Min lördag kväll

Denna dag slutade lika bra som den började. Efter att jag och lille E var ute och myste i det härliga vädret så kändes det bättre, mitt dåliga humör som jag kände försvann lika fort som det dök upp. Fick göra Emilie glad över att hon vann min tävling, sen ser jag att även jag vunnit en tävling! Jag vann ett presentkort från Emmagjort hos Ulrika. Så nu ska jag "shoppa loss" där!

Ska nu sätta mig ner och kolla på Lost. Alla mina sysslor är gjorda för ikväll, fast jag ska erkänna att jag ville "smita" undan det ett tag. Men av erfarenhet av dom gånger man börjar dagen med att ta an ett diskberg så tog jag mig i nackskinnet och påminde mig om mitt nyårslöfte....att alltid diska undan och plocka ihop innan jag går och lägger mig. Tycker faktiskt om mitt nyårslöfte!


Tävling


Tävlingen finns HÄR

Tävlingen avslutas lördagen den 14/3 Kl:21:00.

Vinnare dragen!

Det blev sambon som drog vinnare idag eftersom lille E redan sover.
Efter att han känt på alla lappar i hatten valde han till slut nummer 28! Den som anmälde sig till tävlingen som nummer 28 var...
EMILIE!

Stort grattis till en valfri mössa från by Myhr!

Tävling avslutad...

Min tävling i samarbete med by Myhr är nu avslutad.
Ska dra vinnaren lite senare.
Lycka till alla som varit med!

Lördag

Lille E sitter här på pallen som jag fyndade idag. Och självklart sitter han och håller i väckarklockan jag köpte till han. Liten verkligen älskar klockor, och det var bland det första ord han kunde säga. Så när jag hittade denna gamla sak så var jag "tvungen" att köpa den...


Tröja KappAhl
Byxa KappAhl
Strumpor Polarn och Pyret

Vart...?

Jag som började dagen så himla bra, känner att jag inte alls är på samma superhumör som när jag klev upp. Dagen började med stress. Trodde ju att antikaffären som hade sängen till lille E öppnade klockan 12, så var ju inte alls fallet dom öppnade klockan 10. Stressade på mig kläder och borstade håret, sen på med kläder på liten och iväg. Var där en halvtimme efter dom öppnat och den var redan såld! Typiskt! Men jag anade detta eftersom dom har halvapriset på allt, men sambon hade inte alls någon brådska. Han är som dom flesta karlar helt lugn när det gäller att handla någonting. I hans värld så vill ingen ha det som vi är intresserad av...

Jaja, blev en gammal pall och en väckarklocka istället. Så istället för att måla en barnsäng så får jag måla en pall. Men det kanske inte är helt fel det heller? Har ju ett litet "projekt" att hålla på med.

Nu ska vi i alla fall ut och "skotta snö" som liten älskar att göra. Kanske blir jag på bättre humör då?

Godmorgon!

Har nyss vaknat och känner mig på riktigt bra humör. Visst är det skönt med såna dagar? Lille E sov riktigt bra också trots att han somnade tidigt igår. Klockan tjugo i sex vaknade han, vilket är lite längre än vad han brukar. Sen halv nio kom han in och väckte mig med lite bus i sängen. Hur söt är inte ett litet barn som knappt är två år och försöker göra kullerbyttor i sängen?

Idag ska jag fara och köpa en växasäng till lille E...äntligen! Förhoppningsvis finns den kvar annars blir jag nog lite besviken. Så då blir det lite pyssel sen, ska slipas och målas. Skoj det ska bli med ett nytt "projekt" att hålla på med.

Vad ska ni hitta på idag?


Kvällsuppdatering

Har haft fullt upp denna eftermiddag. Efter att jag hämtat lille E så kom "mobbo" och hans lilla familj på besök. Strax efter kom Malin också vilket var jätte roligt då man inte träffas ofta alls, och ändå bor vi nära varandra...skäms på oss! Sen har man lagat mat och diskat för att man bara kan sitta ner och ta det lugnt när Lets Dance börjar.

Lille E ville gå och lägga sig tidigt ikväll med. Det beror nog på att vi infört att han inte får sova sina två till tre timmar mitt på dagen, istället väcker vi upp han efter en timme. Så strax före klockan sju var han jätte trött och ville ha sin bamsetidning och ficklampa och gå till sängen. Man känner ju att man inte kan hålla han vaken heller när han säger själv att han vill sova. Får hoppas att han sover lite längre imorgon.

Har inte använt kameran något alls idag så jag bjuder på ett kort från igår istället. Här sitter lille E i "mobbos" knä och kusin Albin lånar hans bil.


Jacka

Nu har jag beställt en svart jacka med stjärnor på från villervalla till lille E. Efter att ha funderat och ändrat mig flera gånger kring vilken jacka som passar liten bäst så har jag äntligen bestämt mig! Funderade ju först på en röd från pop, men jag tycker att dom är lite väl dyr. Sen funderade jag på en från Lindex till jag slut förälskade mig i denna! Visst är den fin? Är både lekvänlig och snygg, kan en mamma begära mer av en jacka?


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Malin

Fyra tv program jag brukar se:
Lost
Greys Anatomy
Familjen Annorluna
Let´s Dance

Fyra saker jag gjorde i går:
Pluggade
Lekte med Edvin
Postade iväg jackan jag sålt
Fick besök av lillebror

Fyra saker jag längtar till:

Sommaren!
Tills jag klipper mig
Att jag ska vara klar med skolan
Nästa helg

Fyra saker som står på min önskelista:
Vinna pengar
Att vårat drömhus ska bli vårat
En rolig resa någon gång snart
En fin sommar

Fyra saker jag avskyr:
Folk som pratar bakom ryggen
Lögner
Svek
Dom som tycker sig vara lite mer än alla andra

Fyra saker jag tycker om att göra:
Umgås med familjen!
Shoppa
Leka med Edvin
Mysa med sambon

Fyra saker jag åt i går:
Gröt
Mackaroner och köttbullar
Kyckling och ris
Mackor

Jag utmanar:
Johanna
Petra
Sandra
Anna

Böcker

Lille E har fått några böcker idag, såklart böcker passande för en liten bilgalen kille. Kan tänka mig att han blir glad när han kommer hem och får se vilka fina böcker som väntar han. Skönt tycker jag också som har något nytt att läsa för liten nu.


Fredag


Tröja Lindex
Byxa Lindex
Strumpor Lindex

Godmorgon!

Vaknade klockan fem imorse över att lille E kom intassandes in till sovrummet. Lite förvånad över att liten var vaken, för jag hade aldrig hört han. Men det är lite som det brukar, sambon däremot brukar vara den som vaknar och kliver upp och hämtar han. Vart i alla fall klarvaken, sen har jag varit vaken sen dess! Denna morgontrötta mamma är lite förvånad över sig själv, när vaknade jag pigg den här tiden sist?


"Inte bara systrar"

Idag var jag in på affären "inte bara systrar" som finns här i ramsele. Det är en liten prylaffär med jätte mycket fina inrednings saker. Man känner bara ett vill-ha-behov när man är där inne. Hittade i alla fall en liten present till lille E. Det blev en liten "plåt väska" som han verkligen gillar. Så nu sitter han och stoppar ner saker i den. Visst är den helt underbart söt?


Min dag...

Har hunnit med en massa i dag. Ringt runt och kollat kurser (ska läsa 2 andra vårdkurser istället för matte och historia), fyllt i ansökan, packeterat jackan som ska skickas iväg idag, pluggat och skickat in ett arbete, hittat en "resekompis" till skolan på måndag, bestämt vilken jacka som liten ska få, ätit lunch och planerat en biokväll med Lena. Känner mig faktiskt jätte duktig. Känner att jag hunnit med allt som jag tänk hinna med och lite mer. Ska ta tag i lite mer skolarbete nu innan jag far och hämtar lille E hos dagmamma.

Glöm inte bort att jag kommer att starta en till tävling ikväll!

Torsdag


Body Lindex
Byxa Polarn och Pyret
Strumpor Polarn och Pyret

Godmorgon!

Idag känner man sig utsövd. Lille E vaknade först klockan två, lite nervös vart jag för att han skulle tycka att det var morgon. Men han ville gå och sova, så han fick mysa ner sig i våran säng. Klockan halv sex vaknade han sen! Underbart! Själv sov jag till strax efter sju då liten kom och väckte mig.

Nu på morgonen har det varit full fart på lille E. När jag skulle klä på han kläderna så ville han inte det. Ok, tänkte jag och lät han gå med pyjamasen en stund till. Vips så var det en liten "nakensprätt" som kom springades. När lärde han sig klä av sig själv?

Nu står han med skorna på och hundkopplet i handen. Kanske han vill ut och hämta vovven?

Det är inte alltid lätt...

Idag när jag skulle fota lille E tyckte han att det var roligare att springa runt och busa. Och att knäppa kort på ett litet barn som inte står still är allt annat än enkelt. Han hoppade, for med sin traktor, kröp efter golvet, hoppade och lekte. Men jag gillar verkligen korten jag fick på liten!


Imorgon...

Imorgon kväll tänkte jag starta upp ny tävling. Denna gång är det 2 presentkort som lottas ut på 200 kronor från Fridolina. Så missa inte den!

Fridolina har jätte fina kläder med märken som Metoo, Svea, Villervalla, Rockafella, Elodie Details, Small Paul, Levis, Tumble n dry, Ej sikke lej  mfl.  

Jag själv har förälskat mig i Ej sikke lejs molnkläder som dom har, dom åker direkt in på lille Es önskelista.För visst är dom fina?


Kvällsuppdatering

Det har varit full fart hela dagen. Känns skönt att sätta sig ner och bara vara nu. Disken och lite små plock är gjort. Så nu är det bara att invänta att "Grey´s anatomy" ska börja. Lille E har somnat, känner att det är lite fel dygnsrytm han kommit in i. Men det blir väl bättre när vi börjar att ta bort hans dagsvila, i alla fall varannan dag till att börja med. Så imorgon blir det en "vakendag" för liten. Få se om det är en solstråle eller inte som jag hämtar efter dagmamma imorgon när han säkert är jätte trött. När man ändrar ett barns dygnsrytm har jag upptäckt att man får genomlida lite grin och gnäll några dagar. Men vad gör det när jag vet att han är en liten solstråle annars. Och gör det att han kommer att sova längre på morgonen så går man gärna genom denna period.


Sollefteå

Idag har vi som sagt varit i sollefteå. Var och hälsade på Vicky medan sambon besiktade bilen. Fick en hög med böcker av henne (tack snälla du) så nu kan jag passa på att få lite tid till att läsa.

Vart inte så många affärer vi var in på, men hittade i alla fall lite kläder till lille E. Vart en body, 2 tröjor och ett par taights. Settet med tröja och taights är från KappAhl och jag är glad att jag tog stora storlekar. Tröjan vart det storlek 98/104 på och byxan 104 och dom är bara lite för stor, passade perfekt när jag vek in muddarna. Bodyn och biltröjan är från Lindex. Som ni ser har jag valt kläder efter vad liten vill ha. En massa vertyg, bilar, tåg och pirater...passar en liten kille perfekt!


Onsdag


Tröja HM
T-shirt Calvin Klein
Byxa Nova Star
Strumpor Dollar Store

Godmorgon

Lille E sov en timme längre idag än igår, så han vaknade klockan tjugo över fyra. Det vart jätte konstigt igår när han vaknade tidigt sen bara sov en timme på förmiddan. Det slutade med att vi hade en missnöjd son igår kväll så han fick gå och lägga sig lite tidigare. Så det är väl därför han vaknade så tidigt idag. Ok, annars sover han inte så länge heller men en timme till nästan brukar han ju sova.

Jag är också vaken och nyduschad. Jag och lille E ska följa med sambon till sollefteå och besikta bilen. Vi ska hälsa på Vicky en sväng, sen blir det nog att vi springer in på någon affär. Måste köpa en mascara och en bra foundation. Kanske att jag hittar lite kläder till mig själv också...

Vinnaren är dragen!

Efter mycket klipp, klistra och skriva så var lapparna färdiga. La lapparna i en hatt och han fick dra en. Han hade väldigt svårt att bestämma sig för en grävde och letade ordentligt, men till slut blev det nummer 2 han valde. Nummer 2 att anmäla sig till tävlingen var Malin, så ett stort GRATTIS!


Min första tävling avslutad...

Då är min första tävling avslutad. Ska nu ta och göra en massa lappar för att lille E sen ska få dra vinnaren. Återkommer sen med vilken som blir den lyckliga vinnaren...

21 månader

Idag "fyller" lille E 21 månader. Om 3 månader fyller han 2 år och det känns helt otroligt!


Klipptid!

Har varit flitig idag. Pluggat klart ett arbete och suttit en massa i telefon och ringt runt. CSN, skatteverket och äntligen tagit mig i kragen och ordnat klipptid. Verkligen på tiden då mitt hår är slitet och trist just nu. Varför väntar man så länge med att klippa sig när man har långt hår? Så nu ser jag fram emot den 9 mars...

Hos CSN fick jag äntligen det svar jag ville ha. Dom förstår inte varför inget beslut fattats än beträffande mitt studiestöd och kommer därför att kunna lämna studieförsäkran imorgon eller övermorgon. Skönt att få det bekräftat äntligen efter att man jagat på dom ett tag nu. Men bara för att göra allt krångligt ska jag sluta läsa historia A. Men har lite beslutsångest om man ska läsa något annat eller om jag ska plugga bara 75%?

Ska snart fara och hämta lille E. Får se vad vi ska hitta på? Kanske ut och bygga en snögubbe?

Påminnelse

Idag klockan 16.00 avslutas min tävling om ett presentkort värt 500 kronor hos Sophies Closet, ni missar väl den inte?

Dom har underbara kläder med märkena Esprit, Jackpot, Quicksilver, Cottonfield, Tea Collection, Magis, Junk food, minisar, Helly Hansen, Monamici och Buisjes en beugels.

Tävlingen hittar ni här


 


Jag har fått en award

Har fått en jätte fin award av Pernilla tack söta du!
Det är alltid lika roligt varje gång man får en!




Nu är det meningen att jag ska skicka den vidare,
men jag vill ge den till alla som läser min blogg!

Vilken morgon

Vilken morgon detta varit, som alla andra dagar då man är trött så går allt fel. 

1. Lille E övertrött som bara skrek och ginade. 
2. Hatar vinter. Var ett lager med is på bilrutorna som jag fick kämpa för att få bort. 
3. Fick inte igen lille Es bildörr som hade frusit.

Efter lite bråk och kompromiss så kom vi iväg, med en bildörr som gick att stänga igen. Lille E somnade direkt i bilen och sov fortfarande när jag lämnade han. Så han var ordentligt trött morgonpigga lille E. Men vi tänkte att vi ska börja dra ner på hans sömn på dagen, kanske börjar han somna längre då?


Morgonens bilder på lille E


Godmorgon

Har lille E börjat att vakna ännu tidigare igen? Idag vaknade han klockan tjugo över tre och trots att jag och sambon försökte att ha han kvar i sängen gick det inte. Han hade bestämt sig för att titta på "Dora" samtidigt som han hade en Bamsetidning. Tjurade, skrek och ville inte alls vara kvar inne i sovrummet. Vad gör man? Ska man våldhålla han fast eller ska man ge med sig? I alla fall gav jag med mig, man har ju inte alls någon ork den tiden på morgonen...

Ska nu gå och göra mig en kopp kaffe så jag vaknar till, leta fram lite kläder till liten och sen fara iväg till dagmamma...


Tävling



Jag tävlar hos Frida och Pricken om ett (1) valfritt namn eller väggord! Bokstäverna som är ca 5 cm höga är handgjorda av Frida själv. Fina att sätta på t ex barnens dörrar, perfekt födelsedags- eller doppresent! Vinnaren väljer själv färger och mönster efter vad som finns att tillgå. Vill du också tävla så gör det HÄR!

Kusinerna

Lille E tycker väldigt mycket om sin lille kusin. Nästan hela tiden i alla fall, det finns ju givetvis stunder som när Albin vill låna någon leksak som liten tycker lite mindre om han. Men han kan gärna bjuda på en kram eller en puss emellanåt...


Tävling


"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sophie´s Closet, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"

Tävlingen avslutas den 22/3 klockan 21.00

Kvällens bilder

Lille E är helt galen i att skotta snö. Han pratar alltid om det, han vill hela tiden ut och skotta och när han leker med sina små traktorer så låtsas han såklart att han skottar snö med dom. Nu på eftermiddan gick vi ut och han fick skotta snö, det tog en hel timme innan han tröttnade och ville åka bob istället. Tänk om man kunde känna samma lycka och glädje som ett litet barn inför dessa vardagssysslor...


Sophies Closet

Eftersom det är många som ska ha bebisar i våran släkt och bekantskap så är man ju självklart ute och kikar på bebiskläder. Något som är himla roligt.
Har spanat in dessa "minisar" och tycker att dom är så himla söta!




Tröjorna finns hos Sophies Closet

Ni missar väl inte tävlingen jag har i samarbete med dom?
Man kan vinna ett presentkort värt 500 kronor att shoppa för hos dom! 
Tävlingen finns här och avslutas imorgon kl 16.00

HM

Fick hem HM-katalogen idag och hittade några t-shirtar jag bara MÅSTE köpa till lille E.
Dom var verkligen gjord för en traktortokig liten kille!


Bilderna tagna från HM

Måndag


Tröja KappAhl
Jeans HM
Strumpor DollarStore

Godmorgon

Idag vaknade lille E lite tidigare än vanligt. Redan klockan tjugo över fyra var han vaken och redo att titta på Bamse. En halvtimme efter klev jag upp och la mig i soffan. Jobbigt när han kommer intassande hela tiden in till sovrummet för att få upp mig. Längtar till man ställer om till sommartid, för det gör ju att han sover en timme längre...

Idag blir det kanske en promenad? Helena skrev sms igår och ville det, men vädret ser inte allt för inbjudande ut. Synd för jag tror att Karin och lille "Abbe" var sugen på promenad med. Man får väl hålla tummar hårt för att vädret ska bli bättre...


Nova Star

Älskar Nova Stars kläder. Synd bara att dom är så dyra. Men denna hoodtröja har jag spanat in, hur snygg är den inte? Är riktigt sugen på att köpa den till lille E...



Bild tagen från Freshmilk

En "riktig" säng

Snart måste vi ta tag i att köpa en säng till lille E. Det känns både bra och lite gruvsamt att flytta han från spjälsäng till en "vanlig" säng. Men som sagt så inser vi ju att det finns lite fördelar också. Det jag gruvar mig för är nattningen. Den fungerar ju bra nu när han inte kan ta sig någonstans och är nöjd med sin ficklampa och Bamsetidning. Men hur blir det om han kan kliva ur själv? Fördelen är ju att han kan kliva upp själv och komma till oss när han vaknar på morgonen utan att vi måste gå och hämta han. Och bara det känns som en stor fördel.

Håller på att kika runt och ser att på blocket kan man få en till bra pris. Men dom flesta finns ju i sundsvall, så vi måste ta det i samma sväng som vi ska dit. Och inte gör det mig något om det blir en liten IKEA tripp. Känns som att det är alldeles för länge sedan nu. Har redan en massa annat som vi måste köpa också. Så nu planeras en tripp till "stora staden" för en liten shoppingtur!


Kvällens bilder

Ikväll har jag och lille E roat oss med att bygga järnväg. Vilket är hur roligt som hellst. Man blir som ett litet barn på nytt igen. Lille E tycker att det är lika roligt han. Men han gillade mest "järvägsövergången" som man kunde veva upp och ner och att ställa alla små träd i ordning...


Lugna söndag

Söndagar måste vara veckans lugnaste dag. Dagen då man inte gör så mycket alls, utan man tar det lugnt och umgås. Mysigt absolut! Har i alla fall (under vrede) tvättat bilen, så nu gnistrar min gamla pärla igen. Länge sen nu han fick en genomgång med schampo, men nu är det gjort. Hämtade på samma gång en massa järnväg (brios) från viken som vi haft när vi var liten. Lille E vart överlycklig! Så det är det vi har hållt på att leka med idag. Och man blir som ett litet barn på nytt när man får såna leksaker i sina händer!

Nu tror jag bestämt att "mobbo" kommer, så jag ska nu gå och sätta igång lite kaffe!

Tävling


Tävlingen finns HÄR
Avslutas den 22/2 klockan 23.59

Heja Henrik!

Sitter och följer min bror på internet nu som åker Vasaloppet (öppet spår idag). Han har nu åkt över halva sträckan...

HEJA HENRIK!


Godmorgon söndag

Lille E  vaknade som vanligt strax före klockan fem och ville se på Bamse. Men han är ju alltid mest nöjd om mamma också ligger på soffan så man kan mysa samtidigt. Så efter en timme när han tassat in och ut ur vårat sovrum så tog jag täcke med och myste ner mig i soffan.

Även om jag sov till halv nio i soffan känner jag mig inte utsövd. Ändå gick jag och la mig tidigt igår, redan klockan halv tio! Måste nog börja ta mina järntabletter igen. Är inte heller på något "solskenshumör" då sambon tyckte att jag skulle fara och tvätta bilen idag. Ok, jag vet att jag måste göra det. Men måste han säga det direkt när man kliver upp och är trött?

Känner att jag måste gå och dricka mig en kopp kaffe så jag vaknar till riktigt...


Skor...

Har suttit åter igen och tittar runt på skor till lille E. Känns som att varje gång man byter årstid så blir det en hel lista med nya kläder och skor som man måste köpa in. Och jag brukar alltid vara ute i sista sekund känns det som, tänkte att man kanske nu ska vara ute i tid att köpa vår och sommar kläder?

I alla fall hittade jag en del skor som jag vart sugen på att köpa till liten. Som det känns nu så lutar det mot någon av dessa två? Vilken tycker ni är finast?  


Bilderna är tagna från Brandos

En till tävling


Tävlingen finns HÄR

Tävlingar


Jag är med och tävlar om Aussie 3 minute Miracle Reconstructor, 250 ml
Tävlingen finns HÄR




Jag tävlar om ett par kanonsöta byxor.
Tävlingen finns HÄR



Dagen som gått

Idag har varit en väldigt lugn dag. Inte hänt mycket alls. Tänkte fara och hälsa på Stefan och Helena. Tanken var att kanske idag kunde lille E och William leka med varandra. Vi bor ju nära varandra, men ändå dyker det alltid upp något som gör att vi inte kan träffas. Det är alltid någon som blir sjuk eller att någon av oss har andra planer. Som sagt ringde jag och fick höra att lille William måste sitta i "karantän". Han har opererat sin gomspalt så vi får vänta några dagar innan det blir någon lek med han.

Lägger in några bilder från våran lördag...


Fisk 3 gånger i veckan?

Har läst någonstans att barn ska äta fisk 3 gånger i veckan för att få i sig Omega3. Detta stressar mig lite, vi äter ganska sällan fisk. Och äter vi fisk blir det mest lax, vilket lille E inte alls tycker om. Ska det vara fisk ska det vara fiskbullar. Idag hade jag köpt hem fiskgratäng som vi åt till lunch, och han älskade det! Han åt mer än mig och ändå ropade han "mamma mej ishk!" och ville han mer. Så skönt att man hittar en fiskrätt som han tycker om....

Hur ofta ger ni era barn fisk?

Lördag


Tröja Polarn och pyret
Jeans HM
Strumpor Meandi

Godmorgon

Idag har jag haft sovmorgon. Vaknade strax före klockan nio av att lille E bäddade ner sig bredvid mig och ville "ååva" han med. Så vi låg och myste en liten stund innan det var dags att kliva upp. Eftersom jag sov en stund på eftermiddagen igår så blev det sent innan jag somnade istället.

Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Men som dom flesta andra helger då man inte har något speciellt inplanerat så blir det väl att man måste städa och andra måsten...


Kläder för liten E

Lille E älskar alla sina kläder som det är bilar, traktor eller verktyg på. Och eftersom jag älskar polarn och pyrets kläder så var jag inne och kikade på deras utbud på just såna kläder. Och hittade dessa tröjor, vet att lille E skulle älska dom så jag kanske ska inhandla dessa sen när mitt "shoppingförbud" upphört?



Kvällens bilder

Kvällens bilder är när lille E går runt i sin kusin Albins gåstol. Han är så otroligt söt när han går runt i den, rattar för fullt och när han kör fast så lyfter han enkelt upp den och tar sig lös igen...

Paket!

Glömde ju skriva att idag väntade ett paket till mig i postlådan! Det var nämligen "goodiebagen" som jag vann hos SoffiZ. Tack för den fina vinsten!



Fredagkväll

Då var det kväll igen. Jag har hunnit sova på maten, vilken var jätte skönt. Både jag och lille E somnade framför "Dora", så himla skönt. Inte ofta jag lägger mig och sover sådär på kvällen, men va skönt det är! Nu har i alla fall liten hamnat i sängen, sambon har gått och lagt sig (han vaknade jätte tidigt imorse) och jag sitter och tittar på Let´s Dance.

Kvällens bilder är på lille E hemma hos "mobbo" när han rider på den otroligt söta gunghästen. Han har hittat en av min mössor, som för övrigt är för liten för mig men passar han utmärkt. Han är helt övertygad om att det är en "tonte" mössa och ville inte ha någon annan är just den idag. Så det är klart att det var den han fick ha på sig. Visst är han söt i den?


Bebisar och födelsedagar...

Det är många roliga dagar framför oss. Många som ska uppvaktas och det ska köpas in presenter. Men jag klagar inte, tvärtom jag längtar!

♥ Sambon fyller 36 år den 10 mars. Ska fira han (som vanligt) med att ta skotern ut på valasjön där vi grillar och har trevligt.. Eftersom vi ska ha fest hemma på kvällen så har vi redan bokat "momma" som barnvakt.

♥ Sambons kusin Henrik och hans flickvän väntar bebis som är beräknad att komma i mitten av mars. 

♥ Storebror och hans fru Victoria väntar bebis som är beräknad att komma i april. Så lille E får ännu en kusin, så himla spännande!

♥ I början av maj är Linda (lille Es gudmor) och Gustavs lilla bebis beräknad att komma. Längtar också tills hon kommer hem vecka 11, vi saknar ju henne massor här hemma...

♥ Den 24 maj fyller liten 2 år. Förstår fortfarande inte hur tiden kan gå så snabbt...

Sen har vi ju flera till som fyller år snart. Mamma och lillebror i mars, min brorsdotter i april och storebror i maj. Många kalas att se fram emot!


Ni missar väl inte mina tävlingar?


Tävlingen hittar ni HÄR
Avslutas den 24/2


Tävlingen finns HÄR
Avslutas den 28/2


Tävlingen finns HÄR
Avslutas den 2/3


Fredag


Body Lindex
T-shirt Polarn och Pyret
Byxa Meandi
Strumpor Polarn och Pyret

Godmorgon fredag!

Sovit som en prinsessa inatt. Somnade klockan tio igår och vaknade sju imorse då sambon kom och väckte mig med dom underbara orden "jag stoppar in motorvärmaren på din bil". Det följ med en puss och ett "jag älskar dig" självklart. Sen klev jag upp efter att jag och lille E legat och myst en stund. Han har lagt en rutin att sjunga "bä bä" för mamma och det är så himla roligt att vakna till det! Man känner att det blir lättare att ta sig från den varma sängen och kliva upp för att börja dagen. Känner mig inte förkyld idag, så det var nog något som försvann lika fort som det kom.

Lille E ska till dagmamma litetidigare idag eftersom hon ska till sjukgymnasten med sin stela nacke sen idag. Så eftersom han slutar tidigare också så tänkte jag och liten fara till "mobbo" med familj och hälsa på. Blir trevligt!

Bjuder även denna dag på en gammal bild. Denna gång är det på mig och lille E. Liten är nog runt 5-6 månader på kortet...


Förkylning?

Känns återigen som att jag håller på att bli förkyld. Hoppas inte att jag får influensan som går...man får bara hålla tummar, kurera sig och hoppas att man slipper den...

Ikväll har jag inte gjort någonting, soffan har varit min "bästis". Det var till och med där jag och lille E satt och lekte. Kände mig tacksam för att vi har ett snällt och lugnt barn som kan sitta under filten med mamma och leka med sin "kranbil". Precis det jag orkade. Sen har jag legat som en inlindad mumie i filten. Tittat på tv på alla serier som går på eftermiddan. Försökte till och med ge "Sveriges värsta bilförare" en chans, men orkade inte mer än det. Känner att jag gillar inte det programet alls! Så istället hamnade jag här och läst igenom alla bloggar som jag missat...

Eftersom det inte blivit några kort tagna idag heller bjuder jag på en bild på "lilla familjen" tillsammans. Det är bilden vi tog till tidningen och lille E är 2-3 månader gammal...

Smärta...

Nu mår jag bättre igen, var något "krasslig-bara-på-morgonen" jag kände av och hoppas att det stoppar där. Sitter nu och skriver om smärta och allt runtomkring det....ja, det är lika tråkigt som det låter. Hittar inte så mycket om det heller, så man får sitta och tänka till lite extra. Använda sig av den erfarenhet man har inom vården (tackar för den när man läser till uska nu).

Så som ni förstår är det återigen en "pluggardag". Lille E är hos dagmamma och sambon är på jobbet på lönesamtal, annars är det ju hans lediga dag idag. Känns lite trist med en stanna-inne-och-plugga-dag när det är strålande solsken ute. Hoppas att detta väder håller i sig till helgen så att lilla familjen kanske kan fara på en skoter utflykt eller något annat roligt...


Godmorgon

Idag klev jag upp halv sju då lille E var hungrig. Kände mig inte alls pigg då och gör det inte nu heller. Känns som att jag har en förkylning på gång. Ska dricka en massa c-vitamin idag för det är väl bra mot förkylning? Tänker inte bli sjuk, känns som att jag inte har tid till det...

Vad ska ni hitta på idag?

Trött..

Snart ska jag hoppa i säng så man orkar ta sig upp imorgon. Tror att den morgontrötta mamman även blivit kvällstrött. Vet inte om det beror på lågt Hb eller vädret...Skulle tro att det är en liten kombination av båda delarna kanske...

Bjuder på en kvällsbild på lille E när han var 10-11 månader. Han hade precis lärt sig att ställa sig upp utan stöd och som ni ser så är han stolt som en liten tupp!


Utmanad

Jag har denna gång blivit utmanad av Johanna

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Elina

2. Ett ord på fyra bokstäver:  Egen

3. Flicknamn: Evelina

4. Pojknamn: Elis

5. Yrke: Elektriker

6. Färg: Enfärgad

7. Klädesplagg: Eiderdunjacka

8. Mat: Exotisk fruktsallad

9. Sak i badrummet: Eltandborste

10. Plats/stad: Enköping

11. En orsak att vara sen:  En björn kom och jagade mig

12. Något man skriker: EJ!

13. Film: Ensam hemma

14. Något man dricker: Enbärsdricka

15. Band: Europe

16. Djur: Ekorre

17. Gatunamn: Erikgärdes

18. Bil: Edsel

19. Sång: En natt jag drömde....

Jag utmanar:

Malin

Carolina

Karin

Lena

Sara


Kvällsuppdatering

Idag har Karin och lille "Abbe" varit här. Helt otroligt att han blivit så stor lillkillen. Snart 6 månader...men å andra sidan så blir ju min "bebis" snart 2 år, och vart har den tiden tagit vägen?

Eftersom jag inte fått många bilder på lille E idag (många har knäppts, men det är inte lätt att hinna knäppa kort på ett litet barn) så jag bjuder ett på min söta lille brorson istället!


Polarn och pyret

Måste snart ta tag i att köpa en ny vårjacka till lille E. Även om man tittar ut på snön som faller så är det ju inte så himla länga kvar innan våren faktiskt är här. Är sugen på att köpa en vindjacka. Pops jackor är ju kanon.  Både snygga och tåliga. Tror absolut att jag ska köpa den röda jackan till liten...



Bild tagen från Polarn och Pyret

Vad gör mamma och pappa?

Lille E stod och lekte idag. Plötsligt säger han: 

Lille E: Pappa kotta nöööö. Mamma äää järil... 
Jag: Skotta pappa snö och mamma är en fjäril? 
Lille E: Mmmmm

Kunde inget annat än att hålla med och le...

Onsdag


Tröja HM
T-shirt Tradera fynd
Jeans Polarn och Pyret
Strumpa Polarn och Pyret

Godmorgon!

Då var det onsdag igen. Har fått liten sovmorgon även idag. Skönt. Lille E vaknade redan klockan fyra och klev upp och ville se på "Stora Maskiner" filmen. Så jag och sambon fick springa upp med jämna mellanrum och slå igång filmen igen.

Idag är ju hela denna lilla familj ledig. Och dagen ska jag tillbringa med att städa och göra alla tråkiga måsten som man hellst bara vill blunda för. Man känner att ibland så är det ett faktum att man måste ta tag i dessa måsten. Men det blir inte en "städdag" rakt igenom. Karin och lille Albin ska ju komma förbi också. Trevligt! Ska mysa med "Abbe" en massa då det känns som en mindre evighet sen sist....


"Rita hjärta"

Ikväll när jag satt vid datorn så satt lille E och ritade bredvid mig som många gånger annars. När jag tittade dit ser jag hur han ritar på bordet:

Jag: Vad gör du?
Lille E: Rita hjärta!
Jag: Får man rita på bordet?
Lille E: Ja aaa....

Spelade ingen roll att jag sa att man inte får det. Liten lyssnade inte alls på det örat. Började prata om Bamse istället och tyckte att det var sovdags istället för att jag skulle sitta och tjata...


Tisdag

Nu kanske detta inte är världens bästa "outfit" kort.
Men jag tycker att han vart så himla söt där han sitter med någon konstig stil på sin traktor, med sina guldlockar och blundar..


Body Lindex
T-shirt HM
Byxor HM
Strumpor Libero

Bvc

Idag när jag hämtat lille E hos dagmamma så for vi på bvc för vägning och mätning. Det känns som en mindre evighet sen vi gjorde det. Nu händer det ju inte så himla mycket heller, men lite spännande är det ju trots alls. Nu är liten 13 kg "tung" och 85,2 cm lång. Så han är ju trots allt inte så liten längre. 

Har upptäckt att min son är en liten "tjejtjusare". Hans stora kärlek har ju alltid varit lilla Lovis som är hos samma dagmamma som han. Nu är dom ju jämngamla och jag minns även på babymassagen som vi var på så spanade han in henne där och då var han bara 3-4 månader. 

Idag när jag skulle hämta han vart han lite sur. Inte alls roligt att följa med mamma hem när man är nyvaken och inte hunnit leka. Men med ytterkläder på så stod han och vinkade åt sina vänner i köket. Helt plötsligt så går han mot dom och min tanke var ju att Lovis skulle få en kram, för det brukar hon ju få när han ska hem....men istället stegar han iväg och kramar om Ros-Marie som är några år äldre än han. Sen var han redo att följa med hem...

Kaos hemma

Här hemma ser det ut som ett kaos. Lille E har varit ambitiös och möblerat om nu på morgonen. En massa leksaker har han dragit ut hit till kök/vardagsrum och hans matstol ligger inne på hans rum. Ligger verkligen klossar, bilar och traktorer överallt och ingenstans. Detta har jag fått se medan jag suttit och pluggat. Så jag tog nu ett litet break från studier för att göra något åt detta kaos. Kanske går det lite lättare att koncentrera sig då?



Tävlingar!

Ännu fler skojiga tävlingar!


 "Jag tävlar om ett presentkort värde 200:- hos barnbutiken PirajjaMuppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå"

Tävlingen avslutas den 3/3 klockan 21.00




Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos Zillstar
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Tävlingen avslutas den 8/3 klockan 20.00

SPREADER OF LOVE - AWARD

Har fått denna fina award av Amanda.
Tack så mycket för denna fina utmärkelse!



1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar.
Lämna en kommentar i deras bloggar.

Jag nominerar:
Malin
Carolina
Duracellmamman
Åsa
Jenny

Godmorgon!

Har sovit som en prinsessa inatt. Somnade i tid och klev upp strax efter klockan sju då lille E kom in och väckte mig. Han har också sovit bra. Nu två dagar på raken så har han vaknat klockan halv sex. Det är längre än vad han brukar och det känns faktiskt jätte skönt. 

Mysigt också att kliva upp, titta ut och se "våra" rådjur springa förbi. Dessa 6 små djur som grannen matar och har springrundan förbi oss på lägdan först. Känner att det är detta som är tjusningen med att bo vid skogen...


Bedtime

Känner mig trött så nu blir det sängen. Sambon ligger och snarkar på soffan och vovven i bädden nedanför mig. Lille E hör jag lite då och då när han prata i sömnen (han är väldigt lik sin far även där).

Själv har man suttit här och surfat runt. Tittat på barnkläder och det kliar i fingrar av att beställa. Men duktiga jag vet ju att jag har satt "köpförbud" på mig själv så jag får snällt vänta ett tag till. Kikat lite på blocket med efter en växasäng till liten, men hittade inget. Får fortsätta hålla ögon öppna och än är det ju ingen panik.

Nej, nu sängen....Godnatt på er!


Tävling


"Jag är med i utlottningen om två st presentkort á 500kr från Uteungar hos Tant Ulrika. Var med du oxå!"

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Rebecca denna gång.
Tror att det är 3:e gången jag får denna utmaning, men några nya smaskiga sanningar ska jag väl kunna dölja?

REGLER
1.
Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!


Så här kommer då 7 sanningar
1.
Jag sminkar mig varje dag. Mascara och ögonbrynspenna är ett måste i min vardag! Även om jag bara ska ut och hämta posten.
2. Jag har dansat tryckare med Lennart Jähkel.
3. Varje gång jag är ute på krogen vill jag sjunga uppe på scen.
4. Jag är fruktansvärt hämndlysten.
5. Jag är jätte dålig förlorare. Förlorar jag i spel kan jag sura en hel dag.
6. Jag har alltid varit hemskt mörkrädd.
7. Jag tror på spöker och är rädd för dom...


Jag utmanar:

Amanda 

Sarah

Petra

Ulrika

Lena

Karin

Victoria

Måndagkväll

Då var veckans första kväll här. Vi är mätt och belåten och disken är undandiskad. Lille E är badad och springer "nakensprall" i huset och får höra på vårat chat "är du pinknödig?", "ska du tanka pottan?" hela tiden. Men måste skryta lite om att han är jätte duktig att gå på pottan, bara man påminner han. Min lilla pojke håller på att bli stor!

Har gjort allt annat idag utom att rensat kläder. Det har bara inte funnits någon ork till det. Lusten jag hade imorse försvann nog lika fort som den kom. Men det kan väntas till sen i veckan. Röda korset har ju ändå inte öppet förens på fredag nästa gång, så det känns inte som att jag behöver stressa med det nu.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli åtta och att "familjen annorlunda" ska börja. Måste se vad dessa stora familjer hittar på denna kväll...

Ryggsäck

Lille E vart idag lite avis på Axels fina ryggsäck, han vill också ha en. När jag frågade vad han skulle ha i den svarade han "kata", vilket betyder karta på hans språk. Han är ju ett litet barn som älskar "Dora utforskaren" och hon har en ryggsäck med en karta i. Så nu tänkte vi att vi ska köpa en liten ryggsäck till han. Tänkte också göra en karta genom att ta en tygbit och måla med textilpennor på den. Några tips på bra textilpennor?


Liten kille stor mössa...

Idag for lille E och testade min mössa.
Den var ju jätte spännande eftersom den var så stor så att han inte såg någonting...



Måndag


Tröja Lindex
Byxor Nova Star
Strumpor Dollar Store

Godmorgon!

Sovmorgon idag! Vaknade nu för en liten stund sendan och känner mig pigg och utvilad. Synd bara att det inte är samma underbara väder som det var igår. Men det kanske blir väder för en promenad? 

Och roligt var det att logga in på bloggen och se att jag är en lycklig vinnare av en goodiebag hos SoffiZ-Oliwers mamma, va glad jag blir! Verkligen en bra start på dagen!

Idag tänkte jag hinna med att rensa lite gamla kläder. Kläder som jag inte använder eller inte kan ha. Sen ska jag ge mig lös och rensa alla barnkläder. Alla kläder som är urtvättad eller fläckig ska till röda korset dom med. Nu vet jag älskade sambo att du tycker att jag ska lugna mig med det, men jag vet ju att den dagen lille E får ett syskon kommer jag ändå inte använda dom kläderna. Känner att det är verkligen behövligt. Sen ska jag ta mig an utmaningen att rensa bort skräp i min garderob. Förstår inte hur så mycket har kunna hamna där inne? Så det finns lite att ta tag i idag....

Senare idag kommer Lena och lille Axel och hälsar på. Kommer att bli riktigt skoj, och roligt för lille E att få hit en lekkkompis...

Glöm inte bort att under dagen så kommer jag att lägga ut en ny tävling, missa den inte!

En liten kille som vet vad han vill...

Ikväll var lille E trött. Men eftersom han ätit ganska dåligt idag så tänkte jag att han kanske ville äta något innan han skulle lägga sig.

Jag: Är du hungrig? Kanske du vill ha en macka eller välling?
Lille E: Näää, åååva!

Så skönt att han blivit så "stor" så han kan berätta vad han vill. Självklart fick han istället för att äta lägga sig i sin säng och läsa sin älskade bamsetidning med ficklampan....

Tävling!

Hittade ännu en tävling.
Och denna gång hoppas jag att ska vinna en "eko-gris" till lille E!



"Jag tävlar om ett ekologiskt gosedjur
hos Kidstuff.nu
Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Imorgon...

Sitter här och smälter maten. Disken står och hånar mot mig, så jag måste ta itu med den. Sen ner och slänga i en maskin tvätt. Och plocka undan lite leksaker.

Lille E håller på att stjäla en massa saker ifrån kontoret där sambon sitter och formaterar om datorn efter virusattacken. Så nu har jag fått lova på heder och samvete att jag aldrig ska trycka på någon ruta som jag inte vet vad det är för något. Jag måste "kryssa" ner det. Ok, nu har sambon berättat det för mig förut. Men nu vet jag vad som kan hända...

Imorgon tänkte jag starta upp en till tävling med Kitsch som sponsor. Vad det är för något i vinstpotten får ni komma in och se imorgon. Så lägg gärna in min blogg på "bloglovin" så ni inte missar den...

Tävlingar!


Jag tävlar om en goodiebag.
Tävlingen finns här
Avslutas den 1/3 klockan 12.00




"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sovtex, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"
Tävlingen avslutas den 15/3 klockan 21.00

Gangstar

Såg att Gangstar ska öppna webshop den 1/3.
Ser fram emot det, för hur snygga kläder har dom inte?


Picknick

Idag har vi haft picknick ute. Hur härligt som hellst. Plusgrader i solen, precis det man behöver nu. Lite sol och värme, man känner på en gång att man får ny energi.
Lille E roade sig med att skotta som vanligt. Och kom på att skotta snö på mamma var något himla skojigt. Hellst när vi sa till han, det gör ju allt mycket roligare....

Nu sover liten skönt ute i vagnen. Och vi har lovat att detta ska vi göra om...många gånger!

Lite bilder från våran picknick ute i solen.



Söndag

Nu håller jag på att koka varm choklad som vi ska ha med oss ut i solen. Sambon är och handlar lite, för vi har både slut på bröd, frukt och annat som man vill ha med sig ut på picknick. Sen ska vi gräva ner oss i snön och bara må gott av solen. Kanske man har tur att få lite färg i ansiktet med? Lille E ser fram emot att få komma ut och skotta lite. Få se hur länge han orkar vara vaken, för detta är ju hans sovtid. Men vi tänkte försöka skjuta upp den så han får vara med och mysa han också...

Söndagens outfit


Tröja Polarn och Pyret
Byxor Meandi
Strumpor Libero

VM guld!

Helena Jonsson tog VM-guld idag! Kanske hon är våran nya Magdalena Forsberg? Det finns stort hopp i alla fall i denna unga tjej! Önskar bara att jag hade fått se det, missade det totalt...

Du kan läsa om den härliga vinsten här.



Bild taget från aftonbladet

Godmorgon söndag!

Då var det söndag igen. Jag vaknade klockan halv sex och klev som vanligt upp och la mig på soffan och myste med lille E framför "Dora". Behövde inte tänka på disken heller som jag lämnade igår (fy på mig) eftersom sambon var snäll och tog tag i den utmaningen.

Ser ut att bli lika härligt väder ute idag. Så idag måste vi ha en liten utedag igen. Kanske man ska ta med sig lite fika ut och ha lite picknick? Eller man kanske ska ta en långpromenad?

Vad ska ni hitta på idag?

Tävling


Jag är med och tävlar om en valfri body eller tröja från Babykungen hos Zasata.
Kom med och tävla du också!
Tävlingen avslutas 28 Februari.

Godnatt!

Nu ska jag krypa ner i  sängen. Känner mig trött så det ska bli skönt att få sova lite. Sambon har somnat i soffan och mumlade "gå och lägg dig" i sömnen så det kanske är lika bra att göra som han säger?

Kvällen har varit lugn. Efter god mat så la sig sambon och lille E sig i soffan och myste. Vilket slutade med att sambon somnade och lille E var hemskt trött. Stoppade ner han i säng och istället för att göra som så många andra och titta på melodifestivalen så ringde jag Lena och pratade bort 2 timmar. Nu sitter jag här och lovat mig själv en "alla hjärtansdag present", nämnligen att ikväll slipper jag plocka undan i köket. Ikväll kan jag lägga mig med gott samvete även om jag "bryter" mitt nyårslöfte....

Det var min kväll. Vad har ni hittat på?

Utmanad!

Blivit utmanad av Malin! :)

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? Blogg, familjeliv, hotmail

2. Sjunger du hemma eller i duschen? Sjunger mest hela tiden, både ensammen och med familjen.

3. Kan du spela något instrument, vad? Räknas "Gubben Noa" på piano?

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? Mycket

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Josefine Crafoord

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? Oj, vilken svår fråga.

7. Alla samlar på något, vad samlar du på? Jag samlar nog på det mesta eftersom jag har svårt att slänga saker... 

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? Tuffing...vill jag tro i alla fall (skratt)

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film? Robert Gustavsson kanske...

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? Jag kommer inte på något, kanske jag inte har något udda intresse? Lite trist...

Jag utmanar

Johanna

Sandra

Sara


"Tack mamma...."

Sitter här vid datorn och läser lite bloggar medan jag smälter maten efter middagen. Lille E sitter och lägger pussel bredvid mig. Han ger mig pusselbitarna samtidigt som han säger "tack mamma", med det så vill han att jag ska ta emot dom och säga "tack". Det är precis det jag gör också, jag tar emot dom, säger tack och lägger ut dom på bordet precis som han vill. Med det så är både jag och liten nöjd...

Busfrö!

Lille E tycker som alla andra barn att det är roligt att busa. När vi sitter och äter och han är mätt så kastar han alltid iväg skeden, och det samtidigt som han ropar "katta" (betyder kasta). Sen skrattar han gott och tycker att han är världens busigaste. Sambon och jag försöker att vara allvarliga, men ibland är det svårt när man ser litens leende. För hur himla söt är inte ett busigt barn?


Dagens bilder

Här kommer lite bilder från när vi var i sel hos svärföräldrarna. Sambon var där och arbetade lite med veden medan lille E och jag lekte på gården. Det har varit ett helt otroligt väder ute, hur skönt som hellst. Nu ligger liten ute och sover och jag ska diska undan lite. Ikväll väntar mys med god mat med en eld i öppna spisen....Härligt!


Lördag

Inte alls en enkel sak att fota ett litet busfrö som sladdar runt med sin bil...
Men visst blev det ett härligt "skratt" kort?

Body Lindex
Jeans HM
Strumpor Polarn och Pyret

Härliga sol!

Funderar på att hoppa in i duschen, sen göra lunch för att sedan hinna med att vara ute i solen lite. Äntligen en dag då lille E kan ligga ute och sova i vagnen. Känns som en mindre evighet sen han gjorde det sist eftersom det varit en väldigt seg kyla...

Har varit duktig också och lagt ut lille Es popjacka på tradera som är för liten nu. Men visst känns det lite att göra sig av med ett klädesplagg man tycker om? Men tanken är att sälja den och få in lite pengar till en ny vårjacka. Auktionen hittar ni här.


Allahjärtansdag!

Vaknade av att lille E kom och myste ner sig i sängen. Härlig start på denna dag. Sen kom sambon till sängen också och vi hade en liten presentutdelning. Nu är ju denna dag inget vi firar stort, men något litet hör som till att ge bort till den man tycker om. Senare blir det ju självklart god mat och mys...

Vad vi annars ska hitta på idag vet jag inte. Kanske vi ska fara och hälsa på någon?

Tävling


"Jag är med o tävlar om ett presentkort värt 300kr från Homely hos Tant Ulrika. Tävla du oxå!"

Fredag den 13:e...en otursdag?

Sitter och läser runt på en massa bloggar och självklart drar flera upp detta ämne....fredag den 13:e. Men frågan är ju självklart om det verkligen är en otursdag? Eller vill man skylla alla små ting som händer denna dag på just denna dag? Jag känner själv att det är det man gör, när jag skulle svara i telefon och var klumpig nog att lyckas slå igen luckan. När jag snavade på mina egna byxben. När jag tappade telefonen i golvet. När liten höll på att falla från stolen. Att datorn jäklas och blir mer och mer angripen av virus....ja allt detta skylls på denna dag. Men visst är det lite skönt att ha en dag att skylla alla olyckor på? Och är det inte lite spännande att vakna upp och veta att det är självaste fredag den 13:e och man undrar på vilka olyckor som kommer att hända?

Tävling!


" Jag  är  med  och  tävlar  hos  Dolce Bambini   om ett  presentkort  värt  250  kronor  från  Pippilotta  
  
Var  med  och  tävla  
HÄR  du  med "

Tävlingen avslutas den 13/3 klockan 21.00

Blogg till dagbok

Hörde att man kunde göra bloggen till bok. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att googla efter detta. Hittade sidan Solentro. Måste absolut göra min blogg till en bok, tänk va roligt att ha kvar som minne. En sak som lille E kan sitta och bläddra i sen när han blir stor. Detta är något som man kommer att ha stor uppskattning av!

Om Soletro
"Gör något av alla dina texter och skapelser! Du har kanske en egen berättelse, dikt, brev, recept, dagbok, blogg eller annan text? Solentro.com hjälper dig med skapandet av t. ex en bok, minnesbok, scrapbook, fotobok från möhippan eller av dina bloggtexter. Solentro gör det enkelt för dig att samla dina texter och designa en egen bok.

Välj bland mängder av design och illustrationer. Du kan även ladda upp egna bilder."


En liten pojkes önskan...

Idag när jag skulle hämta lille E från dagmamma så frågade jag vad han ville göra. Han första svar var "pappa, krrrraaan", som jag skrivit förut så älskar liten att hälsa på sambon på hans jobb. Så det var klart att vi tog oss en tur dit, och med samma stora ögon som alltid stod lille E och tittade på den stora kranen som hämtar flis till pannan.

Hans andra önskan var att "kotta nööö", betyder såklart skotta snö. Det är också en rolig sak, för det är ju en sak som även traktorn gör. Någonting som är väldigt häftigt i litens värld. Så det var klart att vi var ute och skottade en liten stund när vi kom hem. Så nu sitter han och är nöjd och tittar på hans nya favoritfilm "Dora utforskaren".



Tradera

Snart ska jag hämta lille E hos dagmamma. Sen hem och göra lite "måsten" som alltid finns. Men istället för att bara ägna sig åt dammsugare och skurkäpp tänkte jag göra något som känns lite roligare. Nämligen ta mig i kragen och sälja iväg lite saker på tradera. Ok, nu kanske detta inte är världens roligaste sak. Det innebär ju alltid en massa jobb som att knäppa kort, lägga ut annons, sen vänta med spänning....hur mycket får jag för sakerna? Sen när man sålt det ska man maila, invänta betalning, paketera, skicka och hoppas på att det är en nöjd köpare...

Men som sagt, det roliga är ju att får in lite pengar på sånt som man själv inte använder. Måste först bara slänga in litens jacka i maskinen så den är ren inför försäljning....


Tävling



Jag tävlar om ett presentkort värde 1000:- barnshoppingbloggen, i samarbete med Kullerbyttan barnkläder! Tävla du med här :)


Tävlingen pågår två veckor & vinnaren utses den 27 februari kl 21.00.

Saker man blir glad av!

Läste idag i aftonbladet om en sån där härlig "solskenshistoria" som gör att man genast blir på bättre humör. Det handlade om lille Isidor som föddes för tidigt med ett hjärtfel. En liten kille som fick en dödsdom redan i magen, men idag fyller 4 år. Visst är det underbart att läsa såna saker! Artikeln hittar ni här.
 

(Bilden är tagen från Aftonbladet)

Morgonens bilder

Kännde att jag var tvungen att fota lille E idag när han kom med sin pyjamas och skyddsglasögonen på huvudet. Sen for liten och låtsades att han snickrade och självklart vart det lite dans framför "Vakna med the Voice"....


Fredag


Tröja HM
T-shirt Polarn och Pyret
Byxor Lindex
Strumpor Polarn och Pyret

Godmorgon Fredag!

Äntligen fredag! Lite lättare att sig ur sängen när man vet att man har en hel helg framför sig. Skönt också att se att det inte är lika kallt, nu är det "bara" -18. Så mitt på dagen har det nog hunnit bli varmare bara solen kommit fram.

Jag har, fått sova ut idag också. Hörde att sambo klev upp klockan 5, tätt följd av lille E. Själv låg man kvar och sov ett tag till. Klockan halv åtta vaknade jag av att liten försökte dra av mig täcket samtidigt som han sa "kocka äää niee". Som tur är så kan han inte alls klockan, utan i hans värld är klockan alltid nio. Men kände att jag fick vakna upp med ett leende, för hur charmigt var det inte?

"Projekt sovrum"

Det börjar klia lite i fingrarna att börja med "projekt sovrum", men jag får sansa mig lite och tänka att det är mest praktiskt att vänta till vår/sommar. Det som ska göras är att måla alla möblerna vita. Både säng, sängbord, byrå och hylla. Sen ska det inköpas små fina inredningsdetaljer. Har blivit förälskad i den gamla franska, och vill ha den stilen inne i sovrummet.

Har kikat runt och blir mer och mer sugen på att anta denna utmaning som bara ligger och väntar på mig. Men tror som sagt att det är bäst att vänta tills man kan hålla till att måla inne i sovrummet och när man har mindre "måsten" över huvudet. 

Får kanske börja med något mindre projekt som inte innebär lika mycket tid? Ska måla någon tavla in till lille Es rum. Känner mig faktiskt motiverad för första gången på länge. Sen håller vi ögon öppna efter en ny säng. Känns som att det är dags snart att han ska sova i en "riktig" säng. Så dom små projekten får jag pyssla på med ett tag nu...

Lite inspiration till sovrumet



Små ord med stor betydelse

Idag när jag och lille E myste i soffan sa han att han var "mammas bebbe".
Så härligt att höra att liten fortfarande är mammas bebis!

Kvällens bild

Lille E hjälper pappa att skotta snö...


Tävling

Kissie har blivit galen!

Vad har jag fått för betyg?

Var nu ut och hämtade posten. Hade fått tillbaka några skolarbeten, men förstod inte riktigt vad jag fått för beyg på dom. På något stod det G = VG? Och på något annat stod det VG = MVG? Varje betyg alltså följt med ett frågetecken. Förstår ingenting, vad har jag egentligen fått för betyg?

Märks det att min lärare aldrig satt betyg förut?

"Busungar"

Jag ska sy en väggförvaring till lille Es alla serietidningar. Just nu ligger dom på byrån inne på hans rum och tar plats. Men jag vill ha ett roligt tyg som passar in på hans rum som går i blått och vitt. Hittade detta underbara tyg "busungar" och jag älskar verkligen denna design av Karin Mannerstål, man blir som glad av att se den. Hittade också underbara förvaringslådor i samma design, skulle passa perfekt inne på litens rum!




Älskar detta tyg!


Underbara förvaringslådor.


Bilder tagna från Inne gardin och möbler

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Carolina!

REGLER
1.
Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!

Så här kommer då 7 sanningar
1.
Självklart betyder min familj och mina vänner mest för mig!
2. Jag är otroligt morgontrött. Har nog alltid varit det, men känner att jag har en önskan att jag var morgon pigg och kunde kliva upp och börja stöka på tidigt...
3. Älskar film, men sen lille E kom till oss blir det inte lika mycket film-tittande som det blev förr.
4. Förut innan jag blev mamma var jag en partyprinsessa. Nu sen liten kom in i vårat liv saknar jag inte alls det livet.
5. Jag är fruktansvärt dålig på att ringa till folk. Det är inte för att jag inte tycker om att prata i telefon, för jag blir jätte glad när någon ringer.
6. Längtar till skolan är färdig och jag får titeln "uska", nu är inte det glamoröst alls. Men det ska bli skönt att kunna söka jobb med lite större chans att få det.
7. Jag hoppas på att få gifta mig med sambon en dag!

Jag utmanar:

Johanna

Sandra

Linnea

Malin

Karin

Lena

Sara



Vad jag vill ha!

När lillebror Kennet sist och hälsade på visade han upp sin nya Iphone. Måste jag berätta att jag vart riktigt imponerad? Vill också ha en! Nu är jag inte alls en som ska ha "värsta" tekninkprylarna. Tvätom, här hemma är vi fortfarande nöjd med våran jätte-klump till tv. Och vi hade inte fått plats med en ny, snygg plattv heller. Har ingen vägg att sätta upp den på. Telefonen vart jag glad när jag hittade en för 299 kronor. Perfekt för en mamma med ett litet barn hemma...

Men denna lilla leksak vart jag verkligen förtjust i! Verkligen önskar att jag hade en. Försöker komma på bra argument för att jag ska ha en....men kommer bara på det att jag bara MÅSTE ha en! Jag verkligen behöver en, för vad kan man inte göra med en Iphone?



Tävling


Tävla om ett fint halsband från Perla hos Ellen

Tävlingen avslutas den 15/2

Tävling


"Jag är med och tävlar om namnhalsband från Bicone Design, tävlingen hittar ni hos Tre underbara ungar. . Tävlingen avslutas 14 Februari"

Torsdag


Body Dunnis
Byxor Champion
Strumpor Polarn och Pyret

Godmorgon

Vaknade strax före klockan åtta av att lille E kom och myste ner sig i sängen. Nu är ju detta ingen ledigdag utan liten ska ju till dagmamma, så det blev att kliva upp direkt istället för att mysa.

Kyla ute även idag, termometern visar nu -28. Så åter igen blir det en "inne-dag". Men då kan man ju vara inne med gott samvete. Men varför är det dessa dagar som man känner sig mest sugen på att gå ut och hitta på något?




Ambulans

Lille E är faschinerad av alla slags fordon som ni kanske vet. Ambulans har jag förklarat att den hämtar som som är väldigt sjuk eller dom slagit sig väldigt illa. Har också berättat att liten själv åkt ambulans, den gången han ramlade och slog tänder och läpp. Detta tycker han är jätte spännande och ser alltid så gulligt allvarlig ut när vi pratar om det...

Lille E: Bians...
Jag: Ambulans ja, du har ju åkt ambulans en gång. Minns du det?
Lille E: Ja....huuuuee (klappar på huvudet)
Jag: Ja du slog huvudet. Men vart på huvudet slog du dig?
Lille E: Haka... (tar sig på hakan) muuuun...(pekar på munnen)
Jag: Ja, du slog munnen, men inte hakan.
Lille E: Fooot... (pekar på foten)
Jag: Nu luras du med mamma, inte slog du väl foten?
Lille E: Mmmmm... (säger detta medan han ser väldigt lurig ut och fnissar)


"Dans-kungen"

Som sagt så har hela denna lilla familj testat på dansmattan, men lille E tyckte nog att det var roligare att titta på mamma när jag skuttade runt på den. Han förstod nog inte alls vad jag höll på med...


Tävling


"Jag tävlar om ett presentkort värde 300:- hos Minipeople.seMuppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"

Dansmarathon

Här är det dans (såklart) som står på scemat. Hur jäkla roligt som hellst med denna dansmatta...och jobbigt! Kommer nog att ha träningsvärk imorgon. Men det är smällar man får ta...

Har lyckats smitta hela datorn med virus också. Förstår inte hur dessa "sattyg" förstår att det är jag som sitter vid datorn? Jag som på något sätt alltid lyckas trycka på fel knapp varje gång. Sambon inte alls glad när han kom hem, helt förståligt...

Nu ska jag gå och fortsätta svänga mina lurviga!

Jag har tur!

Jag är en av dom lyckliga vinnarna om designerstämplar hos Bambi
 
Vi har också fått paketet som sambon beställde för några dagar sen om en dansmatta och en dosa till x-box, så ikväll blir det dans här hemma i ovanmo!

Onsdag

Idag har lille E själv valt outfit. Så det blev självklart en "traktortröja"
Lägg märke till det tuffa trycket "Grävmaskinist" på ryggen.


Tröja HM
T-shirt Vet inte alls, är ett tradera fynd
Jeans HM
Strumpor Polarn och Pyret

Tävling!


Tävlingen finns här
Avslutas den 25/4 klockan 12.00

Härliga mössor!

Ni har väl inte missat By Myhrs härliga mössor?
Det som jag tycker är roligt är att dom sys upp i endast en begränsad upplaga av varje mössa. Finns hur många härliga färger som hellst!
Har en till lille E och är otroligt nöjd med den.


 

Några av alla deras härliga färger 




Ni missar väl inte min tävling i samarbete med just By Myhr om en valfri mössa?
Tävlingen finns HÄR och pågår till den 28/2 klockan 18.00


Godmorgon onsdag!

Idag är det ledig dag för hela denna lilla familj. Eftersom det är kallt ute så blir det nog en "stanna-inne-och-mysa-dag". Känns som att det blivit väldigt många såna dagar, men kylan vill som inte ge med sig.

Känner mig härligt utsövd idag. Somnade tidigt igår på soffan och låg kvar när lille E vaknade klockan fem och ville titta på "Dora". Känner att jag älskar att ligga och mysa med han på morgonen. Bara ligga och lukta han i håret och somna om.... Kommer att sakna dessa dagar sen när han blir äldre...

Har lite funderingar på att fara och mysa med min lille brorson senare idag. Allt för länge sen nu eftersom både han och vi varit sjuka. Liten ville också träffa sin kusin, men det kanske är "mobbo" som lockar mest? Så man kanske ska vänta tills han kommer hem?

"Fjärilen ligger och sover...."

Jag och lille E satt och pratade lite idag.

Lille E: Uuuute, Mamma! Uuute!
Jag: Vad finns där ute?
Lille E: Järil!
Jag: Fjärilen ligger och sover när det är vinter, annars fryser den.
Lille E: (med bekymrad min) Järil ååva uuute....
Jag: Ja den sover ute nu, men till sommaren får du se dom igen för då vaknar dom.
Lille E: (återigen samma allvarliga min) Järil uuute!

Sen var diskussionen slut. Tror att min son tycker synd om fjärilen som sover ute....

Kvällens bild

Såhär ser lille E ut när han ska hjälpa till att mata vovven.
Man väntar sig varje gång att han ska trilla ner med huvudet före en dag...


Tävling


"Jag är med och tävlar hos Eira - Min ögonsten om en personlig bok ifrån BeeBook! Tävla du med!"

Paket!

IDag när vi skulle hem skyndade jag mig i på färghandeln och köpte ett paket till lille E. Han suktade efter paketet hela vägen hem. Han grinade sig igenom blöjbytet, för vem vill byta blöja när man har ett paket som väntar på en? Sen sprang han och hämtade paketet samtidigt som han utbrast "ooojjj" och skrattade högt. Paketet öppnades snabbt och han vart jätte glad över sitt nya pussel! Jag tror inte ens jag behöver skriva vad liten sitter och gör just nu?


Man glömmer så fort!

Satt och kollade på min sida på FL, där har jag skrivit några inlägg på bloggen när lille E var som minst. Så roligt att läsa nu. Läste inlägget jag skrivit efter första natten hemma, det stod:


Tisdag den 29/5-07
"Allt går så kanon bra med lillen. Han äter och sover och vill mysa när han är vaken.
Inatt så vaknade han bara 2 ggr som han gjort dom andra nätterna. Å då är det mat och blöjbyte som gäller sen sover han snällt igen.
Jag förstod att det skulle vara  mysigt att ha en liten att mysa med och ta hand om men att det är så här mysigt har jag aldrig förstått."


Jag känner att jag läste det med ett leende, glad för att jag skrivit det. För man glömmer ju så fort...

Dagens göra lista

Saker som ska göras idag:

♥ Plugga (det mesta redan gjort)
Ringa nipgården angåenda sommarjobb
Ringa CSN
♥ Tvätta, hänga tvätt, vika och lägga rentvätt på plats
♥ Dammsuga
♥ Förbereda middag
♥ Diska

Tävling


"Jag är med och tävlar om en goodiebag hos SoffiZ, va med du oxå!"

Tisdag


Body Lindex
Byxor Polarn och Pyret
Strumpor Polarn och Pyret

Godmorgon

Inatt vaknade lille E klockan två och var helt bestämd på att han skulle se Bamse. Vi försökte en liten stund med att gå han att ligga ner och få han att förstå att det är mitt i natten. Testade med saker som att säga "Bamse ligger och sover" och sånt, men det gick han inte alls på. Så halv tre tog jag barn och täcke och la mig i soffan. Men det blev inte Bamse, han fick se på "Dora" istället och jag tror att det uppskattades mer. Sist jag tittade på klockan var den halv fyra, då låg fortfarande liten och stökade runt i soffan. Sen måste jag somnat, och jag är nästan säker på att han också gjorde det. För sen hörde jag han inte förens klockan sex när han väckte sambon för att han var hungrig...

Nu har jag precis lämnat han hos dagmamma. Det är ju kyrkis idag och det gillar han, så med en liten vinkning försvann han fort ner till lokalen där dom håller till hand i hand med dagmamma. Själv håller jag på att starta upp min gamla laptop för att jag ska plugga. Har lite kvar hoppas att jag kanske hinner det idag?

Familjen annorlunda

Satt och såg på "Familjen annorlunda" ikväll. Samtidigt som det verkade lite skrämmande att ha så många barn så vart jag lite faschinerad av det liv som dom levde. Att det fungerade! Nu var det ju givetvis en massa stök och planering, men ändå var det fascinerande att det går. Att det går att ha en massa små barn som springer, leker, ska ha mat, bytas på, nattas, kokas välling till och annat som hör till med barn. Bara synen på familjen med trillingarna när dom skulle handla, satt och fnissade i soffan för mig själv och försökte att tänka mig in i situationen att ha två små E till. Eller mamman med 8 barn när hon skulle till badhuset...vilket projekt!

Nu är jag uppvuxen i en stor familj. Har ju fem bröder så jag vet hur roligt det är med en massa syskon. Man har alltid haft någon att umgås med och som förstår en lite mer än andra. Så även om jag inte skulle vilja ha jätte många barn själv så kan jag förstå dom som gör det. För det är underbart med en stor familj!



Denna serie var ju hur härlig som hellst!
 Nu vet jag vad jag kommer att göra varje måndag klockan 20.00


Tävling!


Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300 kr från Roliga Prylar hos Mumari
Tävlingen finns HÄR

Ännu fler härliga nyheter!

Finns nu ännu mera vårnyheter inne hos Sophies Closet som ni inte får missa!






Ni missar väl inte min tävling om ett presentkort värt 500 kronor därifrån?
Du kan tävla HÄR

"Fetmåndag"

Om en stund ska svärföräldrarna komma förbi på en semla. Lille E kommer att bli glad över att träffa farmor och farfar igen för det har han inte gjort sen innan han blev magsjuk. Nu har han ju även lärt sig säga farmor, men han kallar henne för "Jajjo" istället och det går ju absolut lika bra.

Gjorde inga fynd på röda korset idag, men det var roligt att komma ut med "momma" lite. Lille E sov som en liten ängel i bilen så jag fick gå runt i lugn och ro utan att ha en liten son som springer och drar fram alla småbilar dom har (dom har en liten låda med en massa bilar). Han sov även när jag var och handlade, så jag fick även där gå runt i lugn och ro. Ibland är det faktiskt skönt...


Skor

Håller på att kolla efter skor till lille E som han ska ha i vår/sommar. Hittar så mycket fint som jag skulle vilja köpa. Men dessa fastnade jag lite extra för!



Finns hos Brandos

Ni har väl inte missat att man kan vara med och tävla om skor för 500 kronor där?
Tävla & vinn skor på BRANDOS.se! Klicka här ->




Utmanad

Denna gång har jag blivit utmanad av Peter

"Bloggaren skriver 8 fakta/ (o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar."

Åtta vanor/ovanor/fakta om mig:

1. Min familj och mina vänner är mitt allt!

2. Jag läser till uska nu och är färdig till sommaren. Känns både bra och skrämmande, för sen måste man gå med i "söka-jobb-branchen" vilket känns lite småtungt när det är indragningar överallt.

3. Jag vill ha minst 3 barn. Och då är en liten önskan att lille E ska få en lillasyster...

4. Jag dricker hemskt mycket kaffe, det blir ibland alldeles för många koppar.

5. Shoppa gör jag gärna och enligt min sambo alldeles för mycket.

6. Jag är FRUKTANSVÄRT rädd för getingar. Bara jag hör dom så gör jag allt man inte ska göra....springer, skriker och viftar med armar.

7. Jag har ett fruktansvärt humör. Detta känns lite som en "förbannelse" som jag fått från min pappas sida.

8. Att jag snusar är nog min sämsta sida, men har planer att någon gång i mitt liv lägga av...men inte än...

Nu ska jag utmana 8 personer, men istället så utmanar jag alla som känner sig redo för en liten utmaning!

Godmorgon

Ny vecka och mer snö. Man sitter och undrar när det ska sluta och bli lite bättre väder? Som vanligt är det kallt också, så det blir inte inne-dag även idag. Lite trist. Men jag, lille E och "momma" har ju funderingar på att fara på röda korset idag. Eftersom jag var duktig och inte handlade något igår så tänkte jag kanske att jag kunde fynda något billigt?

Lille E har sovit bra inatt. Istället för att vakna klockan fyra så sov han till fem. Det är helt ok eftersom då har ju barnkanalen börjat. Så vi började dagen med mys i soffan som vanligt och "Dora" på tvn (som liten älskar)...


Tävling!


"Jag är med o tävlar om 1 presentkort värt 500 + fri frakt från Emmagjort hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"

Jag lyckades!

Jag lyckades hålla mig från att köpa något. Fast min köplust var stor! Fanns jätte mycket fint som jag skulle vilja ha till lille E, men det får väntas till närmare sommaren. Känner att eftersom det är just sommarkläder är det ju roligare att köpa lite senare. Annars finns det risk för att man hinner glömma bort det när det ligger längst ner i byrån. Försöker i alla fall intala mig detta...

Men som sagt sen ska jag köpa en t-shirt i alla fall. Fanns en som liten tyckte om, och det känns roligt med kläder som han kan välja själv. Visade han tröjan med "traktorer" på och han ville nästan inte släppa den. Så den måste han ju helt klart få senare när det blir mer aktuellt att köpa kortärmat....


Dagens planer

Idag ska jag och lille E fara till hans gammelmormor där även "momma" är. Där blir det lite fika och ha lite trevligt innan man far vidare på "Meandi-party". Så det blir en härlig söndag trots att det snöar flera meter snö ute. Hoppas bara att vägen kommer att vara plogad....


Nova Star

Var inne och kikade på NS nyheter. Oj va mycket fint jag hittade till lille E. Tror absolut att lille E ska få ett par jeansshorts och den härliga t-shirten till sommaren...


Bildera tagna från MeLike

Godmorgon!

Då var det söndag igen, veckans sista dag. Har haft en sovmorgon imorse, jätte skönt att ligga kvar själv i sängen ibland och få sova vidare. Jag hade planer på att kanske fara och hälsa på "momma" idag, men det är ett skitväder ute även idag så jag tror att jag hoppar det? Väntar nog till när partyt börjar innan vi far iväg med bilen någonstans. Men som sagt så kanske jag hinner ändra mig också....Känner mig alldeles för nyvaken för att börja ta några beslut...

Har glömt att berätta att lille E kan säga ett nytt ord (nu kommer det ju i och för sig nya ord hela tiden, men detta känns som att jag måste nämna) nämligen MODO. Ni kan tro att mamma är stolt!

Tävling


Jag tävlar om 2 stämplar från Sweetish Sister hos Bambi
Tävlingen finns HÄR

Tävlingen avslutas den 11/2 klockan 12.00

Party imorgon!

Imorgon är jag och lille E bjuden på Meandi party. Synd bara att plånboken inte är så tjock som man skulle vilja, men det blir väl trevligt att träffa alla vänner i alla fall. Lille E får kanske leka med Malins flickor också om dom är hemma (som liten hoppas på). Denna kollektion tycker jag att meandi har satsat på kill-kläder mer än vad det varit i dom andra kollektionerna, vilket också känns trist ju nu när man inte har allt för mycket pengar. Men det är smällar man får ta, har ju satt litet "shoppingförbud" nu efter jul på mig själv....

Måste också skryta lite om lille E också och hur duktig han blivit på att hjälpa till hemma. Har som vana att varje kväll plocka undan (som ni vet har jag ju det som nyårslöfte också) och ikväll hjälpte han till hela tiden. Annars kan han hjälpa en liten stund för att sedan blir less och springa iväg och göra något annat. Men ikväll hjälpte han mig att plocka undan alla leksaker! Känns roligt när han vill hjälpa till, får hålla tummar att detta inte är något som kommer att växa bort...


Kvällens bilder

Måste lägga ut "kvällens bilder"
Tycker att lille E och vovven ser så himla söta ut när dom står tillsammans i fönstret och spanar ut på sambon som håller på att sopa av min bil (tack hjärtat).


Tävling!


"Jag är med och tävlar om en kudde med personligt brodyr från Till Dig hos Carolina",

Barn ÄR lättroade

Idag fick lille E en gammal pappersrulle. Den lektes det med länge, till och med vovven var lite avis och försökte att knycka åt sig den. Till slut kom lille E på att man kunde göra mer saker än att använda den till kikare, man kunde göra ett torn tillsammans med nappen....


Lördag

Dagens outfit


T-shirt Polarna och Pyret
Tights Polarn och Pyret
Strumpor Lindex
Mössa Meandi

Godmorgon!

Då är man uppkliven och pigg. Nog för att lille E bestämde sig för att det var morgon redan klockan fyra. Men efter att jag tagit täcke och kudde och lagt mig på soffan tillsammans med han så somnade vi sött igen. Sov ända till klockan åtta då vi vaknade av att sambon klev upp...så nu är man härligt utvilad!

Idag kommer lillebror på besök. Skoj! Ett tag sen man såg han nu. Lille E kommer uppskatta att "mobbo Kennet" kommer.


Godnatt!

Snart ska jag krypa till sängs. Ska bli skönt och är nog välbehövligt. Har gjort nästan alla mina måsten, så lite duktig har jag varit. Lille E somnade strax innan sju, och han gjorde det frivilligt. Annars brukar man få lirka lite, men ikväll när jag frågade om han ville gå och sova var han med på det direkt. Såna kvällar tackar vi för, fast nu är det väl sällan han är besvärlig att lägga. Bara han får ha sin ficklampa och Bamsetidning så går det bra.

Snart Let´s Dance utröstning. Vilken tycker ni ska åka ut?

Dagens måsten...

Börjar känna mig stressad över att jag har en massa "måsten" att hinna med. Känner att allt har kommit efter när man varit sjuk. Och efter att man varit sjuk vill man städa ut alla bakterier, så denna fredageftermiddag tänkte jag hinna med att:

♥ Dammsuga
♥ Skura
♥ Städa toaletten
♥ Tvätta, hänga, vika och lägga tvätten på rätt plats
♥ Renbädda sängarna
♥ Göra middag
♥ Diska

Får se hur mycket jag orkar/hinner göra idag...


Roligt post...

Idag vart jag glad när jag gick till postlådan. Denna dag var det bara post till mig. Dessutom var det bara rolig post och inga räkningar. Känns som ett bra slut på denna vecka. Fick en tidning och ett paket. I paketet är en liten hemlighet för er läsare, men vad det är får ni veta sen...

Tävlingar


Tävla om en tidningspremunation hos Majbebis08
Du kan tävla HÄR

Tävlingen avslutas den 19 februari




Tävla hos Camiie om ett presentkort hos EnzoKidz
Tävla HÄR

Tävlingen avslutas den 10 februari klockan 12.00

Traktor galen

Min son älskar traktorer, grävare och andra stora fordon. Igår fick han åka med sambons kusin i traktorn när han skottade. Det var någonting väldigt stort! Han brukar annars varje gång han hör traktorn komma skynda sig att dra stolen till fönstret för att han kan stå och titta på den. Men denna gång fick han vara med och åka!

När han kom in efter att han åkt traktorn pratade han hela tiden om det här "Trrrakorr, nöööö" (betyder "traktorn skottade snö"). Han har också pratat om det idag och var självklart det första han berättade för dagmamma!

Tur att han har en egen traktor att åka på...


Cottonfield

Hos Sophies Closet finns nu nyheter från Cottonfield.
Ni missar väl inte min tävling där man kan vinna ett presentkort på 500 kronor därifrån?
Du kan tävla här.


Lite bilder

Lite bilder från veckan som varit...


Godmorgon!

Igår bloggade jag ingenting, men det var för att jag också åkte dit på magsjuka. Så igår låg jag helt utslagen hela dagen med värk i hela kroppen (det var faktiskt jätte synd om mig). Men nu idag efter att ha fått sova 9 timmar så känner jag mig som en ny människa igen! Tror till och med att jag ska köpa mig en liten chokladkaka idag, det enda som jag känner mig sugen på, så då måste jag väl få unna mig det?

Det enda som är "bra" med denna skräcksjuka (som Karin kallade det för) är ju att man tappar vikt. I alla fall tills man börjar dricka och äta igen. Så man får ju känna sig smalare en liten stund i alla fall...

Nu ska jag svara på era kommentarer och läsa igenom alla bloggar. Antar att jag har en hel del läsning att se fram emot efter en dag.

En anledning till varför man ska ha TV i sovrummet..

Då har sambon också blivit sjuk. Jag som gått och hoppats och trott att vi två skulle fortsätta att vara frisk. Nu är jag en ganska elak flickvän när det kommer till magsjuka. Medan min sambo inte alls mår bra bli jag sur och grinig, ofta händer det att jag skäller lite. Detta gör jag inte för att vara elak, utan för att jag är LIVRÄDD för denna sjuka. Så förlåt hjärtat att jag kanske var lite hård mot dig när du inte mår bra....

Nu är han hänvisad till sovrummet och jag känner en till fördel som jag ska berätta för sambon sen, om varför man ska ha en tv i sovrummet. Det är perfekt när ena är sjuk och inte vill smitta ner resten av familjen. Om vi haft en tv i sovrummet skulle jag inte behöva sitta med lite dåligt samvete som jag gör nu...

Bibiloteket

Idag for jag och lille E på bibiloteket. Skönt att bara komma bort en liten stund. Tänkte att det kunde vara spännande för lille E också att få låna bok för första gången. Minns när jag var liten så brukade mamma ta oss dit och så fick vi välja 1-2 böcker var. När man kom hem brukar mamma sen läsa dom för oss sen. Minns hur mysigt det var, så det är självklart att det är något jag ska göra för lille E med. Inte alls otippat så lånade lille E 2 böcker om grävmaskiner. Så nu har vi lite läsning ikväll...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av  Zandra


Regler för utmaningen:

*Gå in i mappen "mina bilder"
*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden
*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.



Kortet togs precis innan vi döpte lille E den 18/8-07
Min bror hade fått den stora äran att vara "fotograf" så det är han som tagit denna bild på mig och lille E.

Jag utmanar vidare

Muppsan

Johanna

Maria

Victoria

Linnea

Eisa

Hummel

Har förälskat min i Hummels kläder, tror absolut att jag måste köpa några plagg till
lille E. Är lite extra förtjust i dom blå kläderna och jackan!


Bilderna tagna från Babyshop

Godmorgon!

Har precis klivit upp och det känns skönt att få ha sovit ut ordentligt. Och det tycker jag att man kan säga att man har gjort efter 11 timmar!

Idag tänkte jag och lille E oss ut och se lite folk. Vi har inte sett någon annan än varandra sen helgen och det börjar att kännas. Man märker på lille E också som börjar bli lite gnällig och uttråkad. Förstår han, för det är så jag känner mig jag också..

Eftersom jag nästan inte tagit fram kameran något i helgen så lägger jag ut en bild från i somras. En bild som jag älskar!


Hans mössa kommer från by Myhr
Var gärna med och tävla om en sån du också HÄR

Våran lilla sångare

Filmade in lille E imorse när han satt och sjöng.
Som ni ser är han ju mycket piggare nu!



Tävling


"Jag är med och tävlar om ett valfritt kalaspaket från Kalaspinglan hos Carolina. Var med och tävla du också!"



Tävlingen avslutas den 28/2 klockan 18.00

Lille E önskar igen

Gillar att kika runt på lite olika närbutiker och titta på barnkläder.
Sen jag blev mamma är det en av mina passioner i livet, att titta och shoppa barnkläder.
Tänk va lite som kan göra en mamma glad...

Detta läggs upp på lille Es önskelista


Hittade återigen en massa som jag skulle vilja köpa.
Dessa kläder är tagna från Fridolina och det finns otroligt mycket fint där!

Kommer senare också att ha en tävling i samarbete med dom.
Den får ni inte missa!



Tips

Fint erbjudande hos Barnens Bokklubb som man inte kan missa
Kanonerbjudande - 2 böcker för 29 kr!

Piggare...

Nu verkar liten vara pigg igen. Kör en diet nu med majsvälling och morotspuré så han får i sig lite näring utan att det ska bli flör mycket för hans lilla mage. Jag som var rädd för att lille E inte alls skulle gilla morotspuré behövde inte alls vara orolig, han älskade det! "Mer, Mamma MER!" satt han och sa efter varje tugga. Han har också suttit och sjungit och mixat ihop alla sånger han kan. Så visst är han piggare!

Själv ska jag försöka ta mig an skolarbete, men det får bli när han somnat, som han förhoppningsvis ska göra snart...

Tisdag

Idag har lille E själv bestämt outfit.
Det vart såklart Blixten McQueen kläderna!


T-shirt HM
Byxa HM
Strumpor Lindex

Godmorgon

Än så länge verkar lille E inte ska kräkas mer. Men nu har det gått över till diarré och det känns lite lättare. Nu kan man ju ge han det som är flytande i alla fall. Och vätska är ju det som han behöver mest. Just nu sitter han och dricker majsvälling. Väldigt länge sedan han drack välling, så det är tur att det fanns hemma. Det var så länge sen så man nästan glömt hur man gjorde....

Tillbaka till ruta ett...

Lille E har kräkts igen, så då är vi tillbaka på ruta ett igen. Det kan förklara att han varit så trött idag och inte alls haft någon matlust. Något som jag trodde var "sviter" efter magsjukan. Så det blir en natt på soffan igen. Antar att det blir en massa Bamse och då just "Bamse och åsnan" som är hans nya favoritfilm. Vet inte hur många gånger han sett den nu dessa dagar då han varit sjuk.

Själv försöker jag sitta och göra ett skolarbete nu. Hade ju planerat att inte plugga så mycket ikväll, men eftersom lille E självklart inte kan vara hos dagmamma imorgon så måste jag passa på när sambon är hemma och/eller när lille E sover...

Trött liten E...

Resultatet av att lille E varit sjuk i helgen är att han är JÄTTE trött.
Jag hittade han sovandes under bordet idag med två tuttar.
Funderar lite på hur han kom på att gå just dit för att sova?


Utmaning 2

Har nu blivit utmanad av Åsa.

Visa mig ALLT du har i handväskan!



Nu hade jag inte så mycket alls i min handväska. Eftersom allt i min handväska flyttas mellan handväska och skötväska finns det inte alls mycket spännande in den.

1 blöja, pennor, lite smink, tutte, lypsyl, snusdosa, tändare, hårsnodd, liten spegel och plånbok...

Jag utmanar vidare:

Malin

Carolina

Linda

Jenny

Maria

Utmanad

Utmanad av Malin



Plocka fram din kamera, fota tre saker som är signifikativt med dig som person, det kan vara allt från kroppsdelar till kroppsutsmyckning eller saker som du alltid har med dig.

Här är mina tre saker.


1. Min förlovninsring


2. Lypsylen bär jag alltid med mig


3. Min telefon

Jag utmanar:
Carolina

Åsa

Lena

Karin

Tävling


Tävla om en berlock från Loppan & Piraten
Tävla HÄR du med.

Godmorgon

Lille E har sovit jätte bra inatt. Känns som att det var precis det han behövde. Jag och sambomn är fortfarande friska, peppar peppar. Men jag går och tar vitpepparkorn lite nu och då i rädsla att bli sjuk jag med.
Idag händer det inte mycket. Blir nog en inne dag och inte temperaturen ute bestämmer sig för att ändras och bli varmare. Men förhoppningsvis kan vi ta en liten sparktur lite senare. Vovven behöver röra lite på sig eftersom han stenvägrar att sitta ute på linan när det är mindre än -5 grader ute (ja, han är bortskämd....).

Lille E och jag har lekt lite med hans nya garage. Behöver jag berätta att han älskar det?



Vart har kommentarerna tagit vägen?

Alla kommentarer har försvunnit från min "login" sida. Eller inte alla, från november och bakåt finns kvar. Fler som har samma problem?


Imorgon...

Känner nu att jag och lille E har suttit inne hela helgen utan nån stimulans alls mer än tv och en massa böcker. Alla filmer har vi sett en massa gånger och alla böcker är lästa. Inte kan vi hälsa på någon, onödigt att smitta ner någon. Tänkte att om det inte är så kallt att man kan fara på lekparken och leka lite. Men det finns en stor risk att den är översnöad. För eftersom det är en lekpark som inte används längre (det är numer dagisets lekpark som är den "allmänna" lekparken) så tror jag inte att någon har varit där och skottat heller...

Vi får helt enkelt vara hemma imorgon och leka här ute. Sen är ju lille Es garage färdigt imorgon för invigning. Så då har vi ju något nytt att leka med...

Lille E ritar igen

Som ni förstår ritar lille E ofta. Han älskar att rita. Idag när jag frågade vad han ritade svarade han "Hjärta. Buuuulle", tittar dit och ser att han faktiskt ritat bullar. Måste vara lilla Lovis som har lärt han det?

Kolla in alla stilar han hade när han ritade. En äkta konstnär kan inte sitta still...eller?


Tävling


"Jag är med o tävlar om ett valfritt kalaspaket från Kalaspinglan hos Tant Ulrika. Var med o tävla du oxå!"


Söndag



Body Lindex
Byxor HM
Strumpor Polarn och Pyret

Lite bilder

Oj, vilket härligt vinterväder det är ute idag! 9 minus grader och en sån där härlig vinterkyla som biter sig fast i kinderna. Det är såna här dagar man önskar att man satt ute på en is och pimplade, eller vara ute på en utflykt med skotern. Men en sparktur var minst lika skönt det!


Ut i friska luften..

Nu efter jag har städat och donat så känner jag att friskluft är precis det jag och lille E behöver. Så vi ska ta oss en liten sparktur i det fina vädret. Lille E ska bara få lite blåbärssoppa först, för kanske kommer han att somna?

Sambon är hos sina föräldrar idag. Han blir så rastlös efter att ha suttit inne en dag och det syns tydligt när han bara går runt i huset. Han fick ett litet projekt som han ska göra, nämligen snickra ihop ett garage till lille Es tarktorer. Han har ju några stycken nu som skulle behöva ha en plats i rummet att vara på.

Lägger in en bild på några av lille Es traktorer och bilar


Några tävlingar...


"Jag tävlar om ett Zillstar.se presentkort på 400kr hos SessanOchPrinsessan"

Tävlingen pågår till den 3/2






"Jag är med och tävlar om ett halsband med namnhjärta från Maria Nyckelpiga på barnshoppingbloggen! Tävla här du med!"


Tävlingen pågår till den 7/2 kl 22.00

Godmorgon

Inatt har jag och lille E sovit återigen på soffan. Kändes som lättare att ha uppsikt över han där eftersom han kräktes ännu en gång igår kväll. Efter en natt med en massa böcker, barnfilmer och surr (min son har en mun som går hela tiden) men inget kräk så är denna lilla familj nöjd igen. Lille E glad för att han fick lite fil till frukost, hungrig som han varit. Jag och sambon för att lille E är pigg igen...


RSS 2.0