Roddtävling och raggarbilar

Idag har det varit kanonväder igen (har haft det några dagar och det är så härligt!). Jag hade sovmorgon och sov till närmare nio medans Martin och Edvin klev upp en timme tidigare.
Sen satt vi och funderade på om vi skulle eller inte skulle fara till långsele och kolla på roddtävling. Det tog emot lite att sitta i en bil en varm dag, men eftersom vi inte hade så mycket annat för oss så for vi iväg. Edvins nya knickersbyxor var skitig och jag har insett att jag måste köpa fler shorts så jag fick gå ner och dra fram några byxor han hade förra sommaren! Tänk att min kille på 1 år fick på sig ett par byxor i strl 62 och satt som ett par vanliga knickers! Han är ganska lång och smal, så det räckte med att lämna knappen öppen i gylfen!
På vägen dit så såg vi ett konstigt djur på vägen. Många tankar gick genom huvudet, är det en björn eller en älg? Eller vad är det för nåt? När vi kom närmare såg vi att det var en KO! Tänk att komma körandes genom skogen och se ett djur som man normalt sett bara ser i hagar på lägdor!?

Efter att vi hade sett roddtävlingen (Olsson, Modén mfl var med) så åkte vi vidare till solle och såg på lite raggarbilar (var veterandagen idag). Många fina bilar, och eftersom det var bra väder så var det mycket folk. Sen for vi och åt en pizza och for hem. Edvin var verkligen som ett liten trotsunge i bilen. Han har sovit lite idag så han var övertrött. Det + att sitta fast i en bilbarnstol är ingen större höjdare. Men efter ett tag somnade han utmattad och sover fortfarande ute i vagnen nu.

Måste också berätta att Edvin är på god väg att kunna gå själv nu! Igår gick han flera gånger själv flera steg! Mamma är så stolt!

image139
Pappa och Edvin kollar på dom som ror
image140
Mormor och Edvin blåser iväg tussilago frön

Härliga sommarvärme!

Idag har det varit kanonväder ute, som jag har längtat! Ska vara samma kanonväder imorgon med, så det blir en heldag ute imorgon med * I like*

Som ni kan förstå har vi varit ute nästan hela dagen. Men vi har hunnit med en sväng till sel och hälsat på farmor och farfar, hälsat på Maria för att se hur hon har det i sitt nya hus nu när vi är grannar (kommer att vara trevligt att ha hon och Henrik som grannar), pratat med Linda och Lena (fast vi hade väldigt olika tider idag så fick ju prata en liten stund *skratt*), och haft Tommy och Karin på besök.

Imorgon ska vi till mormor och hälsa på länge sen sist. Men hon jobbar ju så mycket, så det är sällan det finns nån liten lucka i hennes schema. Men imorgon slutar hon tidigt så då far jag och Edvin dit så fort vi ätit lunch. Ska bli mysigt att sola på hennes stora altan, och leka i lekparken som finns där vid hennes hus.
Edvin är ju ett litet barn med som tycker som jag "hemma bra men borta bäst" han är mycket snällare och lugnare när man far bort. Då kan han utforska lite och det händer nya saker....

Funderar på att se skräckfilm ikväll, få se om det blir av denna gång?

Dragrodd i myrdalen

Har just kommit hem efter en fisketur med lillebror. Fick en jädda (som jag tyckte var JÄTTE stor men som Tommy berättade var liten) som vanligt. Jag är helt livrädd för dessa svenska monster som finns i alla våra sjöar och tjärnar. Men Bertil vart glad, nu fick han en middag uppfiskad *skratt*
Satt ett bra tag inne hos Bertil och pratade. Han är så himla rolig denna gubbe!

Var och vägde våran lilla solstråle idag, och han väger nu 10030g. Längden har jag ingen aning om eftersom han vägrade att ligga stilla. Men han har nog inte växt så mycket på längden heller skulle jag tro.
Han fick för sig också att korridoren på vårdcentralen var helt outforskad i hans ögon, så han skulle ut dit hela tiden. Till sist lät jag han krypa iväg (under uppsikt av mig givetvis) och då började han grina istället. Tyckte nog att jag var hemskt elak som inte följde med han, för själv törs han inte...

Sen har man bara tagit det lugnt. Städade undan allt hemma innan vi for iväg så man hade det gjort. Jag och Lena satt och kollade på folket på byn utanför grill1:an. Sen handlade vi lite och sen hem för att laga mat. Fick ett jätte bra tips av Lena, med lax och sallad och grejer. Vart kanongott!

Alla ligger och sover nu och jag kan inte bestämma mig om jag ska kolla på en skräckfilm eller om jag ska spela lite spel? Kanske spela en liten stund och sen kolla på film?

Fullt ös....

Idag har det varit en dag som det varit fullt upp hela tiden för Edvin...

Dagen började med att han vaknade strax innan sju (efter att ha sovit en hel natt) så vi klev upp och badade. Sen åt vi frukost och gjorde oss iordning för en förmiddag på kyrkis. Som vanligt ÄLSKAR han att vara där. Lekte hela tiden, och var inte så nöjd när vi sen skulle gå upp och fika. Visst att han älskar att äta (äter allt och så mycket som han får) han ville sen fort ner på golvet för att kolla om vi hade kommit ihåg att stänga grinden till trappen ner eller inte... Och självklart hade vi kommit ihåg det. Kröp runt ett tag med alla barnen som sprang runt (Edvin är ju den enda som kryper nu).
Sen for vi hem, och Edvin somnade direkt (som vanligt eftersom han är van att sova 2 timmar på förmiddan). For hem och hämtade vagnen och sen iväg till edsele för att ta en promenad med Lena och Axel. Edvin vaknade när vi kom fram och var vaken hela promenaden nästan, somnade på slutet. Sov inte alls länge utan vaknade och fick lite mat. Sen for vi hem.
Tommy och Karin kom på besök och Edvin gick en massa steg själv! Så duktig min lilla kille, det är helt klart på gång. Längtar så! Martin gav han middag, sen blev han jätte trött...
Vart himla grinig så Martin vaggade ner han i vagnen en stund. Sov inte länge denna tupplur heller, utan vaknade ganska sur. Kom på att jag skulle så ute i landet idag (sallat, morot, sockerärter och persilja) så vi klädde på oss och gick ut. Edvin var nöjd bra länge med att gå runt med lära-gå-vagnen och peta lite i jorden som jag krattade. Men sen vart han less! Så Martin fick komma ut och leka med han i sandlådan så jag fick göra klart.
Sen in och tvätta händer och mun (alldeles full med grus/jord). Borstade tänderna och bytte blöja. Sen sprang han runt inne med lära-gå-vagnen (han gillar det stenhårt nu när han kommit på hur man svänger med den).
Sen till sist orkade han inte mer, så det blev sängen där han somnade nästan på en gång...

Det var Edvins dag....

Min då?
Den har varit bra, men känner att jag inte hunnit med allt som jag skulle ha gjort. Längtar tills rabarberna har vuxit på sig så man kan göra rabarberpaj och saft *mums*  Inte har jag gått mina steg heller (6500 steg bara idag), men det får jag ta igen i veckan. Har fastnat för alla små spel på king.com (hur roligt som hellst). Har missat alla mina serier i flera dagar nu, så jag känner att jag inte alls har nån koll på vad som händer. Men som sagt så har jag äntligen kunna plantera ute i landet så man har lite att pyssla med ute....

Nya tag imorgon med städ och tvätt....
Och imorgon ska vi väga och mäta lill-vännen våran för att se hur mycket han växt denna månad!

Kan själv!

Edvin tog själv 3 steg ikväll! Hade ställt ut bordet en bit från soffan eftersom annars far han och klättrar så hemskt och när han skulle nå bordet från soffan tog han 3 stapplande kliv! Så duktig!

Martin är och ska lägga Edvin för natten nu. Han tar en liten stund att lägga, men antar att han ska somna ganska fort nu eftersom han var JÄTTE trött!

Ska snart lägga mig på soffan och se kvällens film som går på 4:an, sen sova så man är pigg och vaken när vi ska på kyrkis....


Morsdag!

Har nyss kommit hem efter att ha ätit en supergod morsdagsmiddag på hotellet! Tack pappa!
Tommy och Karin var barnvakt så vi fick vara för oss själva och äta för första gången sen Edvin föddes, riktigt mysigt! Man är så van att man har lille E bredvid som ska smaka på allt som jag äter *skratt*

Sen for jag och Tommy på lekparken med Edvin medans Martin for på besök på sitt jobb.. Edvin var inte alls intresserad av gungorna och det, utan det var sanden som lockade mest med alla stenar som han satt och plockade.

Annars har det varit en lugn dag. Har pratat med min far som återigen har tappat bort adressen till oss, och han hade köpt kläder till Edvin som han skulle skicka. Trevligt att prata med han eftersom han var nykter för en gångs skulle när han ringer.
Kanonhärligt väder, men har inte tagit mig ut och gå nåt idag. Får ta nya tappra tag nästa vecka!

image131
Morbror och Edvin
image132
Petar på i sanden
image133
Vill till sanden utanför sandlådan, det är ju mera sten i den!
image134
Mamma och Edvin
image135
Men det här var roligaste på hela lekparken!

Tidningsbilden som var idag

image130
Mammas sötnos!


Edvins dag idag!

Idag blir min lille bebis 1 år! Fullt hus har det varit och jätte trevlig stämning!
Tänkte bara smita förbi datorn för att lägga ut lite bilder, för sen väntar en massa disk.

Edvin har fått många fina saker och han tackar alla som varit här och firat han!

Presenter han fått:
Mamma och pappa: Litet städset, pool, spade och hink
Mormor: En popjacka (gammelmormor var med på den), 2 böcker och ett pussel
Farmor och farfar: En gunga
Gudmor och Gustav: Ett pop-linne, en liten bil och pengar
Henrik, Erika, Patrick och Evelina: Saker till sandlådan och ett litet "tält" (den ser ut som en igloo)
Stellan och Vicky: En bil
Kennet och Jonna: En ram med ena sidan som man kan göra handavtryck på
Tommy och Karin: En modo-tröja
Lena, Andreas och Axel: Calvin klein kläder
Helena, Stefan och Wiliam: En "spikbräda" (har ingen aning om vad det kallas) men eftersom han redan har en sån så ska hon byta mot ett presentkort
Bertil: Pengar
Gunnel och Krister: En badleksak och ett munspel


image122
Mamma och Edvin öppnar paket
image123
Mamma och Edvin (som gillar sin nya bil han fått av morbror Stellan och moster Vicky)
image124
Mamma håller upp modotröjan hån fått av morbror Tommy och Karin
image125
Alla som kom och grattade Edvin på hans STORA dag!
image126
Söta lille Axel
image127
KArin, William och Helena
image128
Presenter...
image129
..och ännu flera (dock inte alla)


Måste fara och ta lite kort som Krister och Helen tagit eftersom vi inte han ta så många...

Linda, jag skickar ett kort på Edvin imorgon (det är gratis att skicka mms då och jag har så lite pengar på telefonen)...

För ett år sen...

För ett år sedan denna tid var jag och Martin på förlossningen och fick sova över.
Minns så väl den dagen.

Vi hade tid på morgonen för övertidskontroll, men först skulle vi fara och beiskta bilen. När jag vaknade och klev upp kände jag att värkarna hade börjat. Blev lite skraj, för jag var ganska övertygad om att vi skulle få våran bebis på besiktningen bland alla karlar som jobbade där. Eftersom jag var lite rädd så ville jag inte oroa Martin nåt, utan jag sa att jag hade värkar men spelade lugn. För skulle Martin stressa upp sig skulle jag bli ännu mer nervös. Som tur var så gick det fort att beikta bilen, så vi for upp på förlossningen för övertidskontrol nr 2. Visst att jag hade värkar, men inte så mycket. Vi blev ordinerade att vara ute och gå, så vi gick runt ute och kollade. Jag är en människa som har jätte svårt för att visa smärta, så det var en promenad som var mest en pina. Försökte gå normalt så inte folk skulle tro att jag var en som snart skulle föda *skratt*
Efter 1-1 1/2 timme så gick vi tillbaka, men ingenting hade hänt. Jag var bara öppen 2 cm och det hade jag ju varit hela dagen. Så vi fick fara hem. På väg hem i bilen fick jag ännu mera ont så Martin började klocka värkarna, och dom kom mellan 5-6 minuter. Jag skulle absolut ha en värktablett så vi svängde förbi hos mamma där jag kände hur jag snäste åt henne att jag ville ha en alvedon. När hon bara hade Ipren (som man förståss inte får ta när man är gravid) vart jag lite sur och snäste ut ett "hejdå" och gick till bilen och vi for hem. När jag kom hem ställde jag mig i duschen, men värkarna gjorde ont så vi ringde till förlossningen och dom sa att vi skulle komma tillbaka.
Ringde till mamma och berättade att vi skulle åka in och att hon kunde hälsa alla att ingen fick ringa. Vi skulle ringa när det var klart, för jag orkade inte prata med någon.
När vi kom in så var jag bara öppen 3 cm så det hade inte hänt mycket. Hade värkar som inte heller var regelbundna så jag fick istället en alvedon, morfin och brickanyl (eller hur det stavas) och en liten sovdos så jag skulle orka att föda barn dagen efter.
När jag vaknade nästa dag (den 24 maj) så var värkarna borta. Besviken för jag var beslutsam att föda ut mitt barn (hade gått över då 11 dagar), fick komma in på ett rum för koll. Men värkarna var som borta, så vi vart ordinerad ännu en gång att gå ut och gå. Bestämde oss för att gå ner på stan och kolla lite. For och fikade eftersom affärerna inte hade öppnat och sen gick vi och köpte lite smågrejor som vi inte hade hunnit köpa. Gick och lånade nyckeln av Vicky så vi kunde vara i deras lägenhet medans vi väntade på att tiden skulle gå. Frågade på samma gång om vi kanske kunde få sova över där om det blev så att vi skulle bli hemskickade igen, och självklart skulle vi det.
Ringde mamma och det första hon sa när hon såg mitt nummer var "grattis gumman, vad blev det för nåt?", jag snäste åt henne denna gång med att det hade inte blivit nånting.
Tillbaka på förlossning så fick vi en annan BM som var jätte gullig, och hon sa att vi skulle få vara kvar ett tag till. Runt klockan 17 så bestämde hon att dom skulle sätta igång förlossningen och dom tod hål på fosterhinnan. Efter 5 timmar så kom världens finaste pojke fram... Våran lilla Edvin!
3785g och 54 cm!

När man tänker tillbaka önskar man att man kunde resa till den tidpunkten igen. Fast värkar var smärtsamma så var det så spännande, man var så nyfiken på bebisen som gömde sig i magen och varit där i 9 månader! Den som legat och sparkat inne i min mage och som man burit med sig så länge, man ville bara se den lille och se hur han såg ut. Om han var mest lik mig eller Martin. Hur han var, om han hade samma dygnsrytmer som han hade i magen. Om han hade mycket eller lite hår. Man hade så många funderingar.
Man var lite nervös hur det skulle bli att vara mamma. Om man skulle klara av det?
Men som tur är fick vi ett jätte snällt barn. Edvin har aldrig varit ett grinigt barn, utan är för det mesta väldigt nöjd (men som sagt så har ju även solen sina fläckar).
Och ögonblicket när jag fick upp Edvin på bröstet är helt obeskrivligt, hur smärtan bara försvann och man såg det vackraste som man nånsin sett! Man räknade tår och fingrar och man kännde bandet till sitt barn på en gång!

Är nästan så man blir sugen på att skaffa ett ill snart så man får uppleva allt detta igen! För det är helt klart värt smärtan!

Älskar min lilla E!

Ansökning ivägskickad

Idag har jag skrivit ansökan för skola till hösten + att jag pratat med min lärare så hon skickar mig papper på det jag har kvar. Känns skönt att det är gjort nu..

Sen har man fullt upp. Mycke som ska hinnas med inför kalaset imorgon. Känns så konstigt att min lilla bebis ska bli 1 år! Fattar inte vart tiden tagit vägen. Känns som att det var nyss som han kom till oss...

Men jag ska ta det lugt nu på förmiddan, ska först duscha sen göra kaffe och kika på skilda världar. Så roligt att dom sänder den serien igen, för den serien missade man inte ett avsnitt av förut.
Sen ska vi fara på byn jag och Edvin och träffa Lena för att kolla på hästauktion. Ska bli lite spännande att se vad det är, och framför allt HUR Edvin reagerar när han får se hästar.
Efter det måste jag handla så jag kan göra tårtor och bakning (har fortfarande inte tagit mig tid att göra snoddas). Sen hem och städa, städa och städa!

Längtar tills imorgon då Edvin får öppna sina paket, för jag är sååå nyfiken vad det är i dom *skratt*

Andras bloggar = Mitt liv

Ibland känns det som att andras bloggar om deras liv är mitt liv. Jag har tom i favoriter en mapp där det står bloggar där jag förvarar alla smaskiga bloggar. Bland det första jag gör när jag slår på datorn och det sista jag gör innna jag stänger av är att läsa dom. Börjar fundera skarpt på om man inte har nåt eget liv? Förstår verkligen Lena när hon säger åt mig att uppdatera min *skratt*

Idag har jag och Lena varit jätte duktiga och gått våra 10000 steg (+ några till). Men sen har jag syndat med att äta kakor, en munk och en halv pizza. Inte bra för figuren, men det skiter jag i. Livet är alldeles för kort för att leva utan allt gott här i livet! Sen kan jag ju gottgöra det med en nyttig dag imorgon?

Förkylnigen min känns mycket bättre som tur är. För imorgon kommer jag att ha fullt upp. Ska städa, baka, skura, tvätta kläder, gå 10000 steg, och fara på byn och kolla på en auktion. Så det blir inte så mycket tid över åt mig själv (som vanligt). Känner att jag kanske skulle behöva det, en dag som jag kan färga håret (behövs verkligen), sola och bara ta det lugnt. Men den dagen kommer säkert nångång, om inte annat kommer den väl när jag är pensionär *skrattar*

Edvin har precis somnat sött i sängen och han somnar alltid tvärs över kortsidan. Det spelar ingen roll hur man än försöker vända och vrida på han så vill han sova så! Och som mamma har man inte mycket att säga till om heller...

Nej, nu ska jag gå t i tv-soffan och kolla om det är nåt bra på tvn.... Eller så ska jag spela på king.com igen.... Få se vad det blir...

Baka eller inte baka?

Sitter och funderar på om jag orkar baka en snoddaskaka eller inte? Man vet ju inte heller hur länge Edvin har tänkt sova, men samtidigt är det ju inte så mycket stök med en långpannekaka heller....
Helen var gullig och ringde och sa att hon kunde baka rulltårta så det slipper jag. Hon är verkligen en ängel Helen!
Martin har precis ringt och är på väg hem från utbildningen han varit på i timrå. Så jag behöver inte börja med middan än på ett tag, var och köpte färdiggrillade kycklingklubbor som bara var att micra på. Så det är bara istort sett riset jag behöver koka (precis som det alltid skulle vara). Ikväll ska jag vara nyttig med och bara äta grönsaker till, känner att jag har inte kunna gått så mycket på 2 dagar så jag kör med GI ikväll (ibland är jag duktig). Men vill verkligen INTE ha tillbaka kilot som jag tappat *skrattar*

Imorgon blir det promenad med Lena igen, ska bli skönt. När man kommit igång blir man tokig av att inte kunna gå! Så man kommer väl att göra sina 10000 steg imorgon hoppas jag.

Sitter nu och hoppas att jag ska vinna några auktioner på tradera. Har lagt bud på en massa bokstäver som jag ska ha till scrapbooking, för det är nåt som verkligen behövs! Håller tummar hårt!

Sjukling = JAG

...eller var det igår, inte alls pigg när jag vaknade. Orkade inte kliva upp så jag låg och drog mig en timme i sängen medans Edvin kröp runt och vände upp och ner på hela huset *skrattar*

Kännde att jag inte hade ork, och allt känndes som att det gick fel. Eftersom det regnade ute så fick Lippe vara inne, vilket resultatet blir att det är hundhår ÖVERALLT! Och eftersom det var så dåligt väder kunde jag inte gå ut med Edvin på eftermiddan när han skulle sova, och han är helt OMÖJLIG att få att sova inne. Resultatet av det blev att Edvin bara grinade och ingenting var riktigt bra, jag ville bara grina jag med. Gick runt, runt med Edvin i vårat lilla hus och visste inte vad jag skulle hitta på. Till sist kom min älskade Martin hem och tog över så jag kunde vila.

Idag är jag mycket bättre, men det kan bero på att jag och Edvin sov ända till klockan kvart över 8! Minns inte sist Edvin sov så länge, men det var nånting jag verkligen behövde. Gärna fler såna här dagar!

Bertil var förbi igår med 100 kronor till Edvin i tidig födelsedagspresent. Han är så go den gubben! Han är nog den collaste gamla man jag känner! Han har en humor som man inte kan göra annat än skratta åt, och så är han världens snällaste! Ska fara och hälsa på han så fort det blir bra väder och som han säger "han måste hinna klyva veden klar först så han hinner städa"..... Otroligt pigg för sina 84 år och denna kagge till mage som han har...

Nej, nu ska jag gå och kolla på hem till gården och vänta på att sötknoppen ska vakna (hoppas att han sover ett tag till)....

Dagens fråga: Varför ska det vara så dyrt att sätta in en grattis annons i tidningen?

Morgonpromenad ner till älven

Idag var hela lille familjen Edmo/Tegström ner till älven. Vi brukar gå ner dit för att låta våran badglada jycke få plaska lite + att han är förtjust att titta på kanadagässen som brukar bo där nere (tycker INTE om dessa fåglar som går ner och skitar överallt). Ganska fint väder, iaf varmt då solen kommer fram, och det blåser inte för en gångs skull.. HÄRLIGT!


Lippe nere vid älven, hans ABSOLUTA favoritställe!

Vi har åkt på förkylning här hemma också igen. Tycker att vi varit förkyld lite nu och då hela tiden, men det vill inte bryta ut. Jobbigt, men det är bara att börja kurera sig igen. När man är småbarnsförälder har man inte tid att vara sjuk. Förut stod tiden som stilla när man låg och hade feber. Man hade sitt vattenglas, filt och en bra film och kunde mysa. Nu skulle allt rasa samman känns det som om man skulle ha feber. Vem skulle diska, städa och dammsuga upp allt hundhår?
Som om det inte skulle vara nog igår att vi skulle vara lite förkylda, så när jag kom ner i tvättstugan hade vi ställt tvättunnan under handfatet. Det är via handfatet som vattnet som töms från tvättmaskinen kommer från och själklart hade det blivit stopp och svämmat över, NER I TVÄTTUNNAN! Tvätten låg i vatten... Suck.... Det var bara att tvätta som en tok hela dagen, som tur var det väder för att kunna hänga ut tvätten. Efter 4 maskiner var all tvätt klar!

Lite rolig fakta i mitt liv just nu är att jag gått ner 1 kilo! Den satt segt, men jag vill INTE ha den tillbaka. 2 kilo kvar, sen några till hoppas jag som ska bort. Mitt midjemått har minskat 1 cm på lite mindre än en månad och det gör helt klart att man är mer peppad att fortsätta gå/träna. Igår var jag och Edvin ute på en långprommis, men det kännde helt klart på när man inte var riktigt kry. Men jag vet ju hur jag är, börjar jag fuska fortsätter jag med det. Så som med mycket annat är det bara att bita ihop!

Dop

Idag är det dop för lille Axel Lind Olsson. Kanonväder ute, som gjort för att lille charmtrollet ska döpas.
Har som vanligt INGA kläder, så det får bli jeans och en top. Kan inte hjälpas, jag får trösta mig med att det inte är bröllop (fast då har jag ju iof en klänning jag kan ha, men den känns för fin för dop).

Måste hinna med en massa idag också *suck* Henrik med familj kommer ikväll och ska fira Edvins 1-årsdag, dom kan inte komma nästa helg. Så idag blir det tårta på tårta *skratt* Måste hinna med att städa först. Måste skura igen, för ingenting annat hjälper lika bra mot ALLA hundhår som ligger överallt. Men det är bara att bita ihop och göra det, för det är skönt sen...

Visste ni att:
Push Spice inte kan tänka utan högklackat?

Jag har sagt det förr...

..och jag säger det igen... JAG ÄLSKAR FREDAGAR! Snart helg och man kan vara hemma och mysa. Tror att jag ska till mamma ikväll, Henrik med familj kommer hem. Tänkte att jag skulle låna hennes högtryckstvätt och tvätta min bil också (kan behövas). Måste iaf tvätta den under eftersom min snälla sambo ska spruta den med olja under så att den inte ska rosta så fort.

Har nu gjort klart mammas kort som hon ska få nästa söndag (morsdag för dom som inte kommer ihåg det). Vart faktiskt nöjd fast jag inte hade så många saker att göra det med. Lägger ut ett kort på den så får ni se, har också knäppt kort på Axels dopkort men jag lägger ut bild på den sen eftersom jag vill inte att Lena ska se den förens imorgon :-)

image118
Morsdagskort till mamma. Ska bara klistra fast en bakgrund bakom, sen är den klar!

Annars blir det en helt vanlig dag med städ och rask. Funderar på att gå en sväng upp på byn också. Kanske går upp och låter Edvin leka i en lekpark för första gången?

När trollmor...

Jag har världens charmigaste barn!
Han brukar gå runt och säga "aj aj aj aj aj bu" Men vi har inte riktigt förstått va han säger förens idag. Han sjunger "när trollmor har lagt". Så fort man sjunger den nu så "sjunger" han med, hur gulligt som hellst!

Har varit duktig idag och gått mina 10000 steg (vart över 12000) så jag kan sova gott inatt. Fick min pilatesboll med så nu är det bara att börja hårdträna. Men jag fattar inte vart man ska få tid till det? Måste antingen vara tidigt på morgonen eller sent på kvällen, men jag vet inte om man är så sugen på det då? Gjorde ett tappert försök nu ikväll med lite situps, men med ett litet barn som klättrar och far överallt är det allt annat än enkelt! Man hinner inte både träna och hålla ögonen på busfröet våran. Men man får försöka kanske att träna mitt på dagen när han sover och dra ner på allt städ? Men jag är ju en som mår dåligt om jag inte hinner städa det jag ska varje dag (sammsuga, diska, bädda sängarna mm mm)....

har haft en trevlig dag fast den började ganska dåligt. Var tvungen att gå på viken för att ta emot Tommys sommardäck som skulle komma. Fick reda på det mitt i frukosten, så det var bara att planera om dagen. Det var klart att karln som skulle komma med dom också var tvungen att komma en tid som Edvin brukar sova, så jag beslutade att promenera var den bästa lösningen.
På viken finns det inte allt för mycket att göra, så jag hade lite långtråkigt ett tag. Satt vid datorn en stund, men eftersom den är full med virus (tycker synd om Anders för det, men Kennet ska fixa den nästa gång han kommer hem), var inget bra på tvn och Edvin sov... Syndade med att äta lite godis, kakor och drack en burk-dricka som Anders hade hemma. Tyckte att jag hade gjort mig lite förtjänt av det eftersom jag hade gått.
Efter att däcken hade kommit så kom Martin och jag syndade igen genom att äta en halv pizza, men det var det värt för den var kanon god!

Jag och Martin tog en liten utflykt sen. Åkte genom dom små utbyarna som lungsjön, myrdalen, vallen och det där. Jag kan tycka att det är lite sorgligt när man far igenom det, så fina ställen, med så många fina hus och gårdar som bara står och förfaller. Kan bara tänka mig hur fint det var förut när det var fullt med folk och djur. Ibland känns det som att man skulle vilja ha sig en liten resa bak i tiden för att se hur dom hade det. Många saker kan jag faktiskt tro att dom hade det bättre än nu. Visst att vi har det bekvämt på alla möjliga sätt idag, men vi har ju inte alls samma gemenskap som man hade då. Den gemenskapen skulle jag önska att man hade idag med, men allt är en stress. Och internet är den största boven, men jag skulle absolut inte heller klara mig utan internet...

Annars har det varit lugnt. Varit en tur ner till älven för första gången i år, och det känndes i magmusklerna när jag styrde vagnen uppför nipan när man gick hem (skönt).
Har gjort klart Axels dopkort, och håller nu på med mammas morsdagskort. Önskar bara att man hade lite mer pengar att kunna köpa lite mer roliga papper och dekorationer men det blir bra ändå.

Nej, nu ska man gå och borsta tänder och sen hoppa i säng!
Godnatt!


Promenad i ett regningt edsele

Idag har jag och Edvin varit på promenad i Edsele med Lena och Axel. Vi trotsade vädret och gick en lång promenad. Fast jag frös väldans om händerna så var det härligt! Så idag har jag varit duktig och gått över 15000 steg! Ska försöka gå ut imorgon med, och mest troligt måste jag nog trotsa vädret då med eftersom det verkar inte ska bli bättre. Men det är bara att bita ihop och tänka framåt när man kanske möjligtvis kan visa sig i bikini.

Har varit och planterat ut mina fina blommor jag köpt med, så nu LÄNGTAR jag tills det blir varmare så man kan köpa fina blommor att sätta bakom så att min rabatt blir helt färdig! Så kul med sommar så man kan vara ute och pyssla på lite, för lika mycket som jag avskyr vinter (vet att det kanske är helt fel ställe jag har bosatt mig på, men jag älskar verkligen norrland) ÄLSKAR jag sommaren! Härligt att kunna vara ute utan att behöva ta på sig en massa klumpiga kläder.......

Försöker läsa Lindas blogg, men vet inte om jag kanske har fel lösen?

Nej tillbaka till tv-soffan och kolla lite hockey! Hoppas på sverige vinst ikväll!

Mitt dåliga morgonhumör

Jag är en person som är gjord att sova länge på morgonen. Men med barn så får man inte göra det (inte med Edvin iaf). Han vaknade först och fick en flaska välling (kanske runt klockan 3), men runt 4 vaknade han igen och fick komma till våran säng. Och även om han är liten så tar stor plats! Resulterade i att jag fick ligga jätte illa och längst ut på sängen (han sover alltid på min sida i sängen dom få gånger han sover med oss). Vaknade halv 7 av att jag hade nackspärr! Edvin vaknade och som alltid glad som en liten lärka (det är så mysigt), så det var bara att kliva upp och göra frukost. Fast jag kanske ser pigg och glad ut så tål jag ingenting, och blir snabbt förbannad. Nåt som Martin fick erfara även denna morgon. Han råkade dra ett skämt som jag hade dragit dagen innan, bara det att på morgonen klarade jag inte av såna skämt. Så stackars Martin fick se mig gå runt och plocka och städa lite samtidigt som jag surade. Fattar inte varför jag blir sån, men kan verkligen inte rå för det!

Har varit ute och gått en promenad på morgonen, vart 4000 steg så man kommer att uppfylla sitt krav denna dag. Måste ta tag i mitt tränande känner jag. Svårare att börja än att sluta om jag ska vara ärlig. Men man mår helt klart bättre av att röra sig och äta nyttigare. Måste vara hårdare mot mig själv. Äta bättre och nyttigare. Godis och kakor bara till speciella tillfällen. Uppfylla mina krav på minst 10000 steg/dag. Köra situps och träna rumpa några ggr i veckan + att rocka  men min rockring en stund varje dag! Hoppas att det kommer att göra susen... Men jag kommer inte att banta och inte att köra GI, vill träna bort mitt överhull och låta kilona försvinna för gott (mitt mål) än att tokbanta för att börja äta sen och man går upp allt igen (så som man alltid kört förut).

Nej, nu ska jag slänga mig ner i tv-soffan och kolla på våra bästa år (serien som helt har tappat verkligehetsuppfattningen)

Kläderna har kommit!

Mitt klädpaket jag beställde har kommit, men som vanligt är man inte så nöjd som man tror att man skulle bli. Linnet jag beställde gjorde att jag såg ut som en liten flicksnärta (nåt som man kanske inte vill se ut som när man är lite över 20 år). Klänning var ganska fin, säkert jätte skön en varm sommardag med. Och Edvins t-shirt var kanon! Mycket lättare att köpa kläder till han är till mig. Förstår inte varför?

Vet inte heller vad jag ska ha för kläder på dopet. Hoppades att jag skulle kunna ha linnet som jag beställde, men det ska bara skickas tillbaka! Min garderob är det bara gamla gamla slitna kläder i. Men kanske om man gräver riktigt länge i röran som är där att man hittar nåt som man kan ha?

Servetterna har jag iaf vikt klart. Var till Lena med dom idag, hoppas att dom blir nöjd med dom. Har inte varit som lättaste servetterna att vika, men det har faktiskt varit roligt. Nu måste jag hitta på nåt annat att pyssla med på kvällen när man ska varva ner *skrattar* Håller just nu på med dopkortet. Hoppas att det jag beställt till hinner komma, annars får jag lösa det på annat sätt. Sen har jag några till kort som ska göras. Födelsedagskort till Edvins 1-årsdag (den största händelsen detta år!), morsdagskort till min älskade mamma, födelsedagskort till Karin som fyller 21-år och sist men absolut inte minst bröllopsdagskort till mina svärförsäldrar som firar sin 40-årsdag som gifta! Det är också helt klart en stor händelse!

Måste bara införskaffa lite papper och dekorationer av alla dess slag så man får ihop lite fina kort!

Sitter och funderar på om man ska plantera ut blommorna jag var och handlade (vart en massa fina ljusblå penséer) eller om man ska vänta. Ska ju bli kallt några nätter nu ett tag så jag vet inte om dom skulle klara det eller inte. Längtar verkligen tills det blir riktig sommar! Nu har det ju blåst i flera dagar så man har ju inte kunna vara ute och leka med Edvin nånting och det känns jätte trist!

Imorgon ska jag och Lena gå ut och gå. Måste ta tag i mina 10000 steg per dag, har som mycket annat legat på is. Men jag skyller på vädret *skratt* Men han iaf varit ganska duktig och rockat med min nya rockring och det känns i mina magmuskler. Men jag är inte alls bra på det! Krävs mycket övning för att få ringen att snurra fler än några varv bara, vet inte riktigt vad jag gör för fel? Ingen som har lite tips?

Tro om man ska se en skräckfilm ikväll?

Vart är våren?

När jag vaknade i morse och drog upp rullgardinen vart jag så glad när jag såg att det var soligt ute! Och som så många andra börjar man att planera dagen, att jag skulle ta en lånpromenad upp på byn, kratta, fixa ordning i grönsakslandet (ta bort rötter och sånt), och köpa blommor att plantera ut (gjorde aldrig det igår) och det bästa UTE OCH LEKA MED EDVIN! Nu när jag skulle gå morgonpromenaden så var det svinkallt! Skulle behövt både mössa och vantar, och det värsta av allt var att det började att snöa några flingor! Vart har våren tagit vägen? Hoppas på att det kanske blir bättre längra fram på dagen, men det känns som att det kommer att fortsätta blåsa iskalla vindar ett tag till.... TRÅKIGT!

Jag är en som följer Linda Rosings blogg. Tycker att hon är en ganska underhållande människa, och hon blottar verkligen sitt liv. Kanske är det för att man är en mammaledig tjej som det inte händer så mycket i sitt liv som man gottar sig i andras privatliv (jag följer många andra bloggar med). Men idag tycker jag faktiskt lite synd om henne, Fadde har ju fått sin dom och det vart 1år och 4 års fängelse. Men om man tänker lite längre så var det ett bra straff, tycker inte att man ska fiffla med skatter och sånt, för såna som jag tex som är ärlig och betalar skatt slår det ju tillbaka till...

Nej, men kanske ska hoppa in i duschen och värma sig efter denna iskalla promenad....

Fyndat!

Jag har lyckats fynda lite faktiskt. Och som vanligt mår man lika bra varje gång!
Till Edvin har jag köpt ett par pax sandaler för 20 kronor.
Till mig själv har jag köpt lite papper och en pappersrivare.
Allt självklart på tradera! *I like*

Längtar tills jag får mina saker så jag kan pyssla lite. Ska göra dopkort till Axel och ett morsdagskort till mamma.

 Lite pysselsaker till mig!

Min självgående dammsugare...

Edvin är en himla bra hjälp när man städar, han styr nämligen dammsugaren hela tiden så jag
själv slipper dra den... Toppen bra! *skrattar*



image114



Jag hade lite tur nu med, skulle betala tröjan jag beställt från me&I och hittade inte fakturan. Kom på att den hade jag stoppat ner med byxorna jag skulle skicka tillbaka eftersom returnotan var på baksidan. Som tur var hade jag inte hunnit skicka tillbaka paketet!

Kanske man ska fara en sväng på byn för att köpa lite blommor man kan plantera ute?


Rocka loss

Idag har jag varit och köpt en rockring, men det är riktigt svårt måste jag erkänna och roligt lär man se ut *skrattar* Men det tar nog jätte bra eftersom jag känner träningsvärken sen jag var hos Stellan och Vicky och körde wii fit. Så det är bara att rocka på (men bara när man är helt själv så inte ser!)
Hittade en present till Edvin med, ett litet städset med skurkäpp, hink, sop och sopskyffel. Tycker att det passar bra på våran lilla "städare". Då kan han hjälpa mamma, samtidigt som jag får ha min sop och sånt i fred! *ler*

Annars har vi varit på kykis idag, och vart glad när jag hörde att man kan fortsätta att komma dit som vanligt. Trode ju att det skulle vara sista gången. Tycker att det är ett toppen ställe så Edvin får leka av sig + att han får träffa andra barn. Sen i juni ska vi göra en resa till  junsele djurpark. Är säker på att Edvin kommer att gilla det skarpt!

Martin är i s-vall idag och ska köpa brädor. Hade vilja följt med, men hade inte varit så bra för min ekonomi som är som vanligt väldigt kass. Så jag stannar hemma istället och mycket var det pga kyrkis. Tror att Edvin uppskattar det mer än att åka bil för att sen bara sitta i vagnen. Inte riktigt vad han som har så mycket energi gillar.

Nej, nu ska jag äta lite lunch och kolla på mina serier som går på tvn (hem till gården och våra bästa år)...

Trött!

Idag är jag så trött. Mycket att göra, men har ingen ork. Vet inte vad jag ska hitta på för att hinna med lite saker. Det är det som är så tråkigt när man varit borta, man har 1000 saker att göra som man inte har hunnit med. Men det kanske bara är att bita ihop och göra nåt?

Sitter och kollar på scrapbooking på tradera. Måste beställa lite så jag kan göra Axels dop-kort klart. Önskar att jag hade mycke pengar så jag har kunna beställt allt jag vill ha! Så mycket fint man kan göra! Fick iaf lite saker av Vicky igår. När man är och kikar på alla hennes saker så blir man helt klart avis, för hon har ju så mycket fint!

Nej, nu ska jag försöka komma in i duschen så jag har det gjort iaf *skratt*

Marknadsmässa i sollefteå

Idag har jag och Edvin haft en heldag, men oj så skoj vi haft! Har fyndat en massa och känner mig jätte nöjd med det jag köpt. Köpte stövlar, 3 tröjor från rabdidob, en keps (med en traktor på + att det står traktorförare bak på den) och en antispillmugg till Edvin. Och till mig 2 linnen och super goda skorpor.

Har varit jätte fint väder så vi har bara gått runt och myst. Testade spelet Wii Fit hos Stellan och Vicky och måste erkänna att det tog verkligen på en. Och jag som är så tävlingsinriktad och måste vara bäst jämt var helt klart tvungen att ta Stellans rekord på rockring. Efter mycket skratt och svett lyckades jag, men det tog verkligen på magmusklerna. Så nu har jag kommit på att jag ska köpa en rockring! Det är verkligen en kanonträning på magen, precis vad jag behöver!

Fick kläderna från me&I och självklart har dom skickat fel storlek på Edvins knickers! Känner mig lite sur, men hoppas att jag får rätt storlek snart för jag är helt kör i dessa röda knickers!

Nu är man helt slut efter denna dag och det kan bero lite på att Edvin vaknade så tidigt imorse med......

Sollefteå nästa!

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så man kan fara till solle. Måste tanka lite innan, men eftersom jag ska till Stellan och Vicky först vill jag inte komma för tidigt så att jag kanske väcker dom.
Kommer att bli skoj att gå på marknad idag, strålande solsken ute med! Lite chockande eftersom det brukar vara dåligt väder när det är marknad i solle, så man hoppas att det håller i sig hela dagen.

Får se hur Edvin orkar med denna dag. han vaknade klockan 5 och har varit vaken sen dess, men han lär säkert somna som en stock i bilen. Hoppas på en gång, för han blir så fort uttråkad när han sitter vaken och måste vara still (farliga saker)!

Edvin har fått en till tand nere med!

Putsar dag!

Idag har jag hunnit med jätte mycket. Har dammsugat, skurat, tvättat, diskat och putsat alla fönster hemma. Nog för att vi bor i ett litet hus, men vi har många fönster! Är jätte stolt över mig själv, för nu slipper jag putsa några fönster förens till hösten *härligt*

Vi har grillat flintastek idag och den vart super god. Första gången jag verkligen lyckades med potatis i ugn. Vet att det kanske inte är världens svåraste maträtt, men jag är ju inte den bästa kocken som finns heller så jag vart lite imponerad av mig själv *ler*

Edvin har varit ute och lekt, och han verkligen älskar det! Jag sopade ute på stenarna nedanför bron och var tvungen att gå till skogen med allt grus, och han följde med och hade lära-gå-vagnen med sig. Jag vart verkligen stolt över min lille son som orkade gå både fram och tillbaka. Lite anfådd blev han, var ju jobbigare att dra den i gräset än inne i huset. Men han kämpade på och gjorde det jätte bra! Det är så perfekt att han kan gå med den ute eftersom det blir inte stopp överallt som det blir inne....

image111

Rösta!

Rösta fram Edvin som din favorit! Han finns på kortet Edvin Edmo...

http://barn.semper.se/sv/photo_competition/gallery

Alla dessa lösen överallt!

Tänkte göra en beställning på några linnen från hm (det är nästan kris hemma på kläder till mig!), men kommer inte ihåg vad jag har för lösen! Blir helt galen, varför ska man ha olika lösen överallt! Brukar använda samma, men denna gång har jag tagit nåt som jag inte alls kommer ihåg. Orkar inte bråka mer med datorn, känns som att det kanske är meningen att jag inte ska handla nåt? Får kika i solle imorgone istället, funderar på att fara upp på kläddax om man har tid...

Nu på morgonen har jag varit väldigt duktig (måste få skryta lite över mig själv): Jag har dammsugit, renbäddat sängen och skurat golvet! Det sista var jag verkligen tvungen till, har skjutit upp det i det längsta nu. När man har ett litet barn som älskar att vända upp och ner på saftflaskan för att det ser såååå roligt ut när saften långsamt droppar ut, älskar inte jag lika mycket. Det betyder en massa små saftfläckar överallt på golvet. Och i hallen var det lermärken efter barnvagnen, och en massa tassavtryck efter Lippe. Men det har inte varit nån mening heller att göra det fören nu eftersom det är nu det har börjat att torka upp ute.

Tänkte att jag skulle kratta ute idag, men det blåser så mycket så det känns inte som nån större mening. Kanske ska putsa fönster istället? Nånting jag verkligen avskyr, men det är så roligt sen när man är klar och vet att man inte behöver göra det förens till hösten igen! *skratt*

Måste berätta om vilken tålig liten pojke Edvin är också. Idag när jag bäddade sängen satt han och lekte i den som vanligt (så lättsamt att veta vart han är), och rätt som det var ramlade han ner baklänges! Jag skrek och sprang allt jag kunde fram till han och plockade upp han, men han bara tittade på mig som att jag var konstig och så skulle han upp i sängen igen! Men jag tror inte att han slog sig så mycket, tror att han landade på rumpan först, för det såg ut som att han höll upp huvudet in i det längsta som tur var. Men jag fick en mindre hjärtattack kan jag lova! Nej, nu är det slutlekt i mamma och pappas säng!

Plantera om

Idag for jag och köpte mer plantjord och skulle köpa en massa små krukor till mina små purjolöks-plantor, men hittade ett liten låda som fungerar som ett växthus (har inte en aning om vad man kallar en sån låda). Iaf köpte jag den och det fick plats med 30 plant i den! Blir perfekt när dom har kommit upp, kommer att smaska på purjo långt in på vintern *skratt* Nu är det iaf gjort, så mina små plantor slipper trängas i små krukor, utan har varsin liten kruka nu...

Lena och Axel har varit här på besök. Hon fick lite plantor hon med + att hon var och hämtade dom servetter som jag vikit klart. Men Edvin tycker verkligen att det är jobbigt när det kommer barn och leker med hans leksaker! Det började med att han klappade han försiktigt på huvudet, för att sen övergå till att klösa och till sist att slå. När han märkte att han inte fick det så försökte han att slänga saker.... Märker tydligt att jag måste ta hit mer barn som kan leka så han vänjer sig!

Edvin har kommit på några nya roliga saker.
1. Det är jätte roligt att gå mer lära-gå-vagnen och släppa taget och stå still (no hands, no hands) *så duktig*
2. Kan klättra in i öppna spisen (nånting mamma inte tycker är lika roligt)
3. Skrika högt och gällt!

Han har inte tagit några steg idag, men vi är på träning *ler*

Ellos

Har nu beställt lite kläder från ellos, har ju fått värdecheckar från dom så man måste ju iaf använda en.
Beställde en grön levis-tröja till Edvin, en top + en klänning till mig. Riktigt längtar tills jag får kläderna och håller tummarna att jag kan ha det! Vart inte dyrt heller 300 kr för frakt och 20 kronor extra för att jag vill ha hem det snabbt!


Kläderna jag beställt....


"Regn hos mig"

Tänkte att jag skulle stjäla ett citat från Orup för den stämmer så bra tycker jag, läste ju i tidningen att det skulle vara enstaka regnskurar och såklart att detta enstaka ska vara hos mig! Vill ju fixa ordning ute och hinna med att putsa fönstrena, men det får vänta ett tag till....

Funderar hur jag vill ha det inne på kontoret med. Är lite sugen på att köpa från ikea bokhyllan Billy. Tycker att den är bra för att man kan variera så mycket. Vill köpa 2 breda delar och en smal som man kan sätta glasdörr på. Men så vill ju förståss inte Martin ha det, han vill ha en liten skåpdörr där han kan gömma sin whiskey bakom *skratt* Men jag ska övertala han för jag vet att det jag vill blir helt klart snyggast!

image105
Vad tror ni om den här bokhyllan...
image106
Med denna vitrindörr på den smala delen?

Sen måste vi fara på myrdalen och hämta hem min bokhylla så jag har nånstans att ställa alla mina böcker. Just nu ligger dom inslängda i min garderob, och Edvin har varit och slitit en massa så att det är väldigt stökigt där inne. Och jag kan ju inte röja upp förens jag har nånstans att ställa allt! Men det får vi ta när man kan vara mer ute så Edvin får springa runt där lite, skulle Bertil uppskatta med!

Sitt första steg!

Edvin har tagit sitt första steg idag, sen skyndade han sig att ta tag i mig. Men det är helt klart på gång! Längtar tills han kan gå, för visst att det kommer inte att bli lugnare. Men det känns som att han kommer att vara mindre efter möbler och riva som han gör nu.

Alldeles nyss var Edvin här inne på kontoret och busade. Vi har en skarvsladd med strömbrytare på golvet som modemet och dataskärmen är inkopplad på, och den strömbrytaren älskar Edvin att rycka på! Mest troligt eftersom han får en ganska rolig reaktion av oss, för vi blir elak och säger hans favoritord: NEJ! Han älskar verkligen när vi blir elak, för då kanske han känner sig lite extra busig?

Annars idag har faktiskt jag hunnit med jätte mycket! Jag har storstädat (men jag har dock inte hunnit att skura). Har insett av vi bara måste köpa bokhyllor in på kontoret. Vi har så lite förvaringsutrymme och Edvin är och sliter i alla papper och pärmar som han kommer åt. Känns som att förvaring är nånting väldigt akut!
Var faktiskt och vände lite jord i vårat trädgårdland med, och oj va tungt det var! Så nu sitter man med en blåsa i handen. Mina händer är inte van vid sånt slitigt jobb *blinkar* Men vände klart i blomrabatterna iaf, men där gick det mycket lättare med...


Sovmorgon!

Idag är första morgonen på länge som hela familjen haft sovmorgon! Edvin vaknade först runt 3 men kunde inte somna om, så han fick komma till våran säng. Efter att han snott runt och haft sig i en stund som känndes länge (behöver inte  ha varit så länge, men den tiden på dygnet så känns allt som en evighet) så somnade han om... sen sov vi alla 3 till klockan halv 8! Riktigt skönt måste jag säga, och det var faktiskt jag som vaknade först. Sen låg vi och myste till klockan 8. Så man känner sig ovanligt utvilad idag måste jag erkänna *skönt*

Idag tänkte jag hinna med en hel massa....
Hinna med att renbädda sängarna
Putsa fönster
iaf dom i kök + vardagsrum där alla som kommer och hälsar på kan se
Hänga ut en tvätt
Dammsuga
golvet och städa upp alla leksaker som Edvin är snabb att dra fram dirket efter att man städat
10000 steg
Vända om i trädgårdslandet så att det är klart innan man kan plantera

Får se hur mycket man hinner....

Vaccination

Idag fick Edvin sin 3:e spruta och det gick jätte bra! Det han tyckte var hemskt var när doktorn skulle kolla om han fortfarande hade 2 kulor, men vem skulle inte bli rädd om en främmande man drog ner byxorna på en och ska klämma? *skrattar*

Har hunnit med en hel del redan idag faktiskt. Hoppas nu på att det ska bli finare väder till kvällen så man kanske kan plantera penséerna som jag varit och handlat på torget idag. Vet bara inte om jag ska plantera dom i rabatten eller i en kruka på bron? Men det lutar mot rabatten, för den är ganska dyr att fylla upp med blommor annars.

Funderar på att köpa skor åt Edvin med. Hittade en sida där man får köpa 3 par och betala för 2. Och han behöver ju ett par stövlar med. Men vet inte hur jag ska göra. Tror att det ändå är bättre att köpa skor så man får prova dom, för eftersom han kommer att börja gå snart så måste han ju ha skor som sitter bra. Får kanske kolla i stan i helgen om jag hittar nåt där. Måste ju kolla efter kläder åt mig själv som jag ska ha på dopet. Vet inte alls vad jag ska ha på mig?

Nej, nu ska jag gå och göra lite kaffe sen springa ner i tvättstugan och slänga i en tvätt....

Godmorgon!

Idag ska Edvin få sin 3:e vaccinering, inte roligt men ett måste. Vill inte att lill knoppen våran ska få nån av dom hemska sjukdomarna man vaccineras mot.

Känner mig lite trött, Edvin vaknade halv 5 imorse och ville inte somna om. Tog han till våran säng, men det var mycket roligare att tända sänglampan och dra av pappa täcket. Men nu sover han gott i våran säng och hoppas att han gör det till minst 9 så han är utvilad sen när vi ska fara till doktorn. Fick ju  en sån otroligt dum tid, klockan kvart över 10.... den tiden brukar ju Edvin sova.... men eftersom han somnade klockan 7 nu iställen så kanske han tar igen den tiden?

Sitter nu och väntar på att kaffet ska bli klart. Orkar inte äta nån frukost, kanske att jag får i mig en hårdbrödsmörgås (det enda bröd som vi har hemma) men det känner jag mig inte så sugen på. Måste handla idag, och det är nåt jag tycker är ett nödvändigt ont. Dyrt och det är alltid en massa man behöver hem jämt...

Kokade saft igår (mormors extrakt använde jag) och självklart kokade jag över sockerlagen över spisen. Så nu måste jag köpa lite svinto så jag kan rengöra spisen ordentligt. Luktar bränt socker så fort man använder spisen.... Hur klantig får man vara?


Invigning av den nya sandlådan!

image98
Så söt i sina galonbyxor
image99
Mamma och Edvin leker
image100
Ser en spännande fågel
image102
Tycker att det är lite spännande med sanden
image103
Pappa och Edvin leker

Måndag...

Idag har vi som alla andra (dom flesta iaf) varit på kyrkis. Var lite rädd ett tag att det bara skulle vara jag och Edvin, men efter att ha suttit och lekt i en halvtimme så kom även Helen och lilla Elsa. Och efter det kom Anette och Felicia, så det var trevligt även idag. Nästa måndag är det sista gången, lite synd eftersom måndagar är säkert Edvins favvo-dag!

Var på rödakorset idag och fyndade ett par gula, gamla galonbyxor (perfekta för lek i sandlådan) för 5 kronor!  Edvin fick tjuvöppna (slutade att det var jag som slet upp det) ett paket med spade, hink och lite annat roligt.... Kanske vi ska ut och testa det sen?

Var och fikade med Lena och lille Axel idag också. En god kläm-macka och en loka vart det. Var jätte duktig tycker jag som inte köpte nåt gott, men har syndat allt för många dagar nu. Imorgon ska jag åter igen ta tag i mitt tränande, så att jag kanske blir lite smalare innan sommaren?

Måste sen ringa Stellan och Vicky och höra om dom ska gå på marknaden i helgen och om dom kanske vill gå med mig och Edvin? Hoppas på det :-)

Nej, nu ska jag ha en date med dammsugaren sen göra klart saften som jag håller på att göra...

Galonbyxor...

Skulle vilja ha ett par galonbyxor till Edvin så man kan vara ute och leka med han när det är fint väder.
Men jag känner att jag vill inte lägga ut några större summor på regnkläder så jag funderar kanske på att fara på rödkorset imorgon och kolla om dom kanske har nåt där? För han ska ju bara ha dom att leka i...
Har hittat ett par stövlar till bra pris också som jag ska beställa till han sen när jag har lite mer pengar.

image97
Ska köpa sen till Edvin


Edvins fina sandlåda!

Nu är vi färdig med Edvins sandlåda. Den vart kanonfin!
Martin höll på hela dan nästan igår med att kapa, barka, gräva och fixa så idag var det bara att fara och hämta sand. Så nnu väntar vi bara på bättre väder så att Edvin kan sitta ute och leka i den....

image96

Dagavill...

Känner att jag blivit så dagavill nu när det har varit röddag mitt i veckan, men det är ju helt klart skönt med en lång helg!

Idag ska jag promenera hem på viken för att träffa lillebror som är hemma i helgen har jag tänkt. Roligt eftersom det var ett tag sen man träffade honom nu. Tänkte gå efter att Edvin sovit färdigt och ätit sin lunch.

Har lagt ett bud på tradera med på ett längre jeansshorts från pop. Än ligger dom på 10 kronor och jag hoppas att det inte blir mer. Men det kanske inte blir det eftersom det är ett dåligt kort och hon har inte skrivit skick. Men dom ser helt ok ut, så jag hoppas att jag får dom. För Edvin behöver ju snart lite sommarkläder!

Martin ska börja med Edvins sandlåda idag med. Längtar tills man kan sitta ute och leka med han. Men det är lite svårt än tycker jag eftersom det är så kallt i backen så man vill inte att han ska krypa runt och bli förkyld....


Mina små solrosor har kommit fram nu med. Även purjolöken kan man se en liten skymt av :-)
Längtar tills jag kan plantera ut dom. Är lite sugen också på att sätta vitlök, men det kanske jag måste göra nu snart isf?


Örnexpo

Idag har jag, Martin varit i ö-vik och gått på mässa. Har varit en jätte trevlig dag, och mässan var jätte bra. Fanns lite allt möjligt, saker för både mig och Martin och hur ofta är på nåt sånt?
Måste berätta att jag har världens snällaste barn. Edvin var nöjd hela tiden, och även hemresan gick bra fast han var vaken mest hela vägen. Han verkligen älskar att komma ut och träffa folk!

Var en liten sväng på stan med. Var inne på pop och handlade 2 tröjor och ett linne till Edvin. Sen gick jag och köpte lite presenter till han fyller år. Han inte med så  mycket eftersom jag passade på att göra mina köp medans Martin var och skulle köpa bräder.

Nu är jag jätte trött och funderar på att gå och göra kväll. Tror att kudden ropar på mig!

image95
Pappa och Edvin på mässa....

Firat in våren!

Nu är man hemma igen efter att ha varit i edsele och festat i våren! Har haft kanontrevlig med god mat, massa dricka och bara glada människor... Kan det bli bättre? Tror inte det.

Tänkte ta några kort, men vi glömde som så mycket annat kameran. Men tänkte att jag ska ta korten som Lena och Anreas tog på småpojkarna.
Kvällen började med en jätte god middag (Lena jag måste få receptet på såsen). Sen gick vi vidare för att se majbrasan. Lite trist att den nästan hade brunnit ner när vi kom, och att folket hade börjat gå hem. Men lite han vi ju vara med iaf :-) Sen gick vi tillbaka till Lena och Andreas och festen fortsatte.
Edvin vaknade runt ett-tiden och var jätte förbannad. Vet inte om han hade drömt nåt, om han inte var riktigt mätt (glömde vällingen hemma så han fick ersättning istället) eller om han var lite skraj för att vi inte var hemma. Efter många om och men så slutade det med att jag och Edvin somnade i bäddsoffan medans Martin somnade framför tvn.
Det var inte lika roligt imorse då Edvin som vanligt vaknade runt klockan 7 och var pigg. Det vara bara att gilla läget och försöka roa han medans man var tvungen att vila lite... Men som småbarnsförälder har jag märkt att man orkar så mycket mer än vad man tror....

Nu ska jag gå och kamma mig och sminka mig lite innan vi ska iväg på pizzan och synda lite *ler*

Längtar till imorgon då vi ska till ö-vik och gå på marknad och shoppa lite!

RSS 2.0