Äntligen fredag!

Tycker att den här veckan har varit så lång och det kanske för att Martin har jobbat varje dag, men nu är det äntligen fredag! Så ikväll ska vi dricka 1-2 glas vin och mysa i tv soffan *härligt* Ikväll går Cinderella man så den ska vi nog se (om vi orkar) har hört att den ska vara bra.

Fick Edvins vår-mössa igår med. Vart supernöjd! Knäppte ett kort på han med den, men det var inte det lättaste när man har en liten kille som inte kan sitta still mer än 5 sekunder och man har en kamera som behöver längre tid än så för att komma igång. Men efter att ha mutat med min mobiltelefon satt han still en liten stund iaf lill-busen där *skratt*

image24
Spana i snyggingen!

Den kommer att passa jätte bra till den gröna pop-jackan han har önskat sig av mormor och gammelmormor. Och så ska ju jag köpa grönrandiga pop-gummistövlar också så i sommar kommer han vara fin :-)

Lyckades shoppa ett par solglasögon med på ica, trodde inte att jag skulle hitta ett par där men det gjorde jag! Så nu kan jag glassa runt i Nils-Gunnar och vara cool *ler*

Var och hälsade på mamma igår och fick träffa Sven för första gången. Känndes lite konstigt först, men han var jätte trevlig så det släppte ganska fort. Situationen är som den är, och som sagt är inte jag på nåns sida utan jag är kompis med alla. Lät som att jag var världens lilla mys-gumma nu, men jag kanske har blivit det på äldre dar ;-) Mamma berättade att lilla Raffe (ena av mammas småhundar) hade svalt en liten näbbmus levande! Fattar inte hur den lilla hunden lyckades med det, men mamma sa att hon skulle försöka rädda den lilla musen och ta bort Raffe därifrån (han for och jagade den ute). Men det resulterade i att Raffe fick jätte bråttom och tog och svalde den. Se Linda vilken liten mördarhund du har.

Jag som är fast i tradera-träsket har börjat röja lite hemma och sälja lite. Man kan samla på streckkoderna från semper-barnmat som jag la ut där (högsta premien är en sulkyvagn) och jag fick jätte bra betalt för dom. La ut 50 poäng (ca 40-50 burkar) och gick 130 kr! Inte klokt va folket betalat för dom. Så nu ska jag snart lägga ut en till "skeppa" med streckkoder.... Annars går mina auktioner ganska trögt.

Nu ska jag snart klä på min lilla bebis och gå ut så han får sova, sitter och drar mig i kläderna nu och säger mamamamama hur sött som hellst! Så jag kan inte igorera han när han ropar på mig :-)

Stora staden...

Idag har vi varit i solle och gjort stan. Vi for dit i morse eftersom Martin skulle besikta bilen som gick igenom utan nån anmärkning. Det jag köpte var en pyjamas, en mössa och mockasiner åt Edvin, underkläder åt mig, och tyg som jag ska sy "drapperier" som jag ska ha under skötbordet så man inte ser vilket kaos det är där. Gjorde en del fynd eftersom jag köpte bh:ar från creem och man då får var 4:e bh gratis, så jag köpte 2 (jag hade en stämpel på mitt kort sen förut) och fich den 3:e. Samma sak med trosorna jag köpte så var det "Ta 3 och betala för 2" så nu har jag lite underkläder igen. Skönt eftersom mina bröst har förändrats efter graviditet och amning så jag kan bara ha mina amningsbhar så nu ska jag lägga undan dom med mina övriga mammakläder. Tyget jag köpte fick jag jätte billigt med, stod att det skulle kosta 50 kr (vilket är billigt eftersom det var 5 meter) men fick det för 25 kronor! Kan det bero på att det var Anders som satt i kassan och det blev prat om Linda? *skrattar*
Mötte Kennet på stan med så jag följde med han och var lite smakråd när han skulle köpa kläder, han köpte en jätte fin röd t-shirt. Jag älskar rött på killar, och hellst nu när det är trist och tråkigt ute så behöver man en liten förgklick i vardagen.

image20
Köpte en pyjamas med bilar på till lille Edvin.....

image22
...och en cool mössa

Fick kläderna till Edvin idag med, ett par pop-snickarbyxor, ett par pop-jeans och en pop-kofta. Vart nöjd. Märks att jeansen och koftan var använd, men i fint skick ändå. Passar bra nu när han börjar växa ur sina kläder.

image23
Våran lilla sötnos med sin nya mössa


Igår kväll skulle jag baka igen. Eftersom jag har ett helt paket smör kvar så tänkte jag att jag skulle ta till ordentligt och gör dubbel sats bulldeg. Började inte så bra eftersom Martin kom mitt i allt och skulle göra blåbär med mjölk och tog av mjölken jag behövde. Fick skynda mig ivåg till Ica för att köpa mer, men vart fast ett tag vid bok-rean *I like* Fyndade 2 böcker Säg det inte till någon till mig själv och Pojken som åt ikapp med jätten till Edvin. När jag kom till kassan var det såklart lång kö, så det tog ett tag innan man kom hem. När jag kom hem och höll på att blanda ihop alla ingredienser så gick Martin och nattade ner Edvin. Kom på efter ett tag att jag behövde bakhanddukar och såklart att dom finns inne hos Edvin. Yrade in dit och lyckades göra han väldigt upprörd, så medans degen jäste så fick jag försöka fa han att somna. Efter att jag kavlat, smetat, rullat, delat, penslat och allt som ska göras med bullar så kom jag på att jag inte hade några fryspåsar. Så jag fick skynda mig att fara på OK och köpa till mina 100 bullar! Klockan var efter tio innan jag var färdig med allt som disk och sånt. Men trots att jag gjorde så mycket bullar har jag fortfarande smör kvar. Så jag måste baka kakor med *suck*

Måste sy idag med så att jag får upp tyget. Martin skulle köpa det vi ska hänga upp tyget på så man får det gjort innan kvällen. Sen kanske man kan ta det lugnt imorgon *hoppas* Måste försöka få tid till att fara och sola med så med så man ser fräsch ut till våren...


Nej, nu ringer telefonen....


Födelsedagspresent...

Nu har jag hittat presenten till Martin när han fyller år, det blir ett par crocs skor den nyare modellen. Tror att dom kommer att bli jätte bra till han då han inte har några bra sandaler att ha i sommar. Tycker att den nyare modellen är lite mer "karl-aktig" och passar Martin som foten i skon *skrattar*
Fick tag i ett par nya för 500 kr med frakt så det var ett kanonpris! Kollade på Magnussons här och dom skulle ha 699 kr, och det tycker jag är alldeles för mycket, så jag känner mig riktigt nöjd med mitt kap :-)
image18
Dom här ska jag köpa till hjärtat i present

Håller på att planera "festen" vi ska ha med för Martin. Vi ska ha en favorit i repris ute på valasjön där vi ska lägga ute lite angeldon och pimpla, sola, åka skoter och må gott. Det blir nästa helg och vi har fått ihop lite folk så nu hoppas vi på att det blir lika fint väder som förra året. Ska fixa lite skavbitar så man har att äta. Blir nog lika roligt som sist om inte roligare :-)

Idag är det kanonväder ute, hellst skulle man sitta ute på en sjö och pimpla lite. Men man får nöja sig med att promenera med brudarna (Lena och ev Helen med bebisarna) och det är inte fy skam det heller :-) Ska på bvc först och väga och mäta Edvin sen blir det promenad runt byn, tror att det blir en längre promenad i dag eftersom det är ett kanonväder... har varit ute en snabbis så att Edvin fick somna så nu ligger han nöjd ute och sover som en liten prins.
På tal om att sova så har han haft en jätte bra natt i natt. La han igår kväll kl halv sju och han sov till klockan sex i morse, och det känns så skönt! Hoppas att det blir fler såna här nätter, men dom blir bara fler och fler. Märks att han sover bättre nu sen han sover i sitt rum hela natten och inte i våran säng som han gjorde förut.


image19
Lill-prinsen nerbäddad i vagnen för en sovstund

Jag har fastnat i tradera-träsket igen. La in ett bud på ett par jätte fina pop-jeans, hoppas att jag får dom men sen ska jag inte lägga fler bud. Måste lägga band på mig för man kan verkligen bli ruinerad *skratt*

Nej, nu ska jag gå och plocka lite...

Råttor på besök...

Kom på att jag glömde skriva om besöket vi fick igår kväll och hur lycklig våran älskade hund blev ;-)

När vi hade gått och lagt oss jag och Martin så hör jag ett konstigt ljud som att det är nåt som faller ner. Min första tanke var att Edvin skulle vakna av ljudet, men det gjorde han inte. Efter en liten stund så hör jag ett konstigt pip och hur Lippe "skuttar" runt lite. Förstår vad som är på gång eftersom förra vintern hade vi lite problem ett tag med råttor inne (våran hund är en JÄTTE duktig råttjägare och lyckades ta 6 st då) så jag kliver upp för jag hör att dom är inne på kontoret som ligger precis bredvid vårat sovrum. Tänder lampan i hallen och ser att Lippe lurpassar på den lilla äckliga saken som är bakom vapenskåpet som står precis vid ingången till hallen. När jag tänder lampan reagerar den lilla musen och Lippe skuttar till, jag vart helt övertygad om att den skulle attackera mig så jag springer in i sovrummet och hoppar ner i sängen och väcker upp Martin som är lite yrvaken och fattar ingenting. Förklarar för han att det är en mus bakom vepenskåpet och Lippe håller på att lurpassa på den. Martin suckar lite och tycker väl att jag är lite fjantig som är rädd för en liten mus (måste även säga att det är bara vilda möss som jag är rädd för och det är när dom är inne i mitt hem). Kommer på att jag glömde lampan på i hallen så jag måste smyga mig iväg och släcka och sen springa tillbaka.
Martin låg väl och funderade en stund och kom på att det skulle inte vara så bra om den skulle springa in i Edvins rum eftersom Lippe skulle väcka han direkt så han får kliva upp och "skaka" fram den lilla musen från dens gömma så att Lippe kan ta den. Så fort Lippe tog den så måste han ut, och det ville jag också för det är inte så trevligt om han ska leka med den inne. Så det var bara att kliva upp och vänta tills han ville komma in igen.
Måste säga att vi har VÄRLDENS bästa hund, utan han skulle det väl bo hur många råttor som hellst inne i vårat hus....

image17
Våran "lilla" råttjägare

Måste också berätta att Edvins mage har kommit igång igen, efter att ha ätit päronpuré, päronsaft och smörgåsrån med mese på så släppte det :-)

Nu har vi kommit hem efter kyrkis och fika på sockerbagaren med Lena och Axel. Edvin tyckte att det var roligt och nu ligger han ute och sover i vagnen. Birgitta fick tjusa lite med han och mata han med banan (måste bara skriva det så att Linda blir lite avis och kommer hem ;-)) Man märker att han tycker att det är spännande med barn och hur nyttigt det är för han att träffa dom....

9 månader

Tänk att igår vart min lill-prins 9 månader! Helt otroligt va fort tiden går, tycker att det var nyss han kom till oss.
Och allt han lär sig hela tiden, nu kan han säga "titta", vet vad lampa är, han ålar fram överallt och klättrar på allt som går att klättra på, han älskar när man håller i hans händer så han får springa runt och älskar när man lekar "titt-ut" och det är nåt han själv leker när man ska försöka få han att sova...
Snart ett år tiden går nästan för fort!
Edvin mamma och pappa älskar dig!

image16
Godingen leker med mammas telefon med mese kring hela munnen


Måste berätta om min sladd jag råkade ut för igår. Skulle fara upp på byn till mormor och när jag kör så backen innan bron är det en tvär kurva, körde inte fort men kände att nåt hände och bilen började sladda. Frikoppla var det enda jag tänkte på, men antagligen rattade jag för mycket så jag sladdade bara mer och mer. Det slutade med att bilden snodde runt på vägen och när jag kännde att jag inte hade kontroll alls på bilen så var det bara Edvin jag tittade på + att jag tvärbromsade. Bilen for in i snödrivan och studsade ut på vägen igen och som tur var åt rätt håll. Eftersom jag visste att Edvin mådde bra så var det bilen jag tänkte på (min lilla "Nils-Gunnar") men inte ens en repa på den! Sen kom alla tankar på vad som har kunna hänt, för det var en fotgängare ute med sin hund också och hon skrek och frågade om det gick bra. Tänk om jag hade kört på henne? Huga, fast man kör sakta så kan det hända, man glömmer som bort det. Men det var väl tur att jag körde sakta, för annars har det kunna gått illa.
Antagligen så kom jag ner i ett spår + att det låg nysnö på isen så det var riktigt halt!
Tur att allt gick bra, för man blir ju så himla rädd när man hade lille Edvin med..... Nej, nu ska mamma köra ännu försiktigare!

Annars hade vi det trevligt igår. Var först hos mormor sen for vi vidare till mamma. Hälsade på personalen på nipgården en sväng med, men det tyckte inte Edvin var så spännande så han somnade när tanterna stod och gullade med han som mest :-)

Måste skryta lite också om min bror Henrik, han var och åkte vasa-loppet igår. Tänk vilken grej att åka 9 mil skidor! Det hade tagit 9 timmar och han sa att det var inge bra före. Sista biten var det bara is och vatten, kroppen på han värkte och han var hungrig. Han berättade hur han tänkte på pizza *skrattar* Jag själv blir bara trött och får ont i kroppen vid tanken på att åka 9 mil. Skulle inte orka med tjej-vasan heller som är 3 mil så jag tycker att han gjorde det jätte bra *stolt syster*

Jaha, annars då? Vi ska snart fara på kyrkis. Edvin ligger ute och sover nu så att han ska orka med att leka och sjunga med barnen. Mör i kroppen är jag efter gympan igår, men skönt för man känner att det ta. Märker att jag fått mycket mera muskler nu *I like* Sen tror jag att Tommy och Karin ska komma förbi och kolla på prison (men det har jag redan hunnit kika på för jag var så nyfiken). Sen är det gamla vanliga att man måste plocka och greja på lite *suck*

Nej, nu ropar kaffe koppen på mig!

Förstoppning....

Nu är Edvin förstoppad igen, och även denna gång beror det på fullkorn. Han tål inte alls fullkorn stackaren, och klart att det ska vara på en söndag då apoteket är stängt. 3:e dagen idag och bara fått gjort lite grann och när han äter som en häst så är det nog mycket mera som ska ut. Ringde iaf sjukvårdsupplysningen och dom sa som jag trodde att jag ska ge han päron, plommon och mycket att dricka. Som tur är så har vi ett litet förråd hemma med ploomonpuré eftersom det inte är första gången och sen ska vi fara på ica så fort det öppnar och köpa päron + päronsaft och det får han leva på idag *min lilla stackars älskling*

Har precis vunnit ett par pop-snickarbyxor åt Edvin på tradera. Budet vart 32 kronor! Som hittat. har sökt länge efter ett par snickarbyxor och äntligen fick jag ett par som jag ville ha till ett kanonpris. Inte alltid man lyckas fynda men ibland händer det :-) Har ju märkt att Edvins garderob börjar bli för små, så att jag måste köpa lite nya kläder. Har också fyndat ett par vanliga pop-jeans, och på onsdag ska vi fara till stan för Martin ska besikta bilen så då ska jag köpa lite bodys tänkte jag *längtar*

image14
Mitt lilla fynd!


Igår var vi till fiskedammen i sel igen. Svärmors väninna fyllde 65 år så dom bjöd på kålbulle och sång (och dricka för den som ville). Trevligt var det, synd bara att det blåste så mycket så man fick sitta och kura i stugan bara. Men det är ju mysigt det med.

image15
Edvin och Maggan i stugan uppe vid fiskedammen

Sen igårkväll var jag så huslig och duktig att jag bakade kanelbullar. Vi har hur mycket smör som hellst som jag var tvungen att göra slut på, men jga måste bara mera ikväll. Måste köpa fryspåsar och mera jäst först. Funderar på att kanske baka lite småkakor med. Och så har jag denna jobbiga gympa med ikväll *suckar* Men jag måste gå, hoppas bara att Lena känner sig frisk idag så att hon också går blir ju lite roligare iaf.

Nej, nu ska jag gå och föna håret, sminka mig sen klä på Edvin och fara på byn. Ska ju träffa mamma och mormor idag!

Godmorgon!

Inatt har man fått sova ganska bra, inte så bra som Martin igår men det var Lippes fel. Han började skälla klockan halv sex och då vaknade Edvin. Men man ska väl inte klaga ändå. Han vaknade till igår kväll runt tio men efter en ren blöja och lite välling så somnade han om och sov ända till morgonen. Skulle vara roligt att veta hur länge han skulle ha sovit om inte Lippe väckt han...

Fått upp hyllan nu med Edvins fina doppresenter. Det som fattas nu är kort till ramen han fick av morbror Kennet och ett ljus till ljusstaken han fick av mormor  sen är "dop-hyllan" färdig.

image13

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Tror att jag ska ringa till Carina och kolla om hon är ledig idag, var ett tag sen vi hälsade på henne. Skulle vara roligt :-)
Måste fara och köpa presenten till Tommy med, ringde runt till bröderna igår så dom ska väl ha satt in pengar på mitt konto nu. Sen är det färdigt också, bara födelsedagskortet kvar att pyssla ihop. Men det är ju inte bara han man måste pyssla ihop ett kort till, både mamma och Martin fyller ju också år.
Nej, måste gå och göra en kopp kaffe och plocka undan lite. Sen ska jag som vanligt ha en date med dammsugaren *skrattar*

Vårväder

Idag och igår har det varit kanonväder. Så idag tog vi med oss barn, pulka, hund och fika och for till fiskdammen i sel. Där grillade och myste vi, hur härligt som hellst. Synd bara att det blåste lite, var lite bättre väder igår. Solglasögonen till Edvin kom idag så vi fick inviga dom, han är ju HUR cool som hellst i dom!

image11

image12

Eftersom jag inte skrivit på några dagar ska jag kortfatta dom dagar jag hoppas över:
Tisdag: Bertil kom förbi och hälsade på. Alltid lika roligt att prata med denna "gogubbe". Sen på kvällen for jag och Martin och åt pizza med Tommy och Karin innan vi for vidare hem till Anders för att kolla på länsderbyt mellan Modo och Timrå. Eftersom jag är en inbiten modoit och Martin en timråit så är det alltid lika spännande, men det slutade som jag trodde 3-2 till Modo! Synd bara att jag var så trött så jag somnade under sista perioden, som jag hörde var lika spännande som resten av matchen. Den avgjordes under övertid. Lite roligt att Ante Molinder gjorde första målet för modo (stolt ramselebo :-))
Onsdag: Städade hemma. Morgan kom förbi, var ute och gick en sväng i det fina vädret annars hände inget spännande alls...

Imorse skulle Martin vara den som tog upp Edvin och bara för det så sov Edvin ända till klockan fem i sju! Har inte hänt ofta, men det är klart att han passar på när det är pappa som ska ta upp han. Hoppas bara att han sover lika bra inatt. Martin sa att imorse stod han upp i spjälsängen det har han inte gjort förut. Men nu klättrar han hela tiden och på allt. Man han har inte lärt sig än HUR han kommer ner när han ställt sig upp så efter ett tag kan man höra ett gnäll eller lite grin så då får man gå och hjälpa han ner *sötnos*

Måste ringa runt till mina bröder och samla ihop pengarna till Tommys 20-års present med. Tror han kommer att bli riktigt glad, ska köpa ett kastspö till han. Lite uträknat från min sida eftersom han jämt är och lånar mitt spö *skrattar* Sen ska jag köpa presenten till Martin som jag är absolut nöjd över att jag kom på. Måste bara kolla runt vart man får tag på den saken till bästa pris....

Ikväll har jag vattengympa med. Har "skolkat" från den 2 ggr nu så jag måste gå ikväll. Har slarvat med allting nu så nu är man väll lika "tjock" som förut *suckar* Det är bara att börja om från början nu och ta tag i vikten så man får sin sommarkropp som man beställt......!

Nej, ska vara duktig nu och göra lite barnmat som jag ska frysa in. Tänkte att kanske vi kan spara lite pengar på det, och eftersom han är så stor nu så behöver man bara finhacka och inte puréa....

"Kyrkis"

Idag har vi varit på kyrkis, mycket barn och sång. Edvin tyckte att det var trevligt och orkade med det riktigt bra för jag fick han sova en stund innan vi for. Träffade Birgitta med så hon fick träffa Edvin igen :-) Fick lunch där med, så vi hade det trevligt!
Sen for vi till mamma och hälsade på. Fikade jättegoda muffins som hon hade bakat innan vi kom *mums* Sen var vi ute på en promenad med både vagn och hennes tre hundar, synd bara att det blåste så välldans så att vi kunde inte gå så långt. Hjälpte henne också att installera dom nya tv-kanalerna, för hon är som alla andra i hennes generation inte så teknisk.....
Nu har precis Edvin och vällingflaskan gått och lagt sig för natten och jag skulle tro att han kommer att sova gott även inatt *hoppas*

Ska bara slöa nu framför tvn nu ikväll. Har gjort allt klart hemma som disk och sånt så nu är det min tur att slöa (innan mina situps *skrattar*)

Nej nu ropar soffan efter mig!


Helgen som gått

Fredan var det fint väder så jag tog barnvagnen och gick till Martins jobb (en promenad på ca 6 km), men kännde att jag vart så trött men antog att det var för att jag hade druckit 2 glas vin kvällen innan. Orkade inte gå tillbaka så jag gick hem till Karin och Tommy och väntade där tills M slutat för dagen. Vi for sedan hem och Martin klagade på att han inte mådda bra. Gjorde middag och fast det var en av Martins favorit-rätter (vårrullar) så åt han nästan ingenting. Det visade sig att han var bakis från kvällen innan då Lena och Andreas var här och karlarna drack wiskey. När han sedan kräks så vart jag elak på han eftersom jag var säker på att det var magsjuka han hade (måste vara den enda flickvännen i världen blir elak på min sambo för en sån sak men jag är helt enkelt LIVRÄDD för magsjuka. Han gick och la sig och jag sov på soffan den natten, vill ju inte bli smittad fast han säger till mig hela tiden att han inte har magsjuka.
Lördagmorgon vaknar jag av att jag har ont i kroppen, men förknippar det med att jag inte sovit bra på soffan. Lite ont i huvudet har jag med, men tar en värktablett och det går över. Kennet och Jonna kom till ramsele så jag for till Anders och hälsade på. han hade verkligen gjort sig till, köpt jätte mycket kaker och dricka. Han hade kopierat nycklar till oss så att vi alltid ska komma in i huset fast han inte är hemma, så han var jätte gullig. När jag och Edvin sen for hem så sa han att vi gärna fick komma och hälsa på snart igen! Kännde att jag hade ont i kroppen och mådde inte jätte bra. Så på kvällen låg jag i feber och hade en hemsk febervärk. Inte alls roligt. Men imorse när jag vaknade var jag nästan helt kry. Lite trött och så, men inte alls som igår som tur var. Och Martin har inte heller magsjuka så jag hoppas nu att vi får vara friska ett tag!

Edvin har sovit jätte bra i helgen. Dom här 2 nätterna har han sovit i sitt rum hela nätterna och det har gått otroligt bra. På fredagnatt skrek han klockan elva, men jag körde 5 minuters-metoden på han så han somnade om till sist. Inatt vaknade han runt tre och fick sin välling och somnade om efter det. Sen har han vaknat runt 6 båda dagarna och det är otroligt skönt. Hoppas att det håller i sig, känner ju att för alls skull så är det bättre att han sover i sitt rum, för då ligger vi inte och stör varandra.

image10
Våran lilla prins bus!

Idag har jag bytt gardiner. Har haft julgardinerna uppe tills nu (!). Har inte orkat byta, men dom har inte heller varit så jätte juliga heller så det är mycket därför jag har skjutit upp det. Kennet och Jonna har varit och hälsat på. Så nu ska jag bara ta det lugnt. Edvin ligger ute och sover i det sköna vädret. Blir ingen gympa för mig ikväll heller eftersom jag inte känner mig riktigt pigg, lite trist eftersom man just kommit igång. Men nya friska tag får man ta i nästa vecka. Känns lite mer uppiggande eftersom jag minskat 5 cm kring midjan på 1 vecka! Men även om jag inte går på gympan så måste jag göra mina situps *suckar*

Imorgon ska vi på kyrkis, ska bli roligt och se vad Edvin tycker om det. Men jag kan tänka mig att han kommer att tycka att det är jätte roligt. Det som är lite dumt är tiden. Det är mellan halv nio till halv tolv, då Edvin brukar sova. Men jag får försöka få han att sova innan så han orkar med. För det är sång, lek och lunch. Kan bli roligt :-)

Nej, nu ska jag gå och bädda ner mig i soffan och kika på prison break!

Snart helg igen...

Snart är det helg igen och det känns skönt. Ska bara ta det lugnt i helgen tror jag, som det känns nu iaf ;-)

Igår var det alla hjärtans dag och dagen började med att jag och Lena tog barnvagnarna och var ute och gick en sväng. Sen var vi på "sockerbagarn" och fikade. När jag kom hem var Tommy och Karin redan här för att vi skulle se "prison break" men jag han inte se nåt eftersom jag mest sprang och letade efter kortet som jag hade gjort och sen gömt undan för Martin. Som vanligt när jag är stressad och var helt säker på att jag hade gömt det på ett ställe som var VÄLDIGT bra så hittade jag det. Jag hade lagt det på press i min fass (eftersom det är ett ställe som jag vet att Martin aldrig är på).
Sen kom Martin hem från jobbet och vi åt gott. Lena, Andreas och lille Axel kom förbi sen vi hade jätte trevligt. Papporna vart full och kom överens om nån fisketävling dom skulle ha... Martin visade upp sin lilla helikopter som är hans favorit-leksak (tror att det är varje vuxen  pojkes dröm att äga en sån) och Andreas vart avis och ville också ha en. Lippe blir alltid helt galen när han ser den där flygande lilla leksaken så han började skälla lite så Edvin vaknade. Men som tur var så somnade han om gott efter ersättningen som vi gav han.
Tror inte att Martin är världens piggaste idag, men han hade riktigt roligt igår *skrattar*

image8
Lill-vännen finklädd på alla hjärtans dag!

Idag ska vi gå ut och gå jag och Edvin, det är kanonväder ute. Annars blir det vanliga tråkiga saker jag måste göra som städa och dammsuga (måste göra det jämt känns det som eftersom Lippe släpper så mycket hår).
Men först ska jag sätta mig ner med en kaffekopp och kolla på reprisen till "våra bästa år" måste se det ef´tersom Lena sa att det var så spännande!

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag och vi ska fira med att äta gott ikväll med lite tända ljus och sånt *mysigt* Är ju en person som älskar denna dag, är det inte lite fint att det finns en dag som man kan visa sin älskade hur mycket den betyder för en fast man gör det (nästan) varje dag?

Jaja... Har ju inte bloggat på nån dag så jag ska uppdatera allt roligt som hänt :-)
I tisdags så for jag och Edvin, Lena och Axel och Helen med lille Hugo på bvc och vägde och mätade våra små. Edvin var 72,5 cm lång och vägde 8340g. Han är lång och smärt våran lilla kille ;-) Sen for vi på fiket och fikade lite, vart en krämbulle med en kopp kaffe *gott* Vi hade tänkt gå en sväng, men det han vi inte med eftersom Lena skulle hem till sin svärmor på middag och jag var tvungen hem och göra middag innan jag skulle på den eviga vattengympan (som jag förövrigt ska skolka från idag eftersom jag ska vara hemma och svulla istället).
Igår var jag, Martin och Edvin bjuden hem till Crister och Helen på middag. Fick en jätte god älgskavs gryta *mums*

Annars har det inte hänt så mycket spännande. Fick igen för att jag skröt väldans mycket över att Edvin sov en hel natt, så igår natt sov han jätte dåligt! Tror aldrig att han sovit så dåligt förr. Men i natt sov han som vanligt, vaknade kl 3 för lite välling och sov sen till kl 6. Var lite irriterad på mig själv också inatt eftersom jag struntade i att diska igår kväll (brukar vara jätte duktig på det annars) så jag fick surt igen när jag skulle koka välling då jag både fick diska vällingflaska och kastrull. Men det är väl ett misstag man bara gör en gång hoppas jag på.
Edvin har börjat att gråta på kvällarna med, vet inte varför. Men skulle tro att det är för att jag och Martin har sprungit så fort vi hört han. Igår var vi less efter att ha varit inne med han mest dom senste 2 kvällarna så vi testade 5 minuters-metoden (går ut på att man väntar tills det gått 5 minuter innan man går in och visar sig för barnet). Vi behövde inte ens vänta 5 minuter, för han somnade innan det. Så vi insåg att vi har haft allför bråttom in dit...

Tror att vi kommit fram till vad vi ska köpa för sittvagn med. Äntligen har vi kommit överens om en vagn båda tycker verkar bra! Vill ha en kronans sulkyvagn, problemet är att dom inte börjar att säljas förens den 15 mars och då blir leverans i slutet av april! Så vi får fundera lite... Men den verkar både praktisk och bra, och jag tror på kronan kan dom göra bra och tåliga cyklar borde dom kunna göra barnvagnar eller?


En sån här fast brun VILL jag ha!

Är så less också på att släpa runt på vagnen vi har nu och alltid måste plocka isär den för att få in den i bilen. Tung klumpig och inte den lättaste att få ihop så nu skulle en liten smidig sulkyvagn vara väldigt välkommen.

Nej, nu väntar lite disk och Edvin ska snart sova lite....

Hallå igen

Inatt är Edvins första natt som han har sovit från kväll till morgon! Vaknade inte förens klockan 6 imorse, så  skönt! Men igår kväll vad han lite grinig, vet inte varför skulle tro att han drömt nåt. Så efter en timme så fick han komma till våran säng, och som vanligt somnar han direkt där. Men jag skulle tro att ha varit vaken en stund inatt, för när Martin skulle kolla på väckarklockan så fanns den inte på sängbordet utan i sängen. Våran lilla son älskar att krypa upp mot sängbordet och leka med klockan, men det är ju så farligt! Som tur är så ramlade han inte ner iaf, skönt det och han sov ändå HELA natten. Men frågan är ju om det är en engångsförteelse eller om det kommer att hålla i sig? Hoppas på det sista...

Igår var jag på kläd-party och guud vilka fina kläder. Men eftersom man inte har så gott ställt nu för tiden då man är mamma-ledig så vart det lite reasaker, tog 2 hemliga paket + att jag beställde ett par bruna mjukisbyxor med en ferarribil på bakfickan (den också på rea). Hoppas bara att man blir nöjd med dom hemliga paketen. Men det var trevligt, nästa party är i april hos Lena och då har dom utökat kollektionen lite så man får se om man hittar nåt att fynda då.

Idag måste jag fara och handla, och det är nåt jag tycker är riktigt trist! Men det finns inte alltför mycket mat i detta hus, och det finns ingen mellis att ge till Edvin (han brukar få frukt eller nåt sånt). Men fördelen med att fara på ica tidigt är att det brukar ju inte vara så mycket folk. Ska passa på att fara och slänga papper och glas med. Skulle behövt panta också men det får bli en gång då Edvin inte är med.
Som vanligt på tisdagar med ska man ha vattengympa. Har kommit på att jag ska rata vågen då han och jag inte går bra ihop. Igår visade den att jag hade gått upp 2 kg från 9 på morgonen till klockan 17 på eftermiddan, det kan inte visa rätt! Jaja, men det är bara att kämpa vidare *suckar*

nej, nu grinar lill prinsen här och blir lite frustrerad att det tar så lång tid för mig vid datorn....

Måndag igen

Idag är det måndag igen, och det är som vanligt tycker jag en ganska trist dag. Ska väl försöka ta tag i att städa. Måste dammsuga, skura, damma, renbädda osv *suckar* Måste väl kanske byta bort julgardinerna med? Men det får bli när Martin kommer hem eftersom gardinstången i vardagsrummet är så lång så det är svårt att göra det själv...
Idag ska jag måla hyllan som vi ska ha inne på Edvins rum med så jag har nånstans att ställa hans doppresenter. Som det är nu stå dom på hans byrå så det ser väldigt ostädat ut. Kommer att bli bra. Ska ställa dit alla hans böcker med, så kanske mina böcker (iaf några av dom) får plats i hyllan istället...

Igår var vi på gympan jag och Lena, känndes som att jag skulle dö när det var konditions-träning. Styrka är inte alls lika jobbigt, så jag känner HUR dålig kondis jag har. Måste börja gå mera. Letade faktiskt fram måttbandet igår, så nu har jag mätt midja, ända, lår och arm skrev ner det på en lapp som jag gömt. Men jag kommer absolut att skriva hur många cm jag minskar (om jag nu kommer att göra det). Såg på "biggest loser" igår och insåg att fast man är fet (dessa människor var ruskigt fets) så kan man bli smal och vältränad. Jag kännde att jag som har mina 3-4 kg kvar måste kunna bli av med dom eftersom dom blev av med över 40% av sin vikt. Så det är bara att fortsätta att kämpa.

image4

Igår så kom Edvin på hur han kan ställa sig upp mot soffan. Och det var riktigt spännande eftersom då har han koll på det som finns på soffbordet med (han älskar tv-dosorna). Så nu får man hålla lite mera koll på vad man har där. Det är så spännande att få vara med på allt som händer. Han lär sig saker hela tiden, nu också så fort man sjunger "klappa händerna" blir han jätte glad och klappar händerna och skrattar *såå söt* Tänderna uppe har blivit lite mera synliga med. Så skönt att tänderna börja komma fram så att han kan tugga lite mera ;-)

Ikväll är det "Me and I-party" FARLIGT. Så snygga kläder på den nya vår-kollektionen som man bara vill ha! Men som vanligt har man inte råd. Blir väl som sist att man beställer ett hemligt paket för 100 kronor. Sist vart jag nöjd, fick en fin tröja med en robot på. Men det kan lika gärna bli åt andra hållet. Jaja, måste försöka att inte köpa nåt annat iaf.....

Nej, nu gnäller Edvin och tycker att jag är tråkigaste i hela världen. Måste gå och roa han lite, kanske vi tar en sväng om med dammsugaren för det älskar han! :-)

Mitt morgonhumör tillbaka?

Jag hade förut ett HEMSKT morgonhumör, men med åren har det blivit bättre men imorse var det tillbaka. Och Stackars Martin var den som var utsatt. Var väldigt trött, och med ett litet barn som är väldigt morgonpigg imorse var det ingen bra kombination. Men Edvin kan jag ju inte bli arg på, så att det måste ju vara nån annan som jag kan ta ut min ilska på. Som tur är så for han till sel direkt efter att jag klivit upp så jag hann lugna ner mig och kunde ringa till han och be om ursäkt. Men vid det här laget tar inte han åt sig nåt tror jag när jag beter mig som ett elakt lejon i sängen *skrattar*

I fredas hade vi lite mys. Jag gjorde lax med klyftpotatis och en kall dillsås (och jag lyckades fast jag aldrig förut har lagat till lax!). Edvin fick duscha och sen krypa runt lite naken på golvet. Efter att han somnat så satte vi oss i soffan och drack vin och kollade på "let´s dance". Rätt en som fick åka tycker jag. Vet inte om jag har nån direkt favorit, men man har dom som man tycker är ok att dom inte får fortsätta i tävlingen. Vi blev fnittriga och man var väl vaken lite för länge. Lördag morgon började med att Edvin var kanonpigg klockan 5 så det var bara att kliva upp och börja diska (annars hade jag somnat på soffan). Lite irriterad på mig själv att det var jag som vill öppna den andra vinflaskan, för att jag borde förstå att våran älskade son skulle vara lika morgonpigg denna morgon som annars. For till mamma och var där hela dagen, Henrik med familj var hemma så jag måste passa på att träffa dom. Var trött mest hela dagen. Edvin var överallt, lite jobbigt när man är hos andra som har "barnsäkert" hemma så man fick fara och passa han. Men lika trevligt som vanligt att träffa sina nära och kära :-)

Ikväll ska jag och Lena fara och skutta runt på gympan igen *pust* Snart hoppas jag att det börjar visa sig lite resultat efter allt mitt slit (har börjat med situps + vad jag kallar stjärtdödaren varje kväll). Men än så har inte vågen varit snäll mot mig. Men funderar att kanske ska börja mäta magen, men orkar inte ta fram måttbandet som ligger nedpackad med symaskinen. Får väl använda ögonmåttet kanske? Önskar att det fanns ett piller man kunde äta och man fick sin drömkropp.................

Nej, nu till vardagsrummet och plocka lite leksaker medans älsklingen ligger ute och sover. Sen ska jag på date med dammsugaren. Kanske måste skura inne på toan med? Usch va det är härligt att leva :-D

Godmorgon

Inatt är ännu en natt som Edvin har sovit bra. Såå skönt. Han vaknade först runt kl 3 sen efter sin välling somnade han gott i våran säng till klockan halv sex. Så nu är man själv utvilad igen :-)

Fick strumpbyxorna och mockasinerna till han igår och vart supernöjd!
image2

Så gullig med texten bak tycker jag, en aning långa (som ni kanske ser), men han växer nog i dom snart. Perfekta med antihalk både under fötterna och på knäna så det blir lättare för han att krypa.

image3
Mockasinerna vart dom svarta med döskallar på. Perfekt nu när han vill att man ska hålla i hans händer så han får gå + att han är överallt och försöker dra upp sig nu. Idag kröp (läs ålade) han in på sitt rum, och det brukar han göra. Efter ett tag börjar jag höra hur han gnäller där inne och jag är säker att det är pga att han känner sig ensammen så jag roopar på han men ingen Edvin kommer. Efter en liten stund och lite gnäll så tänkte jag gå och hämta han (precis som jag alltid brukar få göra) så ser jag han där inne stå och håller i sig i en byrålåda och flinar stort *såå söt* Så nu har han kommit på HUR man ställer sig upp men inte hur han ska komma ner igen. Men snart har han väl lärt sig det med.

Igår var jag och Karin på vattengympa, och det har börjat bli lite roligare nu. Lite hårdare och lite mera tempo, men lite mera skulle inte skada. Men efter at jag kom hem gjorde jag situps och "rump-träning". Hoppas att jag blir av med lite "hängbuk" innan sommaren. Men vikten står still iaf. Så jobbigt, men jag kankse ska sluta väga mig ett tag, och sluta äta sötsaker helt? Varför ska det vara så svårt att bli av med dom sista kilona? Har dom kommit för att stanna? Lite surt när man känner magmuskler under något mjukt *skrattar*

Idag ska jag ut och gå lite. Jag och Edvin har inte varit ute med barnvagnen på 2 dagar, känns som skandal! Men idag ska vi ta tag i det. Sen kanske man far en tur till högberget. Henrik med familj kommer hem i helgen så man får träffa dom lite. Men det är lite dumt att Edvin lägger sig så tidigt på kvällen, man gör det bra om man får han att vara vaken till klockan halv sju... Men man hinner kanske en sväng. Imorgon ska vi iaf dit, tänkte vara där hela dagen, ta med mig barnvagnen så man kan gå runt och uutforska detta lilla ställe...

Nej, man kanske ska gå och kika lite "vakna med the voice" som man gör varje morgonen. Och sen vänta på att reprisen till "våra bästa år" börjar eftersom jag missade det avsittet igår (låter som en gammal tant, vet att serien är jätte dålig men man kan inte sluta se när man har börjat).

BOEL-test

Igår gjorde Edvin sitt BOEL-test som han klarade av galant :-) Så skönt att det är gjort, nu blir nästa grej när han blir 10 månader. Men i den takt som allt annat har gått så är man väl där snart. Känns ibland som att tiden går lite för fort.

Igår var jag och Lena ute och gick som vanligt när det är onsdag. Gick lite längre denna gång, men lite klagomål fick man höra från Lena *skrattar* Men det är skönt. Vart en promenad som var över en timme, sen gick vi på ica och handlade lite mat och sen bar det iväg till nipudden och Barbro för att lämna in ansökan om sommarjobb. Jag hoppas att man får en kanonschema som gör att man kan vara hemma mycket med Edvin med, hoppas på många kortdagar. Men man får väl se hur Barbro klurar ut det. Det enda jag skrev som önskemål var att jag INTE jobb midsommar helgen. Vill inte missa Edvins första midsommar då han kan dansa kring midsommarstången. Fatta va roligt det kommer att bli! :-)

Idag måste man väl plocka lite (som vanligt) sen ska vi väl kankse åka skoter första gången med Edvin. Hoppas att solglasögonen kommer som vi har beställt, vi är lite osäker annars hur det kommer att gå om han inte har skydd för ögonen. Men det är bara att hålla tummarna att när man hämtar posten så ligger dom där i postlådan. Har beställt ett par mockasiner med döskallar + ett par krypstrumpbyxor (med Karin) som jag hoppas också kommer idag... Sen ikväll är det vattengympa, jaja men sen är det vila i 2 dagar innan man ska på stepup (längtar INTE så mycket om man säger så....) Men man blir ett steg närmare den perfekta kroppen...

Glömde skriva en rolig sak med, igår tog Edvin sitt första kryp på alla 4!!!! Oj va söt han var, men sen ner på mage fort och ålar iväg... Längtar och HOPPAS att han kommer att krypa runt på alla fyra eftersom han är mer som en sop efter golvet nu när han ålar som en liten soldat *Skrattar*

Nej, nu måste jag iväg till disken sen alla leksaker som ligger överallt!

Då har man skaffat blogg...

Nu har man som alla andra och skaffat sig en blogg. Men tänkte att det kan vara lite roligt att skriva ner det som händer och sker hemma hos familj Edmo/Tegström ;-)

Just nu så ligger Edvin och sover och vilar sig inför BOEL-testet. Märit kommer snart (hoppas jag efter att besöket igår vart "uppskjutet"). Tycker desutom att besöket känns lite onödigt då man vet att Edvin reagerar på ljud + att man gjorde hörseltest på han när vi var på bb. Sen ska hon prata om säkerhet, och det känns också väldigt onödigt eftersom jag tycker att jag och Martin har bra koll på det. Men det kanske blir nåt som man har nytta av med, man får se... Så man har iaf dammsugit och diskat hela morgonen känns det som. Men som tur är så sov Edvin ända fram till klockan 6 (alla som känner oss vet att Edvin har varit en VÄLDIGT morgonpiggt barn) så man känner sig utvilad. Han har sovit bättre nu på slutet och hoppas att det är en början på kanske eventuella sovmorgnar??

Sen idag ska jag och Lena ta barnvagnarna och gå ut och gå. Behövligt inför sommaren då man hoppas att man blir av med "hängbuken" *skrattar* Men det går lite trögt, men tycker att jag har blivit ganska duktig då jag börjat med vattengympa 2 ggr i veckan (men vet inte om det tar så mycket men det är faktiskt skönt). Sen ska jag och Lena börja med step-up, men det går lite trögare med det ;-) Måste försöka på allvar med att börja med situps morgon och kväll, men är man lita lat som mig så är det lätt att man glömmer bort det... Och det viktigaste av allt att man ska börja äta nyttigare så kanske man blir av med dom 3 kg som jag har kvar efetr graviditeten. Man blev som lite lat känner jag eftersom dom första 18 kilona rasade av en genom amning. Men dom sista kilona sitter fast verkar det som...

Har beställt en vårmössa till Edvin med, längtar tills den kommer. Den på bilden men i ett tyg med blå och gröna blommor. Vill ha en grön skaljacka till sommaren på Edvin så det kommer att passa bra ihop. Vill även ha pops grönrandiga stövlar, men man får se hur det blir med det. Inte vår än som sagt.

image1


Sen blir det bara en lugn kväll skulle jag tro. Kanske att jag och Martin far och hälsar på mamma får se hur det blir.

Jaja, nu ska jag gå och slöa framför tvn ett tag innan man får hembesök av Märit.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0