen. För i så fall ska jag ha boken i veckan. Vilket betyder att jag är en julklapp närmare julafton!)


Varför kan inte jag?

Jag läser en massa bloggar. Dom flesta handlar om hur dom fyndar på loppisar. Idag tänkte jag göra ett försök och fara på röda korset här i ramsele i hopp om att även jag kan fynda någonting. Men inte det. Kanske beror det på att jag går runt och tittar och inte ser möjligheterna med sakerna? Sen kläderna var upptravade i så fina högar så jag orkade helt enkelt inte börja riva. Känns som att man viker nog mycket kläder hemma. Och risken finns att även lille E kommer på hur roligt det är att riva och slita i klädhögarna så jag lät bli helt enkelt...

Men jag önskar att jag kunde vara en som kunde fynda bland alla dessa saker. På fredag kanske jag gör ett nytt försök? Kommer jag  att lyckas? Kanske ska riva runt lite, hittar man bättre då?

Mamma är en apa...

Måste berätta en liten roligt sak om hur lille E tycker att mamma och pappa ser ut som
Här i veckan tittade vi på tv då en hårig gorillahona vart synlig i bild. Lille E pekar och utropar:

-Mamma!


Behöver jag berätta hur roligt min sambo tyckte att detta var? Han skrattade och har påpekat detta några gånger. Igår när jag och lille E återigen tittade på tv så visade dom en bild på en stor, tjock flodhäst som dom borstade tänderna på. Lille E pekar och utbrister:

-Pappa!


Behöver jag säga att jag tyckte att det var roligare?


Tävling!

Denna dag börjar jag med en tävling.
Denna gång kan man vinna en åkpåse från Elodie Details.
Gå in på Barnshoppingbloggen och tävla du med!


RSS 2.0