Mera Tävlingar!

Som jag sa.... jag älskar tävlingar så nu kommer mera!


Jag tävlar i Tumadres blogg om ett presentkort värde 1000:- hos Babyshop
Var med och tävla du också!

Tävling!

Som ni märker ÄLSKAR jag tävlingar


Jag tävlar om ett presentkort värt 400:- hos Poppilopp
i Nikitas blogg.
Tävla du med!!

Pinsamt...

Jag fick en kommentar från Pinsamhetsbloggen om att man skulle besöka deras sida. Och man kunde maila till dom om man gjort någonting pisamt så skulle dom skriva ut det och länka till min blogg.

Funderade på detta ett tag. Har jag gjort något pinsamt som jag ska skriva? Inte för att jag vet om jag vill att det ska länkas till mig, men jag kan ju vara anonym. Men kommer inte på någonting som är sådär jätte pinsamt som är värt att skrivas upp. När jag var 13-14 år tyckte jag att det mesta var pinsamt. Det var ju nästan så att det var pinsamt att finnas, att ha en familj. Man tyckte att en del klasskompisar var pinsamma och att man tyckte om fiskbullar var pinsamt. Varför tycker jag inte att så mycket är pinsamt nu? Kanske jag har blivit vuxen? När hände det?

En liten semestertripp planeras för fullt

Min sambo lovade mig när vi var på väg hem från semestern i sommar att vi skulle bo på hotell nån gång framöver. Jag var på jätte dåligt humör eftersom jag tyckte att vi kunde semestra några dagar till (han var helt enkelt kanske tvungen att lova mig det så att jag skulle bli glad igen?). Jag är en som älskar att vara ute i farten, bo borta, äta ute och träffa lite nya människor. Medans min sambo tyckte att det räckte med 4 nätter. Nu är ju kanske 4 nätter ganska mycket när man är på resande fot. Med ett litet barn också så är det mycket packning som släpas in och ur bilen vid varje ny stuga/hotellrum. Med ett litet barn på semester så måste man ju packa ner en massa ombyten, ett helt blöjpaket, resesäng, madrass till resesängen, nappflaskor, vällingpaket, vällingdoserare, mattallrik med sked, hakklappar, leksaker, böcker, filtar, täcken, ännu mera ombyten osv...

Men nu till saken, vi håller på att planera in en liten tripp till östersund en helg och mest troligt kommer min sambos kusin med familj med också. Det blir innan jul så vi kan julhandla lite. Perfekt, så man kan köpa dom sista julklapparna som man förmodligen har kvar då. Sen bara ha det skönt, fara på badhuset, shoppa, mysa, äta hotellfrukost och bara njuta hela helgen.

Sen är det absolut roligt att Erik och Helen med lille Hugo är intresserad av att följa med. Känns som att det är på lika villkor, för vem vill följa med en småbarnsfamilj till ett badhus till exempel? Hur roligt är det att hänga vid barn-poolen en hel dag? Eller bara det att OM någon utan barn skulle följa med och vilja gå ut måste gå ut själv. Småbarnsföräldrar orkar ju nästan inget sånt. Mer att man deckar framför tvn i hotellsängen och vaknar dagen efter pigg och allert för hotellfrukost. Nej, det är bäst att ta med sig ett par vänner som lever samma liv som oss och har samma förväntningar av en liten semestertripp...


Liten febertopp

Igårkväll så vaknade lille E runt halv elva och var ledsen. Eftersom han ibland brukar drömma mardrömmar så trodde jag att det var därför han vaknade. Men märkte att han hade lite feber, inte mycket men tillräckligt för att säkert inte känna sig bra. Fick i han vatten, och det såklart i glas med sugrör. För vilket litet barn vill inte ha saft istället så det gäller att muta. Muter är en verkligen bra sak har jag lärt mig sen jag blev mamma...

Sen la jag han i sängen och läste Max böckerna säkert 15 gånger. Men han kom inte till någon ro och han verkade som att han hade ont i huvudet. Så han fick komma till våran säng och jag fick läsa om Max böckerna 10 gånger till.

Idag är han samma glada, pigga, feberfria barn som han i vanliga fall är!


Lille Es dagiskort.
(Eftersom våran scanner står nere i källaren så har vi fotat bilden).
Mammas prins

Inget ont som inte har något gott med sig...

Att jag är en ganska klumpig person visar sig lite då och då.
Idag när jag och min sambo satt och skulle dricka kaffe så slutade det med att jag råkade slå till min fulla kaffemugg och allt kaffe for ut. Kaffe fanns över hela bordet, golvet och lille Es stol. Jobbigt när man inte alls är uppladdad att vara så klumpig med kaffe överallt en söndagsmorgon.
Men om man ska se ljusglimt i det så fick jag ju trots allt bort saftfläckarna på köksgolvet när jag for fram med skurkäppen och lille Es matstol vart avtorkad ordentligt.

Så med andra ord kanske det är bra att jag ibland är en klumpig människa?

Finskjorta till lille E

Har suttit och kikat runt på en skjorta som lille E ska ha på julafton och nyår. Hittade en jätte fin på HM för bara 149 kronor. Perfekt tycker jag som är en studerande mamma.

Själv ska jag ha på mig en av mina klänningar som jag redan äger på jul. Blir många kläder man köper för att använda just på jul eller nyår, men som är lite för fin annars. Så det känns som att jag inte har råd att köpa ett till plagg som ska hängas in i gaderoben. Har, om jag ska vara riktigt ärlig, mest såna plagg som hänger i min garderob. Dom är många av mina "panik-köp" som min sambo snällt kallar det. Så därför känns det som att denna jul behöver jag inte köpa något. Bara ett par nya strumpbyxor och knästrumpor. Men det är ju ingen större summa, så det måste väl min plånbok ha råd med?




Fin skjorta till tjuig liten E

Mina killar

Har suttit i telefon ett tag med Anders. När jag pratat klart med han tyckte jag att det var sådär märkligt tyst som det sällan är hemma när lille E är vaken. Gick in i vardagsrummet och hittar sambon och lille E under en filt sovandes. Sambon trött efter att han klev upp tidigt med sonen imorse, lille E för att han vaknade 4 och sen bara sovit en timme under dag. Men måste säga att dom är så himla söt där dom ligger!

Annars har det varit en stillsam och lugn dag här i ovanmo. Inte hänt någonting och det är så skönt med såna dagar med. Hade lite planer på att IDAG få bakningen gjord. Men känner nu att jag skjuter fram det en dag till. Det är ju trots allt på advent man ska ha det klart eller? Och det är ju inte förens imorgon så då kan jag gott vänta..


Lille E en lördags morgonen

Att lille E är morgon pigg har jag skrivit mycket om i min blogg. Imorse vaknade han klockan 4 jätte pigg. Låg och vände och vred sig en stund i våran säng för att sen tycka att det var morgon. Det som är det knasiga med att han vaknar så tidigt är ju att det inte finns nån barn-tv som börjat än. Men vad gör det när man kan hitta på så mycket annat?

Denna morgon har han varit jätte "duktig" och hunnit med en massa saker. Som till exempel hämtat brödfatet i skafferiet och haft kalas med vovven (måste även berätta att det fanns en nyköpt limpa sen igår som nu är slut efter detta kalas). Han kom in med "kabelslangen" och slog ner en tavla i vårat rum. Han har testat att få igång ljusslingan i alla uttag (inte alls roligt för en förälder). Han har tagit ALLA sina kläder och lagt i sin säng. Han har gått runt med badbyxor på huvudet (skitsöt jag lovar). Som ni hör har han hunnit med det mesta och nu sover han nöjd i våran säng...

Men allt han gör måste man bara le åt. Och jag fick ju trots allt rensa bort alla hans gamla urväxta kläder och det är ju nåt bra!


Klädhögen i hans säng


Mammas charmtroll klär i ALLT!

Tävling!


"Jag är med i utlottningen av 3st presentkort a´300kr/st från MegaGadgets i
Tant Ulrikas blogg! Var med du oxå!"


Jul känsla...

Har redan idag tänt adventsljusstakarna i fönstren och samma sak med julstjärnorna. Känner att jag vill ha den där härliga julkänslan nu! Hittade dessutom en dammig glöggflaska från förra året. Tror bestämt att det blir glögg och pepparkakor till idol. Tror bestämt att jag kommer att få härliga julkänslor av det!


Har också varit duktig idag, förutom att jag tänt ljusstakarna (jag vet att det inte var så jobbigt) har jag fyllt i en ansökan om fler kurser i höst. Fler kurser innebär heltidsstudier, vilket i sin tur betyder att jag får heltids penning från CSN. Känns skönt att kunna plugga utan att man måste jobba. Det är nog svårt att få allt att gå ihop nu med plugg och barn. Måste plugga när lille E är hos dagmamma, annars har jag en "medhjälpare" som vill att vi ska spela "ankspelet" på datorn, ritar på papprena, knappar på datorn, blir sur om han inte får hålla i datamusen, tittar i mina böcker osv. Charmigt, ABOSLUT men absolut jobbigt också om man måste plugga. Så därför är det bättre att fortsätta som jag haft det nu i höst.  


Byxorna har kommit!

Byxorna som jag beställde från MeLike har kommit.
Kanonfina byxor, är jätte nöjd!

Fick ingen helbild.
Lille E var inte alls på humör. Ville hellst själv stå bakom kameran.
Och så är det ju roligare och retas med mamma!

En hel natt!

Inatt har lille E sovit hela natten. Jag vaknade av min sambos väckarklocka, något som var väldigt länge sedan då lille E redan är uppe den tiden och stökar på. Tittade på klockan och var tvungen att fråga sambon om lille E verkligen sover fortfarande? Nja, svarade sambon hör att han ligger och pratar. Så där låg lille E i sitt eget rum, efter en hel natt och låg och pratade med sig själv.

Själv klev jag upp halv 8. Vi låg och myste i sängen jag och lille E efter att sambon farit på jobbet. Lekte lite med flygplanet och polisbilen som han fick av "moster" igår. Sen upp och åt frukost. Min son äter alltid dubbla frukostar. Först äter han med pappa och sen med mig när jag kliver upp. Klädde på mig och lille E för att skjutsa han till dagmamma. När jag kom ut till bilen upptäcker jag att det regnat inatt, resultatet var en tjock isskorpa på alla rutorna. Inte alls roligt då man inte vågar ha bilen på tomgång allt för länge, den läcker ännu mera vatten då.

Efter att jag fått bort all is och skjutsat lille E sätter jag mig hemma framför datorn. Kollar mailen och jag hade fått mail från Micro företaget som jag beställt vattenpumpen från. Det hade såklart blivit ett tekniskt fel när jag beställde och det stod att allt fanns i lager. Nu fanns ju inte vattenpumpen alls i lager utan skulle komma först i v.2. Jaha, satt och letade efter ett nummer att ringa och avsbeställa (kan ju inte vänta så länge). Hittade ingen nummer, skulle maila. När jag skulle skriva ordernummer fanns det såklart inget ordernummer heller. Hoppas att dom hittar min beställning ändå.
Har beställt en ny vattenpump som vart 100 kronor dyrare. Men det är det värt bara jag får den snart!


Personlighetstest

Verkar som dom flesta som jga känner och skriver blogg har gjort detta personlighetstest. Så jag kan inte vara sämre jag, för lite nyfiken var jag allt. Kan detta verkligen stämma? Och visst gjorde de det, kändes som att datorn verkligen hittade mitt JAG. I alla fall det mesta stämde. Sen kan man ju fråga sig lite om karriärvalen?

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


Typiskt!

Hade ju planerat att baka lussebullar idag. Och som för dom flesta är det där att man peppar sig själv att man SKA göra det. Disken är gjord efter middag, började städa undan på köksbänken, nattat ner lille E (som var super trött efter en dag hos dagmamma) ställde mig och skulle ta fram hushållsassistenten då jag kommer på att GLÖMT köpa saffran.

Jaha, bara att börja peppa upp mig själv inför bullbak imorgon istället... SUCK!

Vännerna

Lille E och vovven är verkligen "bästa" vänner. Ofta ser man lille E sitter i hundbädden tillsammans med vovven. Ibland så kan man höra lille E ropa "Sitta, Titta mamma" och såklart sitter han på stackars vovven som ligger ner och ser lite uttråkad ut. Lille E älskar också att mata vovven med allt möjligt gott och ofta hamnar smörgåsar och middag på golvet som vovven gärna äter. Kasta boll är något som roar dom båda två och medans det kan vara svårt för en annan att få av vovven bollen så delar han gärna med sig av den till lille E.

Så idag tänkte jag såklart att jag ville ha ett gulligt litet foto på dom båda när dom satt tillsammans i hundbädden. Men resultatet vart inte som jag ville. Det är jätte svårt att få dom båda att sitta på "kommando" samtigt. Först reste sig lille E och när han satte sig igen så reste sig vovven. Och så fortsatte det. Försökte att vara snabb med kameran, men inte det lyckades heller.

Detta är resultatet:


Som ni ser är dom båda på språng direkt.
Kanske bättre lycka nästa gång?

Mys torsdag

Har nästan lust att knäppa kort på min dagens outfit just nu när jag sitter och pluggar. Sitter med mina pyjamasbyxor och en av min sambos stora t-shirts. Håret är uppsatt i en slarvig knut av hår som jag inte orkat borsta än. Osminkad givetvis är jag också och dessutom har jag fått en finne i pannan (jag brukar inte ha finnar) så jag känner mig oerhört snygg just nu! Men snart ska jag nog borsta håret, lägga på lite mascara, täcka den äckliga finnen, ta på mig lite kläder så jag kanske ser ut som människa igen? Men hur underbart skönt är det inte att gå runt i sina myskläder halva dagen?

Ikväll hade jag tänkt att ta tag i lite bakning. Ska handla innan lille E ska hämtas så att jag kan göra en massa lussekatter ikväll. Känns som ett måste att ha på söndag så man kan mysa med att tända första ljuset, lite glögg, pepparkakor och lussekatter! Längtar som attan till söndag, vill tända ljusstakarna i fönstren och julstjärnorna hellst i förrgår men känns lite tidigt än. Får gå runt och längta några dagar till....

Små ord med stor betydelse

Imorse när jag fortfarande låg i sängen kom lille E och myste ner sig bredvid.

Lille E: Mamma.
Jag: Mmmm Edvin
Lille E: Mamma.
Jag: Mmmm vad är det Edvin?
Lille E: Min mamma!

Hur härligt är det inte att vakna upp till dom orden?

Små pojkar och stora män

Man ser att lille E snappar upp allt man gör. Om man håller på att tappa nåt och jag säger "Ooops" så säger han "Ååååppps". Om han rider på min rygg och jag smackar som man gör åt hästen när man rider, så gör han likadant. Står han och jag tillsammans och diskar och han ser hur jag står med diskborsten, så vill han ha den för att göra likadant. Duschar jag och han badar och han ser hur jag tvättar håret så gör han likadant... Ja ni förstå ALLT vi gör härmar han, och det är ju såklart en naturlig fas i hans ålder.

Idag petade han näsan vid bordet, och självklart måste han fått det från någonstans. Attackerade min sambo för detta på en gång, men det kan lika väl vara någon annan. Jag dock är ju som vanligt en liten ängel kring allt som inte är bra, jag är ju en ofelande människa. Hur som hellst, jag vet att det inte är ett "bra" beteende kring ett matbord, men hur lätt är det inte att börja fnissa okontrollerat när ens 18 månaders barn gör detta? Och han gjorde inte det för att det "kliade" utan för att göra sig till en pajas. För att få han att sluta måste jag kanske börja med mig själv ATT DET ÄR INTE ROLIGT. Men det är ju det som är så svårt. Han är ju trots allt den sötaste som finns, vad han än gör!

Tävla om presentkort från ABC-leksaker!



"Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 500kr från
ABC leksaker i Tant Ulrikas blogg. Tävla du oxå!

"Peppe"

Nu när jag skulle lägga lille E så skulle han absolut ha med sig sin "Postis Per" gubbe MED bil i sängen. Denna lilla postgubbe är lille Es absoluta favorit. Och som mamma kan jag inget annat än att le åt hans förtjusning. Han kan se filmen om denna man flera gånger efter varann och varje gång är han lika intresserad. Självklart så fick han också ha med sig sin lilla favvo-gubbe med sig i sängen. Nu ligger han och tittar i leksakskatalogen och myser.

Har också nu beställt nya byxor från Nova Star åt lille E. Vart inte jeansen utan efter att ha gått och grubblat hela dagen VAD man vill ge sin älskade son för fint så kom jag fram till att jag ville köpa ett par andra byxor. Min sambo ville att jag skulle köpa några mjukis-byxor, men efter att man vunnit ett presentkort så spenderar jag hellre på ett par byxor som annars är lite för dyr för min CSN-plånbok. Nu väntar jag som ett litet barn inför jul på att byxorna ska komma.


Byxorna jag beställt

Kanske ändrade vanor?

Tror bestämt att lille E har fått ändrade sovtider på morgonen. Han har faktiskt (kanske ska lägga till peppar, peppar?) sovit till över halv sex 2 dagar på raken. Kanon tycker vi som är VÄLDIGT trött den tiden som lille E är pigg. Hoppas att detta håller i sig! Men trots att han vaknar tidigt på morgonen så är han ändå en väligt pigg och glad pojke. Det är bara vi föräldrar som kanske inte är lika pigga och glada. Men man får se framåt till hans tonår då vi säkert har problem med att han sover för länge...

Annars har det varit en helt vanlig dag, förutom att jag blivit lite fattigare pga min bil. Var ute en sväng på morgonen (hör den morgontrötta mamman var ute klockan halv nio och lekte) och lekte med boben. Sen in, diska, tvätta, plocka och andra måste saker. Tommy och Albin kom förbi en sväng så faster fick syta lite. Så mysigt med en liten som ligger i famnen och sover. Känns faktiskt som en mindre evighet sen lille E var så liten...

Edvin sitter och tittar på "Postis Per"

Är det inte det ena...

Som jag nämnt så har min bil haft en tendens att läcka vatten. Nu är det mycket mer än förut så min "handyman" till sambo har kikat på den. Det visar att det är vattenpumpen som farit. Känns så typiskt nu innan jul och allt. Nu 563 kronor fattigare men glad ändå för en (förhoppningsvis) hel bil. Typiskt bara att det är innan jul och man hade hoppats på lite pengar till julklappar.

Lite rädd är jag också då jag verkligen älskar min röda, gamla Nissan Sunny från -88. Inte nån ny, sportig bil detta. Men liten, lättkörd och helt underbar i mina ögon. Gör ingenting att den är rostig med en annan nyans på huven. Det är ju trots allt insidan som räknas? Nu är ju min bil inte alls så himla vacker invändigt heller, skulle verkligen vara på tiden att städa den. Men det är sånt som man inte alls prioriterar. Det är ju trots allt mest bara jag och lille E som åker den? Min bil som är liten och smidig, inga problem att fickparkera alls. Och nu pratar vi om mig som är helt totalt värdelös på att fickparkera. Nej, jag verkligen älskar min bil...

Ska önska mig av tomten att min gamla, röda bil med lite rostfläckar på håller ihop i många år till.
Varför blir man så fäst vid en bil?

Vinn Nova Star från MeLike

Ännu en tävling. Men HUR spännande är det inte att delta. Deltar också bara i tävlingar som jag vill vinna!



Denna gång är det en tävling som Fru Sätterlund har.
Denna gång tävlar man om en valfri WCT-del från NOVA STAR från MeLike
Var med och tävla du med!

Tävling!


"Jag tävlar om ett presentkort värde 500:-
från Spojl hos Robins Garderob
Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED"

Myskläder

Hur mysig ser inte denna dres ut från Shampoodle?
Det som är praktiskt med den är eftersom det är långa
muddar så passar den i 3 storlekar.
Och det är något som uppskattas av mig som mamma.



Finns i färgerna grön, svart och turkos.

Mammas myspojke

Att lille E är en riktig myskille har han visat många gånger.
Nu när han går och lägger sig vill han gärna ha med sig nåt att "läsa".
Oftast blir det att han tar med sig leksakskatalogen och ligger och tittar i.
Kanske gör han en önskelista till tomten?

Tävling om TUFF kofta och mössa från RockeFella


Jag är med o tävlar om en superfin kofta Eddie + mössa Bobo från
Rockefella i tant Ulrikas blogg. Tävla du oxå!

Första tomten trasig

Årets första tomte är redan trasig. Hände imorse när lille E satt och lekte med den och som med så mycket annat så skulle han "kasta" den. Den höll inte det testet. Nu vet vi det så efter att den är ihop limmad så får den vara på en plats där inte små barnahänder når upp.

Måste också tillägga att detta är en tomte jag fått av min kompis, lille Es gudmor en gång i julklapp. Minns att jag inte riktigt förstod rimmet som började med "med denna på din ända kanske du en Jäkel kan tända". Nu var det inte alls tomtegubben hon menade utan ett par trosor som jag missat. Tyvär får jag heller aldrig reda på hur dom såg ut efter att Anders redan hade eldat upp kartongen. Men ett roligt litet minne är det trots allt!

Jag har vunnit!

Nu är jag så glad, har vunnit ett presentkort från MeLike hos Ulrika. Jag är ju en människa som sällan/aldrig vinner.
Men nu vann jag något som jag verkligen har användning för.
Passar perfekt nu när det snart är jul att ge bort ett par super snygga jeans till lille E!

Nej, nu ska jag fira med lite julmust!

Tänkte köpa dessa baggy-jeans från
NOVA STAR



 


Ett och etthalvt år!

Idag blir lille E 18 månader! Helt otroligt att tiden går så fort. Och tänk så mycket han lärt sig på dessa månader.

Nu far han runt, springer och hoppar.
Han kan säga många ord, och fler blir det hela tiden.
Sån himla rolig ålder.
Händer saker hela tiden och man hinner inte alls med i svängarna.

Lille E är det bästa vi har!
Kärlek till ett barn är det starkaste som finns...

Att "adventspynta" med ett litet barn

Nu idag har vi varit flitig här i detta hus. Alla adventssaker är nu på plats, förutom gardiner då i vardagsrummet eftersom vi var tvungen att limma stången lite. Men imorgon är ALLT klart!

Men att ta fram en massa tomtar, ljus och annat som hör advent till är inte det lättaste med ett litet barn. Lille E tycker att det har varit som julafton redan idag. Vi har fått springa efter och säga "Nej, halmbocken håller inte att rida på", "Nej, lek inte med gardinerna", "Akta så att inte tomten går sönder", "Riv inte i alla julsakerna" och så vidare... Ni med småbarn eller har haft småbarn vet vad jag pratar om. Men det märks tydligt att julen uppskattas!

Nu väntar vi bara med spänning till på söndag då man ska tända upp allting!

Smygstart

Idag är det STORSTÄDNING som står på schemat. Tänkte tjuvstarta med att ta fram alla adventssaker som stakar, lite tomtar och hänga upp julgardinerna så det är färdigt. Så roligt att få pynta med alla dessa klara, härliga färger som är till jul. Sen på söndag är det bara att tända upp allting. Måste kolla igenom vad vi har för nåt, kommer som en överraskning varje år. Man hinner ju glömma bort en massa små söta tomtar och detta med VAD hade jag för julgadrdiner? Jag måste också köpa några julgardiner in till lille Es rum. Det är ett rum som kommer att vara lite extra roligt att få göra julfint!

Hade lite planer på att fara på "föräldragruppen" idag, men det är inte alls roligt väder idag. Blåser och snöar så det känns bara jobbigt att klä på sig, sopa av bilen, skrapa rutor, sätta sig i en kall bil för att göra om samma procedur igen om några timmar. Bättre att vara hemma och göra alla måste-innan-advent-saker...

En kalashelg!

I helgen har vi hunnit med 2 kalas på en och samma dag jag och lille E.

Lördagen började med att vi klev upp tidigt, lille E först klockan halv sex och sen jag en timme senare. Packade och ordnade med paket och kort. Sen drog vi iväg till edsele och den nyblivne 1-åringen. Åt så att man nästan rullade ut till bilen (som krånglade lite, men det orkar jag inte skriva om nu). Sen vidare till solle och Kennet som fyllde 24 år. Fick middag där sen hade vi lördagsmys framför tvn. Lille E sov som vanligt bra där, sov ända till 8 imorse. Det är nästan så att jag tänkte rita ett kors i taket och stanna kvar några nätter till. Men det finns en enkel anlednig och det är för att klockan 5 när han vaknade så var det mörkt och han vart lite mörkrädd så han la sig bredvid mig och somnade om...

Nu är jag hemma igen ganska trött efter en helg med en massa kalas, kakor, tårtor och god mat! Så ikväll blir det en slöa-framför-tv-kväll. Välbehövligt men trevlig har vi haft jag och lille E!


Lille Axel finklädd på sitt födelsedagskalas


Lille E testar morbror Kennet trummor


För ett år sen...

För ett år sen hade min kompis Lena gått över med sin "jätte" mage (som för övrigt inte var så speciellt stor) i 21 dagar. Vi alla gick och väntade och väntade. Det var nästan så man fick för sig att det inte fanns nån liten bebis där.

Edvin skulle precis bli 6 månader och hade börjat åla runt som bara den. Jag ammade fortfarande, vilket känns som en mindre evighet sen.

Jag var hos Ing-Marie och knöt kransar vi var ett helt gäng som var där och hade mysigt. Helen var där och även hon var ganska stor, hon hade ca en månad kvar innan hon skulle få liten bebis.
Då fick jag ett sms av den nyblivna faders Andreas, det stod "nu har han kommit, fullt frisk".
Kort sms, men fick ju reda på det jag ville. Lille Axel var född.


Och idag är det ett år sen!
Grattis Axel!

Shoppa vintervantar och mössa

Idag tänkte jag göra en liten avstickare in på Magnussons (skoaffären i min lilla by) och köpa RIKTIGA vintervantar till lille E. Känns som att jag dragit på det alldeles för länge nu. Köpte ett par på ICA men dom var i en jätte konstig storlek nämligen 1-4 år. Som att ett barns händer inte växer så mycket på 3 år? Nu har inte ens min son små händer, men dessa vantar är som stora säckar på hans händer och armar. Eftersom det är vantar man kan dra upp en bit efter armen så är slutresultatet att han nästan har dom upp till armhålorna. Så det är på tiden att jag köper ett par som han kan ha. Måste poängtera att han har ett par tjockare fleece-vantar med dom är ju inte alls praktisk att använda i ute-lek då dom blir blöt och kall...

Sen tänkte jag att jag ska lyxa till det och köpa en mössa till mig själv. Behövs när man har ett litet barn som gärna är ute och leker. Mina mössor jag äger är gamla och fula, mössor som man bara har hemma och ute med vagnen i skogen där ingen ser en. Detta kanske resultatet av att jag inte gillade mössor förut. Minns mammas ord om att man "skulle klä sig ordentligt med mössa och vantar". Jag minns också att i min ungdom gick jag hellst  med jackan öppen, trasiga jeans och ingen mössa eller vantar. Och hur tuff kände man sig inte då? Nu när man är lite mer vuxen tycker man att det är, kanske inte tuffare, men att det är viktigare att vara varm. Men med detta så vill jag ändå ha en snygg mössa som jag vågar visa mig ute i. Få se om jag hittar nåt som passar/duger.

Minns hur det var att vara liten...

Imorse vaknade lille E (otippat) runt halv fem. När han fick komma till våran säng låg han och halvsov en stund till han kom ihåg sin lille Postis Per gubbe som han fick av Martin igår. Han sprätter upp ur sängen, tänder sänglampan och utbrister "Peppe!" (som han kallar postgubben för). Jaha, det var bara att kliva upp och som vanligt ta med sig barn och täcke ut till soffan. Slog igång barntv och låg och myste med lille E ett tag innan jag somnade igen.

Men till saken jag vill komma fram till är precis när han kom ihåg denna leksak han fick igår och vart så glad över tanken, den känslan minns jag. Jag minns när man fick nånting som verkligen tyckte om, nånting som man kunde kliva upp mitt i natten bara för att leka med, för att se att leksaken fanns kvar.
Minns natten innan julafton, hur man ibland brukade ligga vaken bara för att man var så förväntansfull på vad man skulle få av tomten. Hur man vaknade jätte tidigt för att man inte hade ro i kroppen att vänta några timmar till för att kolla i julstrumpan. Vilken härlig känsla det var!

Måste poängtera att lille E har lekt med sin leksaksgubbe hela morgon...


Lille E borstar tänderna innan vi ska till dagmamma

Rädda barnen

Var in och kikade på Rädda Barnens webshop. Hittade en hel del fint där, känns lite bättre också när man vet att större delen av pengarna går till välgörenhet.




Halsband med valfri bokstav




Gillar verkligen dessa 2 tavlor

Vaccinering

Idag har lille E fått sin 4:e vaccenering, och den 4:e gången då jag har ångest som mamma. Inte alls roligt detta att fara och se sitt barn få en spruta. Men det var också 4:e gången som det gick bra.
Lite mer skeptisk var han nog denna gång mot doktorn, men även om han inte ville vara med och visa hur stark han var i händerna gick ju allt annat ganska så bra. När det var dags för spruta så tittade han lite nyfiket på sprutan TILLS sticket kom, han vart som en ål i mitt knä och alla mammor med småbarn vet hur svårt det är att hålla i ett barn som bara slingrar sig. Lite av vaccinet kom ut och hon var tvungen att sticka in nålen lite snabbt igen (jag satt helt mållös och förtvivlad). Lille E gnällde lite, men något som kändes som en mardröm var snabbt över. Även för Edvin som var helt chockad över denna behandling han aldrig har varit med om förr gick det snabbt över för. Så fort han fick ett litet plåster på sticksåret så var han ett lyckligt barn igen. Tittade på överarmen där plåstret satt och utropade "Oooojjjj" några gånger.

När vi kom hem så fick han en postis Per gubbe av pappa som har varit i solle och arbetat idag. Och det förtjänade verkligen lille E så duktig som han var idag!

Det finns värre svordommar!

Idag pratade jag med "gamla gubben Larsson". Berättade att lille E sagt "jäklar" en dag när jag skulle hämta han från dagmamma. "Gamla gubben Larsson" skrattar och tröstar med att det inte alls är ett farligt ord, att det inte alls är ett "riktigt" svärord. Och som vanligt har han en historia att berätta (älskar denna karls historier). Det är en historia från det att han var ung som han sägs vara sann. Den hände i en av utbyarna till ramsele. Den handlar om en mamma som fortfarande ammar sin 7 årige son. Sonen säger till mamman "sätt dig kärringjävel så jag få sug".

Jag kan hålla med "gubben Larsson" om att det är MYCKET värre att säga än lille  Es "äklar"!

Lite bilder från gårdagen

Igår var morbror Tommy och lille Albin här.
Vi skulle ta en promenad, Albin åkte såklart vagn medan lille E fick åka på den älskade "bobben".
Lille E som annars varit lätt att ta med sig på bobben, han har suttit som ett ljus och hållt i ratten.
Igår var inte en sån dag, mycket roligare att hoppa av för att gå en liten stund, för att sen sätta sig på bobben igen. Så var hela våran lilla promenad, tog ganska lång tid. Men lille E tyckte att det var riktigt skoj!


Kanske tur att jag läser andras bloggar?

Satt och läste lite bloggar medans jag väntar på att min super-sega dator ska komma igång så jag kan börja plugga. Gick inte på Jennys blogg och kanske var det tur?

Hon skrev att hennes lilla dotter skulle på BVC imorgon och få spruta. Började fundera på när det var lille E skulle få sin? Kom på att det är idag! Vilken tur att jag läser andras bloggar oftare än vad jag läser min egen almenacka!

En sak av mina "måsten" i veckan är gjord

Igår hade jag en liten pysselkväll och gjorde födelsedags-kort till Axel (som fyller 1 år imorgon) och min lillebror Kennet (som fyller 24). Skönt att ha det gjort, inte lätt att ta sig tid till att pyssla. Man måste absolut passa på när lille E sover, annars har jag min lille son med som ska hjälpa. Hans hjälp består mest av att dra och slita i allt. Sen om man säger åt han blir han kinkig och grinig och så börjar det om...

Nej, igår var jag smart och pysslade efter hans nattning. Men kanske inte allt för smart att lägga det på en onsdag kväll, den enda kvällen jag verkligen sitter bänkad och kollar på tvn. Men jag fick i reklamerna springa till köksbordet och fortsätta och så sprang jag fram och tillbaka hela kvällen. Inte konstigt att jag blev trött..

På lördag blir det kalas hela dagen. Är först bjuden på barnkalas hos (förståss) lille Axel. Blir tårta, ballonger och allt annat som hör till när en liten fyller år för första gången. Sen direkt efter far vi som en liten raket (ok, så fort går det inte då jag inte tycker om att köra på halkan) till sollefteå och har kalas för lillebror. Sen har vi lite planer på att kanske sova över där. Känns jobbigt att skynda sig hem direkt efter....

Tidig julklapp till mig själv!

Idag var jag och unnade mig själv en sak. Inte ofta det händer, sen lille E kom till världen så har det varit roligare att köpa presenter och kläder till han.

Nu är det så att jag måste erkänna för mig själv att min telefon kommer inte att hålla i en oändlighet. Den är över 3 år gammal och har fått utstå många hårda tag från min son. När han var mindre och skulle leka med den dreglade han på den så att det lät väldigt skumt när det ringde. Sen vet jag inte hur många gånger han har slängt den i golvet. Batteriluckan är trasig så jag har fått tejpa ihop den. Sen på senare tid så har den haft en egen vilja och stänger ner samtal när den själv känner för det. Kan vara lite irriterande, och jag som älskar min telefon vill ju gärna skylla på den jag pratar med. I alla fall så såg jag att alla ICA-stamkunder kunde få köpa en samsung telefon för bara 299 kronor (en samsung är det jag har och jag har som sagt varit himla nöjd med min lilla telefon). Som hittat med andra ord.

Har man småbarn vill/kan man inte köpa telefon för dyra pengar, för små barn älskar att leka med dessa saker. Så det känns som att man vill ha något billigt och om den skulle gå sönder (hoppas inte) så är det inte för en större summa. Är faktiskt jätte nöjd, men som sagt så har jag bara haft den några timmar och har knappt hunnit titta på den än. Inte alls lätt då lille E vill vara med och kika han också (läs kolla hållbarheten).





Jag är en morgontrött mamma

Jag är en person som läser på många bloggar och självklart blir det många "mamma-bloggar". Många mammor är väldigt morgonpigga och orkar göra så mycket direkt på morgonen. Visst har jag ibland också såna dagar, men det händer inte ofta.

Min morgon brukar se ut så att lille E vaknar runt 5 (som är tidigt för dom flesta föräldrar). Jag har börjat ta för vana att ta med mig täcke och barn till vardagsrummet, lägga mig på soffan och slötitta på barntv till Martin kliver upp. Då brukar jag blunda en stund och somnar nästan jämt direkt. Om det är Martins morgon att kliva upp så brukar jag sova till 8-8.30 men inte hinner jag mer på morgonen för det. Morgon betyder alltid så mycket annat. Man ska äta frukost, man måste plocka upp det mesta av sakerna som lille E har haft som projekt att dra fråm på morgonen och jag vill njuta av mitt morgonkaffe. Sen är man nästan framme vid lunch, man ska göra lite mat och har man tur finns det nåt i frysen man kan ta fram och micra. Efter det så ska Edvin kläs på och bytas blöja på för att få komma ut och sova. Sen in och duscha, dricka lite mera kaffe och sen kan jag börja med dagens sysslor.

Många jag läser om städar, diskar, bär ved, bakar och står i hela morgonen. Måste kanske börja äta lite vitaminer eller nåt så att jag också blir en morgonpigg mamma som orkar med mycket på morgonen?

Svordom?

Ibland säger kanske jag saker som inte är passande i lille Es öron?

Idag hos dagmamma satt jag på golvet och pratade med Ragnhild samtidigt som lille E for runt och lekte. Då kom han med en hel näve full med kritor och ger till mig.
Jag: Jäklar va kritor du kommer med.
Lille E: Äklar, äklar, äklar!

Nu är min fråga, är jäklar en svordom?

Ibland tänker jag på mamma...

..som till exempel idag när jag och lille E kom in efter att ha varit ute och lekt. Minns hur mamma alltid ville att vi skulle sopa av oss innan. Man förstod aldrig varför, vaddå snö blir vatten alltså inga värre saker. Idag stod jag och borstade skorna på bron, för jag vill ju inte ha vatten i hela hallen.

Eller som när man gick och tog nya glas hela tiden förstod man inte varför mamma tyckte att det var fel. Ett glas går ju så fort att diska? Nu som vuxen försöker jag leta fram mitt gamla glas på diskbänken, det blir ju mindre disk så.

När mamma tyckte att man inte skulle ta mer mat än vad man orkade. Man tänkte mer, orkar jag inte vill ju hundarna äta det ju. Nu tänker jag på det, för att jag blir ju glad om det blir kvar en portion som man kanske kan frysa in eller äta till lunch dagen efter.

När mamma såg på tv och man ville ha hennes uppmärksamhet tyckte man ibland att det var lite konstig. Mamma gav oss ju nästan jämt uppmärksamhet så varför inte just då? Ibland när jag ser på tv och lille E kommer och vill leka med mig på hans rum önskar jag att han förstod hur mycket jag vill se det programmet som går just då på tv.

Det kanske är först nu i vuxen ålder jag verkligen förstår vad mamma menade...

Stoj och bus

Idag har som sagt Lena och Axel varit på besök. Och det uppskattades av Edvin!

Tror också att han och Axel vände upp och ner på hans rum, precis som det ska vara när ens barn har kompisar här. Just nu ligger en massa potatismjöl på mattan så snart måste jag ta fram dammsugaren och ta bort det.

Men som sagt, roligt har dom haft, småpojkarna våra!

Kompiskram!

Lite "måste" saker idag

Har suttit och pluggat lite nu. Så nu ska jag plocka och dona lite innan jag hämtar lille E hos dagmamma. Kan tänka mig att han är nöjd efter att få lekt med söta lilla Lovis idag. Ett tag sen dom träffades nu och dom vart så glad att se varandra igen!

Började tänka på julkorten nu när jag tog en snabbdusch. ALLA verkar vara färdig med det och jag har inte ens ordnat med lille Es kläder. Jaha, måste ner i tvättstugan sen och hämta upp stjärngosse-linnet som är alldeles för långt och sy upp det. Sen måste jag fara på ICA och höra när dom får hem stjärngosse-strutar och stjärna. Måste hitta ett lämpligt ställa att fota min lille stjärngosse, men tror att jag kommit på ett bra ställe. Vart vill jag inte gå in på, ska komma som en liten överraskning för dom som får julkort. Sen snabbt framkalla och göra korten. Tycker att det är mysigt att ordna julkorten själv, men med det så måste jag handla in lite papper och diverse småsaker att dekorera med. Men allt detta ska jag väl hinna med?

Sen började jag fundera på lille Axel som blir stora killen på fredag och fyller 1 år (vart tar tiden vägen, blir verkligen min Edvin 1,5 år redan?) så födelsedagskort måste ordnas till han. Sen fyller min lillebror 24 år på lördag så ett kort ska fixas till han med. Kanske ska sitta med det ikväll efter att lillprinsen somnat?

Måste först och främst tänka på att klä på mig nu, kamma håret, plocka lite hemma, hämta lille E sen vänta på att Lena och Axel kommer förbi och hälsar på...

Fröken duktig och lilla huset

Tänkte i veckan ta fram fröken duktig och börja fixa lite saker innan jul. Bara 13 dagar innan 1:advent och då vill man vara färdig för att ta fram adventstakar och allt annat.

Så på onsdag hoppas jag att ork finns att ta fram "fröken duktig" så man far fram med sop och kvast och dammar ut allt skräp. Många tror att det är lättare att städa ett litet hus, men där kan jag säga att dom har fel. Vi bor i ett litet hus där alla skrymslen och vrår blir trånga och nästan omöjliga att komma fram med en dammsugare. Man måste smått möblera om varje gång, och då kan ni tänka er hur det är med en vovve som hårar som bara tusan dessutom. Så dammsuga är ett måste varje till varannan dag.

När man möblerat om halva huset så händer det ibland att man måste ta fram skurkäpp och ta bort. Det är ju helt klart lättare att passa på innan man flyttar tillbaka alla möbler. Min lilla "hjälpreda", lille E är såklart alltid med och har en egen liten skurkäpp. Han hjälper till att blöta ner hela golvet så det är lättare för mamma, jag slipper att blöta ner min käpp i hinken.

När det är färdigt är det bara att ställa tillbaka alla möbler på sin plats igen. Jaha, då är vi framme vid dammtorkning. I ett litet hus finns det såklart mindre förvaring. Det slutar ofta i att det ligger saker överallt och ingenstans, saker man inte har en aning om VART man ska förvara. Det är bara att trycka in i något skåp som naturligtvis redan är fullproppat med saker. Jag har nämligen också väldigt svårt att slänga saker, fråga mig inte varför. Men det finns många saker som kan "vara bra att ha". Nog för att dom flesta aldrig tas fram nåt mer utan bara ligger och tar plats så är det svårt.

Är det för sent att önska sig ett större hus av tomten?

Prata i telefon

Har kommit på Edvin när han går och leker med telefon några gånger nu. Han går runt med telefonen mot örat och säger saker som "Heeej", "Mamma, pata mamma", "uuutee" och "pappa, pata pappa"  (Pata betyder prata)

Måste böra gå runt med kameran så jag kan föreviga dom här små söta samtalen...

Massa lek på föräldragruppen

Lite skönt tycker jag att det blivit lite ändring på Edvins schema hos dagmamma, nu kan vi ju vara med dom andra mammorna och barnen på öppna föräldragruppen. Stimulans med andra barn är ju det som tröttar ut små barn bäst!

Roligt också att se hur bra Edvin och Axel har kunna börja leka med. Idag satt dom i det lilla "huset" och lekte. Edvin satt och lekte att han åt mat "mmmm" hörde man då och då därifrån. Axel stod mot bordet med en kastrull, kanske lagade han mat? Gulligt som tusen i alla fall!

Sen såg man tydligt att "små pojkar" aldrig växer upp. Axel och Edvin utfärdade något som såg ut som att dom drog fingerkrok. Sånt ser man ju också lite nu och då med "stora pojkar" med, för där utfärdas det både fingerkrok och armbrytning....

Edvin och Axel
Är det fingerkrok dom kör?



När mamma ligger och vilar...

Imorse vaknade våran älskade lilla prins som vanligt ett tag innan klockan 5 och kunde inte somna om. Vi som har hoppats på att han ska vända sitt dygn så det stämmer in på "vintertid" har fått ett barn som vaknar ännu tidigare. Men det är bara att bita ihop. Och som tur är finns Nickelodeon som börjar sända klockan 5. Så imorse tog jag täcke och liten E med mig och la mig på soffan och tittade på alla barnprogram som gick.

Är såklart trött den tiden och man lyckas slumra mellan varven, Edvin tar tillfälle i akt och vänder upp och ner på hela huset. Klosshinken går han jämt och hämtar och vänder upp och ner på, sina stolar är också upp och ner, halva hans lekrum är ute i vardagsrummet och hundmat ligger överallt eftersom han vill mata vovven. Sen var han imorse alldeles blöt om pyjamasen eftersom han "badat" i hundmatskålen.

Under bara en liten stund så ser det ut som att vi haft en tornado i vardagsrummet.
Men är det inte lite härligt med ett barn som är så ambitiös?

Lite pinsamt?

Satt och tittade på Sanningens ögonblick hoppades såklart att jag skulle få reda på nåt roligt skvaller om Linda Rosing. Men vad jag bedrog mig, hon svarade FALSKT på en sån enkel fråga som Micke hennes ex frågade "ångrar du någon gång att det är slut mellan dig och mig?". Satt och tänkte för mig själv att det är självklart. Verkar vara den vettigaste killen hon varit tillsammans med och så svarar hon -Nej.

Snopet det vart, jag som trode att det var en fråga hon skulle klara, för sånt vet man väl? Inte mycket roligt man fick reda på och så kom det en "slaktar-kvinna" ut som nästa person. Kanske man får reda på nåt roliga om henne i alla fall?


Snowracer!

Idag har vi varit ute på en liten utflykt men snowracern.
Edvin verkligen älskade det! Småfnissade och skrattade direkt.
Det var absolut inte det bästa föret, men en liten backe lyckades vi komma nerför i alla fall. Men det gick inte alls fort, men kanske är det lika bra? Edvin kanske inte uppskattar jätte höga farter än?

När vi gick hem sen så somnade Edvin!
Inte alls konstigt om man tänker att han vaknade klockan 4 imorse och inte kunde somna om.


Lycklig son!

Älskar dessa dagar

Lille E sömnig....


Nattinatt!

Nu ska jag gå till sängen och läsa min bok som är så spännande.

Imorgon blir det familjedag med pulkåkning.
Ska bli spännande att se vad lille E tycker om det!

~Godnatt~

Lille E dansar till "Postis Per"

Lille E sitter trött på kvällen och titta på "Postis Per" och som ni
ser diggar han detta barnprogram!



En heldag med sina morbröder

Idag har vi varit på viken hos Anders och hälsat på. Morbror Kenner och Jonna kom hem och bjöd på en sen födelsedagstårta åt Anders. Senare kom även mobror Tommy, Karin och Albin.

Edvin har verkligen varit ett barn som har haft myror i rumpan hela dagen. Så spännande att utforska allt som inte är upptäckt än, det vill säga alla skrymslen och vrår på viken. Mattor är något nytt för lille E med då vi bara har en matta, och det är bilmattan på hans rum. Så som den lilla ordningspolis han är så for han och slätade ut alla mattor som var lite vikt.

Tårtan tyckte han var helt ok (han har aldrig varit stormförtjust i det) men hallonen var otroligt goda och passade hans smak direkt. Han skyndade sig att äta alla mina hallon, sen tyckte dom andra att det var ganska gulligt så han vart som en liten duvunge i en park som alla ville mata.

På viken finns också ett skänkskåp som det inte finns några saker i. Som bara står i köket, vi kom på att det är en perfekt plats att förvara leksaker i. Edvin tyckte mer att det passade som en koja, för han rev ut alla leksaker och kröp fnissande in i den!

När vi kom hem efter att också ätit en massa pizza som Anders var snäll och bjöd på och tittat på hockey (ok är man mamma till ett litet barn blir det inte mycket tittande, man får springa runt och roa sin son istället) så somnade Edvin  först i bilen, när jag sen tog ut han så vaknade han förstås för att sedan somna stående i hallen. Behöver jag berätta att min son är en slagen hjälte?


Spanar på ekorren och käkar ostkrokar

Busar i sin nyhittade koja!

Och lille Albin som har upptäckt hur god hand han har

Nya vinterskor både till lille E och mamma

Igår var jag och hämtade ut mina vinterskor som jag beställt. Vart jätte nöjd, dock var dom lite stor men jag hade beställt en storlek större eftersom jag vill få in mysiga tjocksockar när vädret blir kallare.

Var och skulle köpa skor åt Edvin igår med, han har ju som jag skrivit förut växt ur sina. Var i på skoaffären här på byn och såklart hade dom inte den storlek vi skulle ha. Bara storleken över och under, är inte det typiskt? När jag sen kom hem så såg jag att vi hade ett missat samtal från skoaffären så jag åkte in dit idag och skulle kolla vad dom ville. Och hade hon inte hittat fram en känga i storlek 25! Gissa va glad jag blev, så nu kan lillprinsen gå med tjocksockar i skorna även han också nu när vinter kommit!



Dessa har Edvin fått fast svart/grå

Vem där?


Detta är en vanlig morgon hemma när man ska klä på Edvin.
Han verkligen passar på att få busa lite. Hellst tar han med sig alla kläderna och springer och gömmer sig i sin borg.
Men han är ju så söt när han sitter där inne och fnissar!

Vem gömmer sig i borgen?


.. Aha... Ett litet busfrö!


TITTUT!

Snö!

Det snöar idag med och mer än vad det snöat dom andra dagarna.
Jag är väl inte världens vintermänniska, men fick helt plötsligt en längtan att gå ut och leka med Edvin.

Tror bestämt att vi ska dra på oss vinterkläderna sen och gå ut och leka!

Idol

Först ut var Kevin, hade höga förväntningar på han som han inte alls lyckades komma upp till. Men helt ok ändå, killen kan ju i alla fall röra sig på scen.

Robin E kom ut och sjöng. Kanske var det ok, men tycker fortfarande att han är tråkig. Satt mest och funderade på om vi ändå inte hade nåt gott i skafferiet.

Robin B sen, satt sig på en stol och sjöng. Kanske var det bra, för annars kan man inte koncentrera sig på annat än hur stel han är. Idag sjöng han en jätte bra låt, och gjorde det hur bra som hellst!

Lilla söta Johan Palm härnäst. Varför gillar jag denna lilla kille? Tror mer att det är hans charm, för idag gjorde han ingen bra sång.

Alice var kanon ikväll! Men det är hon alltid. Klarar alla teman hur bra som hellst! Visst att hon tappade bort lite text, men vad gör det när hon gjorde det med stil!

Anna är du verkligen bara 16 år? Sjunger SÅ himla bra så man bara vill höra mer mer mer! Min favorit idag!

Sen duett-duellen håller jag helt klart med juryn att Kevin och Anna var bäst! Och vilken kanonlåt dom valde. Känner att jag måste se dirty dancing nån dag. Minnas när man var 13-14 år och umgicks med Malin varje dag och tittade på denna film.

Väntan..

Sitter och väntar att Idol ska börja. Få se vad våra idoler har att bjuda på ikväll.
Som sagt så har jag ingen "super-favorit" men det lutar nog mot Kevin som verkligen kan sjunga och är duktig på scen överhuvudtaget.
Vet att jag kommer att trampa på många fötter när jag skriver detta men jag hoppas att Robin B eller Robin E (Sorry, vet att denna kille kan sjunga men jag tycker att han är  så jobbigt tråkig). Men mycket kan hända och även den bästa kan åka ut.

Kommer med min sammanfattning av kvällen sen.

Måste gå och duka fram lite gott som jag kan mysa med framför tvn!

Kusinerna

Lägger in ett litet filmklipp på Edvin och Albin från idag.
Edvin surrar på (som vanligt) och Albin verkar gilla det!



Kusin Albin

Idag har vi varit och hälsat på "mobbo" Tommy, Karin och söte lille Albin.
Lille Albin som fått en ny fin babysitter uppskattades av båda småpojkarna. Lille E var nog måttligt avis att han inte kunde sitta i en sån rolig sak som både vibrerade och spalde musik. Dessutom fanns det en hel del fina leksaker som man kunde leka med.

Det hela slutade med att när jag gick och bar lille A så fick vi helt enkelt ställa undan den, för Edvin hade bestämt sig för att han också ville sitta i den. Han har ju kommit upp i den "stora" åldern att han är för stor för såna roliga saker nu.


Edvin håller på att utforska den fina babysittern


Lille Albin i sin fina nya body

Trött son, trött mamma

Inatt har Edvin haft en till orolig natt. Han vaknade klockan 4 och kunde inte somna om sen. Låg och vände och vred sig ett tag, men strax innan klockan 5 tyckte han att det var morgon. Så det var tv med barnprogram som fick roa han. När vi sen for upp till dagmamma så somnade han i bilen, måste poängtera att det är en bilfärd på ca 5 minuter. Sen hade han somnar nästan på en gång hos henne.

Nu är han trött igen, så det blir nog en tidig kväll för min prins. Måste också berätta för den som undrar att vällingen var uppdrucken imorse. Så det blir att han får fortsätta att dricka sin kvällsvälling ett tag till plus att han får ha sin lilla nattlampa. Problemet där är att vi måste köpa fler uppladdningsbara batterier. Blir väldans dyrt med batterier annars...

Den gravida mannen - gravid igen!

Alla vet säkert vem jag pratar om, den gravida mannen som är en kvinna egentligen. "Han" som har en fru som inte kan få barn efter en operation. Dom som fick barn i juni. Och nu ska dom ha barn igen!
Lika spännande som läskigt....


Ser det inte lite fel ut?


Du kan läsa om artikeln här.

Ny favorit?

Edvin har fått en ny favorit nämligen Postis Per. Han sitter och tittar på det barnprogramet varje morgon.
Har fått hem en leksakskatalog och fastnar hela tiden vid "postis Per-leksakerna" och säger "Peppe" när han tittar på dom. Så nu vet vi en till julklapp som vi måste köpa till han.


Vinn presentkort på 300 kronor!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos småtting.se i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!!


Sanningen bakom GÖMDA?

Sitter här och surfar runt som vanligt när pojkarna mina sover. Hittade en blogg av Monica Antonsson som skrivit en "uppföljare" till Gömda. Det som skiljer böckerna åt är att dom första böckerna inte är "sanna". Denna version påstår sig vara sann, men kan man vara säker på det? Spännande kommer det att bli att läsa denna bok. Kanske kommer denna bok bli en av årets julklappar?




Mia - Sanningen om Gömda
av Monica Antonsson, 2008
Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara.
Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank.
Mia gick i specialklass hela sin skoltid och fick 2,7 i snitt. Det räckte till ett jobb på en lunchbar. Från 1983 levde hon nästan helt på social bidrag.
Mia har kostat skattebetalarna miljoner.
Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders utan chilenare. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han.
Inte Mia.
Hon och barnen hade inte behövt gömma sig.
Kommer i december 08


Säkra för det osäkra

Nu när jag la Edvin för natten så gjorde jag både välling och la fram en nattlampa. Nattlampan har jag haft som ett litet projekt idag att leta fram. Det är någonting jag fått från goboken en gång, men mest bara legat och absolut inte blivit använd för sitt ändamål. Minns när vi fick den så hade lille E en period då han inte kunde somna själv (denna period var dock inte lång som tur var) och då var det bra med denna lilla lampa man smidigt kunde tända och släcka. Men den fungerade inte nu så jag fick ta isär den och upptäckte till min stora lycka att det bara var batterina som var slut. Dessutom var det "normala" batterin i den någonting som vi alltid har hemma. Så nu har han mysigt inne i rummet.

Han var så trött nu ikväll, satt i famnen och myste som han alltid gör när han är trött. När jag frågade han om han ville gå och sova sprang in i vardagsrummet och vinkade och gav Martin slängpussar (som han alltid gör när han ska säga "gonatt" till pappa). Nu sov även Martin väldigt gott på soffan så han märkte aldrig detta.

När jag la han så kom han springades med en av sina böcker, så han la sig och tittade i den innan han somnade. Ska bli spännande att se OM han druckit upp sin välling imorgon eller om flaskan står orörd. Det återstår att se...


Hoppet finns!

Jag har en önskan, en sån där liten önskan som man blir glad oavsett vad det blir. Den önskan är att nästa barn vi får ska vara en dotter. Men nu har jag en sambo jag älskar, men kommer från en familj där det bara föds söner. I tre generationer har det bara fötts pojkar och detta sen Martins farmor och farfar gifte sig. Dom fick 4 söner, och dom sönerna fick i sin tur söner som i sin tur.... Ja ni fattar.... Känns som att jag och Martin också bara kommer att få söner, och visst det ska man inte tacka nej till. Man blir ju glad vilket kön det än blir på ett barn, det som är viktigt är ju helt klart att det är ett friskt barn. Men som alla andra mammor så finns det en önskan.

Nu imorse fick vi reda på att Edvin fått en till liten tremänning, som blev en liten flicka! Så himla roligt för Thomas och Anna och framförallt Ture som äntligen blivit storebror. Och som sagt, roligt för mig som ser ett litet hopp att kanske en dag att Edvin får en lillasyster?


En liten kusin

Fick ett mms från min käre storebror idag på deras lilla bebis som ligger i magen. Dom har idag varit på UL och allt var bra. Datum stämde med, så beräknad dag för att Edvins kusin kommer ut är den 17 april. Så himla mysigt härligt att en till liten släkting är på gång! Men jag känner att jag måste studera UL-bilden nästa gång jag är och hälsar på dom eftersom det inte syntes så bra i min mobil.

Edvin låg och sov nöjt i vagnen när jag kom och skulle hämta han. Efter en natt utan bra sömn så var han väl helt slut, och det också att han var vaken lite längre än vanligt. Nu är han pigg som en liten lärka och lekt med den radiostyrda hellikoptern med pappa. Måste verkligen försöka filma när han ska köra den, för samtidigt som han tycker att den är spännande är han lika rädd. Synen är så himla söt när han står med kontrollen i handen, startar igång hellikoptern och springer för brinnande livet. Det är verkligen en skräckblandad förtjusning han hyser till denna lilla leksak!


Lindex

Sitter nu och äter en tvätt äkta "tonårslunch" bestående av cocacola och en smörgås. Många år sen nu man åt en sån lunch och det var faktist ganska skönt att slippa göra någon mat överhuvudtaget.

Surfade in på Lindex för att kika på lite kläder och hittade (som alltid) en massa fint till min lille prins. Han skulle snart behöva lite nya byxor eftersom hans ben vuxit så mycket nu. Få se vad tomten kommer med på julafton...


Biltröjor älskar han!
Lätt att få på han om han är på tjurhumör, och så älskar jag den blå färgen!



Snygga stuprörsjeans.
Jätte tuffa på en liten kille!



Härliga velourbyxor är toppen basplagg.
Passar lika bra som hemma-mys-plagg som ett dagisplagg.
Dessa tror jag absolut att jag ska investera eftersom jag gillar när det är mudd längst ner.



Härlig flanellpyjamas för kalla nätter.
Ser underbart mysig ut!
Perfekt på ett litet barn som hellst sparkar av sig täcket...

Godmorgon?!

Inatt har vi inte haft nån bra natt här hemma jag och Edvin. Lille E vaknade runt 2 först och Martin var och hämtade in han till våran säng. Sen låg han och vände och vred på sig och som vanligt är det på min sida han ska sova. Resultatet vart att jag inte heller kunde sova. Man märkte att han var jätte trött men inte kunde komma till ro. Hittade ingen riktigt bra sovställning. Ena minuten låg han på sidan, sen la han sig på rygg för att tredje gången lägga sig på min mage. Efter ett tag så ville han kliva upp och jag var ganska säker på att klockan var 5 så jag tog med mig Edvin och täcket och tänkte lägga mig ute på soffan. Såg då att klockan bara var 3.40. Jaha, det var bara att gå och lägga sig igen, men det var som att Edvin vart lite mer lugn med vetskapen att klockan inte var mycket och att det inte var någonting att så på tv. Han somnade på magen efter en liten stund.

Sen när han vaknade igen innan 7 så var det min tur att kliva upp med han. Kännde mig mer eller mindre som en zombie, vi åt frukost och kolla på Vakna på tvn. Sen när Martin klev upp så gick jag och la mig på soffan och somnade nästan omedelbart. Sen har jag sovit till för en liten stund sedan. Tro bara hur Edvin orkar med denna dag hos dagmamma?


Insider

Satt och såg på Insider ikväll. Vart väldigt illa berörd då det handlade om djursex. Men samtidigt känns det som ett väldigt bra ämne att ta upp så att det blir uppmärksammat hur dåliga lagar det finns kring detta. Kanske får detta upp ögonen på folk och att det händer någonting.

Förstår inte att det finns människor som kan göra saker som dom tog upp. Dom berättade om en liten ponny någon hade förgripit sig på, sen skurit sönder den inuti med något vasst. Dom hittade DNA i boxen så dom har hittat den "skyldige", men även om han åker dit på det kan man fundera på vad det blir för straff? Han nekar förståss, påstår att någon tagit några använda kondomer under hans säng och hällt det i boxen. Hur dålig ursäkt är inte det?Hur kan han överhuvudtaget uttala sig så dåligt för han fortsätter meningen med "jag är ju inte dum, jag skulle aldrig göra en sån sak". Dum är nog det snällaste jag skulle kunna kalla honom.

Är det meningen att det INTE ska finnas några lagar och riktiga straff kring detta? Är det så att man måste kunna bevisa att det som blivit förgripen att den mår psykiskt dåligt? Förr vart man dömd till döden, nu får man på sin höjd ett kort fängelsestraff.

Detta är ett ämne man inte alls tänkt på ska vara ett större problem. Men det ÄR det och det blir bara vanligare och vanligare. Polisen gör för ovanlighetens (ironi) skulle ingenting. Dom som var med i programmet och haft djur dom hittat på morgonen blödande och skadade har inte fått nån hjälp. Det är  ingenting som är "akut" att undersöka. Så himla skrämmande och otäckt!

Fler hästägare har ordnat larm på sina stall, men är det verkligen dit världen är på väg? Det är inte nog med att man inte kan gå själv i mörka gränder ensam eller att man måste hålla koll på sina barn så att inte någon skadar dom. Nu måste man låsa in sina djur så ingen pervers människa går dit och förgriper sig på det stackars lilla djuret.

Man får hoppas på att dom skriver mer "lättolkade" lagar (mannen från jordbruksverket ansåg att det var det som var problemet, men alla förstår väl ändå HUR fel det är?) så att det blir en ändring! Själv tror jag inte att det är luddiga lagar som gör att det blir fler såna här händelser, tror mer att det är en sak man kan komma undan med lätt. Ett djur kan inte tala, ett djur kan inte berätta om den mår psykiskt dåligt, ett djur kan inte vittna i en domstol och det spelar ingen roll för det finns ändå inget riktigt straff för dessa monster!

Mörkrädd?

Edvin har dom senaste kvällarna gråtit när man lagt han. Det är inte alls likt han som brukar vara jätte nöjd med att få lägga sig för natten efter en hel dag med bus. Jag själv har förknippat det med att eftersom vi testat att sluta med välling (8 gånger av 10 ligger flaskan orörd på morgonen så det känns lite onödigt). Detta är 3:e kvällen och det är andra kvällen med gråt och ikväll ropade han även efter mig. Alla mammor vet vilken stress det blir när ens lilla barn ligger och ropar förtvivlat efter en.

Efter att han fått ropa efter mig en liten stund plus att han kastat iväg nappen så gick jag in, tände lampan och frågade om han ville ha en flaska. Till svar fick jag ett skratt vilket betyder att jag har rätt om vad han vill. Lämnade han med lampan på och han var tyst hela tiden medan jag kokade vällingen. Fick för mig ett tag att han kanske hade somnat, men när jga kom in på hans rum satt han i sängen med sina 2 nappar i händerna. Gav han flaskan och skulle gå ut och släcka lampan då han börjar gråta igen. Tänder lampan igen och han blir mitt nöjda barn igen och är det fortfarande. Får gå och släcka lampan efter att han somnat istället.

Är min son mörkrädd? Han har aldrig varit det förut, det har varit tvärtom då han ska ha kolsvart inne på rummet. Vi har till och med fått investera en mörkläggningsgardin bara för att få riktigt mörkt och mysigt. Men kanske det är dags att investera en nattlampa istället?



Kanske är dags med ensån här liten sak?

Gangstar

Hittade jätte fina barnkläder på Gangstar. Har aldrig hört talas om dom förut, men hittade en massa fint som jag skulle vilja haft till min lilla E.




(klicka på bilderna så blir dom större)

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Lena

1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

  1. Vårdbiträde
  2. Hygientekniker (finare ord för städerska)
  3. Servitris

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

  
     1. Bravehart
     2. Dansa med vargar
     3. SATC - Sex and the city The movie
     4. Trollkarlen från OZ


3) Fyra städer jag har bott i:

  1. Ramsele
  2. Sollefteå
  3. Örnsköldsvik

4) Fyra tv-serier jag gärna ser:


     1. Desperate housewife
     2. Prison Break
     3. Lost
     4. Grays anatomy


5) Fyra ställen jag vill åka till:

  1. Thailand
  2. Kina
  3. New York
  4. Kina

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

  1. Familjeliv.se
  2. Blocket.se
  3. Hotmail.com
  4. Blogg.se

7) Fyra favoriträtter:

8) Fyra ställen där jag trivs:

  1. Hemma
  2. Hos mamma
  3. På viken i mitt barndomshem
  4. På myrdalen

9) Tre bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna
Vicky
Camilla
Anki


Min medhjälpare

Jag har en liten medhjälpare, en som alltid följer med och hjälper mig. En som säger "häppa mamma" (betyder hjälpa mamma) hela tiden och är världens sötaste. Min lilla medhjälpare kan man skicka iväg och lägga tillbaka saker, tända lamporna i soffan och han säger till om det ringer när jag dammsuger (hör inte telefonen då halvdöv som man är). Han är faktiskt VÄRLDENS sötaste och raraste medhjälpare (måste lägga till att han är den duktigaste med).

Ute lek

Idag är det hur härligt som hellst ute. Så vi drog på oss vinterkläderna lille E och jag. Lekte och donade på ute. Känner att man har barnasinnet kvar så fort man ser lite is som knastrar så där roligt under fötterna. Så det roade vi oss med massor jag och Edvin.

Men efter nästan en timme så vart min lilla morgonpigga solstråla jätte trött. Skyndade oss in och skulle göra lunch, men prinsen han somna innan det vart klart. Så nu sussar han gott i mamma och pappas säng. Lite förvånad eftersom det inte är ofta han sover inne, han är ju som sagt en "ute-kille" som vill ligga ute i vagnen och sussa på dagarna.


Mammas goding!




Ännu en tävling!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300kr hos A-BAY i Tant Ulrikas blogg.
Var med du oxå!

"Kasta"

Idag har Edvin roat sig med att (som vanligt) leka i hundmatskålen. Eftersom Martin har farit till sel och tagit vovven med sig så hade han ingen att mata. Istället kunde man slänga iväg dom samtidigt som man ropar "kasta". Och det är till och med mycket roligare än att mata hunden. Men jag vet inte om jag tycker att det är lika roligt med en massa hundmat överallt och ingenstans. Men det är smällar man får ta när man bor tillsammans med ett litet busfrö..



Gratis mode

Gratis mode vem vill inte ha det?
Ännu en sida som man ska samla poäng, men helt ok eftersom man kan samla till presentkort från olika ställen.





Gå in här och registrera dig här

Mobbo Tommy

Idag när jag skulle hämta Edvin hos dagmamma så dök "mobbo" upp där helt oväntat. Han har varit till solle med lille Albin och när han for hem så upptäckte han att han glömt nycklarna, som tur är har han en snäll syster som även ställer upp som nyckelvakt.

Edvin tyckte att det var hur roligt som hellst när "mobbo" kom och därför kunde han inte tänka på någonting annat, dagmamma fick inte ens en vink. I vanliga fall brukar hon få en massa slängpussar, men inte idag. Mobbo är mycket viktigare.

For sen vidare hem till han där det vart fika och en massa bus. Karins gamla gunghäst är en favorit. Så charmig när han sitter på den och säger "gung gung".


~Lycka~

Hopp hopp!

Min söte lille son har för ett tag sen lärt sig hur man hoppar.
Så himla söt när han försöker ändå nerifrån tårna...




Lilla prins bus

Jag har varit glad att vi har ganska "barnvänliga" köksstolar ur den synvinkeln att dom inte är lätt att dra efter golvet om man bara är ett år. Alltså, inget barn som klättrar och far överallt efter alla bänkar i köket. Det är ju jätte barnvänligt för man slipper tänka på att vassa knivar ligger och dräller på diskbänken för våran älskade son når dom ändå inte.

Men nu är ju barn väldigt påhittiga och kommer med lösningar på det mesta. Det spelar ingen roll att dom bara är ett litet barn, problem är till för att lösas!

Edvin har en klosshink som han kommit på är bra till mer än bara att ha sina klossar i. Den är lätt att bära runt OCH man kan använda den som pall. Vårat hem är inte så barnsäkert längre. Nu är det bara att gömma alla vassa saker på bänkarna.


Get Funky

Fick en kommenter från en tjej som har en webbutik med kläder. Var inne och kikade och det var kaxiga kläder med mycket attityd!



 


Damtröjor.
Dessa 3 tycker jag verkligen om
Men det fanns självklart kläder för barn med, hittade lite som skulle passa lille E med




(klicka på bilderna för att få dom större)
Allt finns hos http://getfunky.spreadshirt.net

Utmanad

Hittade en utmaning som jag tyckte var lite rolig. Har liten paus från mitt pluggande så det passar ju fint tycker jag!

De regler som gäller är :
-
Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. 
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Sju saker om mig:

Jag är otroligt glömsk av mig, ett litet släktdrag tror jag. Kan glömma det mesta har till och med glömt min förra hund utanför en mack engång så att han som stod i kassan fick ropa efter mig. Otroligt pinsamt, men det är såna saker som händer mig ofta.


Jag
snusar lite mer än vad jag vill erkänna. Känns lite okvinnligt att ha denna last och jag är lite arg på mig själv att man en gång varit "ung och dum" och överhuvudtaget börjat. Men det var som sagt lättare att börja än att sluta.


Jag är otroligt dålig på att ringa till folk. Vet inte vad det sitter i, men det är absolut inte för att jag inte tycker om att prata i telefon. Det sitter mer att man ska ta sig tid. Känns som att det är så mycket annat hela tiden.


Jag börjar bli lite bebissjuk efter att alla (som det känns i alla fall) i min närhet är gravid. Men vet inte om jag är så pass bebissjuk så att jag orkar vara gravid i 9 månader just nu, skulle vara en annan sak om man kunde få en bebis med storken.


Jag tänker på Edvin hela tiden. Att bli mamma är det ABSOLUT bästa jag har gjort. Även dagar som man är mindre munter så kan denna lilla människa få mig glad. Älskar alla hans små egenheter och busstreck, han är min stora stolthet i livet.


Jag drömmer om ett eget hus med ladugård. Skulle vilja ha lite djur som får, getter och höns. Har till och med så stora drömmar att jag läst det mesta om höns. Jag kan inte släppa tanken om hur mysigt det skulle vara att gå ut på morgonen och plocka ägg och sköta om dessa fjärderfän.


Jag älskar att shoppa. En av mina stora passioner i livet. Tyvärr så är det pengar som hindrar. Och numer är det sällan jag spenderar mina pengar på mig själv, tycker att det är mycket mer roligt att köpa kläder och saker till Edvin....


Jag utmanar: Linda (http://c0mmentarius.wordpress.com/), Lena (http://axelsmamma.blogg.se/), Karin (http://albinsmoder.blogg.se/), Vicky (http://victoriagt.blogg.se/), Malin (http://familjenfrestadius.zoomin.se/blogg.html), Camilla (http://camilla82.bloggagratis.se/) och sist men inte minst Maria (http://marras.bloggagratis.se/)


Ac/Dc

Hittat en sån himla tuff tröja som skulle passa fint på Edvin!
Tröjan kommer från http://www.melike.se




Vinn ett presentkort på 400 kronor!



Jag tävlar om ett presentkort på 400kr att handla för hos
MiLike i TantUlrikas blogg. Tävla du oxå!

Morgonmys

Morgonmys har jag och Edvin haft på morgonen. Han vaknade som vanligt tidigt (vet inte alls när eftersom Martin var den som klev upp med han) och jag sov till 7 då Martin kom in och sa att han skulle fara på jobbet. Men sen låg jag kvar i sängen och drog mig till strax innan 8. Underbart härligt var det och Edvin sprang mellan sängen och tv, han ville inte missa Postis Per eller vad det var för barnprogram som gick. En puss eller en kram fick jag varje gång han kom till sängen också, och en mammas hjärta smälter varje gång.

Nu är Edvin hos dagmamma. Och jag, ja jag sitter som vanligt och ska plugga....


Lippe och Edvin tittar på nåt väldigt intressant.
Lippe hoppas nog mest på att det är nåt ätbart!

Längtar

Sitter här och surfar runt. Är ensam vaken då mina pojkar sover gott. Jag själv var så himla smart att jag la mig och sov på eftermiddan så nu är man pigg som en liten lärka. Tror också att alla som jag känner hade ringt mig medans jag sov som mest. Kanske dom kände på sig det och gjorde det som en liten artighetsssak?

Kom på att nu är det inte länge kvar till advent. Jul är ju den absoluta favorithelgen. Och jag brukar inte vara sen att pynta hela huset, det gör jag direkt på advent. För hur härligt mysigt är det inte med alla tomtar, nissar, ljus, ljuslyktor och stakar överallt? Men sen är allt lite jobbigare när allt ska bort. 

Men samtidigt är det med lite panik jag kommer ihåg det. Inte många julklappar alls har jag handlat, och som studerande med CSN-bidrag är man inte världens rikaste kvinna. Men det brukar lösa sig på något vis, så jag hoppas att det gör det även nu. Det är väl nu man ska försöka vara optimist och tänka "huvudsaken jag har tak över huvudet och mat för dagen"?

Hittade iaf en massa roliga saker som jag lägger in på Edvins önskelista till tomten:




Istället för en hoppboll finns denna underbara hoppko hur underbart söt är den inte?




Och självklart vill min underbara lille son ha ett fint flygplan


Sakerna hittade jag på http://www.kiddoz.se

En till tävling

Var med och tävla om jätte fina smycken till ett värde av 300 kronor.


"Jag tävlar om ett valfritt smycke hos
Dreams of Pearls Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"





Tävling!

Var med och tävla om en jätte fin paketkalender

Kika in till Hemma hos Klara där kan du vinna en paketkalender från butiken www.klarafardiga.com



Pappa har traktor...

Lite intressant hur ett barn på 17 månader ser på saker.


Nu är han inne i en period då så fort han ser en traktor så säger han "pappa". Inget konstigt med det eftersom Martin ägen en traktor och är intresserad av dom.
Idag när han såg en dammsugare hos Bertil pekade han på den och sa "mamma". Inte heller konstigt eftersom det är jag som sköter den mesta städningen hemma....

Myrdalen i sikte

Idag ska vi till myrdalen och hälsa på "gamlegubben Larsson". Han har ju kommit hem från sjukhuset nu och vill så gärna träffa Edvin, så det är självklart att vi ska dit en sväng och hälsa på.

Det var min tur att kliva upp idag, och med andra ord Martins tur att ha sovmorgon. Men Edvin sov ganska länge vaknade inte förens tjugo i 6 och det är ganska ok. Klev upp, tog med mig täcke och kudde och la mig på soffan och myste framför barn-tv. Men jag måste somnat ett tag, för när jag vaknade hade Edvin tagit sitt mjukdjur (som vi har döpr till gammel grodan vet inte alls varför för det är inte ens en groda) och lekte med den. När Edvin leker med sina mjukdjur så är det att han ska byta blöja på dom, och då måste man ju ha tvättlappar. Tvättlappar över hela soffbordet och en nöjd son som stod och lekte, en sån himla söt syn!

När Martin klev upp efter att vi ätit frukost så ville Edvin absolut leka med pappas radiostyrda hellikopter, så det är det pojkarna har roat sig med på morgonen. Edvin själv är faktiskt duktig på att styra den lilla saken, och han älskar det! Tror absolut att han kommer att bli en liten pilot, för han pratar (på sitt egna lila språk) om flygplan. Ofta kommer han dragande med sin fordonsboken, pekar på flygplanen och härmar dom.

Funderar starkt nu på att ta fram skurkäppen och skura lite. Är riktigt behövligt, hellst i köket och då främst under Edvins matplats. Där kan man finna lite smått och gott. Varför ska såna saker vara så himla trist?

Grattis pappa!

Idag är det farsdag en dag för alla pappor. Martin har fått ett litet lottpaket av mig och Edvin, kanske inte världens mest roliga och mest genomtänkta present. Men det är nåt som alltid uppskattas. En present som räcker ett tag då det var 7 lotter som han ska sitta och skrapa ikväll. Hoppas på en liten vinst, kanske bjuder far oss på en resa?

Ska fira med att bjuda Anders (min "pappa") och svärföräldrarna på middag och tårta. Så det är mycket att stå i nu. Smet iväg från mina sysslor en liten stund för att skriva lite här. Edvin ligger och sover ute och Martin är på besök (han har jour i helgen). Potatisen står på spisen redo att skalas, och köttfärsen ligger redo för att stekas. Tårtan ligger och drar in allt den goda fyllningen för att sedan täckas med grädde. Golvet står redo för att dammsugas. Som ni hör finns det en hel del att göra idag.

Men som sagt så är det ju PAPPAS dag. Far ska få sitta still och bli bjuden och mor ska servera, men är det inte lite så varje dag? Men just idag gör vi det utan protester för det är ju fars dag.


Far och son

Sammanfattning av denna lördag

Eftersom jag inte skrivit något förut idag så tänkte jag sammanfatta denna dag...

Klev upp strax efter klockan 9 och som många andra dagar började jag inte som en sol utan mer som ett åskmoln. Det är faktiskt inte bara min älskade sambo som lider utav detta, för mig är det minst lika jobbigt att måste börja dagen på fel sida.

Tommy, Karin och söte lille Albin kom förbi. Edvin och jag var inne på toaletten när dom kom. Jag stod och sminkade mig och Edvin stod på toaletten och lekte med spolknappen. När jag sa till Edvin att morbror Tommy kom så ropade han rakt ut "mobbo", halvramlade ner från toaletten, kom upp på benen och sprang ut till köket för att titta ut genom fönstret.
Vi gick en liten sväng och små pojkarna somnade omedelbart. Sen in för att spela plump, minns förut när vi spelade det nästan varje dag. Nu är det länge sen, men som sagt vi växer upp blir mer vuxen och med det innebär att det finns mindre tid. Måste lägga in en liten komentar om det var JAG som vann!

Edvin sov inte alls länge, vaknade redan efter en timme. Han brukar i vanliga fall sova 2-3 timmar, men det kanske var sällskapet inne som han inte ville missa? Albin sov i nästan 3 timmar tror jag. Skönt när han har lite sömn att ta igen fasters lille sötnos...

Efter middag och allt bestyr kring det gick jag och Martin och hälsade på Henrik och Maria. Dom är inte bara våra grannar utan Martin och Henrik är ju också kusiner. Maria visade lite bebiskläder hon köpt från USA och det var så att man bara hoppas att dom får en liten flicka. Så fina klänningar och kjolar. Sen drack vi lite kaffe och Edvin åt en massa kakor som det lilla kakmonster han är.

Nu är vi hemma, Edvin somnade omedelbart i sängen. Jag har diskat undan middan, städat undan från köksbänken och dammtorkat lite. Imorgon blir det storstäd på morgonen eftersom vi bjudit hit Anders och svärföräldrarna på middag. Så det är en massa bestyr med det, måste hinna handla och göra tårta med. Men det kommer säkert att bli jätte trevligt!

Just nu sitter jag i tvsoffan med min pyjamas som jag fick av Karin. Så härligt att bara ta det lugnt och inte göra annat än att kika runt på datorn lite samtidigt som man slänger några blickor mot tvn...

Idol sammanfattning

Johan - Var bra ikväll tycker jag, han har blivit mycket bättre. Fast jag har alltid gillat denna lilla rock-kille. Sen sjöng han en av mina favorit sånger när jag var liten. Alice Cooper - Poison...
Lars - Trode att han inte skulle sjunga så bra som han gjorde. Lät ju jätte bra!
Anna - Bra låtval. Hon låter som Cher gör och hon är så himla bra.
Robin B - Nej, detta fungerar inte för mig. Alldeles för lamt och tråkigt. Ingen scenkänsla och visst, han rörde sig men man ska väl kunna röra sig bra också? Sen tycker inte jag att han kan sjunga heller....
Robin E - Denna kille gillar jag inte. Han kan sjunga det är inte det, men hur tråkig är han inte? Man glömmer han så fort han går av scenen.
Alice - Liten tjej, liten röst men det vart väl ganska bra?
Kevin - Killen äger! Hur kanon duktig som hellst! Scenkänsla och kan ju röra sig hur bra som hellst. Är en stjärna och jag hoppas och håller tummar och tår att han kommer att stå som vinnare när denna säsong är över!

Överlag så var detta en kanonkväll. Svårt att tippa på VEM som kommer att åka ut ikväll. Kanske är det Lars för att många inte tycker att han förtjänar att vara kvar eller kanske någon av dom 2 Robin?

Gillade temat Rock! Borde var det varje vecka tycker jag!

Lars Eriksson

Många tycker att Lars Eriksson i idol ska åka ut. Det kan jag hålla med om till viss del. Men inte för den anledningen som andra tycker, att han ska åka ut för att han "missbrukar" sin plats. Jag tycker att denna kille är sjukt bra, han är en artist MEN han ska sjunga sin musik. Han ska inte bli någon "slav" för tv4 som ska sjunga låtar som andra bestämmer att han ska sjunga. Han har en helt klart egen stil och det är den han ska köra på och inget annat. Sen tycker jag att han var väldigt humoristisk i förra veckan.

Såg en intervju med han på aftonbladet där han sa att han inte ville förknippas med idol. När reportern frågade om det inte fanns något annat sätt att komma fram i rampljuset och bli känd så fick han svaret "vad ska jag göra då? Ska jag ställa mig på en krog och sjunga, eller ska jag skicka in skivor till producenter som ändå inte hör av sig?". Så himla bra svar enligt mig. Han är en kille som kan sjunga, en kille som vill sjunga och bli en stjärna. Men han har redan gjort allt det där och vart någonstans får man bättre och större reklam än i idol?

Att bli artist är någonting som idag säkert är hur svårt som hellst. Vad har man för garanti att producenterna överhuvudtaget lyssnar på det man skickar in? Och om man inte kan nå fram till dom, hur ska man då gå till väga? Och vill man verkligen vara under någon som ska bestämma låtar till en när man vet vad man vill sjunga?

Nej som sagt, Lars jag är på din sida! Kör på, gör din grej för den gör du så bra!





Som sagt så börjar idol snart. Ska lägga mig unde filten, dricka ett glas vin och njuta av denna fredags kväll. Min favorit är nog Kevin han är ju hur bra som hellst! Och vem har lärt han sån bra svenska?

If I were a boy

Dagens låt
Beyonce - If I were a boy




Nya skor igen?

Det var inge länge sen jag köpte ett par vinterskor till Edvin, tog till 1,5-2 cm också som är rekomenderat. Men nu verkar det som att hans fötter har skjutit iväg jätte mycket. Imorse när jag skulle klä på han och tyckte att tjocksockar var behövligt då det är minusgrader idag så fick det inte plats! Edvin smågrinade och det gjorde nog ont i hans små fötter. För när jag frågade om han hade ont någonstans så pekade han på fötterna. Jaha, det är bara att kika runt efter ett par nya skor. Snart är kylan och knackar på dörren och då måste han ha riktiga skor som det får plats tjocksockar i.

Kikar runt lite på tradera och blocket, känns inte som att jag vill köpa ett par nya skor till. Inte för att dom jag köpte var dyr, dom kostade bara 200 kronor. Men hittar jag ett par som är begagnade för mindre pengar så finns det ingen som är gladare än jag.

Märker att min lille son har växt på längden med. Var inte länge sen jag köpte en massa mjukisbyxor till han. Och dom börjar redan se korta ut. Men det är nåt som får vänta. Än kan han ha dom, och han har redan en massa kläder. Känns som att jag kan vänta och se vad jultomten kommer med. Det är ju trots allt kläder vi har önskat av dom flesta till han. Sen blir det ju mellandagsrea (som jag bara älskar) och då kan man handla sånt...


Så vackert ute


Se så fint det är ute idag!


Har bestämt mig, idag efter att jag hämtat Edvin ska mina fönsterrutor putsas. Snart kan man inte se ut ur dom. Det är små handavtryck på insidan efter att Edvin stått och kikat ut och ute är det damm och smuts. Måste åtgärdas idag för att nu måste väl getingarna gått i dvala?

Krokodilen Kaj

Varje gång Nicke och Nilla går på morgonen och krokodilen Kaj visar sig i tv-rutan så blir Edvin så rädd! Vet inte riktigt vad det är som är så skrämmande med denna stora, gröna krokodil men Edvin gillar den inte. Han kommer alltid springande och skriker när den uppenbarar sig. Kanske är det musiken som gör det?

Edvin har haft en jätte bra natt i natt. Han vaknade först klockan 3 (inte för att jag vaknade, men min älskade sambo gör som tur det) och fick komma över till våran säng. Där somnade nog han om omedelbart. Sen sov han till strax före 6! Ni som förljer min blogg vet att våran lille kille inte har ställt om sin klocka till vintertid och därför så har han vaknat 5 varje morgon. Men kanske är det ändring på det?

I dag är det äntligen fredag. Dagen som man längtar efter ända sen måndag. Hela helgen framför sig, få se vad man hittar på för roligt i helgen då? Funderar kanske på att hälsa på Helena och Wiliam imorgon så Edvin ska få leka lite. Sen på söndag är det farsdag. Ska bjuda på middag och tårta då, sen ska absolut Martin få ett litet paket med. Kan ju inte skriva vad om han nnu skulle vara ute på bloggen och kika. Det får han snällt vänta på tills söndag!


Ny header igen...

Suttit och trixat med en ny header. Sen var jag tvungen att designa resten av bloggen med (färgen), men jag vet inte om jag är nöjd. Vad tycker ni?

Edvin har kommit in i en period då han drömmer mardrömmar. Jag lider med min lille prins när han vaknar helt förtvivlad, men jag kände ändå ikväll när han vaknade att han måste ligga i sin säng. För när han kommer över till våran så ligger han och vrider och vänder sig ett bra tag innan han somnar. Det stör allas nattsömn, för helst för hans egen skull är det helt klart bäst om han sover kvar i sin säng. Det går faktiskt fortare än vad man tror att lyckas lugna ner han. Fick steg för steg gå ut ur rummet, annars bara skrek han efter mig. En mammas hjärta blöder, men man måste ju göra det som är bäst för alla. Han ska ju trots allt orka leka imorgon hos dagmamma med.

Har kollat på ett avsnitt av Prison Break med, kan det bli mer spännande nu?

Nej, nu väntar sängen. Ska bli skönt med lite skönhetssömn nu känner jag....

Köttbullar i näsan

Hade denna låt i huvudet för några dagar sen, jag vet inte varför.
Men Martin visste inte vilken låt jag menade och nu hittade jag den.
Men visst är den lite rolig?



Lovat...

Lovade Lena att jag skulle hitta på nåt roligt att skriva om efter att vi pratat om, men vad ska man hitta på? Funderade till och med att hitta på nåt att skriva, men med detta förkylningstjocka huvud kommer man inte ens på nåt roligt. Det enda som har hänt ikväll är att jag har vikit tvätt och lagt in på rätt plats, gjort middag till Edvin, nattat han (han var jätte trött ikväll), spelat lite spel och diskat. Inte alls intressanta saker att skriva om. Det är ju saker jag gör dagligen!

Men imorgon är en annan dag, kanske händer det nåt spännande då? Kanske man ska dricka 1-2 glas vin, köpa lite cigaretter och röka och bli lite full? Men jag vet inte ens om jag orkar det? Denna förkylning tär på en och man känner sig bara enbart trött och slö...

Nej, nog tjatat om denna förbaskade förkylning. Ska kanske skriva om Edvins små bus idag. Imorse var han verkligen i städartagen. Han är utsedd till våran lille ordningspolis. Han har sån koll på vart saker ska vara och detta trots att han bara är 17 månader. Vart han har fått sitt ordningssinne från vet jag inte, kanske är det från hans mormor? I alla fall imorse var han först och hämtade skurhink och skurkäpp och sa "Däda" och for runt med det där. Sen gick han lös på sina kläder i byrån och la dom i tvättkorgen, lyckades på nåt vis bära ut den från toaletten och sa "tätta".
Hoppas verkligen att han kommer att älska att städa lika mycket sen när han blir äldre som han gör nu. För då kommer jag verkligen att få mycket hjälp, jag kanske inte ens kommer att behöva städa själv?

Men det är lite jobbigt det där med. Ska jag dammsuga så ska han HA dammsugaren. Så nu har man fått börja ha som rutin att ta fram dammsugaren en halvtimme innan man ska dammsuga så han får "städa" före. Ska man diska så har han nu fått stå på en stol intill för att då är han jätte nöjd. Och hellst också om han får stå med disktrasan och torka diskbänken. Skurar jag så har han sin lilla skurkäpp som han blöter ner hela huset med, men som sagt är min son nöjd så är jag nöjd. Och är det inte lite charmigt också att ha en liten hjälpreda som följer en och VILL hjälpa?

Har suttit och tittat på bilder från det att Edvin var liten (mindre) och blir alltod så förvånad över hur fort tiden går. Tycker inte att det var så länge sen han kom till oss, men samtidigt så känns det som att livet innan han kom inte existerar.



Edvin 2 månader
~Mammas stjärnöga~



Älskar min familj!

"Jätte söt"

Idag när jag lämnade Edvin hos dagmamma så kom Lovis som ett litet skott och skrek "Edde" som vanligt.  Hon kom fram och strök han på kinden. Sen tittade hon på mig och sa "Jätte söt". Förstod inte riktigt vem som var söt så jag sa, jag Lovis du är jätte söt. Då tittar hon på Edvin och säger, "Nej, Edde jätte söt". Förstå HUR söt dessa två små barn är. Dom är så himla go mot varandra. Edvin blir lika glad också varje morgon innan man far dit och man säger att vi ska till Lovis!

Nu sitter man här och pluggar igen. Känner mig lite små krasslig idag och undrar NÄR ska denna förkylning ge med sig? Har varit förkyld med hosta, snuva och nästäppa i över en vecka nu och är måttligt less på det.......

Nej, tillbaka till arbetet. Måste försöka finna lite inspiration också... SUCK

En dag i lekparken

Idag klev jag och Edvin (eller rättare sagt så hade redan lille E varit vaken ett tag) klockan 6. Satt oss och myste i soffan framför barnprogram. Först är det Dora utförskaren och efter det så är det Edvins favoritprogram Teletubbies. Så mysigt nu när Edvin blivit större och man kan mysa framför barntv på morgonen. Ingen stress och ingen panik över att komma igång, utan bara sitta ner och umgås mor och son.

Sen efter frukost vart det lite städ och plock. Passade också på att renbädda sängen våran efter att vi varit förkyld, så det ska bli mysigt sen att krypa ner och somna sen.

Efter att Edvin sovit middag så kom Lena och Axel och vi for in på byn. Första stoppet vart såklart Tommy, Karin och lille Albin. Edvin och Axel lekte jätte bra ihop, så roligt nu när både killarna blivit så stora att dom kan leka tillsammans. Och roligare kommer dom ju att ha framöver. Tog sen barnvagnarna och gick på lekparken. Edvin älskar verkligen att vara där och det är lite synd att vi inte kommit på denna lekpark innan. Men som sagt så är det kanske inte förens nu heller han har börja kunna leka riktigt.

Nu efter middag, disk och nattning så känner man sig ganska trött. Ska gå och se på Bonde söker fru nu och se hur det går för bönderna och kärleken....





Bedtime

Har suttit och spelat dataspel som en liten fjortis nu i flera timmar och ögonen är mer eller mindre fyrkantiga. Nu är jag trött och sängen verkligen ropar efter mig! Är det verkligen nödvändigt att fastna framför ett spel så länge som jag nu gjort?


Imorgon blir det lekparken om det är fint väder. Och så ska vi hälsa på morbror Tommy, Karin och söte lille Albin. Hoppas att han mår bättre imorgon...

Nu till sängen, dra täcket över huvudet och drömma fina drömmar....


Som min mamma alltid sa till oss barn när vi skulle lägga oss, och som jag alltid säger till Edvin när han ska sova...
"Godnatt min skatt"



 


Puss av en prins

Finns det nåt härligare än när Edvin kommer och ger en puss?
Det känns som att få puss av en prins....


Idag är vi tillbaka i vardagen. Fortfarande lite förkyld, men ändå tillbaka i det "vanliga".
Edvin är hos dagmamma efter sitt lilla "lov" då hon har varit utomlands på en skön semester. Edvin var hur lycklig som hellst idag när jag var och lämnade han idag, han har varkligen saknat sina vänner.

Jag är tillbaka i puggandet och Martin är på jobbet.
Tommy och Albin har varit på besök så man har fått syta lite på den lilla sötnosen.

Ska diska nu, sen hämta Edvin sen far vi till morbror och kusin och hälsar på.
Kan tänka mig att Edvin saknat sin morbror Tommy nu.

Annars händer inte så mycket alls. Ikväll tänkte jag kolla på olika kursen och VAD jag kan tänkas läsa mer i vår för att få upp poängen och med det får till en heltid. Sen hoppas jag att jag får lika mycket från CSN som jag får nu. Men det är nästa bekymmer som är.

Just nu ska jag drömma mig bort en liten stund innna jag tar tag i någonting alls.


Förkylningshelg...

Har inte uppdaterat nåt vad som har hänt i våra liv denna helg, men det beror på att det inte hänt så mycket alls. Jobbade delad tur på lördagen, men var allt annat än pigg. När jag klev upp på morgonen kändes det som att jag bara ville gå och dö någonstans. Men eftersom jag hade meddelat dagen innan att jag var frisk så kunde jag inte sjukanmäla mig heller. Hade ingen feber eller nåt, utan mer bara förkylning-trött eller rättare sagt lite mer JÄTTE trött. Men jag kämpade igenom förmiddan och sen frågade jag om dom visste någon som kanske kunde jobba för mig dagen efter, och vilka änglar till arbetskamrater som fick ut en till ängel. Tänkte att det skulle vara svårt när det är halloween och allt, många som ska ut och festa och inte vill jobba dagen efter. Men det löste sig och med det kändes det lite bättre att jobba kvällen. När jag slutade klockan 21 så for jag hem och somnade nästan direkt.

Igår hände det inte alls så mycket. Eftersom både jag och Martin är förkyld så var det fasligt lugnt här hemma.

Idag har jag och Edvin varit på "kyrkis". Dom hade en dag med sång, lek och lunch.
Vaknade imorse på helt fel sida, eftersom jag var den som fick sovmorgon idag så fick jag småstressa lite. Duscha-sminka-leta kläder-byta blöja-fixa håret-klä på Edvin-leta nappen-fylla på skötväskan-leta plånboken som var försvunnen... Ja ni vet hur det är en morgon i en småförälders liv. Sen när jag redan var lite sen kom ut och märkte att bilbarnstolen var i Martins bil och jag som bara vill köra min bil. Jaha, stressa lite mer för att byta över bilbarnstolen. Plånboken fick vänta vart den nu var någonstans. Kom en kvart försent, men tur att man inte var ensam att vara lite sen. Dom hade redan hunnit börja sjunga och Edvin skulle bara sitta i mitt knä från början. Sen när sångstunden var slut och vi gick ner till "lekrummet" så såg jag nästan inte till han. Han for och lekte med alla barnen som var där. Sen har hen lekt heöa förmiddan, och han somnade gott på vägen hem. Sover fortfarande i vagnen ute, så jag har lite egen tid. Martin och Lippe är i sel, så jag bara njuter av lugnet här hemma.....




Mammas charmtroll på hans älskade drake!

RSS 2.0