Stora latardagen!

Idag har jag faktiskt tagit det lugnt hela dagen. Det är länge sen sist man gått runt och inte gjort nånting vettigt alls på hela dagen. Men det har varit så skönt!

Efter att jag hämtat Edvin hos dagmamma så for jag hem till Tommy och Karin för att mysa med Albin lite. Han är så otroligt söt mitt lilla brorsbarn! Ska ta några fina bilder på han sen och lägga ut då vi fått den nya kameran.
Sen hem och gjorde middag till Edvin. Men efter hans (som vanligt) jätte portion på lunchen så var han inte alls så speciellt hungrig. Sen har han varit jätte trött. Det har ju varit kyrkis idag så han har väl lekt av sig ordentligt kan jag tänka mig...

Imorgon ska jag ta en promenad på byn om vädret tillåter, återstår att se. Ska gå på röda korset och se om jag kan fynda nåt bra. Är ute efter kaffekoppar, det ska vara av den gamla sorten med tunnt porslin. Dom tillverkas inte längre, så jag tänkte att det kanske finns där. Sen ska jag se efter nåt annat fint. Ser hur alla andra kan fynda, känns som att det bara är jag som aldrig hittar nånting. Är det för att jag inte kollar ordentligt?

Sen ska jag se på Prison med Tommy och Karin. Spännande att se hur det går för bröderna tuff!

Nu ska jag sätta mig och kika på idol. Spännande att se vad killarna hittar på för låtval. Hoppas att det blir bättre än igår. Lite fart vill jag ha! Sen är Främmande fågel..... Måste se den spännande fortsättningen!


Guldlock

Älskar Edvins hår. Härliga blonda korkskruva. Han har verkligen mysigt änglahår!




Minusgrader, är vintern snart här?

Inatt har det varit minusgrader. När jag skjutsade Edvin till dagmamman så var det 1 minusgrad. Fick skrapa rutan för första gången på vädigt länge. Kallt inne är det också, Edvin fick springa runt med tjocksockar inne vilket han varkligen älskade. Gick och tog höga kliv samtigt som han tittade ner på sockarna som farmor stickat!

Idag ska jag slappa! Har ju inte skola förens på torsdag så jag ska passa på att njuta av att vara ensam hemma utan någonting att göra. Ok, skulle behöva städa och dona. Men det hinner jag med sen. Minns inte sist jag var hemma och bara slappade och myste i min ensamhet. Som mamma och sambo finna det inte många stunder som är så.

Lästa i tidningen idag om vilka som skulle vara med i Stjärnor på is. Min favorit kan jag inte byta utan det är helt klart Josefin Crafoord. Jag tittar ju på Vakna med the voice varje morgon och tycker att hon är så bra! Rolig och bjuder på sig själv. Hon lyckas alltid säga sågonting för mycket och så är hon sådär roligt blond *skratt* Men sen var det en hel del till som jag tycker är bra. Blir svårt, få se på lördag vad man tycker....

Dagens låt!

Takida - Curly Sue



Sveriges nya soaldiva röstar jag på!

Jätte bra sångröst och en låt med fart i (I will survive). Självklart är det Sepideh Vaziri jag menar! Jag vart lika tagen som dom i juryn. Nu är jag tyvärr ingen som brukar rösta, men henne skulle jag lätt kunna lägga ut pengar för att rösta på!
Håller verkligen med Andreas om att hon är sveriges enda sångdiva!

Nej, tillbaka till tv-soffan och invänta VEM som kommer att åka ut.
Vet inte riktigt vem jag tycker ska göra det. Men Yazmina Simic sångval var lite tråkigt tycker jag, men om man tänker efter hade dom flesta det. Tycker att dom ska chansa lite mer, rocka på och ge gärnet. Mycket roligare och mycket mer underhållande!

När jag ändå är inne på att skriva om idol kan jag också gratulera kocken Alexander som fått skivkontrakt. Det är han absolut värd tycker jag!


Edvin blivande konstnär?

Edvin älskar verkligen sina kritor.
Men det är ju lika roligt att stapla dom till  torn som att rita....






Är man som småbarnsförälder förvirrad?

Idag var jag till solle i tro om att jag skulle ha skola. Hade skrivit det i almenackan och den litar man ju blint på(!). Klev upp tidigt lite sur över att jag önskade mig mest en lång sovmorgon. Duschade, fixade håret, letade fram några kläder, gav Edvin frukost, borstade tänderna, sminkade mig, pussade Martin och Edvin hejdå sen for jag till stan. När jag kom fram stod det inte som det brukar vilket klassrum jag skulle ha. Gick upp till lärarrummet där ingen öppnade dörren när jag ringde på. Letade nån lärare och till sist hittade jag min haldledare Karin. Frågade henne vart jag skulle ha psykologin någonstans då svara hon "Lilla Elin jag tror inte att du har nån psykologi idag" och jag svarar "jo det har jag, för det har jag skrivit i min almenacka hemma". Då går vi till min lärare som jag skulle ha, och mycket riktigt hade jag INTE nån skola idag. Nähä, snopen och skamsen över att fara 7 mil helt i onödan. Men jag tycker absolut att jag förtjänar ett plus i kanten eftersom jag är där och ska ha skola fast jag är ledig *skratt*
Jag tog istället en tur och hälsade på Kennet och Jonna. Drack en kopp kaffe där och surrade bort e nstund där. Sen gick jag en sväng på stan och drömde mig bort när jag såg alla fina kläder jag inte har råd med. Undrar varför är det alltid så när man inte har pengar, då hittar man alltid fina kläder som passar en så bra?

Kom hem och for till sel. Martin var där och det var ju han som lämnade Edvin hos dagmamma imorse och därför hade han bilbarnstolen. Flyttade över den till min bil, sen gick vi in och åt lite lunch hos mina svärföräldrar. Sen for jag och hämtade Edvin, och vart där en timme. Han dagmamma Ragnhild bjöd på lite fika så vi satt och surrade och Edvin fick leka en timme till.

Sen har det inte hänt så mycket mer idag. For och köpte hundmat som blivit mycket dyrare. Hur kan man höja en vara 20 kronor på en gång? Sen hem, lekte med Edvin, hämtade posten, städade, lagade mat, åt middag, diskat och nu har man hamnat här. Edvin ska snart gå och sova just nu sitter han leker med Martin....



Ny kamera!

Min älskade sambo har nu beställt en ny kamera. Äntligen och på tiden. Våran kamera som vi har nu är gammal och ihop tejpad. Den saknar också skydd för linsen, och det är ju inte så bra eftersom man  har kameran ofta längst ner i handväskan eller i fickan. Men nu snart har vi en ny och jag kan ta ännu flera och förhoppningsvis finare bilder!





Jag har också varit duktig och gjort klart det sista skolarbetet och skickat iväg det. Så imorgon börjar nu kurs och det är skönt att ha dom andra helt klar. Hoppas på fina betyg också *skratt* Ska som sagt till solle imorgon så jag måste kliva upp tidigt igen. Hade ju hoppats på att imorgon var min sovmorgon, men inte det. Blir bilåkning och en heldag (förmodar jag iaf) i skolbänken. Just nu känns det ganska jobbigt, men det känns nog lite bättre imorgon när man kommit iväg.

Ikväll blir det först ensam mamma söker som jag faktiskt följer i år och verkligen älskar det! Likt bonde söker fru som jag alltid följer varje år. Sen tror jag om jag orkar ska se Mord i sinne. Brukar vara mitt söndagsnöje. Inte för att det kanske är världens bästa program, men jag gillar deckare när det är en massa mordutredningar och sånt. Men som sagt har jag inte bestämt mig än, kanske blir Prison Break istället. Är ju nyfiken på hur det går på serien. Börjar ju bli riktigt spännande igen!

-Tappa

Nu när jag hade lagt Edvin efter lite tjat (han ville inte lägga sig ett tag) så fick han som vanligt sin välling, jag sa gonatt och gick ut. Efter en liten stund hörde man hur han låg och pratade på och som vanligt surrar han mest på sitt eget lilla språk. Men efter ett tag började han smågrina så jag gick in då sa han "Tappa, tappa" tände lampan och mycket riktigt så hade han tappat ner flaskan på golvet. Gav han den och han vart jätte nöjd direkt. Och nu sover han.
Dessa små ting får alltid mig att le. Det är dessa små saker man lever för. Dessa små ting då man ser att ens barn lär sig nya saker. Nya ord. Det går inte att beskriva hur underbart det är att vara mamma och uppleva sitt barn växa upp!


Klackar utan klack?

Vad tycker ni om dessa skor?
Hissa eller dissa?










Man undrar absolut hur dessa skor är att gå i


Makaroner i öronen

Edvin är så himla rolig. Idag till lunchen satt han och försökte stoppa makaroner i öronen vid ett tillfälle. Mina tankar gick direkt till Madicken när Elisabeth stoppade en ärta i näsan, tänkte att detta kanske slutar på samma sätt? Men som tur är så lyckades han inte innan jag stoppade han.

Har varit en lugn morgon. Jag och Edvin klev upp halv sju och satt och ritade och lekte innna Martin och Morgan vaknade. Gjorde ordning frukost åt oss tre (Edvin hade redan ätit eftersom han är jätte hungrig när han vaknar). Fikade och sen for dom här till sel. Jag och Edvin lekte lite till sen diskade jag undan för att kunna göra lunch till lill hjärtat mitt. Sen naturligtvis som alltid annars vart det en promenad eftersom det är sovdags för han då. Blåsigt värre ute nu så det var inte alls trevligt att gå. Trode ett tag där att Edvin skulle somna omedelbart, men det gjorde han såklart inte. Halvhängde över fotsacken för att inte kunna tippa bak och somna, som var precis det han gjorde ändå. Synd att jag inte hade kameran med mig, för han såg så himla rolig ut där han satt i vagnen och sov. Tro varför barn inte vill sova fast dom är så trött? Är det för att dom inte ska missa nåt spännande?

Sen idag funderar jag på att kanske gå och hälsa på Helena så att Edvin får leka lite med William. Få se hur sprudlande pigg man är sen när Edvin vaknat. Ska sitta och plugga lite idag med, insåg ju att jag har skola imorgon! Tur att jag ibland kikar på almenackan *skratt*






Dagens låt

Denna brukar jag lyssna nu på i bilen. Passar för årstiden tycker jag. För september är en lång månad, den ligger som i mitten mellan sommar och höst... Sen kan jag minnas tillbaka på när jag och Martin träffades. Denna låt spelades jämnt på radion då! Och här står man 3 år senare och är lika kär i han än!

Älskar Martin och våran lilla familj!




Dagens låt

Kan inget annat än älska denna låt!



Mitt otroligt härliga morgonhumör!

Idag vaknade på helt fel sida. Först klev jag upp med Edvin klockan 7, alldeles för tidigt för mig idag. Hade planerat sovmorgon idag men den fick Martin istället. Vet ju att imorgon måste jag också kliva upp med Edvin då Martin festar ikväll och säker kommer att vara bakis imorgon. Halva dagen förstörd och det var inte alls lätt att vara sambo med mig kan jag tänka mig.

Men på eftermiddan efter att Edvin vaknat for vi en tur till Malin istället. Full fart hemma hos henne som vanligt som hade hunnit med att vara i långsele på kläd-bytar-dag. Sen hade hon kommit hem med en till hund som stod och gnällde i köket, men Edvin älskade att vara där. Roligt med akvarium (så synd att vi inte har plats med ett litet akvarium nånstans för han älskar fiskar), hundar, leksaker och barn! Sen tog vi oss en tur på ridskolan och jag fick se deras lilla ponny. Så söt! Måste komma nån annan dag då dom kan ta in den så Edvin får prova på att klappa lite. Han gillar verkligen djur av alla dess slag, och inte är han rädd heller. Ville mata hästarna (och det var dom stora hästarna) med gräs och vart arg när vi skulle därifrån. Måste helt klart dit med han fler gånger! Knäppte några kort, men min kamera är det nåt fel på. Ganska troligt har den gjort sitt, gammal och ihoptejpad som den är. Så det är väl dags att införskaffa sig en ny?!

Ikväll har vi varit på pizzan och syndat med att stoppa i oss pizza. Men det är gott! Sen har nu Morgan kommit hit, så dom är ute i bastun nu och eldar upp den. Edvin sover och jag hamnade här med ett glas vin (gott). Blir kanske nåt vinglas, några cigaretter sen sängen. Ska ju som sagt säkert kliva upp tidigt imorgon, men jag hålelr tummar hårt att Edvin vill sova läääääänge!




Edvin och Lippe, kompisarna.
Edvin försöker ta ner hundgodis och Lippe är helt lycklig!

Tellitubbies

Edvin verkligen älskar detta barnprogram. Idag när jag hade min bärbara dator framme efter att jag pluggat så ville han "leka" med datorn. Det är ju inte så lyckat när ens barn som bara är 16 månader vill använda datorn eftersom dom brukar vara så våldsamma och inte så snäll mot saker. Så jag lät han titta på tellitubbies och han vart genast nöjd och belåten. Stod och tittade en bra stund, och så skrattar han så gott när solen med den bebisen kommer fram. Så söt!



Var tvungen att ta några kort för han var så himla söt. Helt inne i programet!

"Spindeldräparn"

Idag när jag skulle dammsuga så insåg jag att dammsugarpåsen var full, i samma stund ser jag en STOR spindel springa över golvet. Jag är en som är fruktansvärt rädd för spindlar och dammsugaren som är min trygghet när jag ser dom. Helt lamslagen över vad jag skulle göra så kommer Lippe och nosar på den. Jag började heja på han och skrek "Ta den Lippe, Ta den!" då tog han tassen och "slog" ihjäl den. Förstår ni hur stolt jag är över han nu, han löste situationen på en gång och jag slappa vara rädd!

Fick höra en nyhet idag som jag lägtat efter att få höra. Kan ännu inte berätta vad det är, men jag kommer att göra det så snart jag fått klartecken att få göra det....



Clint Eastwood Collection

Han är tuff, han är cool, han är Clint Eastwood!

Idag var jag och köpte den 3:e filmen Clint Eastwood Collection som man får med expressen varje fredag. En samling man inte kan säga nej till, för "Clintan" är ju en super bra skådespelare. Ingen kan spela cowboy med samma stil som han, eller en råbarkad polis. Nej, man kan inget annat än älska hans filmer!



Visst är den väl lite snygg också när den är komplett?

Fredag

Idag är det fredag. Sitter och pluggar i soffan med benen i kors. Skriver om sociala problem och det är faktiskt ganska intressant...

Är jätte sugen på att beställa några skor och nån kofta/längre tröja (självklart stickat som jag älskar nu i höstkylan). Men vet inte om jag har råd med det. Måste ju köpa nya vinter vantar och mössa till Edvin, och självklart en åkpåse. Har iaf kommit på VILKET märke jag ska ha på den. Testade Lotties Edwins åkpåse som var av märket Nomad och det var helt perfekt. Lite längre modell så Edvin kommer lätt att kunna ha den hela vintern. Den finns även i silver och det är det jag vill ha, kommer att passa jätte bra till barnvagnen!

Hittade en på blocket som jag är sugen på att köpa. Lite använd och jätte snygg!





Nej, plugga vidare om sociala arv och andra sociala problem!

Är huvudet dumt....

Idag har det verkligen varit kanonväder. Struntade som sagt i att städa hemma och istället tog jag Edvin i vagnen och gick på byn. Iklädd i kofta med ett linne under höll jag verkligen på att svettas bort. Tänkte ju att även om det är fint väder så kan det vara kallt i luften, det är ju trots allt höst nu. Men kände efter vägen att nu är brittsommaren här! Eftersom jag bara hade ett linne under min varma kofta så kunde jag inte heller ta av mig. Men som sagt är huvudet dumt får kroppen lida!

Gick till Tommy och Karin och myste med Albin lite, Edvin han låg ute och sov. Sen tog jag och Tommy med varsin barnvagn en promenad. Gick bort till Martin på jobbet, kan ju  inte gå någon längre sträcka eftersom varken Tommy eller jag kan trösta Albin om han skulle vakna och vara hungrig. Men det gick jätte bra och lille söte Albin låg och sov som en liten prins hela tiden!

Köpte några kritor till Edvin idag. Har sett att han gärna vill rita och då vi bara haft tuschpennor, bläckpennor och blyerts som inte alls passar så bra för han att rita med så investerade jag några jätte bra kritor till han. Men som alla andra småbarn så uppskattas det mer att plocka kritorna i och ur förpackningen. Men han är ju sysselsatt ett tag iaf *skratt*


Måste lägga ut lite bilder på natursköna Ramsele med! Det är ju så himla fint nu när det är höst och alla färger. Synd bara att man inte har en bättre kamera när det har varit sån fin dag!









Edvins nya nappar


Tycker att dom var lite roliga med en massa färger!

Tand nummer 9

Nu har den trilskande tanden dykt upp. Den syns som en liten vit prick uppe nu, och det känns skönt. Kanske min son slutar trilskas lika mycket som han kan göra vissa stunder och kanske han kan sova lite bättre? Hoppas på det och håller tummar hårt!

Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Skulle behöva dra över med dammsugaren inne + skura kök och hall. Men det är härligt väder ute så det kanske blir en härlig promenad istället? Ska försöka hålla Edvin vaken och sysselsatt till efter lunch idag (dygnsrytm har ändrats lite hemma sen han ramlade och sllog sig) så kanske vi kan gå sen. Kanske jag hinner städa innan det?

Fick iaf nappar från namnnappen igår, dom är helt perfekt när han börjat hos dagmamma. Hon slipper fundera på om det är Lovis tutte eller Edvins. Och så tycker jag att det finns en hel uppsjö med roliga, fina tuttar. Dom kostar ganska mycket, men jag älskar verkligen dessa nappar och har kommit fram till att dom är värd sitt pris! Ska lägga ut en bild på dom sen, för när jag tänkte knäppa ett kort så tog förståss batterina slut (som vanligt). Så nu är dom iaf på laddning.

Besökardagen

Idag har vi haft besök hela dagen känns det som. Först kom gogubben Bertil på besök. Han satt här ett tag, men tyckte nog att det var ganska trist att han kom efter att Edvin somnat. Efter att han farit så gjorde jag och Martin lite lunch och efter att vi ätit upp den kom besök nummer 2 som var Lena och Axel. Alltid lika trevligt att ha en vild liten bebis här  och en pratglad Lena *skratt* Och efter ytterligare en liten stund så kom Lottie och hennes Edvin. Var 3 bebisar och 3 mammor här ett tag. Jätte trevligt var det!

Har kanske inte hunnit med allt jag skulle ha gjort idag som att t ex städat, men det kommer ju en morgondag för det. Intekuknde vi fara och titta på ponnyn heller eftersom Malin skulle dit på eftermiddan och Edvin lägger sig så sent. Blev att vi gick ut och lekte på gården istället. Edvin käkade svartvinbär för fulla muggar och jag pratade med Linda i telefonen. Härligt höstväder och mysigt hade vi.

Nu ikväll har vi syndat och ätit pizza, men till mitt försvar så måste jag säga att jag åt inte mycket alls!





16 månader

Så otroligt fort tiden går, idag är Edvin 16 månader! Tänk om jag kunde stoppa den lite och hinna njuta lite till....



Ny header

Fixat en ny header, tänkte att jag ville ha en ny bild på Edvin och detta vart resultatet. Vad tycker ni?


Ikväll har man sett idol där min idol är solklar, det är Anders Bagge! Han har både humor och kan musik, perfekt för idol! Sen vart det såklart Främmande fågel. Spännande slut så man längtar tills nästa tisdag då man får kura ner sig i soffan och titta på fortsättningen. Det är nästan så man skulle kunna köpa boken bara för att veta HUR det kommer att sluta...



Uppdatering om dagen som gått

Idag har vi varit som sagt i högberget och hälsat på mamma. Har myst ute på hennes altan, gungat i hamocken, Edvin har lekt, vi har gått runt och kikat efter kantareller (hon som ägde huset förut sa att det fanns i mammas lilla skogsdunge) men vi hittade inga (men det beror kanske på att vi inte riktigt vet HUR en kantarell ser ut heller *skratt*). Sen kom Tommy och Karin, vi fikade och myste. Edvin var inte på sin bästa sida eftersom han ville lagra upp en massa kakor så han skulle vara säker på att han fick äta tills han storknade. Och självklart får han bara äta EN kaka i tager, men oj vilket humör han fick. Lite skrämmande det där att han har fått MITT humör. Fick fara hem i panik när jag såg att klockan var fem och vi skulle hinna hem och äta innan det var läggdags för Edvin.

Nu sover han gott och jag sitter och väntar på att idol ska börja.  Sen är det ju Främmande fågel såg det förra veckan och det verkar vara riktigt spännande serie. Dock lite skrämmande med tanke på att jag är nog lite hypokondrisk?

Imorgon ska vi till ridskolan och titta på Malins nya häst. Blir en promenad dit eftersom enligt väderkarta ska det blir lika fint väder imorgon. Så man måste ju passa på att vara ute lite, och en promenad är ju det absolut härligaste. Ska bli spännande också att se hur Edvin reagerar på att se en häst på nära håll. Hästar och kor gillar han och fnissar och härmar dom när man kör förbi med bilen. Trav gillar han också att titta på, så man får se hur han reagerar när han in real life står öga mot öga med en söt liten ponny!



Högberget

Snart ska jag hämta Edvin hos dagmamma och sen far vi till mamma. Trevligt kommer det att bli, Tommy, Karin och lille söte Albin ska med också. Ska passa på att vara ute i det fina vädret!

Måste skryta lite över mig själv med. Fick tillbaka mina arbeten och fick VG på 2 av 3. Känns gott! Men man känner att det tar ett tag innan man kommer in i skrivandet ordentligt, men kanske jag har gjort det nu?


Mammas charmtroll

Sko-köpar-sugen

Är så sugen på att köpa ett par skor. Ellos tycker jag har ett stort utbud skor till bra priser. Man får ju hela tiden rabatter av dom med, så man kanske ska använda sig av dom och införskaffa fin skor?


Älskar dom bruna skorna. Skulle bara kanonsnygga till jeans.
Sen är jag väldigt sugen på stöveln. Känns som en rikitg myssko.




Billiga benvärmare fanns det med.



Sugen på att shoppa?
ABSOLUT!

UGG boots

Måste bara slänge in ett litet inlägg om UGG boots ett par skor som står högst på min VILL-ha-lista! Tänk dessa i vinter, hur mysiga höst/vinterskor ser dom inte ut att vara då?



Dagens göra-lista

Dagens måste-göra-lista:

1. Skjutsa Edvin till Dagmamma
2. Plugga
3. Diska
4. Hämta Edvin
5. Dammsuga
6. Tvätta
7. Renbädda sängarna

Så mycket att hinna på dygnets få timmar. Tänkte klämma in att följa med Tommy och Karin och hälsa på mamma med. Men det får bli efter att jag hämtat Edvin. Hinner kanske göra lite ikväll med?



"-Kaka"

Måste berätta om min söta lilla Edvin idag. Var och hälsade på Tommy och Karin efter att jag hämtat han hos dagmamma. Som alltid när man hämtat han är han ganska mammig och är nog lite rädd att man ska lämna han igen. Efter en liten stund vill ha att jag ska följa med han. Helt säker på att det är till barnrummet och alla leksakerna som vi skulle, men blev lite förvånad när han skulle inte till köket. Stannar vid skafferiet, pekar med sitt lilla finger och säger " -Kaka" . Min son har aldrig tiggt förut, det är bara när man frågar om han vill ha en kaka som han vill ha. Självklart fick han en kaka, lite ostkrokar och annat gott *skratt*

Han fortsätter att vara duktig och pinkar på pottan när han är naken. Idag hände bara 1 liten olycka (och det såklart utanför toalettdörren), och han var naken ett bra tag. Bara man påminner han hela tiden, för det är inte det lättaste att bara vara 1 år och komma ihåg att "pinka potta". Han är så söt också när man frågar om han måste pinka "Ja aaa" säger ha och tar en i hand och går mot toaletten. Mammas prins är så duktig!




Mammas stjärnöga

Tävling - presentkort!

Ni kan tävla om presentkort från Proud hos http://annamirjamaria.blogg.se/
Gå in och anmäl dig hos proud och sen skriv en kommentar till henne och du är med och tävlar!








Gå in och kika på deras hemsida
http://www.proud.se/

Åkpåsar

Som sagt så sitter jag och kikar efter en bra åkpåse till Edvin. Ännu ett "problem" har jag kommit på eftersom jag måste ha en åkpåse som är av längre sort. Edvin är ju som sagt 16 månader nu och ganska lång. Man vill ju få plats med han i den med alla klader på. Men pratade med en kompis som sa att EasyWalker är lite längre så jag har kikat lite på dom. Jätte fina i jätte roliga färger. Sätter lite färg på vardagen med andra ord!


Så snygga!
Med roliga färger


Men sen hittade jag en del annat som såg roligt ut. T ex en åkpåse med Paul Frank på. Självklart röd som jag är lite svag för. Men lite för dyr enligt mig 1300 kronor kostar denna snygga åkpåse.



Söta Paul Frank



Kronans åkpåse var också jätte fin. Röd och grann! Den var ganska lång med. Ska kika hur Edvin är i den gamla som är lika lång.



Kronans snygga röda



Sen finns det självklart DYRA åkpåsar som jag inte alls skulle säga nej till att ha som tex


Finns i en massa färger
  • Svart/Grå
  • Marin/Grå
  • Röd/Grå
  • Koppar/Kaffe
  • Rosa/Kaffe
  • Grå/Rosa

  • Men det bästa är att den passar från 0-4 år. Kan öppnas för fötterna så att skorna inte skitar ner.
    Kan göras till en stor filt om man vill.

    Pris: 1875 kronor








    Passar upp till 36 månader. Pris 1475 kronor




    Som ni förstår är det inte det lättaste att hitta en BRA åkpåse som värmer, uppfyllar alla mina krav och matchar vagnen...


    Måndag igen

    Varför är måndag veckans jobbigaste dag? Kanske är det för att det rent psykiskt är jobbigt när man vet att det är så långt till helg, att man har en hel vecka framför sig?

    Jaja, strunt i det nu. Som vanligt är Edvin hos dagmamma idag och jag har pluggardag idag. Just nu skriver jag om demens och det känns skönt att ha ett skolarbete inom ett område där jag jobbat så mycket inom. Så det har varit ett ganska lätt jobb med mycket tankar kring. Så jag hoppas att jag får bra betyg på detta.

    Idag när jag fixade håret slog det mig återigen, DET ÄR DAGS FÖR EN TOPPNING! Men som tur är har jag 180 kronor kvar på presentkortet jag fick av Martin. Håret har blivit jätte slitet efter sommar, sol, hårtork och plattång. Är verkligen behov av en liten uppiffning. Men denna gång ska jag inte göra om samma misstag jag gör så ofta och får för mig oloika frisyrer. Många gånger har jag kommit på att jag ska ha lugg. Det ser bra ut så länge jag plattar och fixar det, men det orkar man inte hela tiden och varje dag. Nu sist kom jag på att jag skulle klippa mycket. Frissan var inte alls lika sugen på att klippa av mig håret men vi kom överens om att det skulle kortas till axlar och klippas upp mycket. Vart jag nöjd? Bara första dagen då hon hade frissat till mig. Vill ju ha en enkel frisyr som bara är att sätta upp dom dagar man inte orkar ta tag i håret alls. Och med ett litet barn så finns det många gånger man inte hinner heller.
    Skulle behöva göra något åt färgen med, men vet inte om jag ska göra det ljust eller mörkt. Älskade förut mitt långa blonderade hår och tyckte att det var jätte fint ända tills det blev grönt av vattnet. Inte alls snyggt. Så jag fick färga håret mörkt och tom en gång rött (brunrött). Nu har jag i sommar köpt hem blekmedel, men vet ju inte om jag vågar bleka det. Är kanske blont och fint ett litet tag, men det kommer ju att bli grönt tids nog. Och det finns iof preparat till håret som får bort det, men har jag råd och tid med det? Kanske det blir mörk ändå, snygg nu när det är höst också.... Beslutsångest!



    Rött, mörkt eller blont?

    Höstiga stickade koftor

    Skulle vilja ha mysiga, stickade koftor att ha i höst och vinter. Kikade runt och hittade en hel del snyggt...



    HM 198 kr




    Josefssons 249 kr




    Josefssons 299 kr



    Är så sugen på dessa 3. Men har inte riktigt bestämt mig än....

    Dagens låt

    I kissed a Girl - Katy Perry




    Lördagmys

    Har varit jätte duktig och städat hela huset. Dammsugit, skurat, dammat och tvättat. Så nu är man förtjänad av att mysa ner sig i soffan och se film. Tror att det blir Love Guru som gäller, se om den kan leva upp til förväntningarna jag har.

    Edvin har fått feber igen nu på eftermiddan, så det är nog en förkylning och inte tänderna som är orsaken. Men jag tycker att han är väldigt mycket och biter sig på fingrarna och så, men som sagt så mår han bra trots att han nästan har 39 grader i feber. Är jätte glad för att mamma har köpt en örontermometer till oss. Igår kväll var det bara att smyga in i hans rum med ficklampa och temp, stoppa den i örat och vips hade jag tagit tempen på han. Kan det bli bättre? Hoppas bara att han är piggare imorgon, vi har ju planer på att hälsa på Erik och Helen. Men som sagt får man se imorgon hur lillhjärtat våran känner sig...

    Nej, nu ska jag göra lite smörgåsar, oboy lägga mig under filten och MYSA!


    Polarn och pyret

    Skulle vilja köpa lite nya kläder åt Edvin på polarn och pyret. Som jag nämnt förut älskar jag deras kläder, visst att dom är dyr men absolut prisvärd! Dom har kläder som håller längre och klarar av att tvättas en massa gånger. Och det är sånt som jag värdesätter! Hellst nu när man har ett barn som inte växer ur kläderna så fort och kan därför ha dom länge!


    Edvins önskelista:


     
    Tröjor med härliga färger. En liten förklick nu när det är höst!



     

    Strumpbyxor och tights, det bästa plagget man har i Edvins byrå. Ett kanonplagg som man inte klarar sig utan!



     
    Ullknästrumpor och en ulljacka, perfekt i vinter!




    Nya snygga jeans!



     
    Mössa och vantar

    Mycket bättre idag

    Edvin har efter en ganska lugn natt ingen feber idag. Han vaknade runt 12 inatt och fick då välling (han brukar inte få det i vanliga fall, men efter att inte ätit middag eller sin kvällsvälling så vill man iaf att magen hans ska vara lite full iaf). Sen låg han och vände och vred sig ett bra tag. Vet inte hur många sparkar, nyp (han har börja nypas när han är trött och go) och klös (han ska ligga och klia en, är snäll men det blir lite fel *skratt). Men till sist somnade han och vaknade 6.30 så han har haft en bra natt med tanke på att han somnade innan sex igår kväll.
    Idag är han som sagt feberfri, men är lite hängig. Men det är ju sånt som kommer efter. Just nu är Martin ute och går med han så han ska få sova lite.

    Funderar på att promenera hem till Anders sen och hälsa på. Länge sen sist nu. Måste se hur han fått det nu när jag antar att han möblerat till vardagsrummet efter tapetseringen. Sen går man ju förbi en kohage på vägen dit också, och Edvin älskar alla djur så han skulle nog uppskatta att titta på dom från nära håll istället för från bilen. Varje gång man passerar dom med bilen pekar han, fnissar och säger muuuuuu muuuuuuu. Så himla gulligt!

    Nej, nu är det duschen som gäller!


    Mystic river

    Ikväll är det filmen Mystic River som jag ska mysa ner mig framför. En jätte bra film som jag starkt kan rekomendera!
    Ska bara försöka göra mitt bästa för att inte somna under filmen som jag så ofta lyckas göra...




    Feber

    Edvin har fått feber ikväll. Tidigare idag har han varit pigg, men han har sovit mindre. Haft svårt att komma till ro i vagnen, och det är inte likt han. Nu till middan så ville han inte alls äta, och innan middan så ville han dricka jätte mycket saft. Gurkan och tomaten satt han bara och petade i, och det är inte likt han som älskar att äta det mesta. Men eftersom han inte visat andra symtom så tänkte vi inte på att han kunde ha feber, tänkte mer på att han inte var hungrig för han åt mycket till lunch. När jag sen tar upp han känner jag hur varm han var. Tar tempen och mycket riktigt, 39 grader feber! Han fick dricka lite mer saft och sen fick han gå och sova. Somnade direkt och jag hoppas att han får sova gott inatt min lille prins!

    Otroligt ändå att det bara är 2:a gången i hans liv som han får feber. Första gången han hade det var det nog pga av tänderna. Han hade 38 grader i kanske en timme. I en timme satt jag och försökte få i han saft att dricka och helt pltsligt vart han jätte pigg igen. Så kanske det är tänderna denna gång med? Men det skulle ju inte heller vara konstigt om han skulle vara förkyld efter att jag gått och hostat och snorat ett tag nu....


    Varför finns inga dokussåpor längre?

    Varför finns det inga dokussåpor längre som tex Robinson, BigBrother, Paradise Hotel, Baren m fl längre? För finns det nåt mer underhållande på tv? Saknar alla dessa intriger, pakter, tårar, vänskap, kärlek och allt som kommer med. Nu finns det mer program som Idol, Ensam mamma söker, Bonde söker fru, barnmorskorna, sjukhuset och sånt. Visst jag tittar och jag tycker att det är bra. Men det är ändå inte samma sak på nåt sätt. Mer spännande med det "fula" spelet som kommer med när dom bildar pakter och ljuger för varandra. Nu ska allt gå ut på att "hitta den rätte", vinna skivkontrakt, bli opererad, föda barn mm. Men det jag vill se är när folk bli giriga och vill vinna pengar, pengar gör så att folk kan bli hur ful och lurig som hellst. Mer spännande, mer intriger, mer pakter, mer spänning!
    Nej nu tycker jag att tv-kanalerna får styra upp detta och göra lite nya som man får sitta hemma och mysa ner sig framför.

    Idag har varit en lugn dag. Edvin har varit hemma idag, för hans dagmamma var sjuk idag. Så vi har bara myst. Har fått mina stövlar och är kanonnöjd med dom. Passar mig perket!
    Helen (farmor) var förbi och hälsade på. Så vi drack lite kaffe och surrade lite. Edvin sprang runt och skulle visa alla sina saker som vanligt *mammas charmtroll*
    Just nu ligger Edvin ute och sover och jag sitter och pluggar lite. Martin jobbar, men kommer nog snart hem. Då ska jag laga middag. Blir kyckling cordon blue som det så spännande heter. Har aldrig ätit det förr, men skulle kunna tro att det är kalasgott. Minns när jag var 13 år (eller var jag 14?) och var på gran canaria med min kompis. Då åt vi snitzel cordon blue nästan varje dag. Och det var ruskigt gott, så jag kan tänka mig att det är detta också. Till maten ska vi skåla lite vin och må allmänt gott. Ska sen bädda ner mig i soffan och se film. Som ni hör blir det en riktig mysfredag!

    Pimp Edvins Ride!

    Håller på att kolla efter en ny åkpåse till Edvin, och oj vilka fina det finns! Problemet är ju att dom är så dyr som jag vill ha till han. Och det krav jag har på en åkpåse är att den ska vara varm, den ska ha hål för 5-punktssele och den ska matcha vagnen. Ok, att hitta en som passar till vagnen är kanske inte så svårt eftersom den är svart med gråa detaljer. Men den gamla jag har är mörkblå (skulle kanske passa, eller inte...) men då kan jag inte ha sele på han. Och det vill jag ha, vill inte ha en liten Edvin som ramlar i backen igen!

    Hittade jätte fina åkpåsar från Elodie, hur snygga som hellst! Ett paketpris med åkpåse, skötväska (vill ha en ny) och en vintermössa (Edvin behöver en ny nu i vinter) kostar 1249 kronor. Och det är mycket pengar tycker jag, men jag ska inte sticka under stolen att jag är sugen på det! Men med min lilla slant från csn så räcker det inte så långt. Skulle ju passa så fint till vagnen..... SUCK!

    Bara åkpåsen kostar 899 kronor, och då är det 100 kronor rabatt. Men jag måste ställa frågan till mig själv igen, har jag råd med det?




    Skulle passa fint på Edvins vagn!
    Skulle vilja ha den i kamouflage eller i retro-blommigt

    Min duktiga son!

    Igår fick Edvin springa lite näck innan jag skulle ta på han pyjamas. Först fick han pinka på pottan, nåt som han blivit jätte duktig på.
    Som alla andra föräldrar till små barn vet så är nakensprall = olyckor lite överallt. Kan kännas lite jobbigt att springa runt med skurkäpp och skura upp alla små fläckar. Men tillbaka till igår så satt vi oss ner och lekte med lite bilar, rätt som det är ställer sig Edvin upp och springer med världens fart till toaletten sätter sig på pottan och pinkar! Han är så duktig min lille prins! Tänk han är bara 16 månader och redan kommit på VAD man ska göra på en potta.

    Sen har han börjat prata mycket mera. Helt plötsligt säger han klockan (=kocka), groda (=gocka) och självklart potta (=pocka). Han tackar hela tiden när man ger han saker. Sen är han jätte duktig på att ställa tillbaka saker (ok att det inte händer hela tiden, men som sagt häder det). Och när han druckit ur sin flaska och den är slut så springer han och ställer den på diskbänken. Förstår inte vart han fått detta orningssinne nånstans ifrån, men det är ju jätte bra! *skratt*



    Edvin 3 månader

    Liten paus ifrån pluggandet

    Har nu tagit en liten kort paus ifrån allt skrivande om begåvningshandikappade och kommunikationshjälpmedel.

    Idag är det ännu en dag med typiskt höstväder. Men det som är fördelen med denna årstid är att det är sån härlig luft, känns så mycket lättare att andas. Kanske man ska ta sig en promenad sen med Edvin efter att jag hämtat han? Synd bara att jag har så mycket att hinna med hemma. Men det kanske kan väntas ett tag till med?
    Men golvet nästan skriker efter att få bli dammsugat, alla ytor efter att bli dammade, sen har jag ganska mycket tvätt nere i källaren med. Man märker att efter att Edvin slog sig och jag blev förkyld så har ALLT kommit efter. Och det är så jobbigt att komma ifatt med allt och hitta rätta inspirationen till det. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen, det är bara att bita ihop!

    Igår gjorde jag rårörd svartvinbärssaft. Så ikväll ska det iaf silas och röras ner socker i, sen är det färdigt. Tror att jag ska på ica och inhandla några fina flaskor som jag kan slå upp det, mycket snyggare än alla tomma vattenflaskor vi använt förut.

    Nej, tillbaka till alla dessa kommunikationssätt som finns och plocka ut 2 som jag ska skriva om. Oj så skoj? Eller inte...

    Måndag igen

    Detta är en helt vanlig måndag, Edvin är hos dagmamma, Martin är i sel och skruvar och jag sitter här och pluggar.

    Eftersom det var några dagar sen jag bloggade kanske jag ska uppdatera om vad som hänt i vårat liv. I fredas for jag och Edvin till solle, hade tid för att besikta bilen och var jätte nervös! Som sagt så har jag en gammal bil (jag måste faktiskt erkänna att även om min Nils är den bästa så är har han trots allt några år på nacken). Martin försökte lugna mig och sa att han hade ju kollat bilen innan (måste poängtera att min sambo är en riktig handyman och det inte han fixar är inte värt att kunna). Men det var en klen tröst eftersom man vet aldrig vilket humör dessa besiktningsmän är på och dom kan ju hitta det minsta lilla felet och bli grinig över om dom vill. Som vanligt var jag i tid, det vill säga en halvtimme innan jag skulle in. Så när jag suttit och underhållt Edvin ett tag så ringde Linda som en liten ängel. Lite roligare att ha nån att prata med. Körde in bilen och efter att dom tittat på den gick den igenom! Ni kan inte förstå hur glad jag är! Inte ens en 2 fick den, bara lite  "bra att veta". Min pärla, min Nissan Sunny från 1988 (fatta att min bil är 20 år!), bilen som min älskade morfar köpte ny, bilen som gått inom släkten har inte svikit denna gång heller! Älskar min Nils-Gunnar!

    Sen efter besiktning så for vi ner på stan och firade med att köpa 2 pyjamaser till Edvin. Väldigt behövligt eftersom han växt ur dom han har, och dom han kan ha är hela pyjamaser och det är inte det lättaste att få på han nu. Så nu vart det 2-dels pyjamas, en med spöken och en med bilar. Mötte upp Stellan som skulle ut och gå med Tyson och promenerade med dom. Gick sen hem till Stellan och fick se hur fint dom har fått det i sovrummet. Älskar fondtapeten och absolut soffan! Önskar mig en sån soffan, stor och härlig med en massa kuddar!

    Sen vart nästa anhalt Kennet och Jonna. Packade in alla väskor, resesäng, madrass och allt annat som vi hade med oss. Åt god mat, tittade på film och hade jätte trevligt. Han med att se både Prison och Varg (en film som jag inte kan rekomendera) Edvin somnade runt halv åtta och sen hade vi sovmorgon till tjugo i åtta! Det var länge sen Edvin sov så länge, men hur skönt som hellst.
    For ner på stan och köpte present till Stellan och sen tittade vi på lite mer film. Denna gång vart det Vi hade iaf tur med vädret.

    Klockan vart 2 och vi gick över till Stellan och väntade på att kalaset skulle börja. Det bjöds på pajer, tårta, bullar och kakor så man har verkligen svullat i helgen *skratt*



    Igår for jag och Lena och hälsade på Tommy och Karin och lille söte Albin. Sen for vi på pizzan och svullade lite mer. Fick mina kläder från halens och vart jätte nöjd. Älskar kläningen som jag beställde! Så nu längtar jag efter stövlarna och hoppas att jag kommer att bli lika nöjd över dom.

    Idag ska jag som sagt plugga (har rast nu) sen hämta Edvin, springa in till Tommy och Karin med en bärsele dom ska låna. Sen hem, laga mat, städa och vara allmänt duktig tänkte jag. Men få se hur mycket ork jag har till det.....


    Sovit som en prinsessa inatt!

    Inatt har jag sovit som en prinsessa, så nu känner jag mig för en gångs skull utvilad! Så skönt, bara hostan släpper snart så jag slipper den så är jag frisk som en nötkärna igen!
    Kvällen igår slutade med att jag somnade INNAN idol! Känns som att det var behövligt men samtidigt surt eftersom jag verkligen ville se det. Men antar att repris går snart? Sen har jag sovit hela natten fram till klockan 6 (med ett litet undantag då Edvin kom till sängen) då Martin for ut till älgskogen.

    Edvin har också sovit jätte bra. Han somnade innan sex igår kväll och han sov också till klockan 6 imorse! Helt otroligt, men det är nog för att han har lite sömn att ta igen. Som jag skrivit om förut så har hans tänder varit på gång ett tag och han haft många jobbiga nätter så det var behövligt för han med.

    Fick josefssons katalog igår och hittade en kofta och ett par leggings som jag verkligen vart JÄTTE kär i. Men kanske nästa månad man har några kronor att köpa det för? Långa mysiga koftor känns som behövligt nu när det går mot kallare tider som man kan mysa i. Och Edvin har ju sin höst/vinter garderob klar så det är min kvar att fylla. Mössa, vantar och halsduk måste jag också införskaffa. Och jag älskar detta stickade mode som är nu. Tänk alla fina stickade lovikavantar och mysiga stickade mössor! I like!



    Ska beställa denna härliga kofta så snart som möjligt!

    Jobbigaste årstiden nu?

    Denna årstid tycker jag är så jobbig. När man ska ut med vagnen för att Edvin ska sova har man inte en aning HUR man ska klä han. Det är ju inte varmt och inte kallt. Lättare när graderna far ner mot minus och man kan bylta på han utan att han svettas.
    Sen allt grus som vagnen drar in! Hade förut en jätte fin liten sop som hängde utanför dörren som vi fått av min svärmor. Den var inte bara bra att borsta av bron utan också hjulen på vagnen. Men förra vintern var det nån klåfingrad människa som stal den. Jätte tråkigt! Känner nu att det kanske är dags att köpa en ny?

    Har blivit erbjuden att ta hand om Tommy och Karins katt, tro vad Martin tycker om det? Edvin skulle älska det iaf, han är en riktig liten katt-kille. Lippe skulle nog inte heller ha emot att få en kattkompis att leka med. Men som sagt VAD kommer Martin att tycka om det?
    Fördelen är ju att det är en utekatt som kommer att tillbringa större delen ute och fånga råttor (ett stort plus tycker jag). Vi slipper det (gulliga) kattungestadiumet där dom klättrar, river, sliter och förstör allt (ett till plus tycker jag). Hon är långhårig (precis det jag vill ha). Hon är inte rädd för Edvin och det är ju kanon!
    Ska lägga fram det lite fint och säga som det är att vi ska testa först och se hur det går...

    Edvin har ramlat idag igen, men denna gång slog han sig inte så han fick några sår iaf. han har kommit på att det är superroligt att springa i sängen, nånting som jag inte alls tycker är roligt. Sa till han flera gången och satt ner han (vi var och skulle renbädda min och Martins säng), och helt plötsligt när jag böjer mig ner och ska plocka upp ett lakan från golvet så hör jag världens duns och ett skrik! Min lille prins har såklart ramlat baklänges ner och slagit bakhuvudet. Men konstigt nog så börjar jag känna mig van vid att han trillar och slår sig. Kännde det väldigt lugn och kunde därför snabbt och enkelt trösta han. han fick inte ens en bula! Och bara nån minut efteråt var han och skulle springa i sängen. Gav upp renbäddningen och ska göra klart det nu snart istället...

    Filmen igår var jätte bra! Funderar starkt på att ge mig in på att läsa böckerna. För som jag förstått är det mycket i böckerna som inte är med i filmen, och jag är så nyfiken på vad det är.
    Älskar dessa historiska filmer med blandning av kärlek och hat, vänner och fiender. Spännande!
    Var några gånger då jag inte alls hade långt ifrån att gråta och om jag inte hade haft min lillebror bredvid mig så hade jag garanterat fällt några tårar. Men jag vet hur han kan vara, han tycker nog att det är lite skoj med storasyster som sitter och snyftar *skratt* Minns en film vi gick på och jag hade så nära till tårarna och han tittade på mig och sa grinar du? Helt okänsligt och stämningen försvann omedelbart! Men roligt att tänka tillbaka på i efterhand.



    Arn - Riket vid vägens slut

    Ramseles nya kärlekspar?

    Idag när jag skulle hämta Edvin hos dagmamma så var dom ute och lekte. Ragnhild (dagmamman) berättade att Lovis hade gett Edvin en kram och att det var så gulligt. Satt kvar ett tag och pratade och barnen var runt och lekte. Lovis gick till gungorna och sa "Edde gunga" själv vill hon inte, men hon vet att Edvin älskar det. Rätt som det var går hon fram till han och ger han en kram! Så gulligt! Sen så står dom och äter llingon och Lovis försöker mata Edvin. Kanske är det ramseles nya kärlekspar?

    Snart ska jag fara och kolla på den nya Arn-filmen. Det blir jag och Tommy som ska fara och kolla på den. Första ska jag fara och hämta upp han för dom ska få ett regnskydd till vagnen av oss. Hade det till förra vagnen så nu har vi ingen användning av den.

    Nej, nu ska jag göra mig iordning...



    Suck!

    Sitter och pluggar, men känner mig aldeles tjock i huvudet av förkylningen. Ingenting går in och detta med att slriva om biståndsbedömning och "utskrivningsklar" känns väldigt svårt helt plötsligt!

    Ser hemskt ut hemma, stökigt med en massa hundhår överallt. Har inte haft tid/ork att städa på länge och det ser ut därefter. Svartvinbär finns i kylen redo att bli saft och jag måste ta tag i det ikväll. Tvätten ska hängas och sängen rentvättas. Hur ska jag hinna/orka med allt?

    Edvin är hos dagmamma idag. Vart lite ledsen när jag lämnade han, märktes att det var några dagar sen har var där nu eftersom han fick vara hemma igår. Och det värker i hjärtat när han blir så ledsen. Men jag måste få vara ensam så jag kan plugga i lugn och ro, men jag måst erkänna att mest har jag suttit och bara stirrat för jag känner mig så trött.

    Nej, nya tag måste hinna med lite iaf. Sen när Martin kommer hem blir det date med dammsugaren, diskborsten och dammtrasan....

    Tandläkaren klar!

    Allt gick bra hos tandläkaren. Fick Karin och det kändes bra eftersom hon är så lugn och van vid barn då hon har flera stycken själv. Hon gjorde inget mer än att kika och skrev in det i hans journal. Det som vi trode var matrester var tandköttet som var lite inflamerat. Fick med oss koksalt och kompresser som vi ska badda med morgon och kväll istället för att borsta för att få ner den lilla svullnaden. Edvin var jätte duktig och även om han grinade lite så gick det så fort att kolla.
    Hon sa också att om tänderna är skadade och bli grå/svart så gör dom inget om han inte har ont. Och om dom permanenta tänderna är skadad så syns det den dag dom kommer fram. Så det käns skönt att han slipper nåt ingrepp i munnen och sen får man bara vänta och se.
    Han har iaf inte ont och är samma lilla glada lärka som vanligt. Tutte tar han och han äter lika bra som vanligt och det sa hon var klara tecken på att han inte alls har ont.

    Har varit och köpt pannkaka (ja, jag köper pannkaka eftersom jag inte alls kan laga till dom själv!) och Edvin åt nästan lika mycket som mig. Fattar inte alls vad han gör med maten, men han är ju igång hela tiden så det rinner väl bara av han.
    Själv har man gått ner 2 kg dessa dagar eftersom man stressat och varit förkyld. Men som man säger inget ont som inte har nåt gott med sig och det kanske stämmer?

    Ikväll blir det att se på prison hemma hoa Karin och Tommy. Lite ledsen blir jag allt eftersom jag forfarande är lite förkyld och inte kan mysa med lille Albin. Men det ska jag ta igen sen!

    Så bra!


    Denna kille är så jäkla bra!
    Hoppas att han INTE vinner så att han får spela in en egen skiva med sina egna låtar. Skulle dom andra vara lika bra så kommer jag lugnt köpa en!




    Tandläkaren

    Nu har jag fått en tid åt Edvin hos tandläkaren klockan 10.30. Måste erkänna att jag känner mig JÄTTE nervös för hur det ska gå om dom nu får se nåt. Inte det lättaste att titta i munnen på ett litet barn som vägrar.
    Dessutom så har det kilat fast sig en liten matrest (vi tror att det är ett majsskal) på ena framtanden som är lite snett bakom den andra. Jag och Martin gjorde försök igår med tandborsten att ta bort, men det var jätte svårt och helt omöjligt. Som förälder så har man så svårt att göra dessa (som barnet känner det) övergrepp så det känns bättre med kunnig personal som gör det. Man vet ju inte heller hur ömtåligt det är med tänderna heller, så dom försök vi gjorde var väldigt försiktiga.

    Annars har det varit en väldigt grinig morgon. Har övervägt flera gånger om jag ska ge han alvedon, men tror inte att det är för att det gör ont. Tror mer på att han är trött och uttråkad. Men jobbigt är det att han är så missnöjd och bara ska göra saker som han inte får.

    Min förkylning känns som tur är bättre iaf. Inge halsont när jag vaknade och inte alls lika snuvig som igår kväll *skönt* Så jag hoppas att jag är på bättringsvägen och det tror jag absolut.

    Nej en kopp kaffe så man orkar med denna dag!

    "Ensam mamma söker"

    Ikväll ska jag kika på "ensam mamma söker" såg aldrig det förra året, men tänkte att jag skulle ge det en chans nu istället. Jag älskar dessa serier om "vanliga" människor. Lite intriger, kärlek och brustna hjärtan kanske? Hoppas och håller tummar hårt att det blir en spännande säsong!







    Mycket bättre idag!

    Trots för mig en dålig natt, låg mest vaken och tänkte på Edvin tänder. Och sen att jag klev upp klockan 04.40 eftersom jag inte vågade låta Edvin vara vaken själv så har det varit en bra dag.
    Edvin visar inga tecken alls på att ha ont. Däremot är han lite tjurig och gnällig över att han inte får borsta tänderna (har verkligen älskar det) eller kan äta smörgås (vart förbannad på mig när jag satt och bröt det i små bitar, han vill ha en HEL smörgås och inget mindre). Han har också haft en bra natt. Somnade tidigt igår strax innan sex och sov som sagt till klockan 3.40 när han vaknade och myste mellan mig och Martin i en timme. Sen har det varit full fart (förutom att han sovit en timme på förmiddan). Nu är Helen här och är ute och går med han, han var verkligen trött nu min prins.

    Har känt många gånger idag va synd det är att han inte lärt sig en läxa. Han klättrar och far lika mycket nu. Står på sin blåa bil och ska klättra upp på bordet är bara ett av exemplen. Vart trött på hans farliga trick så att soffbordet står nu mitt på golvet så att han inte ska klättra och fara på det och bilen är instängd i sovrummet. Känns mycket säkrare!

    Sen allt detta med vad man ska ge han för mat. Frukost fick han fil med en mosad banan och till lunch vart det omelett. Till middag ska jag göra lax och mosa Edvins potatis, blir gosaker det!

    Snälla Malin var över med flytande alvedon också. Hon läste min blogg igår och kom på att hon hade 2 flaskor hemma, så nu har jag det hemma i fall att. Hoppas att jag inte behöver använda det för ont vill jag inte att mitt lilla hjärta ska ha. Men det kanske kan behövas mer åt kvällen?
    Tack Malin!

    Annars har det varit en lugn dag. Pratat med Linda, Lena och Axel har varit förbi. Och som sagt så är Helen här nu. Martin är och slaktar älg (dom har skjutit 2 igår och 2 idag) och kommer väl hem snart. Ska ut och plocka klart vinbären, men det var en geting där så jag tänkte att jag skulle vänta ett tag. Snart slut på saft, så jag tänkte att det är i rättan tid att göra ny nu! Sen som vanligt matlagning, disk och plock *suck* Önskar att jag hade lite mer energi!

    Akuten!

    Imorse for Martin och jagade sin första jaktdag. Jag kännde mig inte alls pigg (kände mig allmänt hängig och lite småont i halsen). Edvin sprang runt som vanligt och lekte. Kom med en massa leksaker in till sovrummet och sånt. Efter ett tag hör jag en smäll ifrån hallen och att Edvin börjar skrika!  Springer upp och ut i hallen och hittar han med blod som bara sprutar (han hade klättrat upp på sulkyvagnen och mest troligt lutat sig över ryggstödet så vagnen välte). Tar upp han och försöker kolla vart han gjort sig illa och ser att det är läppen han bitit sig i, och ganska mycket dessutom. En tjockare skinnbit hänger från ett ganska stort sår. Edvin skriker och jag i panik hämtar telefonen och ska ringa till Martin, men det är inte lätt att få tag på en som sitter ute i skogen på pass. Så det blev (såklart) mamma jag ringde till. Hon (den stackaren) förstod först ingenting när jag grinade och halvskrek och Edvin skrek. Men till sist får jag ur mig att Edvin ramlat och att han bitit sig ordentligt i läppen. Skrek nog hysteriskt kan jag tänka mig för jag hade ingen aning om hur mycket han hae gjort illa sig och vad jag skulle göra. Mamma tog och ringde 112 så ambulans kom hit. Dom bedömde att det var bäst att åka in på akuten för att kolla om det skulle behöva sys. Jag hade sett innan dom kom att det såg ut som en tand hade fått sig en stöt, men det fick dom inte se. Edvin skrek och ville inte alls att nån skulle vara där och kolla. Men som tur var hade det iaf slutat blöda. Packade ihop mina saker som jag behövde ha med mig, kokade välling eftersom Edvin hade inte hunnit få nån frukost och iväg. Eftersom Edvin inte ville sluta gråta så fick han en liten nalle som heter "Ambjörn". När vi kom in i ambulansen så tyckte Edvin att det var ganska spännande, slutade grina och tittade på lampan och tyckte nog att det var en ganska konstig bil vi satt i. Dessutom var det taklucka, nånting som han aldrig sett förr!
    När vi kom in på akuten så tittade dom på han. Och som vanligt är det mer väntan än undersökning. Men eftersom Edvin hade sovit hela vägen ner så var han nöjd och glad igen och det var inte allt för svårt att roa han. Lite leksaker hade dom ju kommit in med som jag och Edvin satt och lekte med på golvet. Och jag fick i han ganska mycket välling. Det är ganska tur (mitt i allt det olyckliga) att såret är på nedre delen av läppen så han stöter inte emot den när han dricker. Var en jätte gullig sköterska där som hette Camilla som undersökte han och hon fick till sist titta på tänderna, mycket riktigt så har ena (eller båda, svårt att se när man har ett barn som skriker av smärta och vägrar ligga still) framtänderna uppe tryckts bakåt. Kände panik och tanken slog mig att dom permanenta tänderna skulle skadats. Men hon berättade att hennes son hade ramlat med lära-gå-vagnen och slagit upp båda tänderna så man nästan inte såg dom utan att skada dom permanenta. Dessutom växte mjölktänderna ut igen, så jag hoppas att det går lika bra för min lille prins.
    Sen kom det en läkare in och han tyckte inte att vi skulle sy. Såret är för brett för att det ska bli fint och han sa att det läker ihop så bra ändå när det gäller mun och läpp. Så skönt att höra. Hade lite ångest över att sy, jag vet inte hur man gör när det är sånt litet barn och hellst inte när det gäller läppen. Dom hade svårt att tro att det skulle bli nåt fult stort ärr heller, eftersom det är just på läppen. Det är så lite under läppen som är skadat och kanske att det kan bli lite ärr där.
    Tänderna kan dom på akuten inte göra nåt åt så på måndag ska vi ringa till tandläkaren så får dom göra en bedömning och vad som ska göras. Hoppas och håller tummar hårt att det går till av sig själv så dom inte behöver gå in och operera eller nåt. Och självklart att dom permanenta tänderna inte är skadad.
    Edvin fick för att han varit duktig ett litet bokmärke med skalman på som han tyckte var jätte fint!

    När vi var klar så ringde jag till Kennet som kom och hämtade oss på en gång. Sen fick jag kaffe (som var verkligen behövligt) och bara få sitta och ta igen mig en liten stund. Eftersom Martin var och jagade och mamma jobbade så ringde jag till Lena som kom som en räddande ängel och hämtade oss. Tack vännen, det var guld värt!

    När vi kom hem så var Edvin jätte hungrig. Så jag fick värma på lite korvgryta som jag mosade ihop och han åt med samma aptit som han brukar ha. Läppen ser redan bättre ut men det är tänderna jag oroar mig för. Ser hans små fina tänder framför mig och känner mig faktiskt lite skyldig. Vet inte varför, för det har ju kunna hända när som hellst. Men det är väl en last man får som förälder att man VILL kunna skydda sitt barn mot allt ont som kan hända. Om jag kunde byta med han skulle jag inte tevka en sekund! Det gör så ont i mig att se han ha ont, men som tur är så är han en jätte tapper liten pojke som ändå har humöret uppe fast han har ont.
    Har försökt ge han alvedonsupp men hur lätt är det att ge ett barn på 15 månader? Han nyper bara ihop skinkorna så det är totalt omöjligt. Men det verkar gå ganska bra ändå. Risken finns ändå att det kan göra mer ont imorgon, och jag önskar att jag haft flyande hemma som säkert är mycket lättare att ge (iaf som det känns nu).


    Känner att det var ett jobbigt inlägg att skriva. Känns som att jag bara vill sätta mig ner och gråta, och det har jag gjort idag med. Lider så hemskt med min son och jag vill hellst som jag nämnde förut bara byta plats med han. Och jag försöker att tänka saker som "det har kunna varit värre" men det känns som en klen tröst. Just nu känns det jobbigt att just MIN Edvin har ramlat och slagit sig och jag är rädd att det ska bli efterföljder med tänder. Som mamma är allt som händer ens barn JÄTTE stort, vare sig att dom lär sig nya saker eller som nu ramlar och slår sig är det hela ens värld.
    Hoppas att imorgon är det bättre och sen på måndag ringa tandläkare dirket så dom får kika och säga hur mycket han slagit sig i munnen.

    Promenad hem

    Idag har som sagt jag och mamma varit och myst med Albin. Och lika snäll var han idag. Måste skjuta in ett liten kommentar (stolt faster som man är) att Albin har redan vänt sig från rygg till mage (måste poängtera att han är endast 1 vecka gammal!).

    Jag hade med mig vagnen, så det vart promenad hem. Skönt väder ute så det kändes självklart för en gångs skull. Halvvägs hem fick jag känningar av min köldallergi. Inte ofta jag känner av den, men om det är sådär lite småkyligt ute så kliar det på HELA kroppen och värst är det på lår och rumpa. Verkligen stressigt för den enda tanke som går i huvudet är av med kläder - klia! av med kläder - KLIA! Men det är ju som väldigt svårt när man är ute och går. Inte nog med det så vet jag inte hur många getingar som flög förbi mig. Så att jag gick med en väldans klåda helt livrädd. Såg nog alldeles skräckslagen ut med en konstig min i ansiktet, kan bara tänka mig hur jag såg ut *skrattar*

    Ikväll blir det lugn kväll med godis (har redan inhandlat en godispåse) tv och dator. Mer än så orkar jag inte. Imorgon är det skördemarknad så jag och Edvin ska ut och kanske att vi köper med oss lite tunnbröd och getmese hem. GOTT!

    Klockren engelska? *not*


    Stövlar

    Äntligen har jag hittat ett par stövlar som jag beställt. Hade ju 50% rabatt på Ellos med så jag var tvungen att passa på. Vad tycker ni?









    Igår vart det lite bloggat och det beror på att det inte hände så mycket. Var lite duktig iaf och tog in alla morötter och persilja innan det blir vinter. Sen slängde jag blommorna som var ute vid bron, dränkt och ful som dom blivit av all regn som kommit nu. Tommy, Karin och lille Albin var förbi och hälsade på. Pratade i telefon med Lena i över 2 timmar. Spelade dataspel och missade Idol. Som ni hör fanns det inte så mycket att blogga om.

    Ska plugga lite nu innan jag och mamma ska till Tommy och Karin och titta på lille Albin (tror ni att jag blir bebissjuk nu när jag sett honom varje dag?) Har lämnat Edvin hos dagmamma så det är himla tyst hemma. Tänkte att jag ska ta med mig barnvagnen sen när vi far så kan jag gå och hämta Edvin. Kanske man tom tar en promenad hem?

    Måste som många gånger förr skryta över min lille son. Han har lärt sig ett nytt ord! Nämligen orden klocka. Och han säger det gärna och ofta. Imorse när han var och tog våran väckarklocka och jag sa åt han att hämta den kom han med den och sa kocka kocka kocka *så gulligt*


    Beställt lite nya kläder!

    Har beställt lite kläder och bara till mig själv! Och som vanligt önskar jag att nån kom med paketet direkt efter beställningen *skratt*
    Behöver bara hitta ett par fina stövlar med....




    Klänning och en tröja...




    ...Och en till klänning

    Idol 2008

    Ikväll är det Idol 2008 som gäller. Kommer att bli spännande att se hur den nya juryn är. Men jag kommer absolut att sakna både Peter och Daniel. Älskade Daniels miner när dom satt och skulle ta ut deltagare, finns ingen som har sämre pokeransikte än han tror jag.
    Men det blir nog bra med dom nya, tror stenhårt på dom. Tror att dom plockat ut 3 som är som den gamla juryn, och på nåt vis kanske det är det man vill? Och sen att 2 av dom är ett gammalt kärlekspar som gjort slut kanske gör allt lite mer spännande?
    Ni kan läsa om den nya juryn här http://www.aftonbladet.se/nojesliv/idol2008/article3234818.ab


    Nya idol juryn


    Sen är det ju alla tokiga galningar som får för sig att dom sjunger bra fast det låter illa som är absolut mina favoriter! Som tex tjejen som sjöng "ring ring" och inte alls förtod HUR illa hon sjöng, själv satt man hemma i sin soffa och skämdes.



    Vildungen

    Idag har vi först varit till sel och ätit röding. Hur god som hellst! Edvin sprang runt och lekte hela tiden, det här med att sitta still och äta är ju så jobbigt när man är så liten. Allt ska utforskas och testas.
    När vi for därifrån så for vi raka vägen hem till Tommy och Karin (förutom stoppen när jag skulle köpa en klocka och fikabröd). Edvin tyckte nog att det var lite läskigt med en sån liten människa. Ville inte alls ta på han utan stod en liten bit bort och studerade. Men efter en liten stund kom han med Albins tutte, som han sen drog ifrån han lika snabbt *skratt* Sen var det spring för hela slanten. Han var överallt! I sovrummet och tog ett kort på morbror Tommy med en fisk och en annan liten tavla med ett ordspråk, micron, kattmaten som han blötlägger i vattenskålen, kattsandlådan, katten Kitty är ju hur rolig som hellst att leka med, datorn, x-box och alla kontrollerna till, prydnadstsaker som ljuslyktor och dyl, telefoner och kameror, dukar, fotografier och alla leksaker som han drog fram. Konstigt att man inte går ner mer med en liten vild ettåring. Men samtidigt kan man inte mer än le åt han, för hur söt är han inte när han far runt och gör rackartyg?
    Albin sov mest hela tiden, men han snusa mycket på han. Känns som att man skulle kunna gå runt och mysa med han hela tiden *skratt*




    Mammas hjärta!


    Lille Albin


    Edvins lille kusin


    Edvin ska upp i soffan till Lena



    Liten Albin i stor filt, så söt!

    Efter regn kommer sol?

    Stämmer det? Har ju regnat så mycket på slutet så man sitter och bara hoppas att det kan komma nån fin dag så man kan vara lite ute. Men man får kanske lita på det gamla ordspråket?

    Är jätte trött idag. Kanske beror det på vädret, men det kan också bero på att Edvin vaknade 3 imorse och häll mig vaken i 2 timmar. Sen sov jag inte alls bra. Men det kan också bero på att vi invigde bastutunnan igår och jag drack 2 glas vin? Jaja, men det är bara att bita ihop. Måste ju plugga lite, sen ska vi till svärföräldrarna och äta fisk *mums* Sen vidare till Tommy och Karin och snusa bebis igen! Som sagt, en lugn dag och det känns som att det behövs!

    Edvin har varit grinig idag och det beror på dessa tänder som är på gång. Dreglet bara rinner och han är allt annat än nöjd. Hellst vill han att jag bara ska stå eller gå, inte sitta och det som jag hellst vill göra idag. Men jag tycker synd om min lille prins som har ont. Nu har han somnat i soffan och det är behövligt för han har ju varit vaken sen 3.




    Världens vackraste!

    Tävling!

    Gå in och skriv en kommentar hos http://www.vitdesign.se/mamamekko.php och du har chans
    att vinna lampan Norm 69 från Vit Designs.




    Tänder på gång

    Edvin har nu dom sista dagarna kunna äta lite sämre vissa mål, fast det är mat han gillar. Han har också sovit lite sämre, varit lite mer grinig och sånt. Imorse vaknade han klockan 4 och som vanligt fick han komma till våran säng. Men han kom aldrig till ro och låg bara vände och vred sig vilket resulterade att jag och Martin inte heller kunde somna. Lite nervös över att man skulle till stan och ville vara lite pigg iaf när man ska köra bil. Fick sova en liten stund innan det var dags att kliva upp. Kollade nu i munnen på han och mycket riktigt, en liten tand på väg eller kanske det är flera? Längtar tills alla tänderna har kommit!

    Nu har Edvin just badat och fått på sig pyjamas. Snart ska jag borsta tänderna på han, koka välling och sen i säng. Sen har man lite tid för sig själv ("mammatid") och det ska jag spendera med att spela dataspel....


    Fasters pojke!

    Idag har jag först varit på skolan. Fick verkligen känna på livet som småbarnsförälder när det gäller att lämna på dagis. Tyckte att jag var ute i god tid att klä på Edvin. Men såklart hade han gjort i blöjan och det var tvungen att bytas på först. Efter mycket stress och att jag insåg att vovven våran forfarande var inna och skulle ut på linan kom vi iväg. Höll tummar hårt att jag skulle ha tillräckligt med bensin i bilen (min tankmätare fungerar inte) men som tur var så kom jag fram.
    Hade muntlig redovisning (eller rättare sagt diskusion) men min första lärare. Klarade mig utmärkt och fick kommentaren fast du är ung har du mer erfarenhet än andra som är mycket äldre (kännde att jag var tvungen att få in det fina betyget!). Sen gick jag till min andra lärare som jag ska ha i denna kurs jag har nu och gick igen uppgifterna. Var färdig 09.40 så jag hade tid på mig att både tanka och shoppa kläder till min lille brorson. Han också köpa en present till Karins mamma som fyller år idag (Grattis Gunnel på 28års dagen!).

    När jag sen hade gjort mina ärenden for jag raka spåret till trolldalen och lille Albin (som jag tror att han kommer att få heta). Och han är HUR LJUVLIGT SÖT SOM HELLST! Va fort man glömmer hur små dom är. Kan inte förstå att min "lille" Edvin har varit så liten! Gick runt och bar på han, och absolut att man blir som en liten äggsjuk höna när man får bära omkring och snusa på en sån liten sötnos! Längtar redan tills imorgon då jag ska fara och hälsa på dom igen. Ska bli spännande att se hur Edvin reagerar på sin lille kusin....


    Pappas näsa, mun och haka.
    En riktig liten skönhet





    Liten hand i stor

    Punktering igen!

    Idag när jag hämtat Edvin hos dagmamma så for vi firekt till edsele för att hälsa på Lena och Axel. När jag kom in på gården och parkerat kom Andreas. Då märker han att jag har punktering! Andreas kollar och märker att det är ventilen som är paj och släpper ut luft (samma fel som förra gången jag hade punktering). Tur att han var hemma så han kunde hjälpa mig att byta till reservdäcket. Jag hade säkert ordnat det själv, men det skulle nog ta tid innan jag klurat ut bara HUR domkraften fungerar och VART man kan höja upp bilen *skratt*
    Lite synd att det ska hända nr jag far och hälsar på Lena. För att jag kunde ju inte vara där så länge, var ju tvungen till vulken innan dom stängde för att byta slang. Ska ju till solle imorgon och vill inta ta Martins bil (älskar min lilla Nils-Gunnar). Men 200 kronor fattigare kan jag köra min pärla till stan imorgon!

    Men barnen fick ju leka lite iaf. Lägger ut lite bilder på dom små busfröna..


    Edvin äter kex




    Edvin kör bil och som säkerhet så har han lånat Axels hjälm som är lite för liten




    Axel tycker INTE om att få "huvud-massage"




    Axel på sin egen volvo

    Färdig!

    Nu har jag skickat iväg den sista uppgiften för denna kurs *skönt* Imorgon börjar en ny kurs så jag ska ner till solle och ha lite genomgång och få mina uppgifter. Sen har jag inte skola på nästan en månad (förutom att jag har en massa uppgifter säkert att göra hemma). Känns jätte skönt!

    Hoppas att jag hinner till trolldalen en stund för att få snusa lite på min lilla brorson. Är så nyfiken på att se han, och är helt säker på att man kommer att vara som en äggsjuk höna när man kommer hem *skrattar* Men det beror på hur sent det blir på skolan, för Edvin är hos dagmamma och måste ju hämtas. Så jag hoppas att det går snabbt, vill ju hinna på stan lite och köpa nåt fint till Edvins lilla kusin.

    Idag kommer det att vara en lugn dag. Ska till Lena och hälsa på sen efter att jag hämtat Edvin så att han får leka lite med Axel. Var ett tag sen jag var där nu, är ju som sagt inge bra på att hälsa på folk. Hälsar ju knappt på min granne som nästan bor på samma gräsmatta. Känns som att man har fullt upp hela tiden, men har ingen aning om VAD jag gör. Men det är väl så att vara småbarnsförälder?

    Nej nu kanske jag ska hoppa in i duschen så jag har det gjort med. Sen lite disk och lite plock, sen färdig att fara ut en sväng!

    RSS 2.0