Gåstolen kan skada ditt barn?

Läste i Aftonbladet om att "Gåstolen kan skada ditt barn". Nyfiken var jag tvungen att läsa detta och chokades över VARFÖR 6 av 10 gåstolar underkändes...nämligen på grund av att trappspärren inte fungerar som den ska. Det jag funderar över är hur många föräldrar som verkligen litar på att barnet inte ska kunna ramla ner i trappen fast det är en så kallad "trappspärr" på stolen? För skaffar man sig inte en grind innan eller precis när barnet har börjat kunna förflytta sig själv? Själv tycker att gåstolen var jätte bra till Edvin, han var nöjd och glad i den. Självklart så användes den inte lika flitigt efter att han lärt sig krypa, men ändå var den en klar favorit i hemmet! Vad tycker ni, ska man förbjuda gåstolen för att den är "farlig"?

Underkända gåstolar Mini Explore Baby Walker Basic, Chicco D

Kommentarer
Postat av: madde

alltså det där e svårt men jag tycker folk borde tänka vettigt som du skriver och förstå att man kanske måste ha koll*

2009-05-18 @ 11:05:43
URL: http://mrsmaddy.blogg.se/
Postat av: Susan

Jag tycker ju att man skaffar en grind om man har trappor där man bor. Självklart för mig i alla fall och mina barn har också älskat sina gåstolar.

Dom hade fått ha dom trots varningar för grind hade vi i så fall skaffat.

2009-05-18 @ 11:22:25
URL: http://eliottsmamma.blogg.se/
Postat av: Karin (Albins mamma)

Jag läste det dära, jag tycker att det är helt sjukt hur dom kan skriva sådär. Klaga på gåstolarna, för att dom faktiskt KAN ramla i trappen. Men vaddå, man måste ju hålla koll för det första. Och sen om man har en trapp så har man väl en trappgrind? Knäppt tycker jag, de där har ju varit ett av det bästa i hemmet :) Hoppas inte att folk lyssnar på de där och blir skrämda, det gäller ju bara att hålla koll, om det nu finns en trapp. Vilket inte finns hos oss :)Ja visst va han söt på bilden :)

Åh vad bra, satt och funderade på att jag skulle höra med er om vi kunde komma. Då ses vi sen :)

KRAM!

2009-05-18 @ 11:24:09
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
Postat av: Nikita

det har alltid varit så mkt skriverier om gåstolar!!det sitter till å me lappar på vårt bvc om att gåstol kan störa ett barns motorik.. men min albin hade gåstol rätt mkt och han gick innan han var 11månader, så det där tror ja inte ett dugg på , och ang artikeln i aftonbladet.. det är väl givet att man har grind eller uppsikt om man har en gåstol på en övervåning med trappa..jag tkr gåstol är jättebra, de flesta barn älskar ju gåstolar, då kan dem ta sig fram och vara med även när dem e små!!

2009-05-18 @ 11:24:51
URL: http://nikital.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tycker inte att gåstolarna ska förbjudas.. Jag menar, har man en trappa hemma så har man väl en grind?2009-05-18 @ 11:25:23
URL: http://dolphin.blogg.se/
Postat av: Emma

Har en utmaning till dig!

Kolla vet ja :)

2009-05-18 @ 11:25:45
URL: http://niiilsson.blogg.se/
Postat av: Josefine

Håller helt med dig: vem släpper sitt barn fritt i gåstolen utan att vara i närheten och ha koll?! Ludvig gillade sin gåstol mycket, men nu är han inte i den så mycket eftersom han hellre går utmed bord/stolar etc.

Ja, skicka gärna hit lite sol tack! : )

2009-05-18 @ 11:36:57
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: SoffiZ- Oliwers mamma

Alltså, grejen är väl att det är trappan som borde förbjudas isf? Om man har en trappa hemma och ett litet barn som börjar röra sig så sätter man väl dit en grind? Blir så irriterad!

2009-05-18 @ 11:47:42
URL: http://soffiz.blogg.se/
Postat av: Tess trött tokig morsa

ja skulle dött utan !

självklart har man en grind ändå tycker jag

2009-05-18 @ 11:57:56
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men jösses säger jag bara. Jag tycker det är självklart med en grind när barnet börjar röra sig så pass mycket att trappan blir en fara för det. Trappspärr på stolen eller ej.

2009-05-18 @ 12:12:27
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: MamiiJ ensamstående mamma till två.

det är faktiskt konstigt nog många barn som har ramlat ner i trappor med gåstolar.

håller med dig att man har väl en grind ? =S

till och med min mamma har satt upp en grind för sin trappa för att mina barn inte ska ramla ned där...

det är ju jätte viktigt...tycker inte att dem ens skulle behöva trappskydd.. isåfall behöver alla barnens leksaker trappskydd som gå vagnen och gåbilarna som de leker med...

2009-05-18 @ 14:43:24
URL: http://mamiij.blogg.se/
Postat av: anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

ja usch. jag skulle aldrig ha en trapp utan grind! det är ju inte bara i gåstolen de tar sig fram! jisses.. thea använde sin gåstol flitigt men nu när hon har sån fart så har vi plockat bort den. dessutom tar hon sig fram så bra på golvet nu så det behövs inte!

2009-05-18 @ 15:52:50
URL: http://storasyrran.blogg.se/
Postat av: rebecca

Ja jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Allt är farligt om inte ett barns föräldrar har koll på saker. och det är väl inte gåstolens fel att föräldrarna inte har satt upp grind? varje vettig förälder som har trapp i huset sätter väl upp en grind för att barnet inte ska ramla?

2009-05-19 @ 10:58:54
URL: http://geshiia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0