Trötter

Imorse vaknade lille E redan klockan sex. Han verkar kommit in i sin morgonpigga rytm igen. Det resulterade i att han var väldigt trött mitt på dagen. Efter att vi hade varit och handlat mat så bäddade han ner sig på en filt på golvet och somnade nästan på en gång.

När vi sedan skulle väcka han för att vi skulle äta lunch så var han allt annat än lättväckt. När han till slut vaknade till så skyndade jag att sätta han i matstolen i tron om att han skulle vakna till riktigt...men gjorde han inte utan han somnade om igen. Antar att vi kommer att ha en pigg liten kille här hemma ikväll eftersom han sov så lång middagslur. Får hålla tummarna för sovmorgon imorgon istället?

Filmdags...

Här hemma har vi roat oss med att titta på film från när lille E var liten. Och man inser hur fort man glömmer hur liten ens barn varit. För har verkligen min "stora" kille ålat runt på golvet, hoppat i hoppgungan, gått i gåstolen och ätit små smakportioner?

(Lille E 3 månader)

Far och son

Igår när vi var och badade så tog sambon med sig sin radiostyrda båt som han gjort till en "fiskebåt". Drömmen och tanken fanns om att vi skulle lyckas fånga en liten fisk. Men efter lite strul med att båten inte ville starta först, en liten E som ville leka med pappas leksak så fick vi fara hem utan ett enda napp. Trots att vi såg att fisken vakade strax utanför bryggan.

Fredag igen!

Oj, vad veckorna springer iväg...redan fredag igen och snart är det bara en vecka kvar på ledigheten...dagen har rullat på som vanligt. Lillebror Kennet har varit här och hämtat sin kamera, så vi har druckit lite kaffe och lille E passade på att leka lite med sin morbror.

Nu ska vi snart göra oss i ordning för att fara och handla lite mat sen fara en sväng till hsuet. Kvinnan som ägde det innan oss har nu (äntligen) hämtat sina saker. Så nu kan vi börja rena på riktigt inne i lagårn. Allt brännbart ska eldas upp, resten av det vi inte ska ha kvar ska packas på släpvagnen för att köras till soptippen. Så även idag har vi fullt schema...

(En badbild på far och son från igår)

En ny vän...

Idag när sambon var vid huset så hittade han ett svart får. Han fångade (nu tror jag inte att han behövde anstränga sig för det eftersom fåret kom fram till han av sig själv) och stängde in den i hundgården som vi har där. Han hittade sen ägaren som bor i grannhuset. Han hade fått fåret förra helgen och den hade lyckas slita sig tidigare idag. Jag själv passade på att bekanta mig lite med den. Och den är verkligen hur söt och snäll som hellst!

Sol och bad...

Ikväll var det fortfarande fint väder så vi tog med oss badkläderna och for för att bada...eller sambon och lille E, jag är för mycket badkruka för att ta ett dopp...tycker att det är mycket härligare att doppa fötterna bara. Lille E verkligen älskar vatten och man ser att han bara blir modigare och modigare för varje gång. Idag ville han inte ens hålla handen när vi skulle gå ut till bryggan (det har varit högvatten så den hade flutit iväg en liten bit). Men vem vill ha hjälp av mamma när man kan så bra själv?


En leksak...

Igår fick jag låna hem min lillebror Kennets systemkamera för att ladda över bilderna som vi tog när vi var på myrdalen. Och självklart har jag passat på att leka lite med den här hemma. Både lille E och Morris har fått stå fotomodell några (läs många) gånger. Jag sätter upp en systemkamera direkt på min egna önskelista, för en "leksak" är väl jag också värd?

(En av bilderna jag tagit på lille E)

Leka tafatt...

En lek som lille E älskar mest just nu är just tafatt. Det är en lek som han oftast leker när han leker med andra barn...även om vuxna är minst lika roligt att leka denna lek med...

(Lille E och kusin Evelina leker)

Torsdagsmorgon

Godmorgon! Idag tog jag mig en liten sovmorgon igen. Kände att jag kanske behövde den efter att jag och sambon såg en skräckfilm igår (The haunting in connecticut). Efter att filmen hade slutat passade lille E på att vakna till så jag fick lägga mig i hans säng en liten stund innan han somnade igen. Nu vet jag inte om detta med att liten börjat vakna på nätterna beror på mardrömmar eller om det är fler tänder på gång?

Nu ska jag snart göra mig en kopp kaffe så jag vaknar till riktigt. Sen blir det nog en sväng i blåbärsskogen. För även idag det strålande solsken...HÄRLIGT!

Bebis i magen...

Idag stoppade lille E saker innanför tröjan och sa "Titta mamma! Evin bebis magen!"...

Strålande solsken!

Idag har jag inte alls suttit vid datorn (och har inte det nu heller egentligen då jag är på väg till huset nu snart). Det beror på att det är strålande solsken plus att min lillebror Kennet är hemma. Han kom hit strax efter att jag klivit upp, sen har vi varit en sväng till myrdalen. Trevlig att komma iväg och hälsa på "gamle gubben Larsson" lite. Ett ställe som är helt otroligt fint, och man är alltid lika välkommen att hälsa på där! Lille E fick (som alltid) provsitta "gammtraktorn"...och ni kan tro att jag har en lycklig liten kille när han sitter där...


(Lille E i gammtraktorn med en vissen blombukett i handen)

En rolig liten resa...

Har idag pratat med min vän Linda (lille Es gudmor). Hon ska döpa sin underbart söta dotter Lovisa den 29 augusti, och självklart är vi bjuden. Jag har också fått äran att få bli gudmor, vilket känns hur roligt som hellst! Så om några veckor ska jag och lille E packa in oss i hennes pappas bil och åka med hennes familj ner dit (förutom hennes mamma som redan komma att vara där). Det blir en lång bilresa, men oj så roligt det ska bli att fara ner och spendera några dagar hos dom nere i Hjo!


(Lille E och hans gudmor sommaren 2008)

Lekparken

Igår när vi var och hälsade på momma och storkusinerna så var vi en sväng till lekparken. Där fick lille E testa på att gunga en "storgunga" för första gången. Och det var självklart spännande för en liten kille även om han fick lite hjälp av momma...

Godmorgon

Godmorgon! Lille E vaknade inatt runt fyra och var jätte arg. Han skulle absolut ha saft och när sambon förklarade att man inte dricker saft på natten utan han kunde få vatten istället så blev liten ännu mer arg. Skulle inte ligga med oss i sängen, utan han tyckte att jag skulle kliva upp med han och "låta pappa vaja"...Det hela slutade med att lille E fick ett glas vatten (eller två) och blev nedbäddad i soffan framför NallePuh. Sen somnade han om och sov till klockan åtta...

Annars har morgonen rullat på. En vanlig morgon, hellst med tanke på att det regnar även idag...jag som hållt mina tummar så hårt för att det snart ska bli bättre väder. Men det är kanske bara att fortsätta hoppas att sommaren inte är över riktigt än...

(En morgonbild på en lekande E)

Idag måndag är jag glad för...

Självklart fortsätter jag med måndagslistan...och idag måndag är jag glad för...

♥ Att lilla Morris har fått flytta hem till oss.
♥ Att jag har två veckor kvar på ledigheten.
♥ Att det varit sol ikväll, och att det (enligt vädret) kanske ska hålla i sig.
♥ Att vi haft en trevlig dag hemma hos momma och "storkusinerna" idag.
♥ Att lönen har trillat in på kontot.
♥ Och som vanligt är jag glad för min älskade lilla familj!

(Världens underbaraste Edvin!)

Bus med kusinerna

Efter en heldag med bus och lek sover nu lille E gott i sin säng. Dagen har varit kanon och lille E har verkligen trivts i "storkusinernas" sällskap. Vi har fikat, pratat, lekt, väntat på att det ska sluta regna och gått en sväng på lekparken (som vi alltid gör när vi är hos momma). När vi sedan for hem följde Patrick med, så det blev ännu mer bus här...och vi han även med en liten tripp till farmor och farfar där liten visade runt sin kusin på gården...

(Att få tre kusiner på samma bild är inte alltid det lättaste...)

Måndag igen...

Godmorgon. Här vaknade man tidigt efter att lille E kom och kröp ner vid mig redan halv sex. Nu brukar han inte vaknade den tiden, och han brukar dom få gånger han gör det somna om fort...men idag gjorde han inte det. Utan var utsövd och tyckte att det var morgon. Så med barnkanalen på låg jag och sov på soffan medan lille E lekte och tittade på tv.

Idag ska vi till momma och träffa "storkusinerna". Mina brorsbarn Patrick och Evelina ska vara hos farmor (som hon blir åt dom) några dagar. Så det kommer att passa bra att fara dit och spendera dagen...för vad kan vara roligare en grå och tråkig dag än att leka med sina "storkusiner"?

Blåbärsskogen

Idag har jag och lille E varit ute i blåbärsskogen. Lille E tyckte att det lät spännande med att plocka blåbär...hellst kanske med tanke på hur mycket han älskar det bäret? Men han upptäckte att leken "sitta fast" var mycket roligare, för hur många gropar och grenar finns det inte i skogen som man kan låtsas sitta fast under?

Lilla fröken Morris

Äntligen har lilla fröken fått ett namn. Ett namn som lille E har kommit på alldeles själv, nämligen Morris...eller "Mojjis" som liten säger. Och det är ett bra namn på en liten kattfröken!

Godmorgon söndag!

Godmorgon! Vaknade idag av att lille E kröp ner i sängen och sa "fölåt mamma" flera gånger. Nu vet jag inte alls vad han gjort eller varför han sa förlåt, för det ville han inte berätta...kanske är det för att han är som en liten energibomb här hemma nu?

Idag funderar jag på att vi ska ta en liten skogspromenad. Friskluft och skog är preciss det jag och lille E behöver nu efter att ha varit "inregnade" i flera dagar. Men först en kopp kaffe och sitta och njuta av söndagsmorgonen lite...

(Lille E lekte cowboy på morgonen)

Trött liten kille...

Lille E var trött ikväll efter att inte sovit något alls på dagen. Och han somnade gott framför datorn medan han tittade på "Fåret Shaun"...så nattningen ikväll blev lite tidigare än vad det brukar för våran lilla kille som annars är ett litet nattsudd...

Köksstädning...

Ännu en regnig och tråkig dag så jag har passat på att börja storstäda köket. En sak som man inte gör ofta, men som verkligen är skönt när det är gjort. Alla skåp är urtorkade plus dörrar och väggar. Jag har till och med varit så duktig så att jag torkat ovanpå skåpen...och jag lovade mig själv att när vi köper kök till huset ska det vara skåp som går ända upp till taket...det roliga med det är att jag får ta ner dom fina sakerna som är där och putsa upp, ljusstakarna (som användes vid lille Es dop), karafferna (från min mormor) och denna underbara kaffekopp (som min morfars mamma köpt)...
Lille E har roat sig med att göra massa hyss även idag...och det roligaste var nog att dra bort stolen för mig när jag stod på diskbänken och torkade skåp. Han fnissade så han kunde nästan inte stå...mammas lilla bustroll...

En kusinbild...

Satt och kikade igenom bilder som jag hade på kameran...hittade denna på kusinerna när dom står och proväter gräs tillsammans. Albin gör det för att han är liten och vill stoppa allt i munnen, lille E gör det bara för att härma sin lille kusin...

Lördagmorgon...

Godmorgon! Idag vaknade jag klockan halv sju av att lille E kom intassandes till vardagsrummet där både jag och sambon lyckats somna framför tvn. Sambon förflyttade sig till sängen medan jag och lille E slog igång barnkanalen. Sedan har morgon rullat på. Lilla kattfröken är mycket mer kavat nu och vågar sig fram ofta, men lite skyggt fortfarande när hon ser lille E...men det är inte så konstigt heller då hon inte alls är van vid barn. Och att då träffa en liten kille som springer efter och ropar förtjust "Tjena kissen!" så fort hon kommer fram från sin gömma under soffan måste absolut vara lite skrämmande...

Vad vi gör en fredagkväll...

Här har jag och lille E roat oss med att bygga med mekano som jag haft i en kartong nere i källaren. Lille E känns lite för liten än för att leka med det själv, men efter en regning dag så kliar det i bådas fingrar efter att ha något att göra...och vad passar då bättre än att sitta och bygga små saker tillsammans? Och absolut lika roligt för mig som för lille E...

Vad ska kissen heta?

Förslagen på ett namn till kissen fortsätter här hemma. Har frågat lille E om kattungen ska heta Kattis, Sessan eller Morris (det sista är det han själv som kommit på, men avfärdade det lika snabbt). Då skakar han bara på huvudet och det senaste förlaget han själv hade var "Gubbe"...och jag vet inte vad jag tycker om det namnförslaget på en liten kattfröken?


Busdagen?

Jag har som sagt passat på att storstäda idag. Lille E har istället passa på att göra en massa bus, för vad ska ett litet barn hitta på annars en regnig och tråkig dag? Men nu känner jag mig nöjd med städ för idag, så jag och lille E ska fara och hälsa på en kompis och hennes barn istället för att bara sitta hemma...precis det man behöver en dag då man mer eller mindre känner sig "inregnad"...

Regn och åter regn...

Jag hoppas att det slutar regna snart och att det blir lite solsken under min semester...men det är kanske att bara göra det bästa av situationen och storstäda inne istället när man ändå inte kan vara ute och leka? Har ni lika tråkigt väder som vi?

Kattjakt

Godmorgon! Länge sedan jag vaknade såhär pigg när lille E kom och väckte mig klockan sju. Men det beror nog på att jag gick och la mig redan klockan nio igår kväll. Dagen började med lite "kattjakt" eftersom vi inte hittade kattungen. Till sist hittade vi henne under soffan...och hon är fortfarande lite blyg, men jag antar att det kommer att släppa under dagen. Och lille E har kommit på ett nytt namn, nämligen "Kissen". Så jag antar att denna lilla kattfröken kommer att få många namn innan vi bestämt oss för något riktigt.
Lille E sitter nu och tittar på "Tess och Ubbe" på barnkanalen. Och han hävdar bestämt att det är "gammbåtar". Och när jag förklarar att det är två söta u-båtar så flinar han och säger "Nej, inte u-båtar...gammbåtar!". Nu har han kommit in i en period då allt är gammalt...gammtutten, gammbilen och gammtraktorn är några av dom ord som används flitigt här hemma...

Tillökning i familjen

Jag har inte alls haft tid att sitta vid datorn på hela dagen och eftermiddagen. För det är så att vi har fått en liten tillökning i familjen...nämligen av en liten kattfröken! Ni kan inte ana lille Es lycka när jag kom hem med hans alldeles egna kissekatt. Hon har fortfarande inget namn, men lille E tycker absolut att den ska heta just "Kissekatten"...

Nu är det inte alldeles lätt att fota en liten E och en liten kattunge tillsammans...hellst inte när kameran inte var så samarbets villig...men det ska vi nog ta igen imorgon!

Med stan i sikte..

Godmorgon! Idag var det min tur att få sovmorgon. Skönt eftersom lille E först vaknade på mindre bra humör redan klockan halv fem. Men efter att han sprungit och hämtat både vatten och nappar plus bäddat ner han mellan mig och sambon så somnade han om...i alla fall för en liten stund...

Nu är lille E och sambon på väg till farmor och farfar. Själv ska jag ta mig en tur till stan, helt själv för en gångs skull. Ska strosa lite i affärer och kika om det finns något som passar denna fröken. Det blir nog en snabbvisit, men som sagt så är det inte ofta man kommer iväg helt själv...


TACK för dom jätte fina kommentarerna igår!
Dom värmer jätte mycket, och även om det är lättare att ta åt sig vid negativa kommentarer så är det för Era kommentarer som gör det roligt att fortsätta skriva!

Hjälpa till sa Edvin..

Lille E älskar att få hjälpa till, "hjäppa mamma" är en mening som används flitigt. Och även om det kan kännas som att han blir lite "i vägen" ibland så är jag glad att han är så hjälpsam. För jag antar att även han kommer att växa upp till en trotsig tonåring en dag. Idag hjälpte han till i huset. Och kanske att köra skivorna från vardagsrummet till brännhögen var det roligaste? För då fick han användning av sin fina skottkärra också...


Våran lilla snickare


Förstå vilken lycka det är för en liten kille att få låna pappas skruvmejel!


Svar till "Anonym"

Även idag fick jag en konstig komentar på inlägget om Klämda småpojkar som jag känner att jag måste svara på...och absolut för att "försvara" mig lite...

Barn "kan själv" och pojkar vill ofta göra som pappa... Och att uppmuntra barnen att gå på toa själv är väl bara positivt? (när de är mindre med lite övervakning)

Nä, nu sk jag sluta läsa din blogg, är så less på dina moralpredikningar hela tiden.
"Visst fljer man väl barnen på toa" "Visst har man barnen i tankarna ständigt" Bla bla bla kräks
Nä, vidare mot lite mer mänskliga bloggare som faktiskt kan erkänna att de gör fel ibland och inte försker framstå som nåt helgon (när så inte är fallet).

Jag är absolut inte en ofelande mamma som bara gör rätt. Ser mig absolut inte på det viset, och känner att jag inte skrev inlägget för att moralpredika...utan för att ventilera mina funderingar. Jag vet att jag sällan skriver om dåliga saker. Men jag känner att jag vill inte skriva om dom gånger jag känner att livet är skit, när lille E har sina dagar som han bara grinar och skriker sig igenom, dom gånger som sambon och jag har bråkat. För det är något som jag känner själv att jag vill hålla privat. Jag skriver mest om ljusglimtarna i vårat liv...kanske är det fel? Blir jag en ofelande mamma bara för att jag mest delar med mig om det som är bra, fast allt inte är bra 24 timmar om dygnet?

Och självklart ska man uppmuntra barnet till att gå på toaletten...och absolut själv sen. Lille E har gått på pottan själv nu några gånger, och absolut berömmer vi han och tycker att han är jätte duktig när han gör det. Men vi står utanför hela tiden. Inte för att jag är rädd för att han ska göra sig illa, utan av den enkla anledning av att han gärna vill tömma pottan själv...och någon olycka på golvet känner jag hellst att jag vill slippa. Samma sak gäller också med småpojkar som står och kissar...hur ofta får man inte rengöra toaletten då? Det var den sanningen om denna mamma som är "perfekt"...

En dag vid torpet...

Som ni kanske har sett så har jag ändrat i kategorin, istället för "Kråkslottet" så har jag ändrat till "Torpet". Känns som att vi fått ordning så mycket nu så att det inte är ett kråkslott längre...ska snart fara dit och spendera dagen där nu när solen äntligen har hittat fram. Ska bara packa fikakorgen, fara på byn och köpa med lite sallad sen blir det lite arbete som väntar. Idag blir det att slå ner lite gräs bakom lagårn, sen rensa bland alla sakerna som finns där. Kommer att bli skönt att kunna ha en "utedag" igen med sol och lite värme...kan tänka mig att det är precis vad lille E också behöver!

(Vårat blivande kök)

Klämda småpojkar

Jag är sugen på att köpa en toasits för barn till lille E. Känns enklare att ha han att pinka på toaletten, och det är något han hellst vill själv. Satt och googlade runt på det och hittade en artikel om Klämda småsnoppar...att man ska tänka sig för vad man har för toalettlock och att det inte ska vara för tungt. I England så hade dom förra året fått in fyra fall där småpojkar krossat snoppen. Först blev jag glad för våran fula, enkla toasits i plast. Men också förvånad, för visst följer man väl med sitt lilla barn på toaletten? Och jag tycker absolut att även småpojkar ska sitta ner och pinka...med undantag ute då det är smidigare att ha dom ståendes för man slipper dra ner byxor och kalsonger så mycket...vad tycker ni?

(Bild tagen från google)

Vart tog sommaren vägen?

Godmorgon! Väderkartan som lovat sol och värme höll inte alls vad dom lovat. Vädret ute är istället mulet och kallt, är detta verkligen ett sommarväder? Lille E trotsar i alla fall vädret och väl påklädd sitter han ute i sandlådan och leker. Själv trotsade jag också vädret med att hänga ut en tvätt. Så nu sitter jag och håller tummarna för att det ska bli lite sol i alla fall...

(En morgonbild)

Kväll hos lilla familjen...

Lille E somnade i en bra tid ikväll, han som annars har blivit ett litet "nattsudd". Men jag antar att det tog på krafterna att hälsa på och leka med "sin bästa vän" Lovis idag...och hoppa över sin middagslur som han alltid sover annars. Klockan åtta slog han igen sina blå efter att ha ropat och gnällt i sin säng "vill inte sova" en liten stund...jag och sambon passade då på att se film och mysa ner oss i soffan med varsin kopp the. Fick sambon att se på en film med mig efter att jag mutat med en krigsfilm (Valkyria). Nu brukar jag inte gilla den typen av film, men denna var faktiskt ganska bra. Men egentligen är jag lite för blödig för den typ av film...


Till ett pojkrum...

Har idag köpt nya Wallies till lille Es rum. Dom som han hade förut på byrå och garderobsdörrar kändes lite barnsliga till min "stora" kille. Det var små söta nallebjörnar som passade perfekt när han var bebis...men nu när han blivit större kändes det på tiden att byta ut dom mot något annat. Så jag for på färghandeln här på byn och hittade två perfekta ark. Så bara 56 kronor fattigare så har nu lille E fått lite "tuffare" möbler...

Kan själv...

Ikväll när jag skulle göra ordning lille E för kvällen och sätta han på pottan så fick jag inte alls vara med inne på toaletten. Bestämt visade han ut mig och stängde lika bestämt igen dörren så han fick vara ifred. Efter en liten stund kom en väldigt stolt liten kille ut...som pinkat på pottan alldeles själv! Våran duktiga lilla (stora) E...


Gästbloggare!

Jag har blivit vald till en av dom tre gästbloggarna på Föräldrabloggar. Det känns verkligen hur roligt som hellst, verkligen en ära att få bli vald när det finns så många bra mammabloggar där ute. Glad också över att jag kommit med på deras 20-i-topp listan igen!


Svar till "Nyfiken"

Fick en kommentar idag från en som kallar sig för "Nyfiken". Och jag tyckte att det var självklart att svara på den frågan...

Hur hinner du med familj, jobb och annat då du bloggar så ofta som du gjör och skriver mer än 200 kommentarer i andras bloggar dagligen? Eller är det så att du inte gör annat än att sitta vid din dator?

Jag sitter vid datorn när det finns tid. Nu när lilla familjen har semester och det är dåligt väder ute (som idag) finns det absolut mer tid vid datorn och bloggen. Medan när jag jobbar finns det nästan ingen tid alls till att sitta här... Att jag hinner skriva många inlägg beror nog mest på att jag brukar skriva flera stycken när tid finns, sen publicera dom ett i taget. Det gör att bloggen inte behöver ta så mycket tid när man har mycket att göra eller att det är fint väder och man vill spendera dagen ute istället.

Visst att jag skriver många komentarer varje dag, för det finns en del favoritbloggar som jag följer varje dag. Och även om jag önskar att jag var den där "supermamman" som kunde skriva 200 kommentarer varje dag så hinner jag inte det....

Ett litet barns dröm...

Lille E älskar (som många andra barn) att få stoppa ner pengar i sin spargris. Ibland kan han till och med hämta min eller sambons plånbok och säga "pengar", och oftast så brukar han få alla våra småpengar som vi har...

Jag: Edvin, vad ska du köpa för alla dina pengar när du blir stor?
Lille E: En tjaktorgjägar!

Självklart är det en traktorgrävare som lite ska köpa...kanske var det en dum fråga som jag ställde? För det borde jag förstått med en gång...

"Faja och jobba"

Godmorgon! Sitter här med mitt morgonkaffe och funderar lite på vad man ska hitta på när det regnar ute. Men jag tror absolut att vi ska hälsa på någon idag så lille E få leka av sig lite, för han är som en liten energibomb som springer runt här hemma.

Lille E far nu och leker att han jobbar. Med skyddsglasögonen på huvudet åker han runt på sin traktor, vinkar till oss och säger "Hejdå, faja och jobba"...och frågar man han vad han jobbar med så svarar han att han jobbar med kranen..

Våran måndag...

Idag har det varit regn och trost väder. Men vi fick lite gjort i huset. Medan sambon och svärfar fick in den nya ackumulatortanken till pannrummet städade jag ur badrummet uppe och bar ut lite möbler till lagårn. Så nu är det några möbler kvar innan vi kan börja slita och riva i väggar där också...vi har passat på medan lille E var hos farmor med att gå runt och planera lite. Mest är det badrummet nere som vi håller på att klura hur vi ska "möblera" det som. Det som kändes så självklart först kanske inte alltid är det mest praktiska...så vi har ändrat oss några gånger, men det kommer att bli riktigt bra när det är färdigt!

Det kom förbi en man för några dagar sedan i huset också. En man som är uppvuxen där och bodde där tills han var 15 år och flyttade hemifrån. Han berättade att hans pappa byggde huset 1934 och lagårn 1935. Han bekräftade också det vi förstod att det är ett Per-Albin torp. Han fick gå runt i huset och han berättade små saker som vart köksklockan hängde, att ibland fick dom sova i köket, att dom satt fast en hästsko i en av björkarna (som man inte kan se längre för att den har växt in i trädet)...och det är så intressant att få veta såna små ting som är husets historia...

En rutschkana för lille E

När vi var nere på Sunne så gick vi runt och kikade lite på campingen. Hittade en jätte fin lekpark där dom hade byggt en "traktorrutschkana". Och ni kan tro vad liten tyckte att den var rolig...för den var verkligen byggd för en liten traktorgalen kille...

Idag måndag är jag glad för...

Jag tänkte fortsätta med måndagslistan som jag blivit inspirerad att göra från Jennyn. Och idag Måndag är jag glad för...

♥ Att jag har tre veckor kvar på semester.
♥ Att det går sakta men säkert framåt med vårat hus.
♥ Att vi hade det jätte bra på våran lilla semestertripp.
♥ Att lunch och disk är undanstökat redan.
♥ Att jag ikväll har planerat in en liten myskväll i tvsoffan framför en film.
♥ Och det bästa av allt är att hela lilla familjen är lediga tillsammans!

Tycker om denna lilla lista. Den gör att man kommer på alla små ljusglimtar som man både har bakom sig och framför sig!


Ögonbryn...

Lille E tycker om att berätta om vad allt i ansiktet heter...öga, näsa, mun, kinder, haka, öra, hår och panna...

Jag: Det har är ögonbryn (pekar både på hans och mina ögonbryn)
Lille E: Evins ögonbjyn...(pekar på sina ögonbryn och tittar på min en liten stund)
Lille E: OJ mamma många ögonbjyn!


Är det kanske dags att plocka ögonbrynen när ens son säger så?


Ny vecka, nya utmaningar...

Godmorgon! Har sovit som en prinsessa inatt ända fram till nu för en stund sedan...med undantag att lille E stod och knarrade på tröskeln in till vårat sovrum som ett litet spöke klockan sju. Nu hade jag hoppats att han skulle sova lite längre med tanke på att han inte somnade förens klockan var närmare tolv!

Idag hade jag och lille E först planer på att fara in till stan och gå lite. Men eftersom det både är dåligt väder och att vi är lite less på att åka bil efter semestern blir det att stanna hemma...blir nog att vi far till huset och donar på lite istället...

Musikanter

Lille E s farmor kan spela dragspel, något som lille E älskar! När han är där brukar dom sitta och spela tillsammans. Farmor med sitt dragspel och liten med ett munspel eller en blockflöjt...och självklart brukar dom spela "min" sång Drömmen om Elin...

Tremänningarna

Idag har vi varit hos farmor och farfar på besök. Där var en stor del av sambons släkt på besök, bland annat hans kusin med sina små barn. Den äldsta är bara fem månader äldre än lille E så det blev en massa bus för dom små. Dom lekte tafatt ute, plockade och vattnade blommor, lille E visade alla sina leksaker som han har där plus att vi gick och skulle titta på fåren (som självklart var på ett ställe där man inte såg dom). Så det var en trött liten kille som somnade i bilen nästan direkt när vi for hem...

Bowling

När vi var nere i Sunne på semestern så passade vi på att bowla lite. En underhållning som passar hela lilla familjen. Och även om det strulade en massa med banorna och käglorna så hade vi himla roligt...lille E tyckte att det var hur skoj som hellst, även om han mest ville stå och se på när kloten kom rullandes tillbaka. Och vem som vann? Det kom vi inte fram till riktigt, för jag vill säga att det var jag medan sambon har ett annat synsätt på spelet...

En ödla i tvättmaskinen!

Måste berätta om en sak som hände mig igår. Det var när jag skulle hänga upp tvätten som jag tog ur en tröja och såg en ödla med. Min tanke var att det var en plastödla som lille E hittat någonstans, hellst med tanke på att jag höll ödlan mellan fingrarna...helt plötsligt börjar den röra sig! Jag skrek och släppte den (såklart...) ödlan såg sitt tillfälle att fly in i ett hörn och gömma sig. Nu slutade denna historia lyckligt och den lilla ödlan fick komma ut i friheten igen. Och hur den hamnade i tvättmaskinen? Det var nog för att jag innan jag hängde upp tvätten var och hämtade min bikini som låg i och lämnade maskinen öppen...



(Bild tagen från google)

Sovmorgon

Godmorgon! Lille E sov ända till klockan halv åtta idag vilket kändes jätte skönt. Kanske håller min son på att vända på dygnet nu efter att ha varit ledig i två veckor redan? I så fall är det välkommet, för jag och sambon sover gärna ut varje morgon! Idag är vi bjuden på middag hos farmor och farfar (mina svärföräldrar) där vi blir några stycken, för sambons mormor och morbror med familj kommer också...och det kommer att bli roligt!

Sommarkväll...

Idag efter att vi donat på vid huset hela dagen så bestämde vi oss för att åka och bada. Så med packad fikakorg for vi iväg och tog ett kvällsdopp...eller sambon doppade sig och inte jag eftersom jag tyckte att det var lite för kallt (som vanligt), även om lille E försökte att putta ner mig från bryggan. "Ett, två, tje, fyja HOPP mamma!" sa han medan han knuffade på mig och fnissade...

Lille E och karusellerna

Lille E fick testa på att åka karusell på semestern. Men det var efter tjat från lille E som jag köpte en biljett, för han skulle absolut åka karusellen som såg ut som en traktorgrävare (såklart) fast jag förklarat att han fick åka den själv. Efter ett halvt varv fick dom stanna den efter att lille E grinade...när han klivit av blev han genast lite kaxig igen och ville åka det lilla tåget istället, och eftersom jag fick tillbaka biljetten så fick han testa den också. Och det gick bra tre-fyra varv tills dom fick stanna karusellen för en gråtande liten E igen...behöver jag berätta att jag inte tog tillbaka biljetten igen och att det blev lekparken istället?

Lördagmorgon...

Godmorgon! Efter en natt med riktigt bra sömn i egen säng är jag nu (ganska) utvilad. Och att få kliva upp till strålande solsken ute gör det hela lite lättare. Idag är det en dag då det finns massor att göra. Men det vi hade planerat in är att vara vid huset och få liten (förhoppningsvis en massa...) bortgjort där. Tvätt och städ här hemma får helt enkelt vänta lite till. Sen har jag 577 olästa inlägg på bloglovin, så jag har absolut en massa trevlig läsning som väntar på mig också...

Lipton "Lippe"


Lipton "Lippe" 2004-2009

Det har skett en liten förändring i våran lilla familj. Våran vovve finns inte med oss längre. Efter ett beslut som vi funderat på ett tag så har han få fortsätta sina steg i hundhimlen där han får springa lös och leka med sina kompisar så mycket han vill. Ett beslut som beror på att han var inte rätt hund för oss. En hund som krävde lite mer än vad vi kunde ge han. En klok men kaxig kille som ibland försökte klättra i rang, vilket inte är så bra i en småbarnsfamilj. Det var inte ett lätt beslut, och jag kan erkänna att många tårar har jag fällt i smyg bakom lille Es rygg som är lyckligt ovetandes om att hans vän har fått somna in en sista gång. För även om det var rätt beslut så är det fortfarande ett väldigt stort och jobbigt beslut. Att komma hem efter semester och se hans korg stå tom, lika som hans matskålar som står under köksbänken. Hans hundkoja som man ser utanför fönstret gör att man förväntar sig en "röd räv" ligga hopkrupen i skuggan av trädet ser också konstigt tomt ut...

Tack för denna tid älskade, trogne vän!

Lilla familjens semester...

Då har vi kommit hem och vi har packat upp det mesta. Har också hunnit slänga in en tvättmaskin och haft farmor och farfar (mina svärföräldrar) på besök...tänkte nu skriva lite kort om våran semester som varit hur mysig som hellst...

Dag 1

Vi for nästan direkt efter att jag kommit hem efter jobbet...så det blev en dag jag sov bort, så bilresan minns jag inte mycket av alls. Vaknade till några gånger och vi han med en loppis, men hittade inget fynd alls. Och det känns lite fel att köpa på sig en massa saker första dagen. Hittade en söt liten röd stuga innan vi kom till Orsa som vi övernattade i. Jätte fin...förutom att det luktade mögel inne i badrummet...mindre roligt. Sambon och lille E fick se en huggorm, som jag givetvis missade eftersom jag låg inne och sov...

Dag 2

Vi packade och fortsatt våran resa nästan direkt efter att vi vaknat. Vi stannade till i malung där det pågick en dansbandsvecka. Mycket folk och vi hittade ett litet tivoli så lille E fick åka lite karusell. Sen vidare till sunne som var vårat mål. Vi gick runt i sunne, shoppade lite, köpte lite mat och for till vandrarhemmet som vi hade hyrt ett rum på. Lite skeptisk var vi att vi hade hyrt ett rum en bit utanför (hittade inget annat bra boende)...och att den låg vid en slalombacka...men vilket visade sig vara bra eftersom vi hade hela huset för oss själva.

Dag 3
Vi packade alla våra badkläder för att fara på vattenland. Lille E som absolut inte skulle bada först var som en liten fisk i vattnet helt orädd. Han kröp runt i vattnet på alla fyra och ropade "Mamma jag simma!" om och om igen. Han åkte vattenrutschkana och tyckte att det var hur roligt som hellst. Sambon hade köpt ett åkband så han kunde åka alla åkattraktioner, medan jag plaskade med lille E i barnpoolen och fick lite färg på mig.
Dag 4
Denna dag fick vi återigen börja med att packa ihop, städa och fara iväg. Denna dag hade vi som mål att åka så långt som möjligt så vi skulle ha ett kort resmål hem dagen efter. Så efter några stopp för att äta och fika kom vi ända till brunflo (en liten by strax innan östersund) där vi hittade en gullig liten stuga som vi övernattade i. En trött liten familj somnade gott även denna kväll...
Dag 5
Vi for in till östersund för att shoppa lite. Hittade inget speciellt förutom lite kläder till lille E på lindex...kanske berodde det på att jag hade hemlängtan? Planerna fanns att vi skulle till Jamtli och ha lite mysigt. Men med en trött liten E så kände vi att det var lite smartare att äta och fara hem istället...och det är faktiskt skönt att komma hem i bra tid så man kan packa upp i lugn och ro...och ändå hinner ta det lugnt...

Packning pågår...

Här hemma håller vi på att packa för fullt...för imorgon ska lilla familjen på semester direkt efter att jag slutat jobba! Det enda som är bestämt i våran planering är Sunne Vattenland, så boende är nu bokat i närheten...även om det inte blev på den camping vi ville så kommer det att bli kanonbra. Annars tar vi denna lilla tripp som den kommer, vi kommer att stanna där vi vill...och vi kommer att göra det vi känner för...precis som en semester ska vara!

Och med denna lilla semester så blir det en liten semester även från dator och bloggning (om jag inte stöter på någon dator som jag hinner "snabblogga" lite från)...annars så kommer en mer pigg och utvilad mamma tillbaka om några dagar!

(Lille E som leker med sina fina bilar
som han fått av "moster" Karin)

Fyra timmar senare...

Nu har jag fått sova i fyra timmar...något som förmodligen behövdes för att jag ska kunna hålla mig vaken inatt...som sagt så har vi varit och tittat på fina bilar idag. Mycket folk och ett bra väder med en sol som tittade fram lite då och då. Så det var lika bra som det brukar vara. Lille E han somnade redan på parkeringen innan vi skulle in och vaknade inte förens strax innan vi skulle fara...så han såg inte så många bilar alls...



Glöm inte bort att rösta på min blogg inne hos Kadri till "Veckans blogg"

Motordagen

Idag är det bilutställning här i ramsele som motorhistorikerna anordnat nu dom senaste åren. En dag som samlar många bilintresserade människort kring hela sverige. Det är en dag som är riktigt roligt att gå på även om man inte är intresserad av bilar själv...för fina bilar vill man väl ändå titta på? Så det är för den dagen jag slitit mig upp ur den sköna sängen för. Men sen får jag väl lägga mig lite tidigare istället för att orka två nätter till...

(Lille E motordagen 2008)

Gratis fotobok!

En fotobok är någonting som många önskar sig! En fotobok som man gör om något speciellt. Kanske är det barnets första år eller kanske bröllopet, första semestern tillsammans, kanske har man varit på en rolig resa som man vill föreviga i just en bok.

Det som är roligt är att man kan designa fotoboken helt själv (för den duktiga) eller så kan man använda sig av färdiga mallar (för den som kan mindre). Tänk vilken underbar present det är...tänk att få göra en fin bok till mormor/farmor om just deras barnbarn...för kan dom önska sig en bättre present?

Jag skulle absolut vilja ha en om lille E. Där skulle jag ta upp hans första månader fram tills han fyller ett år. Och så skulle jag skriva lite roliga texter om vad han lärt sig och vad han tycker om...en sån bok önskar jag mig!

Skriv egen text på ditt omslag

Hittade ett riktigt bra tips inne hos Carolina att Fuji har ett jätte bra erbjudande för alla som har blogg/hemsida, man kan nämligen få en GRATIS fotobok (värde 344 kr). Du kan läsa om erbjudandet här.  

Det enda som man behöver göra är att skriva 100 ord om deras fotobok och publicera det i sin blogg och man får en gratis fotobok...kan det bli bättre? Men absolut krävs det att man skriver egna ord utan att kopiera en text rakt av...så passa på att utnyttja detta jätte generösa erbjudande!
Fyll sedan i din intresseanmälan och kom ihåg att ange att du blivit rekryterad av mig: [email protected]

Plaska i vattenpölar...

Det är inte alla som tycker att det är trist med regn...lille E tycker att det är riktigt skoj, för då kan man plaska runt i vattenpölarna...och vilket barn tycker inte att det är roligt?


Regning marknadsdag...

Idag har jag och lille E varit på marknad. Men det blev bara en snabbis som vi sprang igenom eftersom det regnade...kände att det blev lite jobbigt med att gå runt med både paraply och barnvagn, där en liten missnöjd liten E satt och surade över att han hade ett paraply på vagnen...istället for vi och köpte med oss lite bullar och for hem till Karin och hälsade på. Mycket trevligare att sitta där och fika än att springa runt ute och bli blöt.

Lille E tyckte som vanligt att det var skoj att vara där, även om hans lille kusin Albin ibland är lite jobbig. Bara hänger efter han och vill leka med allt som han tar i. Sen att han vill ta hans napp gör inte saken lättare...och visst minns man hur jobbigt det var med dom som var yngre när man själv var "stor"?

(Sötaste kusinerna)

Ett till fem!

Lille E har länge "bara" kunna räkna till två. Allt som är över två har varit "många" istället. Men igår helt plötsligt räknade han till fyra. Stolta föräldrar blev jag och sambon som bad han räkna om och om igen...idag kom han med en av sina favoritböcker "fem små önskestjärnor"...

Jag: Kan du räkna stjärnorna Edvin?
Lille E: En, två, tje, fyja...fem!

Och jag kände den där stoltheten som man bara kan känna som förälder!

Frukost på sängen?

Godmorgon! Här tänkte jag försöka ta mig en sovmorgon idag också eftersom jag har tre arbetsnätter framför mig. Men lille E hade inte planerat morgonen så...för idag vaknade jag av hans lilla röst "Mamma baja en", tittar upp och ser att han står med ett kexpaket över mig och ska bjuda mig på kex...men bara ett....

Idag är det marknad här i våran lilla by. Det är en hantverksmarknad och det brukar komma mycket folk, många som man inte sett på länge och det brukar alltid vara lika trevligt. Men vädret är precis lika tråkigt idag som resten av veckan, det småregnar och är kallt. Men jag tror absolut att jag och lille E ska trotsa vädret för att ta en sväng på marknaden ändå...

(Lille Es uppgift vid frukostbordet
är att dela äggen...)

Ni har väl inte glömt bort att rösta på min blogg hos Kadri som veckans blogg?

Myskväll och semesterplaner

Här hemma myser vid med en brasa i öppna spisen. Lille E tittar på "Nalle Puh" (hans nya favorit) och sambon ligger i soffan och vilar...själv har man hamnat här och läser igenom lite bloggar...vi har idag planerat våran semester som vi ska fara på nästa vecka. Som vanligt har vi inte en massa mål med resan, utan tar den som den kommer. Och det är ju det som gör en semester mer spännande när man inte vet riktigt vad man har att se fram emot!

(Dagen i bilder)

"Pappa inte däck"

Idag satt sambon och lille E på golvet och byggde pussel...

Sambon: Här ska det vara ett däck, ser du något?
Lille E: Pappa inte däck...hjul!

Att sambon kunde vara så "dum" att tro att hjul kan heta däck...

En dag full av bus...

Då har vi varit på barnens dag och trots att det är kallt ute så njöt lilla familjen av att komma ut och träffa lite folk...och självklart var lille E den som tyckte att det var roligast! Han har lekt, busat och stojat en massa. Han har fått fiska upp en liten påse ur fiskedammen, han fick se en stor "kissekatt" (milko tigern) som delade ut ballonger till barnen, han har sett en uppstoppad häst och kanske det bästa av allt var att han träffade sin "bästa vän" Lovis som han busade runt en massa med!

(En sann liten fiskare)

Barnens dag

Godmorgon! Idag tog jag mig en sovmorgon...trots att jag hade en liten E som slog kullerbytter och hoppade runt i sängen...nu ska vi äta lite frukost och sen göra oss klar för att åka på byn. För idag har dom anordnat barnensdag och det passar ju perfekt för lille E med sin energi nu när det har varit (och är...) dåligt väder ute. Så det blir att dra på sig lite regnkläder och hoppas att vi klarar oss från regn idag...

Jag är även med i "Veckans blogg" hos Kadri så gå
gärna in och lägg en röst på min blogg!

En tur till lekparken...

Idag efter att vi ätit en god middag passade jag, sambon och lille E på att smälta maten genom att ta en liten promenad. Som vanligt när man är hos "momma" så blev det en liten tur till lekparken som lille E älskar...och även jag och sambon som fick fram vårat "barnasinne" som man alltid får när man är på en lekpark och har roligt...

MIN dag...

Jag har haft en underbar födelsedag...och sen att komma hem och se ALLA fina gratulationer här på bloggen gör att jag sitter med ett stort leende! Ni är så FINA allihopa!! Och tack till söta Sara för dom fina gratulationerna på bloggen!

Dagen började med att jag och lille E for till "momma" där vi har firat min och mormors födelsedag. Jag har fått en massa fina presenter och ätit en massa gott. Lille E har myst med släkten och sprungit runt som en liten energibomb även denna dag...för någon sömn har det inte hunnits med...jag fick mig en liten "svängom" med min mormor, men kände att jag måste träna lite mer på schottis för att hänga med i svängarna, för jag måste erkänna att jag inte alls kunde stegen. Har absolut haft en super bra födelsedag, TACK allihopa!

Jag & Mormor

Lille Edvinbus

Jag har ju berättat om att lille E låtsas att han brukar sitta fast lite överallt...det senaste han håller på med nu är att försöka lura oss att han sitter fast i klosshinken...och jag kan inte låta bli att tycka att det är lika roligt varje gång han sitter där fnissandes och ropar "HJÄLP jag sitt fast!"...

(Lille E i klosshinken)

Grattis till mig!

Godmorgon! Idag är det min födelsedag. Idag blir jag 28 år. Och denna dag började som dom flesta andra gör...med att lille E kommer och ger mig en puss på munnen, säger orden "mamma sovit gott", drar av mig täcket för att sedan hjälpa mig upp ur sängen...han tyckte inte alls att jag förtjänade sovmorgon trots att det är min dag.

Idag ska vi fira dagen hos "momma" där hon bjuder på tårta och god mat. Och som vanligt firar vi mig och min mormor samtidigt...hon som fyllde år för några dagar sedan. Så jag måste springa på byn en snabbis för att köpa lotter till henne...för vad annars kan man köpa till en kvinna som fyllt 95 år och redan har allt?

Hemma igen...

Då har jag kommit hem...och vad tyckte jag om Mary Kays produkter? Dom verkade vara bra, fick testa både handcremer, makeup remover, mascara med mera...men lite dyra för min smak. För jag tror att det finns billigare produkter som är minst lika bra. Så jag köpte ingenting trots att jag blev lite sugen på mascaran. För den var verkligen toppen bra, klumpade inte och som gjorde så att fransarna ser långa ut...precis vad jag just nu söker...


Mary Kay

Ikväll ska jag på ett "Mary Kay party". Nu vet jag att dom har ganska dyra produkter, men har hört att dom ska vara prisvärda. Ska faktiskt bli lite spännande att se vad dom har för något och om det finns något för min lilla plånbok...

Har ni testat deras produkter? Och vad tyckte ni om dom?

En mycket trött liten E...

Det är väldigt sällan lille E somnar på konstiga ställen...men ibland händer det och idag skedde det på köksgolvet medan han fortfarande hade stövlar, vantar och mössa på sig...

Vilken skillnad...

Tänk vilken skillnad det är på vädret idag mot vad det var förra veckan. Då man kunde bada, lille E kunde springa ut i bara blöjan redan från morgonen och man bara njöt av värmen. Idag är det kallt och grått ute. Lille E var tapper och skulle ut och leka i sandlådan. Han kom till och med in och bad om att få ha på sig vantar, men insåg att det inte alls var något roligt lekväder så efter fem minuter kom han in igen...

Jacka med inbyggd GPS

Läste på aftonbladet att man nu tillverkat en jacka med en inbyggd GPS-sändare. Jackan ser ut som en vanlig vinterjacka, men i en specialsydd innerficka finns en insydd GPS-sändare så man kan följa barnet (eller rättare sagt jackan) genom sin dator eller telefon. GPS:en har en felmarginal på bara 4 kvadratmeter. Man kan också göra så att den larmar om barnet (eller rättare sagt jackan) kommer utanför ett visst område. Den har också en larmknapp som barnet själv kan trycka på om det behövs. Jackan kostar 3000 kr (för en extra kostnad kan den fås med kevlarfoder) och finns inte ännu i sverige.

Behövs det verkligen en GPS-sändare på dagens barn? Skulle det kanske inte stressa oss redan uppstressade föräldrar ännu mer? Och klarar ett barn av att veta när den ska trycka på larmknappen och inte? Själv skulle jag aldrig våga lita på en sån jacka, för jag tycker att det allra bästa sättet att hålla koll på sitt barn är ju genom att vara i dens närhet..

Full koll Den må ut som en vanlig vinterjacka, men med den i

Morgonlyx

Idag har lille E "fixat" mina fötter med sina små plastverktyg, och det behövdes nog för han sa "oj smutsig" flera gånger medan han donade på...men nu är mina fötter fina igen...

Regnig tisdag

Godmorgon! Nu är man uppkliven och det är lite trist att vakna upp till en regnig tisdag. Förut när det var soligt ute klev man upp med så mycket mer energi....jag hoppas att solen kommer fram någonting i veckan i alla fall! För jag älskar att bara kunna ställa upp altandörren på morgonen och se en liten lycklig E och en glad vovve som får gå ut och mysa på gräsmattan och njuta av morgonsolen...

Dagen idag ska vi till Karin och hälsa på (om du är hemma idag?) för att gratta henne. Har fortfarande inte hunnit vara där, och lite dåligt samvete har jag för det. Annars blir det en vanlig dag när det regnar med lite städ hemma...vad brukar ni hitta på en tråkig dag?

Topp 20

Jag såg att min blogg ligger på 7:e plats på "Topp 20" inne på Föräldrabloggar.se, känns riktigt roligt! Kolla gärna in sidan där man kan hitta många roliga föräldrabloggar och få en massa tävlingstips...
topp 20

Idag måndag är jag glad för...

Jag har blivit inspirerad av Jennyn och hennes måndagslista. För det är självklart att man ska skriva ner alla positiva saker som man har att se fram emot under veckan!

♥ Jag är ledig ända tills på fredageftermiddag och nästa vecka börjar min ledighet.
♥ På onsdag fyller jag år (ett år närmare 30).
♥ Bara en vecka kvar tills lilla familjen far på semester söderut i sverige.
♥ Jag har en underbar liten familj som jag älskar!

Känner att denna lista ska jag fortsätta med! Verkligen bra att påminna sig själv om små saker som man annars tar alldeles för givna...


Lille E svarar...

Idag har lille E svarat i telefonen alldeles själv. Det hela hände medan jag stod i duschen och telefonen ringde och jag själv inte kunde svara. Eftersom jag var säker på att det var sambon som ringde frågade jag lille E om han kunde svara. Snabbt sprang han in på kontoret för att lyfta på luren...

"Hej! Hej!....pappa...hejdå"

Det var en stolt liten E jag mötte när jag klev ur hallen...för han styrde upp samtalet alldeles själv...och inte heller var det sambon som ringde utan en man som sökte sambon...

Modig som få...

En modig liten E som förklarar att han absolut inte är rädd för myror.
Hur kunde jag vara så dum och fråga om han var rädd för såna små kryp?

"Ja ää inte jädd mamma"

Lunch

Idag har vi varit ute och ätit lunch med morbror Stellan och lille Es gudmor och deras små familjer. Ett gäng på fem vuxna och tre små barn. Dom små prinsessorna underbart söta, som vanligt och det roliga är ju att det bara skiljer sex dagar mellan dom. Lille E var trött när vi kom dit men istället för att bli sur och gnällig blev han som en liten energibomb som inte alls kunde sitta still...och som inte alls hade tid att sitta och äta...för alla föräldrar vet ju hur rädda trötta små barn är för att ta det lugnt, för sätter dom sig ner kan dom ju somna...

"Titta mage"

Lille E tycker att det är jätte spännande att se gravidbilderna på min mage när jag väntar han. Ofta när man tittar på bilderna på datorn så är det ofta dom bilderna han vill se...

Lille E: Titta mammas mage.
Jag: Ja, se mammas mage.
Lille E: Evin mammas mage...mamma lite tjock...
Jag: Ja, mamma var lite tjock när du låg i min mage.

(I väntan på lille E)

Vart tog värmen vägen?

Godmorgon! Då är det en ny vecka...och sommarvärmen som vi haft är som borta. Trist eftersom man är ledig nu och hade gärna haft fint väder så man kan ha varit ute hela dagen. Men det blir inte alltid som man tänkt sig, och jag håller tummarna för att det kommer lite solsken i veckan i alla fall...nu ska jag skynda mig att plocka och städa lite innan vi ska träffa min bror och hans lilla familj.

Vad ska ni hitta på idag?

(Min lilla timmerbilschaufför)

En radiostyrd traktor

Idag fick lille E en radiostyrd traktor på marknaden. Gissa om han tycker att det var roligt med en "tjaktor" som kan gå av sig själv? Och roligast är kanske skopan som man kan lasta full med saker...precis som han gör med alla sina traktorer...

Norrländska sommarkvällar...

Jag älskar dom norrländska sommarkvällarna som aldrig mörknar...nu för en liten stund sedan satt jag och lille E ute på bron och tittade på hästarna som betar i en hage längre bort. En sån där stund som man önskar att man kunde stanna så man kunde njuta lite till...

Badplatsen

Idag när vi for hem från marknaden så stannade vi till vid en badplats som vi hört tals om. Och den var verkligen lika underbar som vi hört. Så nästa gång då det är badväder kommer vi att packa ner badkläder och ta med oss en picknick korg för att spendera en heldag här...

Lille Es outfit


T-shirt Åhlens
Jeans Lollopard

Man blir trött....

...av att gå på marknad...

...och då är det också skönast att
somna tryggt i mammas famn...

Fjällsjömarknad

Idag har vi varit på marknad. Det var ingenting planerat utan sambon kom hem mitt på dagen och var sugen på att fara och titta...och självklart var jag och lille E med på det! Sagt och gjort så packade vi in vagn och barn och for iväg. Har haft jätte mysigt och allt som vi köpte var till liten...förutom att jag köpte ett par "foppisar" till mig själv då jag är helt utan sandaler hemma. Lille E fick även åka en karusell, och självklart valde han en "timmerbil" att åka i...måste säga att det var ett bra avslut på en bra vecka!

"En, två...många!"

Lille E fick igår se en myrstack på nära håll. Och han såg "myrbebisar" (tror att han menade att dom är så små) och tyckte att det var hur spännande som hellst...

Jag: Hur många myror är det? Kan du räkna dom?
Lille E: En, två...många!

Och det kan jag hålla med han om att det är verkligen många myror i en myrstack...

Törnrosa?

Godmorgon! Igår gick jag och la mig tidigt...redan klockan nio sov jag och då hade jag hunnit att läsa en stund innan också. Och jag känner att det var precis det jag behövde. För nu efter en "törnrosesömn" så känner jag mig pigg och orkar ta tag i dagens utmaningar. Har inga speciella planer idag, men måste i alla fall plocka undan lite här hemma först innan vi hittar på något annat. Kanske blir det en liten tripp till huset sen för att dona på lite...


Vad ska ska ni hitta på idag?


Lille Es outfit


T-shirt Polarn o Pyret
Jeans Lollopard
Skor Pax

Tänk om man hade samma energi...

...som ett litet barn, tänk va mycket man skulle hinna få gjort! Idag efter att vi fikat så roade sig lille E och hans tremänning Ville sig med att springa upp o ner för backen som är utanför huset där vi höll till (dopet var på samma ställe som vi firade midsommardagen på). Och lille E kom på att om man satt sig ner på rumpan och hjälpte till med fötter och händer så kunde man också åka "rutschkana" nedför där också...

Ännu ett till fint dop

Då har vi varit på dop nummer på för i sommar. Även detta ett utedop, och lika fint som det dop vi var på förra helgen. Denna gång var det lilla Sofias tur att döpas. Fint väder även om det kändes lite kyligt ibland eftersom vindarna vänt och blivit mer nordliga. Lille E hade myror i brallan och tyckte inte alls om sångerna då han sa "inte sunga mamma" hela tiden...

Terapiarbete...

Nu  på förmiddagen har jag tagit tag i lite trädgårdsarbete...nämligen att rensa ogräs i mitt trädgårdsland. Och jag måste erkänna att det är en sak som jag verkligen ÄLSKAR att göra! Att sitta där ute i solen medan man plockar och gräver...och medan jag satt där började planerna att spiras om hur jag ska ha det i våran trädgård i huset med äppelträd, jordgubbsland och växthus. Ska bli spännande att se hur mycket av planerna som verkligen blir av...

(Mammas lilla medhjälpare)

Dop nummer två

Godmorgon! Idag vaknade jag på helt fel sida. Efter att ha jobbat två nätter med lite sömn så hoppades jag på en sovmorgon jag inte fick. Men nu efter att ha fått i sig lite frukost och gjort en kopp kaffe känner jag mig på mycket bättre humör igen. Dagen idag är lika fin som vädret har varit nu en tid. Och idag är vi också bjuden på dop nummer två i sommar. Även denna helg är det ett kusinbarn till sambon...en liten tremänning till lille E som heter Sofia...



Och jag önskar att alla Ni som är på mammagalan att ni har en toppen helg!
Jag är en som kommer att följa Era bloggar med spänning
nu när jag själv inte kan vara med....

"Stanna Bejtil"

Idag följde vi med min bror Stellan och hans lilla familj till våran plastfarfar Bertil. Där han bor är mitt absoluta smultronställe. Där tillbringade vi somrarna när vi var små och man kan vyerna och skogarna utan och innantill. Där har vi lekt och gjort upp en massa planer...och jag ser att lille E är lika förtjust i detta ställe som vi andra i familjen är...och absolut också lika förtjust i Bertil som vi andra är. När vi skulle fara hem satte han sig på tvären och skulle absolut inte hem. När vi kom hem sa han med en bedrövad röst "stanna Bejtil mamma...inte vaja hemma" så jag fick lova han att vi snart ska dit igen och hälsa på...

(Mitt smultronställe)

SOMMARLOV!

Idag har lille E fått sommarlov, så han har nu fem veckors ledigt från dagmamma. Tror faktiskt att liten tycker att det är skönt att bara få vara med mamma och pappa ett tag eftersom han har sagt "fara hem mamma" direkt när jag hämtat han i veckan. 

Själv jobbar jag bara nästa helg, sen är jag ledig en hel månad. Ska bli mysigt att hela lilla familjen får vara lediga tillsammans...en semestertripp är inbokad, annars är planerna att hinna dona på en massa vid huset när vi inte är hemma och bara tar det lugnt...

Grattis mormor!

Godmorgon! Då har man kommit hem från jobbet och ska snart krypa ner i sängen och få lite efterlängtad sömn. Men först tänkte jag gratulera min älskade mormor som fyller 95 år idag. En liten dam i sina "bästa" år som älskar att klä upp sig och vara fin. En klok liten dam med en vilja av stål. En liten dam som absolut är världens bästa mormor!

(Jag och mormor sommaren 2004)

Torsdag

Natten gick bra, men jag kände mig riktigt trött. Sen att jag haltade runt för första gången i ett par byxor sen jag drog thekoppen över mig gjorde inte saken bättre...men allt går bara man måste...och jag ska bara jobba en natt till sen är jag ledig i en hel vecka!

Nu ska jag snart gå ut och hänga en tvätt, sen bara lägga mig ner och ta det lugnt medan jag tittar på lille E som leker i sin älskade sandlåda...


Onsdag kväll...

Då har dagen passerat och snart ska jag fara på jobbet. Vi har haft en toppen bra dag jag och lille E. Vi har varit på byn och köpt med oss glass till sambons jobb. Vi har sovit tillsammans på soffan. Vi har suttit på filten ute och sett på "bonden" som balat hö med sin traktor. Och vi har varit och badat! Det sista uppskattades massor, hellst när det var så varmt och skönt i vattnet. Men eftersom jag har mina blåsor på låret efter min brännskada fick jag snällt sitta på bryggan och plaska med benen tillsammans med lille E...

(Far och son)

Mobiltelefon till en fyraåring?

Nu finns den snart här, mobiltelefonen som riktar sig till fyraåringar. En telefon som är färgglad och bara har fem knappar. En knapp som går direkt till mamma och en som går direkt till pappa.  Jag sitter nu och funderar på när en fyraåring behöver en mobiltelefon egentligen?

Tycker ni att det är okej med mobiltelefoner till små barn?

"Mamma sovit gott"

Godmorgon! Ja, jag är redan vaken. Inte för att jag känner mig speciellt pigg eller för att jag måste...hellst skulle jag behöva sova ett par timmar till eftersom jag ska jobba inatt, men det tyckte absolut inte lille E. För han har denna morgon använt list och charm för att få upp mig. Han sa "mamma sovit gott...Evin sovit gott" medan han tittade på mig med stora blå ögon och ett stort leende. Han drog av mig täcket, räckte mig sin lilla hand och sa "hjäppa mamma upp". Och även om jag var trött så gav jag upp sömnen och klev upp med han...

RSS 2.0