Edvins har lärt sig ett nytt ord!

Idag kom han med en bok med en hund på och sa "bovve bovve" (=Vovve) Insåg då att det är ett ord som han sagt ett par dagar utan att jag förstått vad han sagt. Sen sa han när han såg vovven "BoBoBo" Vet inte om det kanske betydde vov vov?

Min prins är den FINASTE som finns!


Mammas stjärnöga


Skötväskor

Ibland är jag så sugen på att köpa en ny skötväska. Vill ha en med mycket fack så man lätt hittar i den. Den jag har nu är ju iof stor, men allt ligger i samma fack. Vilket leder till att man måste packa ur den så fort man ska hitta nåt.
Kollar runt och det finns så många fina!



Skötväska i lila manchester med skötunderlägg, box för våtservetter samt ett vattentätt fack där man kan lägga blöta kläder. Den finns i flera andra färger och kommer från Gaia & Ko. 799 kronor på www.mammashop.se.




Skötväska i lila manchester med skötunderlägg, box för våtservetter samt ett vattentätt fack där man kan lägga blöta kläder. Den finns i flera andra färger och kommer från Gaia & Ko. 799 kronor på www.mammashop.se.




Skötväska i lila manchester med skötunderlägg, box för våtservetter samt ett vattentätt fack där man kan lägga blöta kläder. Den finns i flera andra färger och kommer från Gaia & Ko. 799 kronor på www.mammashop.se.




Sweetheart från Dadadoo liknar nästan mer än en vanlig handväska än en skötväska. Den är gjord i quiltad lack, har många fack, nyckelhållare samt skötbädd. Finns i vitt, svart, rosa, cerise och röd. 945 kronor på www.barnborgen.se.




Vilken tycker ni är finast?

Barnmat...

Läste idag i Expressen om att barnmat kan göra barn sjuka.
Vart rädd när jag stod i kassan på ica och såg denna rubrik så att tidningen hamnade såklart snabbt ner i korgen. Det första jag gjorde var att slå upp sidan och läsa. Min tanke kring detta var att barnmat innehöll farliga cancerframkallande ämnen eller nåt i den stilen. Men det som var att det innehöll för lite fett. Och det stod att man kunde tillsätta lite smör eller olja. Då kändes det lite som var det inte värre? Känns som att fett får barnen i sig med annat. Min son har länge ätit smörgåsar (från början smörgåsrån) och då med mycket smör och ost.
Sen när jag kollade på nyheterna nu så tog dom upp om det här. Och en person sa (vet inte riktigt vad hon var eftersom jag höll på att läsa böcker med Edvin samtidigt) att det var inte så farligt. Om man såg att barnet vart hungrig snabbt så kunde man som jag skrev förut tillsätta lite fett. Men att man inte skulle oroa sig.
Semper sa också att dom kunde öka mängden fett i sina burkar.
Min fråga kring detta är skriver dom detta för att mer folk ska köpa tidningen? Det fungerade riktigt bra på mig. Var helt bombsäker på att jag matat min son med gift, när det i fallet (enligt mig) inte alls är så farligt...
Jag kommer att fortsätta att köpa barnmat och ge till Edvin ibland. Tycker att det är enkelt och bra när vi inte ska äta nånting. Är man på resa eller och hälsar på nån är det också så enkelt att bara ha med sig en burk att värma på. För det är ju trots allt inte så länge man bara ger barnmatsburkar. Men man kommer nog helt klart att tillsätta lite extra fett i det...

Idag har det förövrigt varit en lugn dag. Har inte varit ute så mycket trots att det varit fint väder. For en sväng på viken för att kika hur det gick för Kennet att tapetsera. Vart jätte fint, ett helt annat rum. Skönt för Anders att få lite förändring. Bara han får upp gardinstången så ska jag dit och hjälpa han att stryka gardiner och putsa fönstren som knappt gick att se ut ur. Måste säga åt han också att han måste köpa sig en soffa snart med, annars händer väl det inte.
När vi kom hem så somnade Edvin direkt. Sen när han vaknade var han inte alls på nåt bra humör. Man fick bara gå runt och leka med han, och det som hjälpte mest var att jag drog runt han i hans lilla sparkbil ute. Så jag tänkte att jag skulle gå över till Maria, för han gillar ju att komma ut och hälsa på folk. Gick bra ett tag, men sen vart han tjurig igen. Det var bara att sätta han på bilen och gå hem igen. Gav han middag (potatisbullar och ärtor) och han vart som en liten solstråle igen! Vi läste lite böcker (tror att han kommer att bli en liten bokmal som mamma för han älskar verkligen böcker) sen fick han bada. Läste lite mer böcker och nu har han fått gått och lagt sig. Han är så rolig nu, för när man frågar han om han vill gå och sova springer han iväg till sitt rum om han är trött! Så söt!


Edvin kvällsbadar bubbelbad.
Tycker att det är häftigt med skummet!


Ikväll blir det nog inte mycket gjort. Funderar på att se Ghost whisperer. Sen blir det nog tidig kväll. Martins tur att ha sovmorgon imorgon, så det blir väl upp med tuppen med andra ord. Se Telletubbies och äta frukost strax innan 7 brukar dessa dagar börja med...

Gädda som lurar i vassen...

For och badade lite i nässjön.
Skönt i vattnet, och Edvin plaska runt och lekte med all vass som låg på botten.
Lite dramatiskt vart det från början när jag och Edvin stod vid kanten bredvid vassen och jag hörde en gädda som plaskade till väldans bara en liten bit från oss. Jag som är enormt rädd för gäddor tog Edvin och sprang upp på land och skrek till Martin "Hörde du?". Han var såklart bara nyfiken (för det lät som en STOR gädda) gick dit för att se, men självklart såg han ingen. Efter det gick jag och Edvin en bra bit ifrån vassen. Edvin verkligen älskar att bada, skulle kunna göra det hur länge som hellst tror jag...


Visst är det fint?




Det var vid den här vassen den STORA gäddan gömde sig....




Edvin och pappa




Kolla in den goda ananasen vi hade med oss!




Och Edvin tyckte att den var kalasgod!



Nu känner man sig bra trött efter en heldag ute igen. Edvin har precis lagt sig och förhoppningsvis somnar han nog på en gång, men det tror jag för han var jätte trött.
Ikväll händer inte alls mycket. Blir att slöa framför tvn. Och sen tror jag att det blir att gå och lägga sig tidigt. Har ju en sån spännande bok att läsa....


Edvin jätte trött i soffan innan han fick gå och lägga sig...



Imorgon funderar jag på att fara på viken för att se hur det vart efter att Kennet tapetserat. Spännande, för att har ju inte gjorts nånting i vardagsrummet där sen 80-talet. Så det kommer att bli ett helt annat rum! Sen tänkte jag träffa Kennet med innan han far till solle igen...

Mysardag ute i solen!

Idag har jag och Martin suttit ute och solat. Pecka var över och drack en kopp kaffe.
Man kände hur lugnt det var när Edvin sov och man inte hade nåt speciellt att göra. Det var nästan lite för lugnt.
Sen när han vaknade var det full rulle igen *skratt* Han har sprungit in och ut, upp och ner. Gungat, badat i poolen och haft sig. Men det är så härligt!


Mammas charmtroll!




Och slängpussar är han generös med!




Mina solrosor har börjat knoppa sig!




Och sockerärterna har kommit *mums*




Funderar nu på att fara och bada. Ska bli skönt att svalka sig lite, fast jag nu inte kommer att doppa mig. Jag ska plaska runt med Edvin istället, men det är det jag tycker är skönt. Är en jätte stor badkruka som tycker att det är härligast att bara svalka benen. Ska vara riktigt varmt innan jag vill doppa mig!

Uppdaterar med lite bilder sen....

Härliga sommarvärme!

Nu ska jag snart gå ut i den härliga solen igen! Måste passa på att sola lite medans Edvin sover och det fortfarande är varmt. Det påstås ju att snart ska det bli lite kallare...

Har inte gjort många knop idag. Fick sovmorgon till klockan 8. Sen har jag lekt och myst med Edvin.
Martin tog min bil till sel och har sprutat den med olja under så att den inte ska rosta så mycket (tack Martin!).
Beställde mat på pizzan som jag for och hämtade. Jag åt en god kebabsallad, medans Martin åt snitzel. Edvin fick snällt äta en barnmatsburk (fast han verkar inte lika förtjust i dom längre, han vill ha vanlig mat) + att han fick min majs. Majs och ärtor är nåt h an verkligen älskar! Åt själklart ute idag *härligt*
Har gått en jätte kort sväng, vände så fort Edvin somnat. Känndes som att man inte orkar röra sig så mycket alls idag.
Och nu hamnade jag här vid datorn. Tänkte att jag skulle beställa en besiktningstid, men det fanns ingen när jag ville ha en. Tänkte att jag skulle passa in det när jag ska till solle på skola, så jag får vänta tills jag har nåt schema att gå efter. har ju ett tag kvar (rättare sagt till den 1 oktober) innan det blir körförbud på min bil. Martin måste ju hinna svetsa lite också på den så att den går igenom. Vill hellst inte ha nån ombesiktning.

Nej, ut i solen igen!

Min skadade pojke!

Idag var Edvin och våldskörde med sin lilla bil. När han gjorde ett modigt försök att köra ut på baksidan vart resultatet att han voltade ut! Slog huvudet i stenplattan på backen så nu har han en stor bula i pannan + lite skrapmärken i ansiktet. Men som tur är så gick det bra. Men självklart var vi lite orolig (som alla andra föräldrar blir när deras barn slår sig ordentligt) att han skulle fått hjärnskakning eller nåt. Men än så visar han inga tecken på det, men läste att det kan ta upp till 12 timmar innan man ser tecken på det?


Slängkyss!
Kolla in bulan i pannan *stackars mammas prins*


Annars har det varit lugnt idag. Stellan och Vicky kom hit på besök, och det är ju alltid lika trevligt. Dom har varit och kollat på ett hus och skulle få höra hur det gick på besiktningen idag. Imorgon ska det bli budgivning, har sett bilder på huset och det ser jätte fint ut! Som ett drömhus måste jag säga. Håller tummar hårt att det är ett hus utan mögel eller nåt och att dom vinner budgivningen....
Sen for vi och hälsade på Tommy och Karin. Kennet var där med. Vart en massa bebissnack som vanligt när man är där. Sen gick jag och Kennet på ica och handlade lite. Frågade efter mitt paket som kommit bort, men fick nu höra att det inte kommer förens på torsdag. Nya bud, men jag vet ju nu iaf att jag kommer att få min efterlängtade kjol.

For och köpte födelsedagspresent till Patrick, vart en draglåda med 2 drag. Vart en draglåda till mig med eftersom burken vi har haft fiskedrag i har jag nästan inte fått upp. Unnade mig själv ett nytt drag med.
 Sen skulle jag fara och köpa en bikini, men dom hade bara dom som kostade 500 kr. Känner inte alls för att slänga ut dom pengarna på en bikini nu! Fattar inte att dom inte har billigare alternativ också...

När jag sen kom hem så såg jag att bebiskläderna jag beställt. Man blir nästan lite (men bara lite) bebissjuk när man ser små bebiskläder. Hur söt är dom inte? Ska slå in dom så att Tommy och Karin snart kan få det. Bara 4 veckor kvar, så det är inte alls länge kvar nu innan Edvin får en till liten kusin! Spännande....!

En film att bli glad till!

Hittade på en blogg om en film om ett lejon och 2 män.
Kännde att jag också var tvungen att lägga ut den bara för att man blir så glad av den.

Lejonet växte upp i en lägenhet i London med John och Anthony. Men när han blev för stor så fick han flytta till ett reservat i Kenya. Ett år senare åker dom dit för hälsa på, och det blir verkligen ett kärt återseende!


Sen och njut!
Det är nästan så att man fäller en tår över hur glad dom är att se varandra!





Duktiga jag!

Dagens sysslor som städ och annat trist har jag redan hunnit med.
Jag och Edvin klev upp klockan 6. Skönt att kliva upp tidigt när man vet att man har ganska mycket att göra och att det är fint väder ute. Då hinner man göra mycket medans det är morgon så har man dagen ledig till sånt som är roligt!
Lite jobbigt bara att skura när man har Edvin med sig. Han ska ju hjälpa till med sin lilla skurkäpp och resultatet blir att det är vatten överallt. Han ska tom skura väggar, högtalare och öppna spisen. Men det är ju också så charmigt att se han hur han försöker hjälpa mamma!

Vet inte riktigt vad som händer idag. Kanske det blir badet eller om man far in till nån sjö? Kanske ska fiska med Tommy och Kennet nere vid älven, men det är ju inte förens ikväll isf.
Funderar också på om jag ska fara och köpa födelsedagspresent till Patrick. Pratade med Henrik igår och han tipsade om att köpa fiskedrag, så jag ska fara och kika om dom har nåt roligt. Kanske ska köpa en egen liten draglåda till han med? Måste införskaffa en till mig själv iaf...

Skulle behöva köpa badkläder till mig själv med, men undra om det finns att köpa på den lilla by?
Måste fara på magnussons och kika...

Nej, nu ska jag slänga mig ner och kolla på reprisen av våra bästa år!

Snart bedtime

Har kollat på desperate housewives älskar denna serie!
Men snart väntar sängen då jag ska krypa ner och läsa min bok.

Har varit duktig idag. Hunnit med att tvätta 3 tvättar, rensat bort ALLT ogräs i grönsakslandet, handlat, plockat lite, lagat mat (karré i ugn), lekt med Edvin och sen badat han + att jag gjort citronsaft *mums*

Pratat med Lena i telefonen ikväll med. Vi kanske ska far på badet imorgon om det är fint väder (håller tummarna). Länge sen nu jag träffade lille Axel. Och det jag hört så har han blivit en liten vilde detta lilla charmtroll. Edvin kommer att bli glad när han får träffa sin "bästis" igen.

Nej, tänderna måste borstas och annat sånt som måste göras innan man får krypa ner i sängen...

Godnatt!

0-14 månader

Tänk va fort tiden går och va mycket ett barn lär sig på bara 14 månader!
Edvin lär sig nya saker hela tiden, och han förstår så mycket nu. Full fart hela tiden, och hans absoluta favoritsyssla är ju helt klart att BUSA! Hoppa på våra magar, ta saker och springa iväg med (samtidigt som han skrattar högt) mm mm. Inge ro och ingen vila. Men man ser på kvällen också va trött han är. Då vill han bara ha sitt kvällsbad sen välling och säng.

Han har börjat kunna säga mer och med ord:
tata (betyder tacktack)
mamma
pappa
hij
(betyder hej)
ajajajajajajajajajBUUU (när han sjunger "när trollmor har lagt sina 11 små trollen")
tute (när han frågar efter tutten)
titta (säger han både om titta och sitta)
se
där
muuu
(när han härmar kossan)


Tänk vad fort ett litet barn lär sig, farligt om en vuxen människa skulle kunna lära sig lika mycket på sån kort tid.
Edvin kan man skicka iväg och hämta saker, tex idag när jag skulle klä på han och hans kläder låg på hallgolvet så sa jag bara att han skulle hämta kläderna. Och det gjorde han, men sen blev han som vanligt lite busig och vill helst att man ska springa och jaga han *skratt*
Så roligt att se alla små framsteg som görs hela tiden. Lika intressant att se han klura saker och härma oss hela tiden. Men det är ju givetvis också något man får tänka på, så om man gör nåt som inte är passande för ett klåfingrigt litet barn så får man göra det i smyg.
Läsa böcker är en av hans stora intressen med. Nu kan man sitta och titta i hans pekböcker med han och man ser hur han suger in all information som man berättar (tex att kossan säger mu).
Han älskar att leka med sina bilar och härmar bilar hela tiden.
Han är förtjust i katter och älskar att titta på kattbilder då han också ibland klappar dessa bilder.
Lippe älskar han att mata, och ofta får han också en klapp. Dom brukar sitta tillsammans i hundbädden. Tur att vi har en snäll hund.
Han brukar ta telefonen och låtsasprata i den.
Datorn stänger han av och på hela tiden + att modemet är väldigt roligt att stänga av och på med.
Stereon klarar han av att trycka på och ibland lyckas han trycka på play och byta låt med. Hans favorit skiva med barnlåtar sitter alltid i, och den låt han ska höra hellst är trazan och banarne - sångtime (och då är det mest början han är förtjust i).

Kan inte bli annat än imponerad av min lilla prins!

Sovmorgon!

Idag har jag haft sovmorgon SKÖNT! Sov ända till klockan 8 sen drog jag mig en halvtimme till. Känns som att det var precis det jag behövde! Med lite ny energi nu kanske man orkar få lite gjort hemma?

Fint väder idag också, så bland det sista jag vill är att göra alla måste-göra-saker inne. Blir nog att vara ute rensa lite ogräs, klippa gräset som inte gräsklipparen kan ta runt huset på baksidan + framför bron. Ska hänga upp en tvätt och pyssla på lite.

Måste på ica med för att kolla om dom hittat paketet som slarvat bort (!). Min efterlängtade kjol har äntligen kommit, och när jag skulle hämta ut paketet hittade dom det inte! LESS! Men jag skulle in idag för att hon som "hand" om det var ledig i helgen. Känns så typiskt att just MITT paket ska försvinna. Men jag hoppas att det kommit lite på sidan om, för det är ju bara en liten kjol så den kan nog lätt komma bakom allt... eller?

Pratat med mamma med. Trist att hon börjat jobba igen nu när jag är ledig. Hon jobbar ju så mycket så man hinner nästan inte träffa henne. Men om inte annat kanske jag och Edvin far en tur dit i helgen. Är så nyfiken på hur hennes altan blivit nu när hon målat den och köpt nya utemöbler. Vill sitta och gunga i hennes hammock och bara mysa. Skulle tro att Edvin kommer att älska det med!

Mina solrosor har börja fått knoppar, och jag längtar tills dom slår ut. Älskar solrosor, dom är så fina! Tycker att jag lyckats bättre med dom i år än sist då dom bara blev lång. Nu i år är dom inte lika långa, men dom är finare tycker jag!


Sommmarfin!


Nej, kanske ska göra nån nytta medans Edvin sover?

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av http://c0mmentarius.wordpress.com/


Regler: Svara på alla frågor. Skicka vidare utmaningen till sex andra bloggare. När du postat dina svar, berätta för den som utmanade dig.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag
.
Åh. Dagen är ju snart slut!
  1. Måste diska
  2. Måste hänga upp tvätten som jag slängt in i maskinen
  3. Ta in den tvätt som (förhoppningsvis) har torkat
  4. Slöa framför tvn
  5. Gå och lägga mig och sova!

Vad gjorde du för tio år sedan?
Var 17 år och gled runt i livet. Jobbade på hotellet plus att jag städade på Ica (ett jobb som jag verkligen avskydde!) och ville bara ha roligt!



Ställen du bott på?
Ramsele
Örnsköldsvik (fågelsångsvägen i en mysig liten 1:a med balkong)
Långsele (först i en liten skabbig källar-lägenhet, men sen bytte jag upp mig till en 3:a i huset bredvid)
Sollefteå (flyttade runt mellan en massa olika lägenheter)
Ramsele (igen!)
Örnsköldsvik (denna gång ute i domsjö)
Ramsele (känns som att jag hamnar här hur jag än gör!) Nu bor jag i världens gulligaste hus som vi hyr av Martins snälla farbror...



Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

  1. Köpa kläder till mig själv och självklart till Edvin (kanske det roligaste en mamma kan göra?)
  2. Bjuda hela min lilla familj på en lång härlig och DYR resa till nåt superfint ställe
  3. Vara hemma fru med städhjälp
  4. Skaffa en PT (kanske skulle bli kvitt magen då *skratt*)
  5. Min familj skulle absolut få saker/pengar dom med!

Utmanar ALLA som vill vara med!


Handlat bebissaker!

Nu idag har jag beställt saker till mitt lilla brorsbarn som kommer snart.
Gud va det finns mycket fint! Men det är ju så svårt att veta VAD man ska köpa när man inte vet om det är en liten "Larry" eller en "Lina" som gömmer sig i magen. Till sist bestämde jag mig för ett set från Lundmyr. Älskar deras serie "pytteliten". Roligt att ha med sig på bb. Edvin fick mössan "älskling" av gudmor.
Ringde till Kennet och hörde om han också ville vara med och självklart var han med! Så nu är det fixat. Nu är det "bara" present till William som fyller 2år och Patrick som fyller 7 år. Men Patrick tänkte vi kolla efter en radiostyrd skoter eller nåt liknande till. Få se om vi hittar nåt bra....


Till "LarryLina"



Edvin med sin "älskling" mössa. Man glömmer så fort hur liten min lilla prins varit!



Ikväll har vi varit ute och myst. Edvin badade i sin pool gånger flera. Jag trimmade bort allt ogräs runt rabatterna och grönsakslandet. Vi fikade och sen hjälpte jag Martin lite med tunnan. Edvin sprang nakensprall hela kvällen och det är inte en lugn stund alls. Till sist gick vi in och han fick bada (behövligt med en sprallig unge på sommaren) och sen satt vi i soffan och läste lite bok. När jag sen gjorde ordning vällingen började Edvin gnälla och sprang till sitt rum. Så med andra ord var han VÄLDIGT trött efter en hel dag ute. Han somnade ganska fort trots att det är varmt inne på hans rum. Men vågar inte helle ha öppet eftersom han sparkar av sig täcket hela tiden och är fortfarande lite förkyld.

Imorgon kommer Kennet hem. Alltid lika trevligt. Ska nog hjälpa han (om han vill ha min hjälp) på viken att tapetsera och måla inne i vardagsrummet. Kommer att bli kanon där, bara Anders tar sig i kragen och köper en ny soffgrupp med.

Bada och sola!

Idag for jag och Edvin och mötte upp Tommy och Karin på badet.
Martin kom efter med moppen. Var hur härligt som hellst, varmt i luften och varmt i vattnet. Som gjort för en badkruka som mig *skratt*


Leker med morbror på badet....



...och det är så roligt!


Edvin sov nästan till klockan 7 imorse, så det var som en hel sovmorgon för mig. Så skönt att sova ut, för att sen jag började jobba har han blivit mer morgonpigg. Jobbigt nu när man är ledig igen och bara vill sova på morgonen, jag kräver ju mina 8 timmars skönhetssömn *skrattar*

Annars har det inte hänt mycket. Glad att se mina purjolökar växa, trodde ett tag att det inte skulle bli nåt av dom. Men till hösten är dom nog stor och fin (och förhoppningsvis god!). Har slängt in några tvättar, mycket tvätt efter semestern. Helen har varit på besök och hämtat en väska, dom ska fara på semester imorgon. Jag och Martin har gjort en skink- och ostsallad *mums*
Funderar kanske på att gå ut och sätta mig i det fina vädret nu och slöa lite. Känner mig slut efter en bad och soldag...

Nu är vi hemma igen!

Nu är vi hemma efter våran semestertripp!

Vi for ju iväg på måndagmorgon efter att ha ätit frukost och packat in allt i bilen. Första stoppet blev lycksele. Men eftersom det inte var nåt bra väder så började vi med skogsmuseet. Det jag tyckte (och självklart Edvin) var bäst var att det fanns små traktorer som man kunde dra runt barnen på. Edvin var snäll som ett litet lamm hela tiden vi var där (brukar han inte vara annars då han springer runt och sliter i allt han kommer åt). Sen fanns det lite fler muséer som textil, jakt och sånt som vi också gick runt och kikade på.
Sen for vi och checkade in på campingen. Stugan vi hade hyrt var inte alls vad vi ville ha. Var mycket mindre än vi trott (eller mer som JAG trott) + att den luktade illa (som gammalt pink) så vi bytte till en bättre stuga. Fick en som stod precis vid vattnet och det var en massa ankor som "bodde" där. Men det var inte alls nåt vidare väder så vi satt mest och myste inne i stugan första kvällen.


Edvin och mamma



Edvin sitter som ett ljus på trakorn


tisdan så var det regn och jätte tråkigt väder så vi ändrade våra planer. Hade planerat att gå på djurparken, men det blev istället att gå på lite affärer och kolla hur lycksele var. Jätte konstig stad som inte hade nån riktig "kärna" känndes det som. Alla affärer var utspridda. Hittade ingenting, men Martin köpte ett par shorts. Handlade lite mat och sen for vi hem. På kvällen blev det lite bättre väder så vi gick runt och kikade lite och Edvin fick leka på lekparken. Han tyckte att det var himla tråkigt i stugan, det hände inte så mycket och lite plats att leka på så han behövde verkligen få röra på sig lite.


Edvin inne på Dressman



Denna leksak älskade han!



Pappa och Edvin


Onsdag kom och eftersom det var bra väder (trots att det var lite kallt) så for vi på djurparken innan vi skulle vidare. Packade in allt i bilen igen och lämnade campingen. Edvin gillade att kolla på djuren, men det märktes att han var för liten för "lekparken" som är där. Men han fick ju testa dom saker som han kunde. Hade ganska tur med vädret, men var kallt ett tag där. Sen efter det for vi vidare norrut och hamnade på Pite havsbad och jag säger bara en sak OJ VILKET STÄLLE! Visst att man vetat att det är en stor camping, men det fanns allt möjligt där. Dom enda stugorna som fanns var några små stugor utan tv, men dom hade billiga hotellrum. Så vi tog ett sånt!
Jätte fint väder så vi gick runt och kikade på kvällen. Var ut och åt på en pizzeria som fanns där med uteservering och tog en öl. Hur härligt som hellst!
Edvin älskade att bo på hotell lika mycket som oss. Fanns en massa lysknappar (hans stora passion i livet) och sängen kunde man klättra i. Så klockan 2 på natten när han vaknade ville han inte somna om. Var väl för mycket roligt för att kunna varva ner. Var vaken till ca 3.30 innan han somnade. Men sen sov han som en stock fram till klockan 7....


Mamma och Edvin inne hos getterna



Gillar detta kort på björnen!




Visst är vi snygg?


Torsdag blev en dag på stranden. Åt den underbara hotellfrukosten och sen bar det av ner till havet. Edvin älskade det på en gång. Köpte en spade till han så att han hade nåt att leka med. Sen fick han givetvis prova att bada i havet med, och måste säga det att min son är INGEN badkruka! Kallt i vattnet men tror att han har kunnat bada hur länge som hellst.
Vi tog en promenad kring alla husvagnar och det känndes som att det var hur många som hellst. Så roligt tycker jag att gå runt och kika på dom som bor i sina vagnar länge som har en massa blommor, trädgårdsmöbler, leksaker, barnpooler, små hundburar och allt möjligt med sig. Dom har ju nästan mer med sig på sin semester än vad vi har hemma!
Sen hade vi en liten picknick. Hade mysigt när vi åt vårat nybakade bröd och drack pucko vid en lekpark. Inte allt dumt! Martin for sen på badhuset, men eftersom jag inte är den som älskar att bada så mycket + att man kan ju bara sitta och plaska på med Edvin så känndes det dyrt för mig att betala in mig. Jag och Edvin for på ett ställe som hette skeppet, likt drakborgen som finns ute på birsta. Edvin tyckte att det var HUR roligt som hellst. Han klättrade, åkte rutchkana, badade bollhav,  kröp under en massa saker och busade i nästan 3 timmar! Måste säga att även som förälder var det jätte roligt. Fanns nya saker att göra hela tiden. Sen sov han gott hela natten!
Tyvärr tog batterina i kameran slut, men vi hann ta några bilder vid havet iaf...


Martin går på stranden



Edvin helnöjd!


Fredag så packade vi ihop efter frukost och for vidare till skellefteå och hälsade på Martins moster och kusiner. Hans moster Eva var barnvakt till 2 av sina barnbarn som är 2 och 5 år så Edvin hade lekkamrater hela dagen. Sen kom Martins kusin Lisa med sina barn som är nästan 2 och 6 år. Så det var fullt hus. Gick på stan en sväng, tänkte att jag skulle hitta nåt fint till mitt brorsbarn som kan komma snart när som hellst. Men ingenting hittade jag. Lite chockad över mig själv att jag inte köpt nånting denna resa, men som sagt så har det kostat ändå...
Vi fick jätte god mat och stämningen var på topp. På kvällen fick vi en liten promenad då Eva visade oss runt lite, och det är ju så fint i skellefteå. Skulle lätt kunna flytta dit!


Edvin och Lukas



Hela barnaskaran



Mammas prins!



Helt lycklig när han fick bada i deras lilla pool



Martin passar på att svalka sig i älven


Idag for vi hem. Kunde lätt vara på semester längre, men det blev inte så.
Och som vanligt tycker jag att det är jobbigt att komma hem. Det ska packas ur, och sen packas upp, tvätten ska tvättas, man ska fixa det som kommit efter och allt sånt. Men det är smällar man får ta efter en helt kanon härlig semestertripp!


Älskar min lilla familj!

Färdig packat?

Hur ska man kunna veta att man packat ner allt man behöver? Visst att vi har en lista som vi skrivit och bockar för, men det känns ju ändå alltid som att man glömmer nånting...

Har hunnit med allt jag skulle göra idag iaf. Känns skönt, nu är det inte mycket att packa imorgon. Det som är opackat nu är kläderna som hänger på tork och den mat som är i kylen. Så man kan nu bara lägga sig ner och slöa *skönt*
Pratat med min svärmor också om att Lippe ska komma på "hundkolli" hos dom. Och som vanligt så går det så bra. Lippe kommer att ha en härlig semester i sel han där han springer lös och får en massa matrester *skratt*

Fick några bilder av Linda idag som hon tog när hon var här. Måste lägga ut en bild på hon och Edvin!


Gudmor och Edvin




Nej, nu ska jag slänga mig ner framför tvn och kolla på filmen som går på 5:an. Sen gå och lägga mig så jag är utvilad imorgon! LÄNGTAR!

Skriver igen när vi kommer tillbaka om hur vi haft det och lägger ut lite bilder....

Efter en hektisk natt...

Nu har man sovit ut efter en hektisk natt med nästan larm hela tiden. Var nervös igår eftersom jag har blivit en "hemma-mys-framför-tv-sen-tidig-kväll-tjej" men det gick jätte bra måste jag säga. Kanske för att det larmade ofta så nån längre vila vart det inte.

Nu ska jag packa och kommer tillbaka till dessa frågor man alltid ställer sig innan man far på semester... VAD behöver jag? HUR mycket behöver jag? VART ska allt få plats? Nu ska jag packa en väska till mig och en till Edvin, men vi har bara en väska så jag vet inte vart vi ska hitta resten nånstans. Men det löser sig.
Slängt in en tvätt nu iaf så att man har lite rena kläder. Sen ska jag tvätta en sista maskin. Måste ju göra det Lenas mamma kallar för döstäd innan vi far *skratt*

Nej, tillbaka till packning, städning och bus med Edvin samtidigt...

Ska snart jobba

Sitter nu och väntar på att tiden ska gå, börjar jobba om 2 timmar.
Edvin sover och Martin kollar på tvn och jag hamnade här. Men funderar på att vila framför tvn innan jag börjar. Har sovit så lite idag. Vaknade runt 6.30 och klev upp klockan 7. Sen har man varit igång nästan hela dagen, har sovit 1,5 timmar men jag skulle nog behöva sova mer. Lite nervös då man inte jobbat natt på länge, men det ska nog gå bra?

Har iaf gjort klart taccopaj som vi ska ha med oss på resan. Martin har varit duktig och gjort pizzasallad, perfekt att ta med sig då den håller länge. Sen har jag varit hos Anders och hämtat kylboxen, men kontakten till bilen var trasig så jag var och köpte en ny som Martin nu har bytt.

Imorgon är det STORA packardagen. Mycket som ska med så det är bara att börja när man vaknat.
Nu längtar jag till måndag, önskar att man kunde skruva fram klockan!

Gratis biobiljetter eller presenkort

Har blivit medlem på GratisBio och där samlar man poäng och kan fa biobiljetter eller presentkort på en massa olika butiker. Gratis är gott som man brukar säga så jag har suttit och samlat poäng som en galning. Bli medlem ni med! http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=50477 Gå in på länken och bli medlem...


Älskar denna låt!



Mad World - Gary Jules


Stuga hyrd

Nu har jag hyrt stuga i lycksele för 2 nätter.

När jag frågade vad det fanns mer att göra i lycksele mer än djurpark och skogsmuséeum så berättade han om badpaken och det mest spännande Underjordskyrkan Kristineberg. Sökte på nätet efter det och det stod: I mitten av 1930-talet började företaget Boliden bryta malm här i området och det var vid en bergssprängning 1946 som det märkliga inträffade. När dammet lagt sig framträdde en två meter hög Kristusgestalt i berget, en ljus gestalt i glänsande vit kvartsit och fotsid mantel, mot en mörkare bakgrund. Den vill jag se, ok att jag inte är religös eller troende. Men det känns ändå spännande på nåt sätt att se denna uppenbarelse eller vad det är




 


Underjordskyrkan i kristineberg



Tommy och Karin har varit här på besök idag. Och som vanligt blev Edvin lika glad när han får träffa morbror. Tommy får inte många lugna stunder, han får bara leka med Edvin. Blåsa såpbubblor och lekt med bilar inne i barnrummet vart hans sysselsättning denna dag!
Helen (svärmor) och Martin mormor Anna kom på besök med. Jag förvånas varje gång hur pigg denna gamla kvinna på snart 94 (!) år är. Hon säger att det inte är så bra och att hon är gammal. Men det är så roligt att varje gång vi träffar henne har hon stickat ett par sockar till Edvin. Tycker att hon är jätte duktig!

Denna eftermiddag har Edvin varit jätte grinig. Han gillar verkligen inte att bara vara inne. Men vi hade inte så mycket annat val då det åskade och regnade ute. Men det är svårt att roa en liten trotsig 1-åring som inte alls vill leka inne. Till sist for vi ut och åkte på byn en sväng, då vart han lite mer nöjd. Nu har han precis somnat mamma lille prins...

Köpte dagens Expressen + fredagsbilaga. Det stod om Linda Rosing i den, och som vanligt så köper jag allt som hon är med i. Nej, jag tycker inte om henne men ändå läser jag allt om henne. Jag läser tom hennes blogg VARJE dag(http://www.hanky.se/LindaRosing )! Kanske är det för att hon blottar sig själv så mycket? Vet inte alls, men som sagt så känns det som att jag vet ALLT om denna kvinna som jag inte ens gillar *skrattar*

Vet inte vad jag ska hitta på. Kanske sätta mig och skriva lite kom-i-håg-lapp på allt vi ska ha med oss. En massa saker att fixa. Och imorgon måste jag hinna vila/sova också eftersom jag ska jobba imorgon natt (lite nervös då jag är en som går och lägger mig tidigt på kvällen nu för tiden). Men ska väl iaf hinna fara till Anders och hämta kylväskan + att jag ska fara dit med en massa saker som är hans.

Kanske man ska ta sig ett glas vin medans man skriver ner allt vi ska ha med oss?
Det kanske verkligen är så att man tänker bättre med lite alkohol i kroppen *skratt*



Dagens måste-göra-lista

Idag finns det en massa måste-göra-saker... suck... Men har faktiskt hunnit göra en hel del av dom, så lite hinner jag njuta av dagen kanske?

1. Dammsuga
2. Diska
3. Skura
4. Städa toaletten
5. Bädda sängen
6. Hänga tvätt och köra igång en till
7. Rensa grönsakslandet
8. Planera för middag
9. Städa bilen (detta gör jag bara OM jag hinner/har lust)

Som ni ser har jag redan hunnit med alla "inne" saker så nu kan man vara ute resten av dagen. Så jag hoppas att det fina vädret håller i sig.


Framkalla kort

Sitter och ska framkalla kort. Man får 100 gratiskort på http://www.postfoto.se. Alltid bra att ta dessa gratiserbjudanden för man har alltid en hel hög som man ska framkalla. Bara på Edvin blir det absolut 100 bilder så det är som sagt bara att passa på, synd bara att det tar sån tid!

Edvin har nu somnat, jätte trött som han var. Men efter en heldag ute och sen ett kvällsbad så blir man lätt trött. Lite hostig nu ikväll, men man har ju lätt att bli lite sämre mot kvällen. Däremot så visar han fortfarande inga fler förkylningssymtomer mer än att han snorar lite så han kanske är på bättringsvägen?

Annars har det varit en lugn eftermiddag. Inte gjort nåt speciellt alls utom som vanligt att man gått och plockat lite. Renbäddat sängen har vi också gjort efter en liten olycka imorse som Edvin orsakade. Ätit lite jordgubbar och bara myst!

Utedag i det fina vädret

Idag har jag och Edvin varit igång hela dagen (förutom att Edvin sovit ca en timme också).
Dagen började med att vi for till Tommy och Karin och hälsade på. Fick se sittvagnen som hon fått av sin bror och hans tjej, jätte fin vagn som verkade riktigt praktisk måste jag säga. Edvin var som vanligt en liten terrorist där (en 1-åring i ett hem med mycket prydnadssaker är ingen större hit) så vi fick stänga in oss i "barnrummet" och sitta och prata där.
Sen mötte jag upp min mor på hembygdsgården. Märkte att det är det ultimata stället att fika på när man har barn. Inhängnat och ingenting som är farligt så Edvin kunde springa fritt. Och ett litet plus till den snälla morfarn som passade både sitt barnbarn och Edvin. Åt våfflor och drack kaffe där. Sen gick vi en sväng upp till min morfars grav och vattnade blommorna och kollade till dom andra gravarna "min" farmors, gammelfarföräldrars och kusin (dom är jag släkt genom min styvpappa som är den enda far jag växt upp med).
Gick vidare sen till den nya affären "oss systrar emellan" där dom har så fina små saker, man hittar mycket fint men köpte ingenting. När Edvin hade somnat så gick vi ner på svar och fikade en räk-macka och en loka.

En jätte trevlig dag!

Tyvärr så glömde jag kameran så jag tog inga bilder. Men tänkte lägga ut lite bilder som min bror Stellan tagit på Edvin...


Väntar på morbror Tommy när han tar studenten



Leker med gruset



Mammas stjärnöga



Edvin och Ollie



Vår lille trädgårdtomte

Våffler till lunch

Idag ska jag och Edvin möta upp mamma på hembygdsgården och äta våfflor. Det var riktigt länge sen jag åt det så jag känner att det kommer att sitta fint med lite sylt och grädde!
Tänkte att lille herr sjö-vild ska få springa av sig lite också. Kan verkligen behövas, han tycker att det är hur långsamt som hellst att bara vara hemma en dag. Så det är bara ut och hitta på nåt.

Edvin är iaf inte värre i förkylningen, lite hostig än. Men tycker att han blivit bättre med det med. Så det är bara att fortsätta att hålla tummarna att det blir bättre nu....

Nej, nu ska jag gå och göra mig iordning så att jag kommer iväg nångång....

Vill ha!


Levis baggyjeans som är vadlånga till mig


och...


Levis baggyjeans till Edvin


~Om man hade pengar~

Sommarens semester

Sitter och surfar runt och kikar vad vi ska hitta på när vi är ute och reser norrut nästa vecka.
Det vi har bestämt att först ska vi till lycksele och bo där 1-2 nätter. Där ska vi vara på djurparken och skogsmuseet. Minns när jag själv var liten for vi jämt till djurparken där 1 gång varje år. Minns hur roligt man tyckte att det var, och jag vet att min lille son kommer att uppskatta det lika mycket. Skogsmuseet tror jag också är roligt, men kanske lite mer för Martin och Edvin.
Sen drar vi nog iväg till skellefteå. Där bor Martins moster och kusiner som har barn i Edvins ålder. Där vill jag fara på lilleputtlandet. Också ett ställe dit vi brukade semstra när jag var liten. Ett jätte roligt ställe för barn i alla åldrar. Det är ju lite svårt att hitta roliga saker för Edvin, och nu när han har blivit så "stor" så känns det som att man vill göra saker för han mest. Och lite för att han blir fort missnöjd med att sitta still i en bil eller en vagn. På det viset var det lättare förra sommaren när han var liten bebis bara.

Har hittat en jätte fin camping i lycksele, och om stugorna är lika fina som på bilerna så stannar jag gärna 2 nätter där. Sen i skellefteå så blir det nog byskehavsbad. Kanonfin camping vid havet med fin sandstrand, kan det bli bättre?

Oj vad jag längtar till våran semester. Bort från alla måsten hemma, utan bara fara ut och ta dagen som den kommer. Inte bestämma så mycket, bara på ett ungefär. Och sen göra det väder tillåter.
Men jag vet ju hur det kommer att vara sen istället när man ska fara hem. Har alltid haft samma ångest, för jag säger samma sak nu som jag sa när jag var liten hemma bra men borta bäst! Och jag ser att Edvin verkar ha samma inställning som jag verkar det som....

Bastutunna

Har varit ute och hjälpt Martin med hans bastutunna. Så nu har han fått upp brädorna runtom (tror att det gick bra, såg ut som det när jag gick iaf). Den kommer att bli jätte bra. Så nu sen så är det väl allt inne i den som ska fixas och målning antar jag. Längtar tills den är klar så man kan ha ett litet bastuparty!



 


En sån här håller Martin på att bygga.
Ska lägga ut bilder på Martins bastutunna sen


Iaf så har jag mest tagit det lugnt nu ikväll. Ätit en lätt middag (kräm med mjölk), och matat i Edvin hans middag. Sen var han så trött så han fick gå och lägga sig runt klockan sex. Behövs nog nu när han är förkyld och att han sovit så dåligt idag. Jobbigt att fara på marknad.

Men imorgon tänkte jag ringa och fråga min mor om hon kanske vill följa med mig och Edvin på hembygdsgården och äta våffla. Sen tänkte jag låte Edvin springa fritt lite, så jag håller tummar hårt för att det ska bli fint väder.







Junsele marknad

Idag har vi varit på junsele marknad. Köpte ingenting, duktig som jag var. Men som vanligt är det ju mest en massa krafs på marknader. Vart bjuden på mat där av svärföräldrarna, och det uppskattades eftersom vi for på pizzan och åt. Edvin var less på vagnen så då fick han springa fritt där på altanen som var så fyndigt gjord att den gick att stänga igen. Och vips hade vi som en liten "hage" åt Edvin! Försökte knäppa lite bilder på Edvin, men han var som en liten virvelvind som bara sprang fram och tillbaka så dom bilderna vart som dom vart *skratt*


Indianerna på marknaden som spelade


Edvin är ju lite förkyld idag för första gången i sitt liv. Fick hosta inatt, men kunde som bra ändå. Ingen feber som tur är. Skönt ändå att man har klarat från förkylningar tills nu, han är ju trots allt över ett år. Så idag var jag på apoteket och köpte alvedonsuppar om det skulle behövas. Men hoppas att han inte blir mer förkyld nu eftersom början av nästa vecka ska vi ju på semester. Men känns som att det skulle vara typiskt om det blev nån sjukdom då...

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Skulle behöva städa lite hemma, ser mer eller mindre ut som andra världskriget här. Men det är lusten till det som fattas, känner att jag hellre skulle vilja dra täcket över huvudet. Men det är en sak som är nästan omöjligt med en liten vild-batting (för trots att han har hosta så har han inga andra förkylnings-symptomer). Så det blir nog lättare att fara runt och städa för det tycker ju han också är roligt....

Bag in da Box

Årets stora sommarplåga?






Men varför kan jag inte sluta skratta när jag ser denna musikvideo?
Kan det vara för hans röst, eller är det för själva videon?

Börja träna igen?

Som vanligt går mina tankar efter att jag ätit lite godis till kanske man ska börja träna?
Har inte tränat nånting på länge nu och det skulle behövas. Kanske måste börja ta tag i detta innan jag blir riktig "soffpotatis". Men å andra sidan så är det inte heller större risk att man blir lat när man har en liten vild 1-åring hemma som är överallt och ingenstans.
Var ju faktiskt duktig ett tag som både gympade och var ute och gick, men vet inte vad som hände sen. Men det beror nog på att hittar jag små flyktvägar från att kunna rymma från träning så tar jag dom direkt.

Sen när man kollar på sin kropp och inte alls är nöjd börjar man trösta sig med "men jag har ju fött barn". Men är det en ok ursäkt? Många andra går ner kilona dom gått upp + några till. Men jag sitter här med 2 kilo extra efter ett år. Orättvist tycker jag!

Och så är det att det är sommar. Man mår bra och med det så äter man mycket gott.
Sen alla "gå-ner-i-vikt-metoder" som gör en alldeles snurrig. GI, bara äta grönsaker eller frukt, utesluta mjölkprodukter, räka alla kalorier mm mm. Alla tabletter, pulver och alla andra naturläkemedel som finns.
Alla råd och alla träningstips man ser överallt, orkar man verkligen ta i allt?

Nej, ska snart ta tag i detta. Men som sagt det är sommar, jag mår bra och snart ska vi på semester. Inge bra att börja då, eller är det jag som söker ännu en flyktväg?



Arn




Oj va jag vill se denna film igen.
Längtar tills nästa film släpps med!

Denna dagen över med

Trött är bara ett förnamn av det jag är. Så skönt att man äntligen jobbat klart (bara lördagnatt kvar) så man kan tillbringa tid med Edvin igen!

Har varit en lugn dag på jobbet, nästan lite för lugn. Varför ska tiden gå så sakta då för?
Träffade Malin iaf så vi kom på att Edvin ska komma till hennes sessor på "poolparty" nån dag. Tror att Edvin skulle gilla det, vilken kille skulle inte vilja bada med 2 blondiner *skrattar*

Imorgon blir det junsele och kolla om man hittar nåt fynd på marknaden där. Hoppas bara på bättre väder än vad det är här just nu (regn). Men det kan vara roligt att bara komma ut och kika. Känns som att då slipper man fara till åsele som har samma stånd bara att det är fler.

Nej, funderar på att bada Edvin nu innan han ska gå och sova.

Snart till jobb

Snart börjar jag jobba. Sitter och bara väntar på att klockan ska bli 4.
Lite skönt att jobba kväll ibland med känner jag eftersom jag har hunnit med lite grann hemma iaf. Hunnit med att göra mat, lunchlåda för imorgon och dammsugat.
Tommy och Karin har varit på besök, så vi har suttit och snackat och skvallrat med dom. Syns på Karin nu att det är en "Larrylina" som gömmer sig i magen. Men det är ju bara 6 veckor kvar för henne, sen får Edvin en liten kusin *spännande*

Nej, ska nog gå ner och slänga in en maskin tvätt som man kan hänga upp när man kommer hem...


Snart dags för kaffe!

Nu har man sovit 1-2 timmar till så nu börjar jag bli människa igen. Sitter och väntar på att kaffet ska bli klart, ska dricka mitt "hjo-kaffe" som jag fick av Linda. Jätte gott med en liten smak av hjortrton (tror jag?). Sen ska jag väl ut och fixa lite ute, kanonväder och här sitter jag.

Nej, nu väntar kaffet!

Måndagmorgon

Då var det måndagmorgon igen och det känns i hela kroppen. Slut då det var längesen nu som man fick sova ut och blir då också lite nervös över att jobba ikväll och imorgon dag. Städa måste jag hinna med också, ser ut som ett sjöslag här hemma. Tvätten måste tvättas och hängas. Landet måste rensas och vattnas. Fint väder så jag vill ju gärna vara ute med...

Hur ska jag hinna med denna dag?

Bakisdag och barndop

Idag har man varit väldans trött. Eftersom man nästan aldrig är ute så glömmer man HUR slitsamt det är för kroppen att festa.
Edvin vaknade runt 6.30 och Martin klev upp med han. Men jag kunde inte sova eftersom dörren in till sovrummet var öppen och Edvin tjurig och grinig. Så när Martin kom in efter ett tag och villa vila så var man inte alls utvilad själv. Men som förälder är det som många andra ggr bara att bita ihop och undra varför man festar? Men runt 10 gick jag och Edvin och la oss och även han somnade in *skönt*
När vi hade vaknat till och jag hunnit duscha så for vi på pizzan och mötte upp Lena, Andreas och Modén. Efter en liten stund så kom Linda och Gustav också. Åt mat och fick springa efter Edvin som bara skulle ut och göra bus (som vanligt).
Sen stressa hem för att hinna göra dopkort och att hitta några kläder som man kunde ha på sig. Edvin skulle det bytas på och Martin skulle duscha. Men vi hann i tid till dopet för Hugo Axel Elias. Jätte fint ute dop uppe i Rom (fiskedammen som jag skrivit om förut). Trevligt folk och gott fika (smörgåstårta och kakor). Edvin sprang runt och hellst villa hen ner till dammen,så man fick gå och passa han hela tiden. Men lite skönt att farmor och farfar var där också så vi kunde få lite avlastning.



Lille Hugo döps



Prästen och Hugo



Liten pojke stor sten



Edmo-klanen. Men 3 stycken saknas.
Konstigt att det bara är pojkar som föds i denna släkt som ni ser....



Kanske ska skriva lite om gårdagen också. Kvällen började hemma hos Linda där vi åt middag. Trevligt hade vi och gott åt vi. Efter mycket prat, cigaretter, alkohol och busrigningar till 118100 (jätte moget vi vet!)så for vi ner på hotellet. Jag, Lena och Linda fick åka första vändan och när vi kom in var vi yngst. Medelåldern var hög, men för att citera Linda Det gör inget, då blir vi så mycket yngre *skratt* Köpte några drinkar och minglade runt. Vart mycket folk och var jätte trevligt. Men man drack kanske lite för mycket? Tycker inte om att bli så full för jag är så rädd att man kanske gör bort sig (är en människa som kan säga fel saker till fel människor) så jag kom på innan 1 att jag ville hem.
Men det var en toppenrolig kväll!

Bilutställning

Nu har vi varit och spanat in fina veteranbilar.
Först var vi och åt thaimat på torget, är ju marknad även idag. Sen gick vi och kikade där en sväng. Igår vart det ju bara en snabbis, först med en vårdtagare sen åt jag bara där på lunchen. Hittade inget vi behövde fast det fanns en hel del fina hantverk där.
Sen for vi och kollade in bilutställningen. Mycket folk och fint väder. Edvin vart jätte förtjust i en liten trampbil och jag förstå han för den var jätte fin. Men 3500 kr har man inte att slänga ut på en leksak....



Edvins drömbil


Mamma och Edvin


Nu ska jag påbörja lite sallad. Och sen invänta mamma. Ska låna en till ugnsform av henne så
att potatisgratängen räcker.
Tillbaka till köket för att göra klart.
Skulle behöva städa också innan mamma kommer.


Vad ska man ha på sig idag?

Detta ständiga problem som återkommer hela tiden. Man sliter ut HELA garderoben och hittar som vanligt INGENTING!
Men inte nog att man inte hittar kläder som man känner för just idag, så har man heller ingen aning om vad det blir för väder. Man vet inte om man ska dra på sig shorts, kjol eller om man måste ha jeans?

Jaja, men snart ska vi iaf iväg och kika på bilar. Ändrade planer vart det också att vi äter hemma hos Linda istället pga hennes allergi. Men det blir ju nästan bättre eftersom då kan man gå ner på byn och slipper då ha chaffisar. Ett problem mindre?
Måste få tag på mamma med och säga att hon måste komma runt 4 och vara barnvakt. Men som vanligt svarar inte hon.. SUCK...
Och så måste jag få tag på Lena och berätta om dom ändrade planerna och vart vi ska äta...

Men först tillbaka till garderoberna!

Äntligen fredag!

Oj va jag har längtat efter denna dag! En arbetsvecka över och morgondagen att se fram emot!
Imorgon är det fordonsdagen här i ramsele, och med det innebär det att på dagen är det bilutställning och på kvällen cruising. Mycket folk brukar det alltid vara och jag hoppas att det blir lika fint väder som det brukar!
Ska faktiskt bli lite roligt att se den första husbilen som byggdes i sverige av en man här i ramsele som dom ska ställa ut.


Sveriges första byggda husbil
Ser den inte lite rolig ut?


Ska bjuda Linda, Gustav, Lena, Andreas, Morgan och Brännon på middag imorgon. Blir tjälknöl och potatisgratäng. Har slängt in stekarna i ugnen nu så dom får ligga och bli färdig över natten. Var tvungen att fara på viken med och hämta stektermometrar. Har även lånat en köksmaskin av mamma så jag slipper skära all potatis för hand, känns lite för jobbigt.
Känns som att jag behöver komma ut och ha lite roligt. Och bara det att jag och Martin ska festa tillsammans! Skoj ska vi ha, och full ska vi bli *skratt*

Idag har jag varit så jäkla trött! Känns nästan som att man är sjuk, men skulle tro att det är pga att jag inte är van att jobba och bara har haft 7-16.30 dagar. Sen har det varit JÄTTE tråkigt väder. Ändå var det ganska lättsamt på jobbet idag. Ingen städ eller nåt eftersom det hade vi gjort klart förut i veckan. Var på torgdagarna med en vårdtagare, sen direkt efter att jag kom tillbaka tig jag rast och for och åt vårrullar med Martin och Edvin (som inte alls tyckte om vårrullar).
Som tur är så fick jag sova en timme sen jag kom hem så lite mer människa känner jag mig nu. Men ser fram emot sovmorgon imorgon, har gjort upp en deal med Martin att det är jag imorgon och han på söndag som ska sova ut (tror att jag gjorde en dålig deal). Hoppas att Edvin sover LÄNGE på söndag *skratt*

Att det ska vara så svårt att få tag på folk...

Vi har ju ansökt om dagmamma/dagis till Edvin nu i höst.
Vi har nu fått ett papper som är lite svårt att tyda. Först står det Vid ändring/fel ska VI kontakta. Sen lite längre ner står det: Kontakta oss gärna 3 månader INNAN (vaddå innan? Det är mindre än en månad nu innan önskat datum), sist står det: VI kontaktar ER när vi hittat lämplig plats.
Ska då VI eller DOM höra av sig?
Vi tänkte iaf att det är lika bra att ringa nummret som stod. Har ringt som en galning i över en veckas tid och ingen som svarar. Och inte heller någon telefonsvarare eller vidarekoppling! Martin tog idag istället och ringde kommun, som i sin tur sa att denna kvinna inte ha semester och skulle vara på jobbet. Fick ett annat nummer att ringa till en annan kvinna. När jag ringer dit så låter hon bara snorkig och sur och fattade ingenting. Hon sa bara att det hade hon inget med att göra. Känns lite som typiskt kommun att hänvisa till fel person + att den människa man ska ringa till INTE är anträffbar. Man blir ju så less....

Har iaf blivit beviljad bidrag från CSN. Blir ganska bra peng när man inte har annan utbildning i bagaget. Får ju lite mer än vad jag är van vid med mamma-penning, så det känns kanon! Måste bara försöka komma ihåg att skicka in studieförsäkran i tid så man får några pengar. Har satt upp den på anslagstavlan eftersom man ska skicka in den tidigast vecka 33. Och jag som är så glömsk... Men om inte annat märker man väl det när inga pengar kommer *skratt*

Har nog bestämt mig för att jobba måndag + tisdag, om jag tjänar så mycket som jag tror får jag ut runt 1000 kronor för dom 2 dagarna och det är ju helt ok! Pengar behövs hela tiden, finns många hål att stoppa dom i. Och jag behöver spara lite pengar till ju då jag bara får 1500 kronor av CSN.

Annars idag har man jobbat som vanligt. Linda och Gustav har varit här. Martin och Gustav har hunnit jätte mycket på bastutunnan, riktigt bra blir den! Linda har varit och tagit hand om Edvin medans dom jobbat.
Imorgon jobbar jag hela dagen igen, ser verkligen fram emot en ledig helg men fest och trevligt sällskap!


Födelsedagsfirande

Igår var det MIN dag! Så det var en dag fylld med jordgubbstårta och en massa besök!
Var en mycket lyckad dag. Klev upp ganska tidigt för att hinna med allt som städ, tvätt och självklart göra tårta!
Först anlände svärföräldrarna mina och mamma. Dom kom runt 12 så vi satt och fika. Sen kom Tommy, Karin och Stellan. När dom for kom Ante och Jessica, Lena var här en sväng med vinflaska och tackkort från dopet. Och sist men absolut inte minst kom Linda och Gustav. Så det var en heldag, men OJ vilken bra dag!

Idag efter att ha varit ledig i 2 dagar så jobbade man igen. Men jag har ju som sagt inte vilat nånting under dessa dagar. För i måndags for vi till birsta och köpte en bokhylla. Äntligen ORDNING OCH REDA inne på kontoret. Ska lägga ut lite bilder sen. Var inne på POP och handlade en t-shirt och en mössa till Edvin (rea där och det vill man ju inte missa!). Sen köpte vi lite annat som bilmatta, småbilar, en liten fåtölj och en massa blöjor (från WIllys) till Edvin. Martin var och handlade ihop lite saker som han behöver till bastutunnan så nu tror jag att han har det mesta.

Så idag är man självklart helt slut. Men kom hem trött och grinig, och som vanligt när jag är på det humöret få jag så mycket gjort. Slutade 16.30 och efter det har jag hunnit handla, laga mat, slängt in en tvätt och hängt upp två, nattat ner Edvin, plockat upp alla leksaker från golvet och diskat. Tänk om man kunde vara lika effektiv när man är på bra humör?

Har blivit erbjuden att jobba måndag och tisdag med, men vet inte om jag orkar. Skulle vilja veta HUR mycket jag tjänar så man kan räkna ut om det är värt det eller inte. Hmmmm....


Bilden som var med i tidningen igår på Edvin



Nej, nu tror jag snart att jag ska gå och sova. Är jätte trött!

Vad hitta på?

Har jobbat några dagar så jag har inte haft nån ork att blogga. Men ska ta tag i detta och börja blogga igen...

I torsdags
var jag ledig. Då var jag, Martin och Edvin först till ramselesjön men efter att ha kampats mot bromsen så vart det att vi packade ihop och for vidare till nässjön istället. Mycket bättre badplats för Edvin med. Långgrunt och med sandbotten, så vi badade och åt lite glass där. Sen for vi till den nya affären "inte bara systrar" och köpte födelsedagspresent till Karin. Blev saft, godis och te i en presentpåse.



Pappa och Edvin



Mammas älskling



Igår var vi till edsele. Var edseledagen där. Mötte upp Lena, Andreas och Axel. For och åt kålbullar och sen upp på bygdegården. Måste absolut ha varit årets varmaste dag! Han även in på en loppis och fyndade gardiner till Anders. Sen vidare hem för att jobba kväll.


Jag och Edvin vid hoppborgen



Edvin försöker mata Axel


Idag har jag spenderat dagen åt mitt jobb. Martin har farit till junsele för att fira sin kusin som fyllt 30 år.
Tommy och Karin har varit små änglar som varit barnvakt medans jag jobbat och Martin for till junsele *tack*



GRATTIS till mormor som fyllde 94 år den 3/7!



Jag och mormor



Den stora fråga just nu VAD SKA MAN HITTA PÅ?
Kanske man ska gå och slöa framför tvn?

Efter 3 dagars jobb...

Efter 3 dagars jobb känner man sig ganska trött. Men det är faktiskt roligt att komma tillbaka, och man känner att man håller på att komma tillbaka till rutinera igen.
Dom 2 första dagarna så vart det hektiskt runt halv 4, så man har ilat runt som en liten kanin. Men idag har det gått bra. Skönt att vara ledig imorgon....

Igår var jag så trött så jag gick och la mig efter att jag nattat ner Edvin, alltså klockan 8! Och efter en halvtimme sov jag. Så imorse när klockan ringde kännde jag mig utvilad *skratt* Eftersom det var så länge sen man jobbade så känns det som att man gör allt så bakvänt och allt tar lite längre tid.

Nu har vi äntligen köpt en bokhylla. Ska fara och hämta den på måndag + att jag ska byta mina kläder som jag inte kunde ha... ÄNTLIGEN!
Så nu ska vi väl få öite ordning på vårat kontor. Ligger papper, pärmar, tidningar och allt annat ÖVERALLT OCH INGENSTANS!


                                                                                                                         
Bokhyllan vi köpt




Hoppas på fint väder imorgon så man kan vara ute och bada!

RSS 2.0