Insider

Satt och såg på Insider ikväll. Vart väldigt illa berörd då det handlade om djursex. Men samtidigt känns det som ett väldigt bra ämne att ta upp så att det blir uppmärksammat hur dåliga lagar det finns kring detta. Kanske får detta upp ögonen på folk och att det händer någonting.

Förstår inte att det finns människor som kan göra saker som dom tog upp. Dom berättade om en liten ponny någon hade förgripit sig på, sen skurit sönder den inuti med något vasst. Dom hittade DNA i boxen så dom har hittat den "skyldige", men även om han åker dit på det kan man fundera på vad det blir för straff? Han nekar förståss, påstår att någon tagit några använda kondomer under hans säng och hällt det i boxen. Hur dålig ursäkt är inte det?Hur kan han överhuvudtaget uttala sig så dåligt för han fortsätter meningen med "jag är ju inte dum, jag skulle aldrig göra en sån sak". Dum är nog det snällaste jag skulle kunna kalla honom.

Är det meningen att det INTE ska finnas några lagar och riktiga straff kring detta? Är det så att man måste kunna bevisa att det som blivit förgripen att den mår psykiskt dåligt? Förr vart man dömd till döden, nu får man på sin höjd ett kort fängelsestraff.

Detta är ett ämne man inte alls tänkt på ska vara ett större problem. Men det ÄR det och det blir bara vanligare och vanligare. Polisen gör för ovanlighetens (ironi) skulle ingenting. Dom som var med i programmet och haft djur dom hittat på morgonen blödande och skadade har inte fått nån hjälp. Det är  ingenting som är "akut" att undersöka. Så himla skrämmande och otäckt!

Fler hästägare har ordnat larm på sina stall, men är det verkligen dit världen är på väg? Det är inte nog med att man inte kan gå själv i mörka gränder ensam eller att man måste hålla koll på sina barn så att inte någon skadar dom. Nu måste man låsa in sina djur så ingen pervers människa går dit och förgriper sig på det stackars lilla djuret.

Man får hoppas på att dom skriver mer "lättolkade" lagar (mannen från jordbruksverket ansåg att det var det som var problemet, men alla förstår väl ändå HUR fel det är?) så att det blir en ändring! Själv tror jag inte att det är luddiga lagar som gör att det blir fler såna här händelser, tror mer att det är en sak man kan komma undan med lätt. Ett djur kan inte tala, ett djur kan inte berätta om den mår psykiskt dåligt, ett djur kan inte vittna i en domstol och det spelar ingen roll för det finns ändå inget riktigt straff för dessa monster!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0